Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
Hú látom nem számoltam be a további eseményekről:
Szóval az alaplap (VIA chipsetes, haha) eljátszotta Michael Douglas szerepét az Összeomlás c. remek filmből: előbb az IDE vezérlő, aztán memóriapróblémák jöttek néha, aztán gyorsult minden: nem v. rosszul ismerte fel a procit, stb.
Kb. itt dobtam be (virtuálisan) a kukába. Régi darab volt, emlékét megőrzöm...
Az IDE probléma, ami miatt a vezérlőt kiiktattam, furcsa dolog volt: egy periférián belül (!) írás/olvasás tökéletes, bár az Active SMART szerint a vinyó Ultra ATA crc error értéke ugrál - ha két periféria között mozog az adat (egy kábelen vagy kettő között), akkor viszont minden crc-s lesz. BIOS fail-safe default-on, új kábelek, jó vinyó/dvd-író, ez szűkítette a problémát a vezérlőre.
Köszönöm a javaslatokat, hát kipróbálni sajna már nem maradt idő. -
corlagon
senior tag
Kösz Flashy, asszem megpróbálom...
-
corlagon
senior tag
No emberek, ez érdekes lesz....
Adott egy alaplap, jó régi Abit VH6, Celeron 1100-al. Az alaplapi IDE-vezérlője kinyúlt, mindkét csatornát rosszul kezeli, hibás az átvitel meg ilyenek. Hogy kikerüljem, benyomtam egy PCI slotos Kouwell 571b ATA133 RAID IDE vezérlőt, erre kötöttem 2 vinyót (primary) meg egy dvd-írót (secondary). Az alaplapi IDE csatornák üresek, csak flopi van.
Probléma:
Xp-t kéne telepíteni, de nem nagyon megy. Bootolni csak az 1. vinyóról akar, hiába teszem át a dvd-t a win cd-vel primary-ba, nem indul el. Bios-ban nincs nagy mozgástér, SCSI bootot tudok beállítani, azon belül semmit (pl. sorrend), a boot alatt a Kouwell raid-beállításait variálhatom, aztán annyi.
Win 98-at tudtam telepíteni, hogy flopi-ról bootoltam, aztán a 2. vinyóról setupoltam a felmásolt 98-at, de ez nem hiszem, hogy xp alatt kivitelezhető...
Megköszönném a konstruktív ötleteket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged