- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55792 üzenetére
Megnézem majd. Javítást csináltam telepítőlemezről, de sikertelen volt, utána rendszer visszaállítást és most indult caddy nélkül.
(#55791) Francia91: Én is így voltam, csak most elfelejtettem visszatenni és hoppá.
Egyébként menet közben be lehet tenni a caddy-t?
-
xcds
őstag
Hát olyan baja van, az biztos, de nem értem, mitől. Lehet, hogy a win update pakolt oda vmit vagy nem tudom. De update-hez ki kellene venni a caddy-t? Az is elég fura.
-
xcds
őstag
Vki mondja már meg, hogy miért van az, hogy ha kiveszem a caddy-t és úgy indítom a rendszert, kékhalál és szgép javítását kéri. Visszatettem és most megy rendesen. Én azt hittem, ezt akkor veszem ki-be, amikor akarom.
-
xcds
őstag
válasz
Tikakukac #55746 üzenetére
Hát ezek szerint nem igazán sikerült jól. A másik hűtő ránézésre is sokkal minőségibb. Azt hittem, emez nem is eredeti először, de ahogy a képeket néztük, az intelesben ilyen van. Holnap még azt megpróbálom, hogy féktisztítóval kimosom, kompresszorral kifúvatom, hátha van benne vmi piszok. Mást nem tudok vele tenni.
-
xcds
őstag
válasz
soldi3r #55738 üzenetére
Kipróbáltam olajjal, de amikor ráfújtam és a fülemhez tartottam, kicsit ciripelt. Zsírral egyértelműen jobb, de vhogy csak van cicmergő hangja. A másik olyan, mintha semmi súrlódása nem lenne és semmi hangja. Már jártam így asztali gép ventijével is. Egyszerűen súrlódik. De hogy mi mihez ér hozzá, el nem tudom képzelni. Vagy még az lehet, hogy passzos a csapágy.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55735 üzenetére
Hát nem tudom. Most tettem bele szilikonzsírt, de még mindig nem olyan könnyen fut, mint a másik. Lehet, hogy nem is zsír kell bele tényleg, hanem olaj. csak nincs kedvem még egyszer szétszedni, ha mégse jól döntöttem.
-
xcds
őstag
Hát a venti tengelye csont száraz. Mivel jobb megkenni? Van ilyen fehér szilikonzsírom meg lánckenő spray.
-
xcds
őstag
Prezentálom:
http://speedy.sh/T7nJR/S5000044.AVI(#55724) Francia91: Ilyesmin gondolkodtam én is, csak akkor gyárilag nem zsírozták meg, mert ezt a hűtőt tavasszal cserélték a smart-ban. Azóta nem sokat ment. Csak ódzkodom szétszedni.
-
xcds
őstag
Akkor ezek szerint mindkettő. Az egyik inteles, a másik pedig ati-s T500. Az ati-s vhogy csöndesebben fut. Írtam is fentebb, olyan az inteles, mintha szorulna. És tényleg passzosabb. Ha ráfújok az ati-sra egész sokáig billeg, mielőtt megáll. Az inteles meg mozdul vagy 3-at és hirtelen áll meg. Tehát tényleg szorosabb. Már csak az a kérdés, hogy mitől.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55714 üzenetére
Ja, hát akkor jó, hogy nem hallani...
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55712 üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55709 üzenetére
3ezer körül. Van nálam most 2 T500. Az egyik egyértelműen halkabb, de az is hallható bőven 3-as fokozaton. Érdekes, hogy amiben új a hűtés, az a hangosabb. Ilyen nyüszítő hangja van. Olyan, mintha passzos lenne vagy nem tudom.
1-es fokozaton mindkettő hangtalannak mondható.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55704 üzenetére
Tudom, hogy helyesen írtad. Én meg arra céloztam,hogy ez marhaság.
-
xcds
őstag
Egyébként most kipróbáltam, hogy kikapcsoltam az ida-t. 3-4 fokot jelentett úgy, hogy 0,95V volt az ida-hoz beállított fesz, kikapcsolva meg minden frekin 0,875V.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55700 üzenetére
Az vagy te, hallhatatlan.
Közben megoldottam, ha a smart1-et írtam át úgy, ahogy eddig a smart2 volt, akkor működik rendesen. ez ilyen bug lehet.
-
xcds
őstag
válasz
tototos #55639 üzenetére
Hát akkor próbáld kicsit magasabbal.
Jó ez a leírás, de eszerint is úgy kell csinálni, hogy kékhalálig csökkenteni, majd egyel fentebb. Csak próbáltam megspórolni néhány 10 újraindítást.
Van itt egy p8600-s t500, épp ma feszeltem alul, mindjárt megnézem, mik a pontos feszültségek.
Na. 0,1,2,3-nál 0,875V, 4-nél 0,975V. az 5. (IDA) ki van kapcsolva. Ha az IDA-t is be akarod pipálni, ott állíts magasabb feszt.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55605 üzenetére
Ezek az energiasémák sose működnek rendesen. Pl van olyan, hogy a PM-ben beállítasz vmit, bezárod, amikor megnyitod megint vissza van állítva. Nekem pl most olyat csinál, hogy mindig max battery life-sémával indul a win. De ki mondta neki, azt nem tudom.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55598 üzenetére
Event fülecskénél nincs beállítva?
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55567 üzenetére
Végülis tényleg a bios volt a megoldás, de hogy pontosan mi volt a kínja, azt meg nem mondom. Letiltottam az egyetlen dolgot, majd újra engedélyeztem, amiben wireless volt.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55564 üzenetére
Hol kéne lennie biosban? A networknél van vmi wireless, de az enabled.
-
xcds
őstag
Vmiért nem láttja a t500-am a wwan kártyát. Áttettem egy másik t500-ba, utána vissza az enyémbe. előtte működött , most meg nyoma sincs. járt már így vki?
-
xcds
őstag
válasz
Francia91 #55442 üzenetére
Ha a hd sentinel, azt írja nincs trim, akkor tényleg nincs. A firmware frissítéstől nem kellene elmenni a trimnek. Nem frissítettél mást is? Pl feltettél egy chipset drivert, ami lecserélte az ahci drivert. Fel kell tenni az intel irst drivert, azzal működik a trim.
-
xcds
őstag
Ha egy ledes T500-ba ki akarom cserélni a kijelzőt ccfl-esre, akkor mit kell cserélnem? Elég magát a panelt és beletenni az invertert, amin a ledek is vannak? Vagy a szalagkábel sem ugyanaz? Valószínű, hogy egy T61 lenne a donor, esetleg egy másik T500.
-
xcds
őstag
T500-on működni kellene win8.1-el az osd-nek? Feltettem a hotkey drivert, de meg se nyikkan. Egyébként a SU egy árva active protection drivert talált hozzá.
-
xcds
őstag
válasz
Borote #55137 üzenetére
Samsung 830 256GB, 6,22PiB. Elég pár évre ez is.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55097 üzenetére
Azt mondják, néha lecseréli a win által feltett sata vezérlőt olyanra, ami nem jól működik. De ha minden rendben van, akkor gondolom nem ez a helyzet. Nekem is fent van sztem, mert mindent feltett anno a hdd-re a SU és azt a rendszert klónoztam át. Igaz, kellett irst driver, hogy legyen trim, de más gond nem volt.
-
xcds
őstag
válasz
scarbantia #54946 üzenetére
YT-nál honnan tudjátok, hogy megy a hardveres gyorsítás? Régebben jobb gombbal meg lehetett nézni és akkor se mindig ment. Olyankor meg a proci a lényeg. Amennyire eszi a flash player mostanában a procit, szerintem, nem megy a gyorsítás. Lehet direkt vették ki azt a lehetőséget, hogy megnézhesse az ember...
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #54850 üzenetére
Kikapcsolt állapotban se buzerálja, ha úgy van beállítva, hiába van töltőn ill alvó állapotban sem. Ha viszont kiveszed az akkut és visszateszed, elkezdi tölteni.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #54586 üzenetére
Ha klónoztál ellenőrizni kell az alignálást és hogy megy-e a trim.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #54583 üzenetére
Nem tudom, T500-ban mit kéne tudnia 4k-ban. Meg azt se, hogy ha dupla ennyit tudna, észrevehető lenne-e a különbség. Röviden: sztem jó.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #54568 üzenetére
File-test data-0fill beállítással kell mérni.
-
xcds
őstag
válasz
kraftxld #54129 üzenetére
Azt nem lehet kérni opciónként?
Ha lentebb mennek egyszer az ssd árak, már nem is lesz szükség az msata-ra. Bár nem afelé haladunk.
(#54128) soldi3r: Látod választható, uh nem muszáj.
Meg most már elkezdtek jó kijelzőket rakni a gépekbe, uh csak van fejlődés is. A T500-ba ha pénz nem számít akkor sincs ips panel..
-
xcds
őstag
A 40-es szériában van beépített akku is, ahogy nézem. Így menet közben lehet cserélni akkut. Ez azért nem rossz fejlesztés. Bár nem tudom, mindegyikben van-e.
-
xcds
őstag
válasz
Aethelstone #54074 üzenetére
Nekem meg pont az alatta lévő P8400 van. Kb egy ezres a különbség.
Kb 10%.
-
xcds
őstag
válasz
Aethelstone #54071 üzenetére
cpu queen-el csinálj már légyszi egy tesztet az aida-ban.
-
xcds
őstag
válasz
metal01 #53249 üzenetére
Nekem is csinálja néha. A fényerő változást vettem észre én is először, aztán egyszer láttam, hogy eltűnik a hálózati fesz jelzés az akksi mellől. Chaser is írt ilyen "fényerő gondról", lehet, nála is ugyanaz a helyzet. Ő azt írta, ha nem teszi fel a lenovo-s vga drivert, akkor nem csinálja.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #53118 üzenetére
Na, épp most csináltam meg registry-ben. Mivel jó lett, nem baj.
-
xcds
őstag
Na most akkor újratelepítsek, registry-zzek vagy startupoljak?
Legjobban a registry-s megoldás tetszene, de mit kell átírni?
-
xcds
őstag
Tpfancontrolt utólag be lehet úgy állítani, hogy automaikusan induljon, ha nem úgy telepítette az ember?
-
xcds
őstag
válasz
Shatterstar #53057 üzenetére
Net framework 3.5 vagy újabb fent van?
-
-
xcds
őstag
válasz
Shatterstar #53010 üzenetére
Mondjuk én előtte szívesen megnéznék egy 1600*1050-es panelt, hogy fényerőben mennyivel gyengébb.
(#53011) YumeD: Ha test data: 0fill-el mérsz, még jobb lesz. Én ink a boot időre lennék kíváncsi.
-
xcds
őstag
válasz
Shatterstar #53008 üzenetére
Ezt vetted? Nekem ilyen van és én is gondolkozom egy kijelzőcserén. Ha van vmi jó forrás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest