Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spark86
csendes tag
Sziasztok!
Sokadjára próbáltam rájönni, hogy mire jók a "pánik gomb", "pánik visszaállítás", és "pánik - újraindítás áthelyezés/törlés után", de sajnos még mindig nem sikerült. Tudna ebben valaki segíteni?
Van még egy dolog, az áttekintés beállításai között az első 3 opciót sem értem, hogy mit jelentenek. (Útvonal mód (úttal), útvonal és gyors mód, gyors mód (út nélkül))
Kapcsolgattam őket, és csak annyi változást vettem észre, hogy ha az első nincs kipipálva, akkor nem vált át madártávlatba. -
BeregiZs
csendes tag
Köszi, de most, hogy váltogattam a térképeket, azt tapasztaltam, hogy a sebesség korlátozást jelző táblák keretszíne a TA-s, TM-os térképeknél piros, az NQ-nál pedig kék (mindegyik magyarországi). Úgy látszik az NQ készítői szerint nálunk ilyen közekedési táblák vannak!

-
Wolfskin
őstag
az új 2.13-as skinnel (+nyelvi fájl) nekem sem megy a Bluetooth. az ikon csak akkor jön elő, amikor a térképre bökök és átvált kereső nézetre. de akkor sem a régi, áttetsző, hanem olyan, mint a térképcserélő és a helye is megváltozott (fent, az iránytűtől jobbra).
de nem indítja a Bluetooth-t (Windows belső) pedig eddig működött.
-
BeregiZs
csendes tag
Sziasztok!
Primo 1.1 és Gurjon skint használok. Tudna valaki segíteni, hogy nálam miért kék keretes táblában mutatja a sebesség korlátozási táblákat? Itt láttam belinkelt képet valakitől, ott piros szegélyű tábla volt. A másik, hogy más is tapasztalta-e, hogy a 8.5.11.154123 verziónál, a szkin beállítása után a főmenüből eltűnik a bluetoot ikon, valamint térképcsere után néha teljesen kikapcsol a navi. Az 1.0-ásnál nem volt ilyen.
Ha tudja valaki a megoldásokat, kérem jelezze! -
Mawerik
tag
Jól látom, hogy az új gurjon nem támogatja még a 320x240-es felbontást?
Talán csak MÉG? -
Tonyk
veterán
válasz
Hexenking
üzenetére
Esetleg a legkézenfekvőbb helyen: ?

http://www.gurjon.com/download/index.php?dir=PRIMO/LANGUAGE/ -
Wolfskin
őstag
a betűszín érdekes, de nem tudom, hogy a gyakorlatban bejön-e. a zenelejátszó vezérlő az praktikus...
...lenne.
csak ilyen SZ@R programot, aki ezt írta... lehet előadónként lejátszani, albumonként vagy az összes zenét.
aki ezt írta nem halott még válogatásokról??? (csak a klasszikusoknál maradva: lassú zenék, buli zenék, tánc, dugós, meditálós, best of '60 stb., de lehet autós, vad vezetéshez, éjszakai vezetéshez, stoppos egyetemista csajhoz, stoppos rocker csajhoz).

egy-egy könyvtárba tematikusan összeválaszolgatva. úgy látszik a navitel programozói még nem léptek túl a bakelit korszakon (itt értelemszerűen nem a hangminőségre gondolok, hanem a kötöttségre: egy lemez egy program, A oldal, B oldal ugyanaz a sorrend mindörökre.)
továbbra is csak a beépített eredeti zenelejátszó tud könyváranként betölteni zenéket.
-
plajos
aktív tag
Ha valaki szeretne hozzá egy nyelvi fájlt, ami használható több más skinnel is (Picpic, Bidru,Sbertaud) keressen meg magánban.
Egyébként a skin főbb újdonságai:
- TMC-vevő átkapcsolható kézi vagy automata keresésre
- Betűszínek választhatók a feliratokhoz
- Zenelejátszó gombjainak (előző-/következő szám, állj, indulj) kirakása a vezetés képernyőre
(kiírja az éppen játszott szám címét is) -
roobe
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tegnap vettem egy vadi zsír Mio Moov M400-as GPS-t MioMap van rajta (Mio explore more) pontosan MioMap v1.0 Build 2.5.631133 és teljesen új vagyok ebben a témában vettem hozzá egy teljesen üres 2 Gb-os sd kártyát és a gépen van egy mio magyarország térkép de fogalmam sincsen h h telepítsem rá az IGO Primo-t :S felmásolom a kártyára semmi se mtörténik ugyan ugy bejön a mio progi és semmi letörlöm a gépről az össze adatot (persze lementettem ami rajta volt) és oda másolom rá akkor meg géphez való csatlakozást mutat szóval teljesen megvagyok lőve mindenhol csak annyit irnak h: A primo könyvtárat másold be a ResidentFlash vagy az SDMMC gyökerébe, majd az igo.exe-t tallózd be a készülék "navi program választása" menüjében. Ha a programból való kilépéskor reboot-ol a készülék, akkor helyezz egy SD kártyát a készülékbe akkor is, ha nem azon van maga a program. Ebből nem igaz h mindenki tudja h h telepítse
Pls valaki segítsen nagyon megköszönném!! Akár msn-en vagy skype-on is mehet... -
m.jeno
senior tag
Bocs, de kifutottam, a szerkesztés lehetőségéből.
Gurjon oldalán a zippyshare gombra kattintva töltsétek le, legalább is nekem a Gurjonról csak részben jött le. -
diszp
csendes tag
Megjelent a GJA 2.13 for primo 1.1
-
zol6690
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám, a primo a a kütyün nem mutatja a műholdakat (amúgy tökéletesen navigál, mert van jel), pedig talál jelet, mert a navi alapmenüjébe látszik, hogy működik, ez akkor tűnt fel nekem amikor feltettem a Gurjon 1.12-s siknt és az alsó sorba 0-0-t mutat, bár néha úgy tűnik mint ha mutatná a műholdakat aztán megint semmi, lehet, hogy valami beállítási probléma? Ötlet?
-
m.jeno
senior tag
válasz
leonaprofi
üzenetére
Egy előző hozzászólásodra emlékezve a te kijelződ 480x272-es, szerezz be egy olyan data.zip-et amiben ez a képenyőfelbontás szerepel.
papsoka
Jelenleg sehogy!
-
dancsuri
veterán
válasz
leonaprofi
üzenetére
Azt irja, hogy a fájlt nem tudja megnyitni. biztos ez a felbontás kell? ha igen szedd le ujra
-
papsoka
aktív tag
Hogy lehet a térképet úgy beállítani hogy madártávlatban ne forgassa?
-
Tcm
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Lehet már kérdezték, én próbálkoztam a keresővel, nem találtam. Szóval:Adott egy X850-es készülék, 8.5.11.154123 verziószámú primoval. Semmi egyéb skinezés, alap program, térképekkel.
Miért fagyhat? X850-es és X950-esekről is érkeznek panaszok. Miért csinálhatja ezt?
Köszönöm a válaszokat.
-
m.jeno
senior tag
válasz
Csocsesz75
üzenetére
Sajnos nem elírás, hanem az a hülye aki beküldte és feltetette az adatbázisba rosszul adta meg a sebességhatárt, sok ilyen van sajnos benne.
Ha szánsz rá időt, akkor ki tudod javítani a saját adatbázisodat GJ skin alatt. -
Wolfskin
őstag
válasz
taschner
üzenetére
én azokat az ikonokat teszem láthatóvá, amelyik vezetés közben jól jöhetnek. gyors megállás, szükségletek kielégítése: tankolás, parkolás, evés,
benzinkút, élelmiszerboltok (hiperek, bevásárlóközpontok, nem minden márkabolt, mert akkor olyan tumultus lenne a térképen, hogy nem látszanának az utak), gyorsétteremek, patikák.
sajnos a Gurjon skinben sem lehet teljesen testre szabottan válogatni közülük, ezért érdemes megnyitni a save/poi_visiblities.txt fájlt és rákeresni az adott bolt/márka nevére (többször is előfordul) és ott átírni a láthatóságot távolsággal (pl. 500m):
Shopping�Shop�Other�Cora|shopping.shop.other.cora|500|0
a fentebb belinkelt branding zipben benne vannak a márkák logoi.
amit nem tudok, hogy áttetszővé hogyan tehetném őket: a cora logoja átlátszó, de a többi nem
-
Csocsesz75
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Az az érdekes hogy egy-kétszer az elején mikor még felraktam az 1.1-et volt ilyen hang, aztán azóta kuss van.
A másik amit meg akartam kérdezni hogy pénteken mentem az M1-esen és vagy 3-4 helyen ezt a pirossal bekeretezett 1-es számot mutatta mellette ha jól emlékszem sebességmérő kamera ikonnal (ez nem az én gépem csak szemléltetésnek raktam be).
Ez nem 100-as szeretett volna lenni csak valamiért hibás?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Csocsesz75
üzenetére
én is észrevettem. volt egy jellegzetes listavég hangja, amiből fülre is tudni lehetett, hogy a végére ért. az hasznos volt.
-
Hippo
aktív tag
Köszönöm, közben rájöttem, és mostmár frankón magyar minden!

-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Felakartam rakni a gurjon skin-t Primo 1.1-re,de miután kiválasztom és újraindítom az igo-t.Fatal error hibával leáll
ailed to open ui_igo9\800x480 hibára hivatkozik.Esetleg valaki tudna segíteni mi lehet?Köszi -
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Primo 1.1-ben amikor egy listát már nemtudok tovább görgetni akkor a nyíl megbökésekor nem jön semmilyen tiltó hang. Korábbi verziókban nem így volt.
Vagy csak nálam nem ad ki hangot ?
-
TRob1
veterán
Arra tud-e vki vmilyen megoldást, hogy van 1 neten vásárolt (ha minden igaz, carrera450 nevű, de m40 és ip433 néven is láttam) gps-em, de primo-ban nem tudok pl. fényerőt állítani (nem reagál 1általán), magán a gps szoftverén persze lehet, ill. a telefon és bluetooth funkciókra se reagál a primon belül. Hogy lehetne kideríteni a megfelelő beállításokat neki? (Gurjon skinnel se tudom állítgatni)
-
Hunyu
csendes tag
válasz
denver6772
üzenetére
Köszi, letöltöttem hozzá a gurjont. Jobb, mint a primo alap felszíne, de a riks lenne az igazi, kényelmes felszín.
Lehet tudni a riks-ről, hogy a primohoz lesz-e? -
aswna
csendes tag
Ezt felraktad már?
Lang_Hungarian 1.12.zip
Lang_Hungarian 1.12_P1.1.zipVagy magyar gurjon-os menü kellene?
-
Hippo
aktív tag
Sziasztok!
Gurjon skinhez (Primo 1.1) van valamiféle magyar nyelv a beállításaihoz?
-
plajos
aktív tag
válasz
denver6772
üzenetére
Már egy másik fórumon válaszoltam neked idézem:
Ha egy és ugyanazon adatbázisra gondolunk (speedcam_HU_lakott terulet.txt) akkor az nem a lakott terület kezdetét jelzi hanem általában a lakott terület központját. Azért általában mert néha sikerült eltalálnia a központot az adatbázis létrehozójának, néha meg nem.
Sok munkát belefektetett az adatbázis létrehozója a nagy semmiért
Szerintem felejtsd el ezt az adatbázist. -
Hunyu
csendes tag
Sziasztok!
Kerestem ebben a témában a Primo-hoz a riks skin-t, de sajnos nem találtam.
Az érdekelne, hogy létezik-e Primo-hoz riks skin, vagy várható-e egyáltalán.
Az iGO8 alatt riks-et használtam, és az után a Primo elég fapadosnak tűnik, gondoltam a Primo felszínét is fel lehetne turbózni hasonlóan.
Előre is kösz a válaszokat. -
denver6772
tag
Jó reggelt mindenkinek, azt szeretném kérdezni, hogy nekem a lakot terület kezdetét jelző kis ikonocskák a települések,városok közepén láthatók, esetleg erre valami megoldás, hogy ne ott legyenek?
-
taschner
aktív tag
A Gurjon skin -be kinek milyen beállításai vannak?
Arra gondolok kinek mi jött be és tökéletes számára. -
Wolfskin
őstag
na, közben kipróbáltam még egyszer, és g0302 által feltöltött cuccok mutatják a legtöbb logózott ikont: #1101 #1068
plusz:
•benzinkutak mind
•áruházak (hiperek, boltok, éttermek stb.) majdnem mind
•autókereskedések (mind)
•a 2010.03-as Hungary.poi-val megymínusz:
amit nem értek, hogy pl. ha név szerint keresek a Tescora, akkor mutatja ikonnal, logoval, de amúgy nem teszi ki az ikonját...(???)meg egy kicsit hiányos a Poi adatbázisa: nincs benne pl. a szadai CBA center (pedig vagy 5 éve ott van, egy hatalmas bevásárló központ), a szadai OTP, ATM, COOP, Aranybika étterem... stb.
-
Wolfskin
őstag
valóban, meg arra is rájöttem, hogy egy újabb Hungary.poi -val (2010.03.) akartam használni.
szal 2009.09 poi vissza, poi_visiblities.txt törölva, most a benzinkutak egy részének mutatja a logoját (Mol), de soknak nem (Luk, Shell, Agip...)
egyébként ez ugyanaz, amit anno a navigyurciról töltöttem le.
kösz a segítséget!
-
Wolfskin
őstag
nem tudom, valami miatt nem működik. most az ősrégi (kék-fehér kör alakú) ikonok jöttek elő.
nem kéne valamit törölni, pluszban letölteni, átállítani hozzá, hogy beolvassa az ikonokat? miután a navigyurcvis verzió ment (95%), kipróbáltam g0302 cuccait, az a színes ikonokat mutatta, de már nem jöttek ki az egyes márkák logoi. utána már hiába tettem vissza az előzőt, nem ment... most meg a színes ikonok sincsenek, csak ezek a randa kék fehér egyenikonok...
-
m.jeno
senior tag
válasz
taschner
üzenetére
Csak a pontosság és egyértelműsítés kedvéért, a letöltött GJ skint kicsomagolva - nappali és éjszakai nézetet kell alámásolni, ha megvan a programban a beállítások - Kijelző nappali felület témája alá ki kell választania a nappali fájlt - vissza, majd a z éjszakaifelület témája alá az éjszakai fájlt - vissza, és újra kell indítani programot.
-
Wolfskin
őstag
az ikonok előcsalogatásában kérnék segítséget. a navigyurciról letöltött branding volt fent, ami működött is, de sok hiányzott (pl. Shell viszont volt Mol)
kipróbáltam g0302 által felrakott cuccokat, de hibaüzenettel indult a primo, majd minden beállítást törölve sikerült elindítani, de ikonok nélkül. visszaraktam az eredetit már az sem megy...

van valami végleges, jól működő megoldás erre? legább a benzinkutak mennének jól...
-
hotibi
aktív tag
sziasztok, igo8 és amigo amit használok..hol kell beállítani hogy mindkettő ugyanazt a content mappát használja? Most duplán van fent ami sok helyet foglal :-(
köszi
-
taschner
aktív tag
-
m.jeno
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Alapvetően kétféle domborzati térkép van, 2D-s és 3D-s, köztük lévő külömbséget remélem nem kell elmondani. Az szinte mindegy, hogy melyik típusból, melyiket használod, 2D esetén legfeljebb a topográfiai felület más, 3D estén mindegy, hogy a TA-s vagy a NASA dem fájlt használod. A primo igazából 3D-re van kihegyezve, hogy térben mutatja a felületet és az utat.
-
Spark86
csendes tag
A sima primoban valóban csak ez a 3 lehetőség van, és nekem se volt szimpatikus egyik sem. Mindegyik túl távolra mutatott, ami egyrészt felesleges, másrészt belassul tőle a gép. Gurjon skinnel viszont kitűnően beállíthatod a követési távolságot, és a kamera dőlésszögének tól-ig intervallumát. Ez se lesz merev, a kereszteződéseknél ugyanúgy ráközelít az útra, de menet közben legalább nem száll el.
-
BullZeye
veterán
Melyik a legjobb domborzat, és miért az? Mi a különbség köztük?
-
<>jana<>
senior tag
Ha valaki tudja hogyan lehet rá varázsolni egy navigonra, legyenszives keressen meg privátban.
-
Raga
senior tag
Hello!
Kérdésem az lenne, hogy a Primonál a térképnézetben csak a három variációt nevezetesen közeli, normál, távoli állíthatom át?
Kicsit engem zavar, hogy menet közben már majdnemhogy madártávlati módra vált, és csak akkor közelít, ha kereszteződés jön.
Ezt nem lehet valahol beállítani, hogy olyan legyen, mint az IGO 8-ban, hogy fixen legyen mondjuk normál nézeten? -
taschner
aktív tag
A GJmpp_v1.12_P1.1 skin-de hogyan tudom elmenteni a kedvecbe az otthont és a munkahelyet?
Vagy esetleg számít a kis betű nagy betű? -
denver6772
tag
válasz
denver6772
üzenetére
Örülök, hogy segíthettem, ha bármiben tudok segíteni nyugodtan írj.
-
Mawerik
tag
válasz
denver6772
üzenetére
Köszönöm, működik!!!!

-
taschner
aktív tag
Hova kell tenni a GJmpp skin mert nem tudom az egész fórumot végig olvastam de semmi.
-
Mawerik
tag
válasz
denver6772
üzenetére
Köszönöm!
Megpróbálom az iGO8-ból bepakolni.

Kell-e még valamit beállítani?
-
Mawerik
tag
Sziasztok ismét!

Abban kérem a segítségeteket, hogyan tudnám bekapcsolni a Primo-ban a domborzat megjelenítését.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
taschner
aktív tag
GJmpp1.12 lévő info.ini-t hova kell tenni?
-
plajos
aktív tag
Szia!
sys.txt-be:
[oasis]
exclude_directories="PICTURE::%SDCARD%/,PICTURE::%myflashdisk%/,MUSIC::%SDCARD%/,MUSIC::%myflashdisk%/"
include_directories="PICTURE::%SDCARD%/Pictures/,MUSIC::%SDCARD%/mp3/"Az első sorral kizárod a keresésből a TELJES sd-kártyát és a belső memóriát. A második sorral a beírt könyvtárat engedélyezed az sd-kártyáról.
Zene: %SDCARD%/mp3/
Képek: %SDCARD%/Pictures/Megjegyz.: az oasis utáni az két sor csak a fórummotor kettétörte őket.
-
dany27
őstag
Köszi a válaszokat DM43 és m.jenő. Nekem is csak egy gyártmány van mindegyikből.. TA=NY EU a többik TM.
Am nálatok is csinál olyant a primo hogy rohadt nehezen talál holdat?
Vagyis tegnap azt játszotta hogy kiírta hogy a jel mondjuk átlagos a sarokba a térerőnél a pötyök maxon voltak de egy hold sem volt.... Sőt még az sem hogy piros pötyökkel ott lennének a holdak.
A gép saját GPS infos cucca meg talál holdakat.... (wayteq x950)
Ilyenkor mi a helyzet? Csak a brandinget buheráltam rajta meg, felrktam azt a pakkot amiben bennt vannak a kút jelző ikonok.
Próbáltam azt is hogy töröltem a portot meg a baudot a sys.txt-ből a komplett save mappát és újból kezdtem a beállítást de ugyan az a helyzet....Ezt ismerte fel automatán
Port: 1
Baud 57600 -
ZsoAce
tag
A primoban van ugye a beépített mediaplayer, képnézegető. Ha kerestetem velük a zenéket, képeket, egy csomó idő, amíg lefut ez a procedúra, közben "kérem várjon" van, gondolom végigfésüli a belső-külső memóriát, mert mindenféle apró wav-okat, ikonokat is megtalál.
Meg lehet adni valahogy (mondjuk a sys.txt-ben?), hogy csak egy adott könyvtárból keressen?
Köszi! -
DM43
Topikgazda
Már csak azt szeretném megtudni hogy mire jó külön mappába rakni a külön gyártmányú mapokat? Mert nekem egyben van a TM meg a TA is. Vagy az csak akkor érdekes ha egyországból van két gyártmányú is vagy mi?
Egy országból nem lehet több gyártmányú térképet egy mappába rakni (pontosabban lehet, de csak a legfrissebbet fogja figyelembe venni).
Én is "ömlesztve" használom a TM, TA térképeket. -
dany27
őstag
nah előbb sikeresen elírtam szóval hiába raktam bele a brandingba valamiért nem ment...
De meg is van hogy miért mert előtte kurkásztam valamit a data.zip-ben és lényeg a lényeg vissza kellet állítanom az original cuccost de vélethenül az 1.0 data.zipjét raktam vissza naná hogy nem talált ezt-azt
De most már megy! Ezer hála ez jelez már mindent!

Már csak azt szeretném megtudni hogy mire jó külön mappába rakni a külön gyártmányú mapokat? Mert nekem egyben van a TM meg a TA is. Vagy az csak akkor érdekes ha egyországból van két gyártmányú is vagy mi?
Kössz!

-
dany27
őstag
háth én nem tudom mit csinálok rosszúl de nekem ezzel is újra indul :S
Szűz data.zip-et kicsomagoltam majd ráhuztam branding.zip tartalmát, valamint a poi_visiblities-t beraktam a save-ba a poi 2010_03 szvsz az is stimmel.
-
wayteqx820
csendes tag
Találtam ha valakinek még nem lenne meg[link]
-
m.jeno
senior tag
válasz
wayteqx820
üzenetére
Miért nem nézed a képernyő jobb oldalát?
-
wayteqx820
csendes tag
ha valaki tudna egy linket ahonnan a 2010.03 POI leszedhető megköszönném
-
g0302
csendes tag
Ez még működött 1 perce,hajrá akit érdekel minden ott van. Frissített,javított.
http://hotfile.com/dl/63868297/c910ab4/ ... 1.rar.html
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Utolsó darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pls valaki segítsen nagyon megköszönném!! Akár msn-en vagy skype-on is mehet...
ailed to open ui_igo9\800x480 hibára hivatkozik.Esetleg valaki tudna segíteni mi lehet?Köszi

DM43