- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
válasz
huncutka1029 #13190 üzenetére
"De én úgy tudom, hogy az AGPS nem csak a műholdak pályájából, hanem az aktuális cellainformációkból is számol, mikor pozíciót keres."
A cellainfó tartalmazza a műholdak közelítő pályaadatait?
Véleményem szerint a cellainfóra alapuló helymeghatározásnak csak akkor van értelme ha olyan helyen tartózkodik az emberke ahol a telefon/pad nem képes a GPS műholdak jelének vételéhez.
Viszont ennek pontossága erős kételyeket vált ki belőlem. -
snowdog
veterán
válasz
huncutka1029 #13190 üzenetére
De én úgy tudom, hogy az AGPS nem csak a műholdak pályájából, hanem az aktuális cellainformációkból is számol, mikor pozíciót keres.
Ott van az is linkben, amit betettem, csak azt már nem idéztem be. Most megteszem.
Működése a telefonban lévő GPS és a mobilszolgáltató szervere közötti adatcserén alapul. A mobiltelefon a navigációs adatokat nem csak a műholdaktól, hanem a mobilszolgáltató szerveréről kapja meg. A műholdjel lassú adatátviteli sebességének kiküszöbölésére találták ki az AGPS-t.
Egyébként nem a cellinformációkból gyűjti be az adatokat, hanem a szerverről tölti le. Ez természetesen adatforgalmat generál. De nálam az adatforgalom le van tíltva. Ha ritkán használom az Omnia GPS vevőjét, akkor Wi-Fi-n letöltöm az xtra adatokat.
-
blade__
csendes tag
válasz
huncutka1029 #13135 üzenetére
Nem az enyém,hála az égnek,rokon-é.
Csak meg kellene csinálnom,mert szeretné használni. -
DM43
Topikgazda
válasz
huncutka1029 #13135 üzenetére
vegyél egy normális PNA-t amin win ce van.
Miért, a moov-on mi van?
-
Adrián16v
csendes tag
válasz
huncutka1029 #13024 üzenetére
Nincs beállítva, lényeg hogy a Mion alap mio térképszoftver, és navi volt ami egy sz...r.
Úgy tudtam rárakni az igot, hogy volt egy exe ami indította mios navit, ahelyett írtam egy másik exét ugyan azon a néven ami meghívja az igo szoftvertígy kijátszva a gyárit.
Minden flottul működik csak a készülék kikapcsológombja nem. Úgy szoktam leállítani, hogy automatikusan leáll amikor megszűnik az áramforrás. Ezután betudom kapcsolni, de ki nem.
Most azt kellene elérni hogy az igo kikapcs manüje ugyan azt érje el mint az áramellátás megszakítása.ui.: Belső memóriás a gép
Köszi a segítséget előre.
-
palesz53
senior tag
válasz
huncutka1029 #12719 üzenetére
engem egyszer régen igen...
az még pna-n volt, nem tudom melyik térképpel - Franciaországban (Strasbourgba akartam menni) egyszerűen beküldött az erdőbe... megfordulni nem lehetett, keringtem egy darabig, míg az egyik faluba vezető útnál nem volt lakat a sorompón...
-
gipsztigris
addikt
válasz
huncutka1029 #12715 üzenetére
Majd amikor egy husztonnással bevisz egy általa aszfaltozott jelölt útra ahonnan alig tudsz kivergődni, akkor majd nem fogod dicsérni ennyire.
Az a baj a Navteq-el,hogy a legutolsó dűlőutat is aszfaltozott útnak jelöli. -
palesz53
senior tag
válasz
huncutka1029 #12715 üzenetére
eldönteni melyik a "legjobb", nem könnyű... én is hallom néha, hogy a tomtom jól mutatja, a topmap nem... most Te pl a navteq-el kapcsolatban mondod, hogy pontosabb, mint a topmap...
szerintem saját tapasztalat alapján tudja ki-ki eldönteni, kinek mi a legjobb - persze tudom, mindenki a tutit keresi, amivel soha semmi probléma nem lesz... de úgy látszik ilyen - sajnos - nincs... -
hovajk53
csendes tag
válasz
huncutka1029 #12703 üzenetére
Szóval attól kell a licencet beszerezni aki a térképet biztosítja ?Hmmm!! Más minden hibátlanul működik (kamionos is) .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest