Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• icemad

nagyúr

válasz alkatraz3000 #13 üzenetére

83-as születésű vagyok, Miskolcon az avasi lakótelepen nőttem fel. Teljesen más világ volt akkor. Lejártunk a grundra focizni, "cangázni", mindenki ismert mindenkit, beleértve a szülőket is. Most a fiaim osztálytársainak 90%-át nem ismerem, egyetlen anyukát ismerek személyesen. Meg nem is egy környékről valók a gyerekek, hanem "mindenhonnan". Az igaz, hogy Hollandiában élünk, itt teljesen más az iskolarendszer (is). Itt már az iskolában kötelező az online jelenlét, saját laptop a gyereknek, stb. Én sem hittem el, hogy gyerekek milyen mocskolódásra képesek a neten keresztül, amíg nem láttam és nem hallottam, pl egy fortnite meccs alatt. Döbbenetes. És nem csak a 18+-os tartalom lehet veszélyes, hanem a közösségi média, az online "társadalom" is. A kirekesztés megannyi formája jelen van már, nem csak az, hogy az osztály kicikiz egy gyereket vagy kettőt. A mai világban teljesen más információk veszik körbe a gyerekeket, akár öngyilkosságra buzdító videók, akár fasiszta vagy antiszemita nézetek, akár bármi hasonló. Mindentől nem tudom őket megvédeni, nem is akarom, de valahogy figyelni kell rájuk.

Új hozzászólás Aktív témák