Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
No emberek, ez érdekes lesz....
Adott egy alaplap, jó régi Abit VH6, Celeron 1100-al. Az alaplapi IDE-vezérlője kinyúlt, mindkét csatornát rosszul kezeli, hibás az átvitel meg ilyenek. Hogy kikerüljem, benyomtam egy PCI slotos Kouwell 571b ATA133 RAID IDE vezérlőt, erre kötöttem 2 vinyót (primary) meg egy dvd-írót (secondary). Az alaplapi IDE csatornák üresek, csak flopi van.
Probléma:
Xp-t kéne telepíteni, de nem nagyon megy. Bootolni csak az 1. vinyóról akar, hiába teszem át a dvd-t a win cd-vel primary-ba, nem indul el. Bios-ban nincs nagy mozgástér, SCSI bootot tudok beállítani, azon belül semmit (pl. sorrend), a boot alatt a Kouwell raid-beállításait variálhatom, aztán annyi.
Win 98-at tudtam telepíteni, hogy flopi-ról bootoltam, aztán a 2. vinyóról setupoltam a felmásolt 98-at, de ez nem hiszem, hogy xp alatt kivitelezhető...
Megköszönném a konstruktív ötleteket...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G4/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest