- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iEder
csendes tag
Sziasztok!
Fél éve nem felhőtlenül boldog tulajdonosa és használója vagyok egy X230-as TP-nek. A legnagyobb bajom a touchpad, amit fél év után sem tudtam megszokni, egyszerűen borzasztó, hogy finoman fogalmazzak... Olyan anyagból van, hogy ragad hozzá az ember ujja, röcögve megy az egér, nem érzékeli a "kattintást", görgetés is csak elvétve megy, stb.
Minden használatnál állandó harakiri van a touchpaddel, pedig elhihetitek nem ma kezdtem.Tudtok esetleg bármilyen megoldást arra, hogy a touchpad-et javítsam? Csere egy jobbra, upgrade, vagy szoftveres hekkelés? (a gyári szoftverben próbáltam a beállításokat, nem sokat segített).
Egyszerűen még mindig nem térek magamhoz, hogy hogy engedhették meg maguknak ezt a Lenovoék, ennyi év tapasztalat után. Látom az utódnál, az X240-nél már észbekaptak.
Köszi szépen!
-
iEder
csendes tag
bocs, az előző hozzászólásom Rolly-nak ment...
Hát ha már új billentyűzet, akkor én is világítósat vennék. Amúgy nem is tudtam, hogy létezik világítás nélküli.
Pofátlanul olcsón az e-Bay-en találsz X230-asokat, 650 USD-től felfelé. 800 USD körül (170e Ft) már i5-ös és IPS paneles változatot kapsz... Ha egy ilyet rendelsz, akkor szállítási költséggel, vámmal áfával együtt 250e Ft-ban megáll. Persze angol billentyűzettel. No meg persze van némi rizikó faktor is a dologban.
Azért vigyázni kell, mert az alap gépekben előfordul, hogy nincs Bloetooth, nincs webkamera, és talán van még más is, amikre nem figyeltem fel.
De lehet megbízhatóbb helyről is venni nem sokkal drágábban, viszonylag jól felszerelt modelleket, pl.: [link] -
iEder
csendes tag
Hát ha már új billentyűzet, akkor én is világítósat vennék. Amúgy nem is tudtam, hogy létezik világítás nélküli.
Pofátlanul olcsón az e-Bay-en találsz X230-asokat, 650 USD-től felfelé. 800 USD körül (170e Ft) már i5-ös és IPS paneles változatot kapsz... Ha egy ilyet rendelsz, akkor szállítási költséggel, vámmal áfával együtt 250e Ft-ban megáll. Persze angol billentyűzettel. No meg persze van némi rizikó faktor is a dologban.
Azért vigyázni kell, mert az alap gépekben előfordul, hogy nincs Bloetooth, nincs webkamera, és talán van még más is, amikre nem figyeltem fel.
De lehet megbízhatóbb helyről is venni nem sokkal drágábban, viszonylag jól felszerelt modelleket, pl.: [link] -
iEder
csendes tag
válasz
brekiisti #42816 üzenetére
Köszi. Amerikában pofátlanul olcsóak ezek a notik. Kacérkodom az ottani beszerzéssel, gari kérdés meg is oldva. Viszont a billentyűzet téma kicsit aggaszt, mert nem tudom lehet-e magyar billentyűzetet kapni az X230-hoz. Csak az X220-ig találtam, az új fajta billentyűzetet nem látom sehol.
-
iEder
csendes tag
-
iEder
csendes tag
-
iEder
csendes tag
válasz
audi100td #42788 üzenetére
Subidu és audi100td!
Ha láttok i5-ös és IPS-es alapváltozatot (nem full extrás 4-500-ért) linkeljétek már légyszi be, mert egyszerűen nem találok ilyet.
Az új Ivy-s i3-as baromi jól hangzik, pláne ha létezik IPS paneles (azonnal csapnék le rá). Ja, hogy az ebay-en... Ha onnét rendelek, akkor a garancia hogyan néz ki? Gondolom az itthoni szervizesek kiröhögnek egy ebay-es garipapírral... -
iEder
csendes tag
válasz
Dr. Akula #42789 üzenetére
Nekem a billentyűzet nem annyira lényeges, szerintem ez az új sem lehet rossz, pláne ha a többi gyártóhoz hasonlítjuk.
Az X220 más (vs x200), de ott meg az USB 3.0 hiánya aggaszt. Tudom létezik azzal is, de ritka mint a fehér holló (csak i7-be tették bele). Mivel rengeteg nagy fájllal dolgozom, USB 2.0-n kimenteni a száz-gigabájtokat el tudjátok képzelni mekkora öröm... Szóval az USB 3.0 "must have"... -
iEder
csendes tag
válasz
Dr. Akula #42783 üzenetére
Dr. Akula!
Köszi szépen. X200-ast azért nem vennék, mert a fogyasztása nagyobb (és akkuideje rövidebb), mint az X220-230-asoknak. Nekem ez nagyon fontos lenne (terepi munkához is kell). No meg az a fránya IPS panel...
Az az i5-ös konfig amit linkeltél tökéletes lenne, csak nem TN panellel, hanem IPS-sel... Amerikában az IPS panel felára csak 40-50 dollár (cca 10 e Ft), itthon viszont nem derült ki mit kénének érte, ha egyáltalán lenne ilyen választható extra.
-
iEder
csendes tag
válasz
subidu #42777 üzenetére
Subidu,
a gépet a laptopszalon.hu-nál láttam a Lövőház utcai boltban (Mammut 1. alja). i5-ös HDD-s változat 3G modemmel, dokkolóval, de TN panellel...
Alapvetően nagyon tetszett, de nem pont ebben a konfigban kéne, a TN-es kijelző legalábbis semmiképp sem.
Úgy látom, hogy még az i5-ben is csak elvétve akad IPS paneles itthon (SSD-s fullos változatban az usanotebook-nál), az is csak épp marad 400e alatt. A mysoft.hu-n meg ahogy láttam csak az i7-es verziók IPS-ek (a leírás szerint), de horror áron. Röhej...
-
iEder
csendes tag
Srácok az 500e Ft-ot én is sokallom, de én 300 ezernél nem sokkal akarok többet költeni rá. Az i3-as procis változatok kaphatók bőven 300e alatt, csak nem tudom IPS-es változat van-e belőle.
Amit én szeretnék, az ez a konfig:
i3, v i5 proci
500GB hdd (mellé mSATA SSD-t tennék be rendszernek)i3, vagy i5 proci (engem a vidrókártya része nem érdekel, esetleg a kisebb fogyasztás miatt vennék Ivy-set.) Az i3 elvileg 10-15%-kal lassabb csak, amit kibírok, viszont a fogyasztásra érzékeny vagyok, szeretném a legjobb üzemidőt kihozni a gépből.
Sima 500GB-os vinyóval kéne, mivel egy 128-as mSATA SSD-re szeretném áttenni a rendszert, a vinyót meg mellette tárhelynek megtartanám.A fogyasztással kapcsolatban van bárkinek tapasztalata i3 (Sandy) vs. i5 (Ivy) ?
Köszi!
-
iEder
csendes tag
Sziasztok!
Engem egy X230-as érdekelne, amivel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Nem tudom jó helyre írok-e, remélem Ti tudtok segíteni.
Rengeteg verziót árulnak (hirdetnek) a neten, de a specifikációk sokszor nagyon hanyagul vannak megadva és maguk az eladók sem tudják mit árulnak, telefonos, vagy személyes érdeklődés esetén sem tudnak segíteni.1. Fogyasztásban (üzemidőben) van-e/lehet-e különbség az i3-as (Sandy) és i5-ös (Ivy) procikkal szerelt gépek között, ha átlagos üzleti jellegű munkára használom a gépet?
2. Lehet-e az i3-as verziót IPS kijelzős panellel kapni? Illetve honnét derül ki, hogy a hirdetett változat melyik panellel szerelt? Az imént néztem meg a gépet egy boltban, és a raktáron levő i5-ös változat (az eladó meglepetésére) is az egyszerűbb TN paneles volt, ami a dobozán egyértelműen nem volt jelölve. Cikkszám alapján esetleg lehet tudni melyek az IPS panelesek?
3. A 3G modemmel szerelt változatba is lehet mSATA SSD-t tenni? Mintha olvastam volna, hogy vagy-vagy...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest