- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #39438 üzenetére
Le fog oldani, 105 fok körül ha jól emlékszem, nekem a Pavilionban ennek egy rokona van.
Fórumok pedig ilyen 85 fokról regélnek, én paszta+takarítást ajánlanék. Esetleg hűtőpad és polcolás talán. -
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #39428 üzenetére
Ez van. Anno engem olyan szinten húzott fel a windows, hogy 1 évig csak Linux alapokon nyugvó oprendszerekkel foglalkoztam. És bizony nem 10-20 órát öltem bele, hogy sikerüljön pár dolgot megtanulni. Windowsba meg már szerintem hetekben mérhető az összes bug, registry meg egyéb kacifántos dolgok megtanulására fordított idő. Az én szememben egyformák.
eddie1978: Finoman szedd le, én egy pöcköt eltörtem, mikor pakolgattam át a billentyűket. Lassan le kéne mérni a dolgokat, mert félek, hogy elhagyom az egyik tetejét.
-
Tikakukac
titán
válasz
brekiisti #38861 üzenetére
Asztalihoz nekem is egy viszonylag jobb 24"-es, de TN paneles moncsi van. Ágyból remek nézni, többi időben meg asztalnál ülök, ide nekem sem kéne az IPS. Mondjuk csak kipróbálni azért elég drága üzlet volt
Többi időmben meg ugye oda-vissza rohangálok, és azért most is bekapcsoltam az ágyban és igen, erre vágytam, nincs invertálódás és szép a kép. Nomeg a színek sem olyan búval béleltek. Nekem bejöttXmodule: Elviekben a sima x200 is ilyen ventivel operál, és az első fokozatban tényleg csak akkor lehet valamit érzékelni, ha lefekszem az ágyra és hallom a finom rezgést. Flash mentes oldalakat is talán elvisz passzívban, bár én 1-es fokozaton szoktam hagyni, mert egy idő után azért át tud melegedni a palmrest.
-
Tikakukac
titán
1 óra móka és kész a kijelző csere. Volt macera bőven, főleg mert alig van idefent szerszám, de megoldottam.
.
.
.
ÁLLAT! Matt fólia szvsz kell majd, mert ez így nekem tükör, de a színvilág meg a szögek, na az odab@szós. Ennyi pénzt megért bőven, pláne ha a régi panel elmegy.Jah és köszöntem mindenkinek a segítséget és a lehetőséget, tényleg jó bolt volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
trisztan94 #38771 üzenetére
Rendes vidkarival kellett volna gépet venni. Ezt utólag rengeteg pénzből és csak ímmel-ámmal fogod tudni úgy-ahogy megoldani. Ha ezt a casht beleölted volna vásárláskor akkor örülhetnél a gépnek.
-
Tikakukac
titán
Na, megjött a csomag otthonról, benne a damillal. 2 szakadás volt mindössze, és már le is jött az üveg. Mindössze 3 perc volt az egész.
Trükk: Sarkon bevágni, szépen átlóban haladni, majd másik oldalon is. Utána pedig mikor összeér, akkor lábközé a panelt és szépen hüvelykujjal lefogva végigreszelni. Kezet kesztyűben vagy zokniban kell tartani. Egyik szakadásnál majdnem felvágtam keresztben az ereimet, szóval picit véres lett az üveg, elég komoly
Tükrösnek meg tükrös, lilásnak meg lilás. Majd kedd este beépítem, addig tanulás van, de ennyit muszáj volt megcsinálnom, a kíváncsiság hajtott
(Gondolataim matt fólia felé kószálnak, pedig tudom milyen vacak, volt már céges Aceren is valamikor a hőskorban, és az elég gány volt, pedig lehet kelleni fog, ha valóban ennyire tükrös is marad.)
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #38636 üzenetére
TDP-ről van szó, ahogy te akarod értelmezni az az AMD vonalra illik (illett) rá. Szóval eléggé idejön.
Felőlem oda sorolják, ahova akarják. Csak marha idegesítő, hogy minden konfighoz külön gárdát kell keresni aki kideríti throttlingol-e szerencsétlen gép. Vagy ha nem, akkor mennyit kell hozzátenni, hogy melegszendvicset is tudjak rajta sütni. Nem tudom, nekem a 29-30w az 29-30w a 35 meg 35. És még akkor tényleg ált. sulis matekhoz nyúltam. 5110-en néztünk i5-öt meg i7-et. Mindkettő azonos generáció, 35w TDP. Előbbi megállt 83 fok alatt, utóbbi meg hővédelemmel oldott 2 perc után. Ez nem 5 watt plusz bekajálást jelent, mert csak a hő ennyi, ha nem több. Csak ugye ha valaki ki merne mondani egy nagyobb osztályt egy újabb procira akkor jönne a fújolás, hogy ez mi a szar. Színház az egész világ, ez van.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #38622 üzenetére
Különbség volt a módszerben (régen és desktopnál tuti biztosan). Notiknál és most ebben már nem vagyok biztos.
A dühítő, hogy tényleg kell minden géphez meg konfighoz egy tuti megbízható teszt, mert a gyári sheet buta, a teszteket vagy hülyén vagy manipuláltan készítik, és így merjen valaki beajánlani egy i7-es gépet is, akinek kéne a kraft-látatlanban. -
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #38613 üzenetére
Ha mondjuk épp váltottak steppinget, akkor lehet különbség, adott procin belül is, de ez már nem akkora ugrás, mint régen az asztaliknál.
Mint mondtam, a fogyasztási keret Intelnél nem maximális fogyasztást ad meg. Azt az AMD csinálja. Ők valami egészen érdekes módon specifikálják a dolgot, szóval a beleesés itt jópár wattot is jelent, pláne ha egyik alulról a másik felülről számít bele ebbe a csoportba. Szvsz meg marhára mindegy az osztályozás, egy gépnek, pláne TP-nek marhára nem kéne olyan hőfokokat dobni, mint amiket páran elértek/elérnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #38607 üzenetére
Nagyjából mindenre 35W van írva, igen érdekes volna, hogy i3 és i7 között minden proci annyit eszik, miközben 2 mag és 4 mag között ugrálunk, órajelekről nem is beszélve. A valóságban pedig valamiért mégis mégis megfő ugyanazon TDP mellett az i7 ahol az i5 nem az i3 meg főleg. Azt, hogy mit írnak rá, már messze mindegy.
C2D procikat meg ilyen szempontból ne hasonlíts ezekhez, totál más architectúra. Intel és AMD is másképp adja meg a TDP-t.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #38436 üzenetére
Első körben kompresszor, másodsorban ecset, aztán megint kompresszor, aztán WD40-es pancsi, aztán takarítás, szárítás, és lapátok visszamosása. Amelyik venti golyóscsapágyas az kap műszerolajat, vagy olyan fehér izét, amit fater hozott haza, állítólag germán cucc és nagyon csúszik, hát biztos. A ventik fajtájáról hallgatok, azt mindenki keresse ki magának, odáig nem jutottam még el lapos témában, de gondolom inkább golyó, mint csúszó, de passz. Asztalimban van vegyesen, összesen talán 20 darab, azoknál a fentebbi módszer bevált.
Külső radin van 5 venti 6k-s rpm-et is tudnak, na ők voltak azok akik kiverték azt a fehér kocsonyás-folyós anyagot. Kellemetlen. -
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #38384 üzenetére
A nehezén túl vagyok, 2 oldalban sikerült összefoglalni, szépen táblázatosan, hogy mit is kéne tudnom. Innentől reménykedni kell, hogy nem kérnek mást és szépen nyugodtan megint eljátszogatunk a panelekkel és a kódokkal laboron
Mondjuk nekem a sok napfény is bejátszik, de valamelyik este már az őrület kergetett a betekintési szögek miatt az ágyban. Ide-oda fickándozva bírok csak tanulni és ha épp néztem valami kapcsolást vagy szöveget és csak az invertált képet láttam, akkor főttem rendesen. Szóval így vagy úgy, de marad az új panel. Max több fényerőt kap, ha odakint bütykölök majd nyáron. A Wacom meg külön csemege, az mozgatja a fantáziám leginkább.
scuderia: Szinte ugyanaz mindkettő. A Quadro kariknál ugye garantált a bizonyos tervezői szoftverekkel való tökéletes szinkron és a driverezés. Teljesítményben amiket néztem szinte ugyanazok, esetleg 1-2 fps az, amit hoz a tervezői változat, de ez tényleg mérési hibahatár és eltérő procik miatt lehet.
-
Tikakukac
titán
válasz
Shatterstar #38364 üzenetére
Én mondjuk nem nagyon siratom a ledes panelt, ccfl kevésbé verte a szemem notikban.
-
Tikakukac
titán
válasz
Shatterstar #38291 üzenetére
A Linux egy átfogó név, ez alá tartozik rengeteg disztró, amikből mindegyiknek megvan a maga jó és rossz tulajdonsága. Ez emberfüggő dolog, te tudod melyik jön be. Idő viszont kell mindegyikhez.
-
Tikakukac
titán
válasz
Shatterstar #38289 üzenetére
Első körben tisztázzuk a Linux és az Ubuntu fogalmát, mert itt egy kevés kavart érzek.
Másodszor pedig ha váltasz akkor nagyon sok minden meg fog változni, elbúcsúzhatsz elég sok dologtól és max részben lesz olyan, mint egy win7. Egy oprendszer váltás nem fog megoldani hardveres gondokat.
-
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #38254 üzenetére
Most már tényleg nagyon érdekel a dolog. Ha a tollas kolléga visszajött akkor elmegyek a panelért és megvizslatom a dolgot. Mondjuk nekem a kültér/napfény használat annyira nem is durva, nekem a betekintési szögek a fontosabbak, mert sokat mászkálok a gép körül és olyankor ugye semmit sem látni szegény TN panelből.
-
Tikakukac
titán
válasz
mitulabattyi #38247 üzenetére
Elég kései példány, az enyém még az elsők közül való, ott azért még majdnem 1,5 év nyúzás van.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #38244 üzenetére
Igen, ez a repedés tervezési hiba, a csavaros menet nagyon a szélén van, így óhatatlanul is repedezik. 2 komponens anyag kell neki és tök stabil lesz. Kis csiszatolás, esetleg fekete festék és alig látszik. Mondjuk nem érdekel, munkás gép, püfölni van, mechanikailag és szoftveresen tartom rendben, kinézet már mindegy
-
Tikakukac
titán
válasz
Frenky89 #38242 üzenetére
Nekem az alap kijelzővel sincs gondom, de az AFFS az azért elég komolyan megveri a gépek 90%-át.
Óriási különbség teljesítményben nincs, azonos órajelen. Egyik sem konvertálásra való meg renderelésre.
Bukó különösen nincs, át kell nézni alaposan, keresni mindenféle barkácsolást, repedést meg elváltozást. Palmrest sarka kiváltképp, azok szerednek repedni, javítható, de azért jobb az ép. -
Tikakukac
titán
válasz
Borote #38011 üzenetére
45k-ba mondjuk elvinném anyámnak. Más kérdés, hogy épp most fektettem be az összes pénzem, de inkább kívánom, hogy vigyék el, mintsem ne menjen el addig, míg én pénzt szerzek és megkapja karácsonyra
Szvsz el fog menni. Legalábbis ilyen árban én megpattintanám, remek kis célszerszám munkahelyes püföléshez.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #37376 üzenetére
Nekem konkrétan most főtt meg az x200s-ben az 1 gigás modul. Asztaliban (jó mondjuk én azokkal elég nagy tételben foglalkoztam) is jött elő ramhiba, nem is olyan ritkán. A procit tényleg nem féltem abból csak 2 döglött nálam, 1 csak úgy kipurcant, 1 meg meghalt a nagyon durva tuning alatt. Szvsz inkább slotos ram.
-
Tikakukac
titán
válasz
mitulabattyi #37372 üzenetére
Ennél a gépnél én inkább azt érzem, hogy nem lesz annyi működő darab sok-sok éves korára, mint a T43-ból van. Fogyni fog az az alaplap rendesen, ha nem is tiszta forrásból.
-
Tikakukac
titán
válasz
mitulabattyi #37369 üzenetére
Olcsóbb a gyárnak, később több alaplapot vesznek tőlük ha összefossa magát az egész, és adhatja az adott konfigot drágábban, mert nem lehet utólag bővítgeni olcsóért.
User oldalon mondjuk értelmes érveket nem tudnék hozni, szerintem is szopás. -
Tikakukac
titán
válasz
wesaaa #37325 üzenetére
Na ácsi. Te itt fizikai átalakítást akarsz végezni egy programmal? Meleg van, de reménykedem, csak engem csapott meg egy kicsit.
Nem, nem fogod tudni megcsinálni, az egyik mikrofon bement a másik hang kimenet. Ezt nem lehet csak úgy cserélgetni.
Extra: mitől lenne nagyobb a hangzás? Nekem van 2 audio kimenetem gyárilag, plusz a mikrofon, de ettől még nem lett nagyon a hangzás, csak tudunk rendes fülessel átalakítós butulás nélkül is filmezni.
-
Tikakukac
titán
Aki akar élvezkedni, elviekben ilyesmi lesz a panel ami jön.
KATT -
Tikakukac
titán
válasz
wesaaa #37256 üzenetére
Ha GMA950 van benne akkor van egy rossz hírem: maximum 10fps-ed lesz.
Sejtéseim szerint pedig a videókat a proci dolgozza ennél a karinál. Megnéztem és tényleg, itt a videochip nem fog encode-olni. Van valami progi húzásra, azzal talán menni fog, de ha tényleg ez a kari van benne akkor nyögés van. -
Tikakukac
titán
válasz
molnarpeter #37239 üzenetére
Véletlenül pont elég sokat manipulálok képeket. Eltesszük az ötletet
wesaaa: Elég sok progi tud hőfokot olvasni, Everest mondjuk teljes gépet kiolvassa, és lehet ügyködni. Vagy a már említett Aida. Driverrel meg mennie kéne, gyártó oldaláról vadászd le, ha nem onnan volt.
Olyan 50-60 fok belefér, egyes modelleken lehet több is, de 75 fok felett már visongatnék eléggé. -
Tikakukac
titán
válasz
fi:zi'k #37232 üzenetére
Kihasználom azt a sok matekot amit belémkentek és átnyálazom a fizetési mókaságot. Hátha tudunk csalafintáskodni.
10 darab az korrektnek tűnik. Stylus is akinek kéne, de mondjuk wacom toll céges gépben van, kikapom belőle és ennyi, apámék nem használják
Más kérdés még nincs, adjon 10% kedvezményt és akkor még puszit is küldök neki üziben
-
Tikakukac
titán
válasz
fi:zi'k #37226 üzenetére
Annyira még ne éld bele magad, még mondaniuk kell rá valamit. Az egyik elég esélytelen mert nyár vége van és elbulizta a pénzt
Majd kiderül. De ha valóban tudunk hozni egy darabonkénti 13k-s árat, akkor eléggé jó üzlet lesz. Bekérdezek ebay topikba, hátha tudnak valami ördögi tervet a nagy sarcok ellen.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #37216 üzenetére
Akartam is mondani, hogy ha egyben sokba van akkor több címre, országrész vagy valami alapján. Én Pesten vagyok szeptembertől, amúgy nyíregyre tudom fuvaroztatni, ha valaki kéri. Listára lökjetek fel engem is
De előtte matekozzuk meg rendesen, nehogy bedráguljunk
Vagy rendeljünk tényleg raklappal, bagóért, és utólag el lehet tolni aprón. Ötletnek ez sem rossz. -
Tikakukac
titán
Na olvasom mit szervezkedtek. Egyre lehet vevő vagyok én is. Még visszaolvasok és megnézem milyen a panel etc. etc.
-
Tikakukac
titán
válasz
!Overdose! #37162 üzenetére
Ebayen megtaláltam. Node 3-4 dolcsi picit sok lesz
Vaterát mondjuk nem néztem, ez jó ötlet.
-
Tikakukac
titán
Ma napi barkács. Cserélgettem át a billentyűket, z és y meg a 0 és a 9 és az egyik frankón eltört, vagyis a 2 pici pöcke betört a szélső elembe.
Az a picike kis billentyű alatti kis forgórész, ami végül is fogja magát a billentyűket, na olyan kéne nekem 1 darab. Ha valakinek van felesleges régi billzete, vagy tudja honnan lehetne ilyet lomolni (vagy, hogy mivel egyezik meg és milyen típusokban hasonló méretű) az ne tartsa magában.Hatalmas köszönet előre is, addig is átcseréltem egy nem használatos billentyűre.
-
Tikakukac
titán
Mai érdekességek: elviekben bluteooth nélkül vettem a gépet. Gyakorlatban tegnap láttam, hogy ég a visszajelző. Utána csatlakoztam is. Hát ezt egy picit én is benéztem
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #36815 üzenetére
Akkor finomítom.
Ha van egy NVS, Quadro karis, 3dmark06-ban 15k pöttyöt dobó gép akkor az jó lesz játékra is. Jobban mint egy MSI gééémer, ami csontműanyag és örül, hogy nem olvad le, mint Csernobil. T szériában is akadnak azért elég erős gépek.
OFC nem az 5 éves gépekre gondoltam, vagy ha arra gondolunk akkor korabeli konzumert rakjunk mellé. Na így a tiszta
-
Tikakukac
titán
W szériás gépek teljesen jók rá, meg akár T-ből is a dedikált karisok. Ha munkára jók, akkor játékra főleg.
fracture333: Valaki írt egy nagyon szép összefoglalót egyszer, nem írok inkább semmit, az nagyon szép volt, ha valaki emlékszik rá akkor belinkeli.
(Nagyon sok különbség nincs, legalábbis utólagos okosítás után. Fogyasztásban lenne az elvi különbség az SL javára.) -
Tikakukac
titán
válasz
fracture333 #36806 üzenetére
Nekem SL9300 van benne, és általános dolgokra bőven elég. A másik notimban van 2.27-es proci, de az még játékra is bőven sok. Felesleges dolgok, 1,5ghz fölött 2 mag bőven elég. SSD mellett meg hujujj.
-
Tikakukac
titán
válasz
fracture333 #36793 üzenetére
A kettő között van bő fél kiló és egy kategória. Én nem nagyon hasonlítgatnám össze őket, számomra legalábbis nem lenne alternatíva a T400.
-
Tikakukac
titán
válasz
Borote #36786 üzenetére
Továbbra is élek a sanda gyanúval, hogy az ott bizony hardveres korlát, ide bizony keményebb eszközök kellenek. Még valamikor a hőskorban ugye játszottunk a grafittal meg a pákával, de Isten őrizz, hogy így elkezdjek belepiszkálni a prociba/lapba. Plsuz nem is tudok ilyen megoldásról. Szerintem ez a vége a dolgoknak
-
Tikakukac
titán
válasz
fracture333 #36781 üzenetére
Mérnöki oldalról passzolom, ehhez azért elég nagy mennyiségű adat kéne.
De mint tulaj elmondhatom: bőven meghaladja az átlagos nyúzási képességeidet a T400 és az x200 is.
-
Tikakukac
titán
válasz
kircsi28 #36540 üzenetére
Na úgy látom kicsit eltévedtél.
Nem fog működni, mert más a tokozás. Ez itt az első probléma.Második probléma: lehet ez 2nanométeres gyártástechnológia is, a régi procinál 10wattal többet eszik még a kisebb csíkszélesség miatt is. Szóval, de. Lesz gond. Mellesleg nekem a szemem kiveri a 45W vs. 35W, szóval nem értem mi itt a kérdés.
Harmadjára pedig elég erősen élek a gyanúperrel, hogy ez a lap marhára nincs felkészítve quad procira, így ki van herélve belőle az összes ilyen funkció, ez már bios szinten is üt mindent.
Szummázva: nem fog menni és felesleges is, gányolás lenne a vége aztán meg torkosborz szintű szopás.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
kircsi28 #36532 üzenetére
Első kérdés: minek akarsz egy egészen friss gépet szétszedni és belemókolni egy dögdrága, dögsokat fogyasztó és fűtő procit? Az ezzel járó egyéb problémákat már meg sem említem. Vegyél másik gépet, rendes hűtéssel, gyárilag ilyen procival.
franc0: Ha tényleg valami régi gép lenne és épp lenne olcsóért egy ilyen proci, plusz mérnök is lenne vagy valamilyen ezermester, okés. De egy friss gépbe, pláne egy Edge TP-be belerakni egy totál más procit. Vesszek meg ha felfogom.
-
Tikakukac
titán
válasz
rooland #36529 üzenetére
Szerintem itt mindegyikőnk tudna mesélni nagyon furcsa paranormális jelenséget. Én olyan 2 éve kezdtem egyre jobban notikra áttérni, de asztalin aztán tényleg volt minden: simogatásra már bebootoló gép, rázásra életre kelő vinyó stb. Szóval igen, az esetek többségét ki lehet nyomozni. Kisebb részük pedig rejtély
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest