- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Rátettem a másik winyót is, amin a rendszer van, majd meglátom így milyen lesz.
Csak így meg az a probléma hogy nem látszik a ház elején, hogy mikor dolgozik a winyó, a led nem mutatja. Vagy rá lehet kötni a ledet a RAID vezérlőre is?
Azért kérdezem mert most nem akarom kivenni megnézni -
A_ScHuLcZ
addikt
Nekem van 1 óriási problémám, komolyan mondom, aki megmondja a megoldást, annak imába foglalom a nevét. Szóval a héten vettem néhány új dolgot a gépembe és azóta, komolyan mondomn, csak bosszankodok, mert vmi miatt állandóan fagy a gép, főleg bootolás közben.
A volt konfigom:
ABIT NF7-S
AMD 2400+
Hynix 2x256MB DDR
ATI 9600XT
Samsung 160GB, Seagate 80GB
LG CD-R/RW
Ehhez a konfighoz vettem most ezeket:
Pioneer 108-D DVD-R/RW
512MB DDR
ST-LAB RAID ATA133 Controller
És mióta ezek megvannak a következő problémák jelentkeztek:
-gép néha lefagy DVD használata közben
-ha lefagy, és újraindítom, akkor a windows bootolásnál kifagy
-ezt a fagyást mindaddig csinálja, míg a következőt nem csinálom:
kiveszem a raid vezérlőt, rebootolok (ilyenkor nagyon lassú a wintöltés, 1 percet vár és addig nem csinál semmit), utána kikapcs, visszateszem a raid vezérlőt, és ekkor fog újra bebootolni a raid-del együtt.
Namost ez nagyon idegesítő, pláne hogy naponta többször is előfordul.
A kérdés, hogy mivel lehet a probléma. Ezelőtt semmi ilyen problémám nem volt.
Az eszközök így vannak bekötve:
Alaplapi IDE:
Primary Master: Samsung 160GB (rendszerwinyó)
Primary Slave: -
Sec. Master: Pioneer DVD
Sec. Slave: LG CD
RAID vezérlőre pedig csak 1 winyó van kötve, a Seagate.
Na ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném! -
corlagon
senior tag
Hú látom nem számoltam be a további eseményekről:
Szóval az alaplap (VIA chipsetes, haha) eljátszotta Michael Douglas szerepét az Összeomlás c. remek filmből: előbb az IDE vezérlő, aztán memóriapróblémák jöttek néha, aztán gyorsult minden: nem v. rosszul ismerte fel a procit, stb.
Kb. itt dobtam be (virtuálisan) a kukába. Régi darab volt, emlékét megőrzöm...
Az IDE probléma, ami miatt a vezérlőt kiiktattam, furcsa dolog volt: egy periférián belül (!) írás/olvasás tökéletes, bár az Active SMART szerint a vinyó Ultra ATA crc error értéke ugrál - ha két periféria között mozog az adat (egy kábelen vagy kettő között), akkor viszont minden crc-s lesz. BIOS fail-safe default-on, új kábelek, jó vinyó/dvd-író, ez szűkítette a problémát a vezérlőre.
Köszönöm a javaslatokat, hát kipróbálni sajna már nem maradt idő. -
lapa
veterán
miért nem jó a w98-as bootlemez? ha jól emlékszem kell még hozzá egy fájl, amit el kell indítani, hogy ne gyök2-vel másoljon. nem jut eszembe a neve. utána meg a cédén az i386 könyvtárban winnt.exe és már megy is. itt persze lehet a vezérlő nem engedi majd. vinyóról tuti.
csak mert a 6 bootlemez halálosan lassú...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
Kösz Flashy, asszem megpróbálom...
-
Flashy
veterán
XP-t is lehet úgy telepíteni hogy win98as bootlemezről bebootolsz és kézzel indítod az installját a CDről. vagyis valószínűleg ha vinyóra felmásolod a CDt az is menne. try.
-
corlagon
senior tag
No emberek, ez érdekes lesz....
Adott egy alaplap, jó régi Abit VH6, Celeron 1100-al. Az alaplapi IDE-vezérlője kinyúlt, mindkét csatornát rosszul kezeli, hibás az átvitel meg ilyenek. Hogy kikerüljem, benyomtam egy PCI slotos Kouwell 571b ATA133 RAID IDE vezérlőt, erre kötöttem 2 vinyót (primary) meg egy dvd-írót (secondary). Az alaplapi IDE csatornák üresek, csak flopi van.
Probléma:
Xp-t kéne telepíteni, de nem nagyon megy. Bootolni csak az 1. vinyóról akar, hiába teszem át a dvd-t a win cd-vel primary-ba, nem indul el. Bios-ban nincs nagy mozgástér, SCSI bootot tudok beállítani, azon belül semmit (pl. sorrend), a boot alatt a Kouwell raid-beállításait variálhatom, aztán annyi.
Win 98-at tudtam telepíteni, hogy flopi-ról bootoltam, aztán a 2. vinyóról setupoltam a felmásolt 98-at, de ez nem hiszem, hogy xp alatt kivitelezhető...
Megköszönném a konstruktív ötleteket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest