- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Egyik eladott akumnál az a visszajelzés jött, hogy nem tölti a gép. Amennyire én emlékszem közel feltöltve ment el. Teljesen új gyári akuról van szó.
Aida, powermanager, ezek alapján én nem látok hibát, de annyira még nem ismerem az akukat. Mangerben be van állítva hogy maxra töltse az akut. Ami még menet közben kiderült, a gépet aku nélkül vették. Én töltőáramkör hibára gyanakszom, vagy aku is lehet defektes képek alapján? T42-mben is hasonló volt, de ott bekapcsolt kijelző mellett azért töltődött az aku, igaz egy éjszaka alatt a semmi le is merítette, gépből kivéve 2 hét múlva is ugyanúgy állt ahogy kivettem. -
Chaser
legenda
Eredeti ennyiért?
Enyémen nincs thinkpad logo, még csavar sincs hozzá, fogja a keret a hdd-t és a rollcage váz. Olcsó volt, gyorsan itt volt, valamikor karácsony előttre vártam. Kipróbáltam a wines eltávolítót, működik szépen. Régebben optikával próbáltam, áramot is biztos leveszi mert az optikának eltávolítás után a tálcáját se lehetett kinyitni.
-
Chaser
legenda
válasz
LaptopSystem #26041 üzenetére
Örülök hogy segíthettem, ezeröccáz' lesz
Fifi: Jól látod, tökéletesen működik mert most nincs a gépben aku
-
Chaser
legenda
Köszi
Most nézem W7-ben ez alapból benne van. Látja a dokkolót és a hdd-t is
Vagy ha nem is pont ez de hasonló, dokkoló leválasztásnál működött a wines is másik menüből, hdd is biztos fog. XP-n tudom van rá közvetlen FN gomb, de 7 alatt nem megy.
szerk: Így néz ki, gondolom ugyanazt tudja mint amit linkeltetek.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #26035 üzenetére
Kb ennyi a lényeg. Legújabb cpuz-t rakd fel, azzal látod a tényleges feszt, régebbiek nem ismerik a cpu-dat. Aztán már csak profilokat kell csinálni saját belátás szerint. Én performance on demandot használok kijelölve minden lehetséges órajelet, ezt hálózatról. Akuról meg szintén, csak kb 1.4Ghz-ig. Azért van 1-2 profil powersave-nek is.
lapa
öszönöm. Közben azért kikísérleteztem
Eszközkezelőben leválasztottam és ennyi. Mint asztalinál mikor hdd-t raktam menet közben p-ata v s-ata csatira, ott is így vettem le.
-
Chaser
legenda
Az ultrabay hdd keretet ugyanúgy kivehetem mint az optikai meghajtót? Tehát nem kell előtte eltávolítani a rendszerből, nem lesz baja a hdd-nek? 1ébként teljesen korrekt, hozza amit a hdd-k tudnak. 2db 250GB 7k2 hdd 70-90MBps-sel másolnak egymásra. Szintetikus tesztek max 3MBps-t mondtak, szóval nagyon jó. Viszont ahogy elnéztem ebbe magasabb hdd nem fér, csak az alacsonyabb verziók.
-
Chaser
legenda
válasz
LaptopSystem #26029 üzenetére
ACHI W7-be integrált, az nem lehet baj. 5letem azóta sincs más. Olyan mintha nem primary lenne a partíció, de akkor már sztem a telepítés se ment volna fel. Azért másik gépben pl easeus-szal ellenőrizheted.
-
Chaser
legenda
Nem tudok hogy lenne róla, persze lehet van. De ha van is el lehet képzelni annak az árát
N.GÁBOR: Autó nem jó példa. Képzelj el egy led-et, pl 3V nyitófessz-el. Ha valamivel kevesebbet kap elromlani attól nem fog..de lehet hogy világít. Évek óta használom asztalin is, ott persze bios-ból. T2500-nél 95%-ban működni fog ez. Max órajele 1.15V, alatta levő 1.05V, összes többi 0.95V. Hőtermelés kisebb lesz, ha akuról használod a gépet tovább bírja.
Amennyiben túl kicsi feszt állítasz be BSOD-t kapsz. Prime 95-tel kell tesztelni, akkor nem csak napok múlva derül ki a dologBeállítgatod őket, beállítod performance on demand mdra, elindítod a prime-ot, csodálkozva nézed az új hőfokot. 15-20 percig futtatod, közben netezel lehetőleg fox alól, mp3-at nyomsz, film is mehet. Ha 20 perc alatt nincs BSOD 99%-ban 1év múlva se lesz. Érdemes minden köztes órajelen is eljátszani ezt, de gyakorlatban 0.95V-on 1700mhz alatt minden T2xxx stabil volt amit eddig láttam.
szerk: Megjött az optika helyére szerelhető hdd rack...jó. Egy bibi van, kék benne a led..érdekesen mutat a sok zöld mellett
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #26005 üzenetére
A gépedtől kérj elnézést
Nekem T42 volt az első gépem TP-ből, nagyon halk volt az igaz, meg az is hogy égette a lábamat...én rmclokot használok alulfeszre, perpill most minden 46 fok alatt van. Akuról is jól bírja, hiába 15" meg ips meg ati vga. 6 cellással 2-3 óra simán megvan nettel. Szimplán olvasgatás közben biztos több is.
Narancs: első körben arra tippelnék gpu vagy cpu túlmelegszik. Hőmérsékleteket kellene megnézni terhelés alatt.
-
Chaser
legenda
válasz
Daffni2 #25999 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy hosszú távon nem tudom okozott volna-e gondot, mert pár nap múlva eladtam. Nem ezért, amúgyis ment volna. Annyira nem tulajdonítottam neki jelentőséget, meg annyira nem voltam még képben hogy nem is közöltem a vevővel. Halvány fogalmam nem volt még akkor hogy az a rollcage része, annyira vékony
A srác nemrég szólt vissza, hogy észrevette ám, csak nem szólt mert megoldotta. Persze én is visszavettem volna egyértelműen.
buvartacsko: Ezek az inercia rendszerek...
ennyi erővel mondhatnám azt is, hogy egy 1400x1050 IPS panelhez nem lehet hasonlítani 1280x800-at, 1440x900-at, 1680x1050-et ha az TN. De még 1920x1200 sincs egálban vele színhűség és beláthatóság terén. Esetleg a legújabb fejlesztések amiknek tudjuk az árát. Mégse mondom hogy akik olyat használnak hülyék, vagy nekem van igazam. Nem a leghalkabb gép a T60. Vannak belőle defektes érzékelősek, az állandó ventijárás miatt nyilván elöregszik a venti és hangos lesz. De amiknél ez a probléma nem áll fenn nem hangosak, sokat járnak passzívan. Most kifejezetten meleg lakásban vagyok, megy a venti állandóan 3300rpm körül. De cpu magok 50 fokosak, gpu 46...alja épp hogy kézmeleg, pedig fotelben használtam egész nap. Nekem 12" kevés, volt, tudom, nem lesz x200-asom. Én elégedetten használom a T60-at, te a tiedet, más a másik thinkpadját..ennyi a lényeg, nem kell mindig fikázni főleg ha jó állapotú T60-nal még nem is találkoztál. Legalábbis reakciódból ítélve nem hiszem. Nem arról kéne szólnia a topiknak hogy mennyire hangos és forró gép a T60, mert amelyik jól működik arra egyik állítás se igaz. Tegnap kicsit keményebb hangnemben írtam, de nagyot felbosszantottál...Peace
-
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25991 üzenetére
Vázzal együtt gondoltam annyit, de lehet több ha egy sima hűtőt is 9-10k körül hoznak. szaladgálni nagyon nem kell, elpostázod neki ő megcsinálja ha tud vázat szerezni és megegyeztek az árban. Csak mondtam, hogy azért ne temesd a dolgot elsőre
eladóval meg megegyezel árkompenzációval pl.
-
Chaser
legenda
Pedig volt róla szó, de kinti fórumokon is rá lehet keresni. Lehet az enyém is eleve már törött vagy repedt volt, de az biztos hogy a kezemben maradt. Elsőre nem is tudtam mi az, mert nagyon vékonyka azon a részen a váz.
Némahoz képest minden hangos az oké, de nem kell túlzásokba esniIPS-hez képest egész biztos a T400/T500 panelja is hányadék, nekem nem tetszik, nem is veszem meg. De nem mindig azt szajkózom "ugye hogy igazunk volt!"...beteges...
salieri.: Részvétem, én is hasonlóan voltam a T61p-vel, no ott nem csak az a kis rész tört ki, gép is megkaphatta a magáét. De éli tovább életét új vázzal, új házzal
Szóval megoldható, de pénzes lesz meg át kell szerelni. Szervizt sztem felejtsd el, 30-35k-ra saccolok így hasra ütve. Majd megkérdem a srácot ahova a T61p került tud-e neked segíteni, vele biztos jól járnál és sztem rá fog harapni a kijelző miatt a dologra már csak kíváncsiságból is
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25948 üzenetére
Tudod miben van neked igazad? Abban hogy zsáááááák vagy
Ne kezdd már megint a régi hülyeséget
Nagyon tudom sajnálni hogy a sok profi olyat fogott ki aminek nem jó a ventiszabályzása/hőérzékelője vagy szét van kopva a ventije...ettől független nekem egyik gépem sem olyan. Gyere el, nézd meg, aztán mondd hogy ez hangos. Hangos nem itt kezdődik, főleg hogy legtöbbször passzívan jár...hangtalanhoz képest persze hangos minden aminek hangja van.
szerk: fz020: Rollcage cserével meg lehet oldani, másképp nem. Nem feltétlen volt leesve, volt erről már szó korában. Azon a részen a rollcage enyhén szólva nem atomstabil. Nekem is a legelső gépemnél sikerült eltörni cpu csere közben. Rendellenességet nem okozott. Kinti fórumok is írnak erről.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25943 üzenetére
Meg azok kivételével akiknek olyan gépük van mint nekem
Bolondnak van szerencséje nem annak aki ért hozzá
Most Kméten vagyok, ha van erre valaki csekkolhatja a berendezést
Extra halkításra még mindig a T500 hűtést látom megoldásnak. Kompletten az egészet, az 3 hőcsöves, T60p-be már jól jöhet. Gappad vastagságon valszeg hackelni kell, de nem megoldhatatlan. -
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25920 üzenetére
Az oké hogy a hűtőbordán, de a cpu részen nem. Láttam már pár gépet, de cpu részen nincs a hűtőn gappad. Egyik T60-nál se volt, se a T61p-n, se a T42-n, nem beszélve a többi noteszról ami nálam. Gpu-n v chipseten lehet, de oda meg nem is kell paszta ha van rajta pad. t61p-nél pl gpu-n se volt, csak chipseten. Gappad sokkal lassabban adja át a hőt mint a "közvetlen" paszta+hűtőblokk. Sztem csak kisfogyasztású vga-nál meg chipsetnél alkalmazzák.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25872 üzenetére
Drukkolok
Megnéztem prime alatt mi a helyzet, lecseréltem a 7600-ost 7200-re, 1V--on kb 20 perc prime után is 68-69 fokosak voltak a magok 3400 rpm-es ventivel. Gyári 1.15V-on +10 fokkal melegebbek.
buvartacsko: Ha refurbished alatt azt értik hogy 1általán nem használt csak hw-esen bővített akkor korrekt. De ha egy használt gépről van szó akkor pl itt is sokkal jobb ajánlatok vannak. Persze számla nem feltétlen megoldható mindez ha az fontos vkinek. Mondjuk ha jogilag használtnak minősül akkor ha jól tudom áfát se lehet visszaigényelni róla.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25870 üzenetére
Ezt a mostanit T2400-gyel kaptam, ugyanezek a hőfokok voltak. De a másikban is az van most. Sőt a defektes gépben is T2400 volt, szóval ilyen jellegű összefüggés sztem nincs.
Nem volt rossz árban a T60p, de legalább a vga lett volna a max benne, különben megvettem volna. Brutál képe lehet -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25867 üzenetére
És nálam ezek az értékek még passzívan is 20 fokkal alacsonyabbak akár. Én azt hittem ez a normális és csak az első gépem volt ebből a szempontból defektes, de úgy látszik nagy a szórás. Az itteniek nagy része nyilván hasonlókkal találkozott, azért mondta melegedősnek és hangosnak a T60-t. Előbbi biztos nem igaz, utóbbi meg a melegedés következménye, jó szenzornál nincs gond hanggal se. Nem gondoltam volna hogy ekkora szórás van. A mostani gépem ráadásul magyar lokalizációs, nekünk meg nem a legjobbat szokták adni ha van rá lehetőség.
szerk: salieri.: Jah kisebb felbontású kijelzőben igazad van. Viszont a T7600 és T2xxx közt még itthon is van 15k különbség, ennyi lehet árban 1400-es és 1600-os panel közt, talán kevesebb. Mind1, úgy vagyok vele hogy legyen vga fullos, azt cserélni nem lehet. Kijelzőt még lehetne, de jobb ha alapból 1600-os, cpu-t azt meg lehet oldani. Láttam már fullos megoldást emészthető áron, ha összejön majd valami akkor összejön, ha nem nem. T60p-d szenzorára, hangjára nagyon kíváncsi vagyok.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25829 üzenetére
Nem olyan nehéz az. A "tanácsadóm"
is beszerzett egész korrekt konfigot T7600-tal, v5250-nel, kijelző az 1400-es. Többi hw-t nem tudom, de úgy rémlik 3GB ram és nem is ilyen 80-100-as elgyötört hdd volt benne. 100k alatt meglett neki mindennel együtt. Nekem ráér, csak nem lesz mindig ilyen tré a huf.
Tim82: Az is. Régebbi játékokat azért lehet vele tolni. De nem számít a tudás, csak a legnagyobb legyen mindenből részemről...vagy ha nem akkor nyugodtan maradhat a mostani T60 is, nagy különbséget úgyse vennék észre az áron kívül
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25819 üzenetére
Azt akartam/akarok. 1600-os kijelzővel, lehetőleg v5250-nel, cpu az mind1. Ezért adtam el az egyik T60-at, meg valszeg adnám a másikat is. Most volt egy apróban, de vga csak 5200-es volt, cpu csak T2xxx, ahhoz képest meg sokallom a 100k-s árat. Azt hittem te vetted meg
Viszont most gondolkodóba estem, ha a T60p is hangoska lenne mint az első T60-am annak nem örülnék
Ami most van azzal semmi gond, igaz nem 1600-os a kijelző, de lehet érdemesebb lenne valahogy beszereznem egy olyat. Erősebb vga az nem érdekel, dxva-t úgyse tud, de ha már T60p jó lenne a legfullosabb verzió
N.GÁBOR: Nálam 2-3 fagyás volt csak eddig összesen..kopp-kopp.
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #25814 üzenetére
Inkább 7 és 9.5mm lesz az
A lényeg hogy mind2höz jó-e a keret?
szerk: salieri.: Akkor most megvehetted volna életed első ventiszabályzás terén is tökéletes T60-át, de lekéstél róla. Viszont lehet eladom a másikat is
szerk2: Én a 2. 14-es T60-at azzal a kikötéssel vettem hogy halk legyen és patent zsanérokkal. Srác elhozta, ok is volt minden. Mondjuk lestem nagyokat én is
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25811 üzenetére
Szerencsére már rég nem kell használnom, de kb mind1ik használható volt.
Ilyen nálam mikor megy a venti. 3000rpm körül szokott lenni, hangja teljesen rendben van, ha 47-48 fok alatt van minden le is kapcsol. Tpfan nélkül, bios szabályzással. Aztán akkor indul újra mikor 60 fok közelébe kerül valami.szerk: Megrendeltem ezt a hdd keretet. Az csak utólag esett le hogy 2 hdd méret vn. 9 és 12mm ha jól tudom. Ebbe mind2 jó?
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25799 üzenetére
Egyáltalán nem normális
W7, x1300, T7600, és a hűtési mód eddig aktívan volt hálózat alatt, tehát aktív beállítás mellett is alacsonyak a hőfokok és sokáig passzív a gép.
Tessék..mindez passzívan. A 14-esem is ugyanilyen volt. Csak a legelsőnél volt gond a hőfokkal és az állandó venti járással. 2 T60 van most itthon, egyiken xp másikon 7, Szentesen bárki megnézheti személyesen is -
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25795 üzenetére
Mivel nálam gond nélkül ment így biztos nem normális ha xp alatt jó volt. Gpu hőfok mennyi? A defektes szenzorosnál tekerte így a ventit a gép, xp/W7 alatt, de ott a gpu a félremérés miatt alapból 60+ fok volt.
szerk: Nálam perpill 51-51 fokosak a 7600-os magjai és passzívan megy a gép.
-
Chaser
legenda
Te vetted meg a t60p-t?
szerk: salieri.-nek szólt
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Dehogynem..de új, sajnálnám elhasználni, sok tartozék felgyűlt, eladogatom és veszek egy T60p-t
Hol a vonó? Hát nem vicc, van benne
Látod azt a kis piros részt a nyitott táskánál? Na az egy ilyen "felvonó". Nem kell beletuszkolni a kezed hogy kivedd a billt, hanem azzal ki lehet húzni. Okos
-
Chaser
legenda
válasz
porcukor` #25622 üzenetére
Kompresszorral esetleg megfújogathatod ha leveszed a borítást..de ha nem szárad ki magától tökéletes eredményt úgyse kapsz. Szétszedést erősen nem ajánlom, nem csak a pormentes környezet miatt, nagy gyakorlat kell hozzá. Szétszedni még szétszedi bárki roncsolással, de azt össze már nem rakja.
szerk:Van egy eladó USB Thinkpad bill-em, új, magyar, numpad nincs, touchpad és trackpoint az viszont van, tokkal-vonóval
10k Van "sima" töltő, autós/hálózati - nagy hodály tégla
- és slim type kombinált autós/hálózati/repülős/usb. Akit érdekel valami pm
-
Chaser
legenda
válasz
Novics #25608 üzenetére
Elvileg ki kell kapcsolnia, a t61p-m is lekapcsolt mikor rosszul volt rajta a hűtő.
Sztem nálad már kiöregedett a hűtő, a szinte állandó járás miatt, amit a gpu szenzor félremérése okoz. Működő szenzornál nincs gond a ventikkel, nem is nagyon járnak. Itt egy kép az x1400-ről nálam, meg az egyéb hw-ekről. Nálad is ez a típusú érzékelő van a gépben?szerk: Ennél az értéknél a képen nem is járt a venti, azért nincs fordszám kijelezve.
-
Chaser
legenda
válasz
Ringman #25533 üzenetére
Repedésre rá lehet fogni hogy fizikai sérülés eredménye...ha a lenovo hivatalos közleményben nem adta ki hogy szériahiba.
Persze mehetsz szervizbe, de náluk nem verheted az ajtót, jogalapod nincs rá hatályos jogszabályok szerint. Én így tudom.
2 centis zsanér holtjáték se szubjektív sztem. -
Chaser
legenda
válasz
Ringman #25530 üzenetére
Mivel a hivatalos gar lejárt, meg 1ébként is a kisker adja a gart ahol a gépet veszed, így szerviz fenyítéssel amúgy se lehet sokra menni. Oda elviheted, aztán ennyi. On-site garnl se hiszem hogy lehet verni az asztalt, a vásárló a kiskerrel van "szerződésben", nem a szervizzel. Nem cserélték a T61/400-ak gyenge zsanérját se úgy tudom, nagyon még garidő alatt sem, mert hogy "ez ilyen", az nvs140 vga-s gépeket se cserélték, nem hiszem hogy majd egy pamlrestet fognak. 1ébként is a lenovo áldása kell rá, a szerviz tőlük kapja az engedélyezett cseredarabokat.
-
Chaser
legenda
szerk: ez dupla lett
-
Chaser
legenda
válasz
h1n1_900 #25422 üzenetére
Természetesen nem ebayről ért ide 1 nap alatt
Előtte még körbenéztem az aprón és pont volt egy olyan amit kinéztem, még olcsóbb is volt 200ft-tal mint ebayről lett volna
Ezt vettem. 60-63MBps-kel másol, de valszeg a hdd miatt, 5400-es 2 lemezes toshiba, majd megnézem a 250-es 7k2 toshibával mennyire másol. Akkor kiderül hogy a vezérlő nem superextra vagy a hdd, de hdd-re tippelek. -
Chaser
legenda
A T61p lassú boot-jának oka a turbo memory modul ami az egyik pcie slotban van, anélkül indul késleltetés nélkül. Ha valaki hasonlóba futna pár fölösleges kör futásától megszabadul
Megjött az usb3 vezérlőm, nagyon babafürge és nem lóg ki egy kicsit se a gépből.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #25375 üzenetére
Én is megcsináltam
Úgy nézem ha egy aku már volt benne annál megjegyzi a beállításokat, gondolom azonosítók alapján. Visszaraktam a régi akumat ugyanúgy kezelte ahogy beállítottam. 0km-es akunál az alapértelmezett beállítások voltak.
szerk: Bill fru-t még nem tudtam megnézni, talán 7végén.
-
Chaser
legenda
válasz
h1n1_900 #25392 üzenetére
User error megint
nem kodecpack-okkal kell szórakozni hanem felrakni a legújabb vlc-t vagy mpchc-t.
szerk: Ringman: Csak W7-en nézte tudtommal. Sima T61-nél nincs várakozás. Azt mondja ha optikai meghajtó benn van akkor csak kb 10mp "tűnik el", de T61-nél ha van optika ha nincs akkor is bootol egyből. Megnéztem a T60-amat az is. Nehogy véletlen SB hibára utaljon a jelenség, ezt akarjuk kizárni.
-
Chaser
legenda
T61p guru kellene nekem. Adott a leejtett gép amit nemrég vettem. Jó kezekbe került, átment minden teszten hogy hibátlannak lehessen mondani a hw-eket. De azt mondjaa srác a boot következőképpen történik:
Lenovo felirat megjelenik, eltűnik, majd kb egy perc feketeség és utána kezd felállni a win. Ez normális? Esetleg valami hdd ellenőrzés lehet? Több hdd-vel nézte ugyanez volt mindnél, T61p-je neki se volt még, T61-e igen, ott nincs az 1 perces néma csend.szerk: h1n1_900: "User fail "Hát ez keményen
-
Chaser
legenda
Jóvanmána'
Csajnak lenne ajándékba...én meg lenyúlnám néha
Rollcage nem érdekes, minél könnyebb annál jobb. Bill érdekelne mennyire használható meg nagy üzemidő legyen.
-
Chaser
legenda
X121E mennyire thinkpad sztetek?
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25336 üzenetére
Powermanagerrel ne próbálkozz, az hülye
Nem tudom hogy sikerült összehozniuk, de kb mindent össze-vissza csinál ahogy épp gondolja. Hűtési metódus passzív, ez a legtöbb amit tehetsz. Nálam W7 alatt sincs semmi probléma. Powermanager sémákat nem használom, semmire nem való.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #25316 üzenetére
Na majd kipróbálom én is
Eddig annyira nem figyelgettem. Megrendeltem a hdd caddyt is. Van valami kapacitásbeli limit arra hágy GB-os hdd-t rakhatok bele? 500-as menne bele.
szerk:Eladó az egyik IPS T60-am ha érdekel vkit. A vevő visszalépett mert kifejezetten nyomdai melóra kellett volna neki és nem vált be. Dell u2411h-hoz viszonyítva nem is csodálom
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #25313 üzenetére
Úgy érted ha kikapcsolt állapotban teszi be az aksit? Bekapcsolt állapotban is rá lehet tenni
Nálam mindig megmaradt a beállítás csak most csere után.
szerk: Most is be van állítva hogy 40%-nál kezdjen el tölteni 55-ig. 92%-osan raktam be a mostani akut, ott is maradt. Nyilván lemeríteni nem fogja magát hogy elérje a 40% limitet, de amint managerben ezt beállítottam töltés azonnal le is állt. Kikapcsolva se tölti a gép tovább.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #25311 üzenetére
Nem azért csinálta mert kivetted? Én napokban cseréltem le a 9 cellásomat egy 6-osra és ugyanez volt. Betudtam annak hogy másik aku és powermanager alapra áll. De lehet elég neki csak annyi ha kiveszed. Ha újra kiveszed és ezt csinálja akkor biztos ez van mögötte. Én most nem tudom kipróbálni.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #25301 üzenetére
Már folyamatban
"de hétköznapi használatra feleséges" Ezen jót nevettemtudom én is szoktam félregépelni
szerk:#25303: Ez még jobb akkor
szerk2: Azt tudtam hogy érted, csak felesleges helyett feleséges-t írtál
De tényleg felesleges átlagfelhasználásra, viszont a horizontális látószögek meg jobbak a nagy képppont sűrűség miatt, ergo szebb képet ad.
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi #25295 üzenetére
usb3 csak azért, mert van itthon 2 usb3 hdd de még kipróbálni se tudtam mit mutatnak usb3-on. Akkor ezt rendelhetem
Bár furcsállom hogy szállítanak hozzánk, de nincs Mo. a kivételek közt.
szerk: tototos: Dehogynem, csak ilyet nem találtam ennyiért
Jó, sokat nem várok ilyen pénzekért a vezérlőtől, de csak gyorsabb mint az usb2. Esata meg annyit tud elvileg amit a hdd, az is jól jöhet.
szerk: Jah hogy ez nem $-ban van megadva, de még akkor is jó.
-
Chaser
legenda
Olyantól várnék véleményt aki már vett EC-s usb3 vezérlőt. Nekem mindenképp olyan kell ami belesimul a gépbe, nem szeretném ha kitörne az alaplap mert nem vagyok hozzászokva hogy valami kilóg a gépből. Ez elvileg olyan ha jól látom?
szerk: És ha ezt a caddy-t veszem akkor nem lesznek hézagok körülötte, pont passzol a T60-ba is?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25283 üzenetére
Tudom, elírtam, a lányok inspironjáról vagyok most, kicsit más a bill
Egyelőre én úgy vagyok vele jó ez a T60 ami van, T61p már a mérete miatt is kiesik. Meg nem tudta bevenni a gyomrom az eltolt kijelzőt, és hiába a nagy felbontás, kisebb felbontású ips nekem jobban bejött, képarányról nem is beszélve. Egy 4:3-as t61p lap lenne jó, asszem van olyan is, de biztos horror áron adják.szerk: Neked a T60 mennyit lát a 4GB ramból? Ha jól sejtem 3400MB körül?
szerk: audi100td: DPI méretet lehet növelni. Netnél meg minden böngészőt lehet "nagyítani". Rajzolgatáskor jól jön a felbontás azért.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #25279 üzenetére
Jó gép az akinek bejön, nekem nem jött be. Most van "szakértőnél", arra próbál rájönni mekkorát esett egy előző vkinél
De mondjuk eddig úgy néz ki túlélte ha a hűtő oda is lett meg burkolati elemek.
salieri.: 15.4-es 1920x1200 kijelzős t61p nem ips sajnos. Szemből jó képe van, inverzbe se fordul át döntéskor olyan gyorsan mint egy kisebb felbontású panel, de nem ips.
Ebayen látni 1600x1200 T50p-t ha úgy adódik, de nem olcsó az se a járulékos ktsg-ek miatt. -
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #25261 üzenetére
Milyen géphez kell? Van pár aksim. tiednek sztem az elektronikája halt meg.
salieri.: 1920x1200-as t61p engem nem győzött meg az 1400x1050 ips panel ellenében. Ha sikerül olyan gépet venned ami 4:3-as és ips panel az viszont jó párosítás
spyduck: Konkrétan akár többet is ér
HP-nál milyen business gépet tudsz fx570 kategóriás vga-val és nagyfelbontású kijelzővel 80-ért?
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25235 üzenetére
Gondolom ha 32-est akart eleve nem sokat szánt rá és akkor tényleg érdemes + pár k-ért a 64-est venni, mert az biztos gyors Amit linkeltél az 100% valós? Mert mindenütt 35k fölött láttam már csak a 96-ost.
szerk: Azt mondták az ssd topikban kifutó modell. Iponnál már nem is láttam, ott se ahol vásárolni szoktam. 1-2 helyen még lehet van ténylegesen, persze akkor is kérdés mennyiért.
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #25223 üzenetére
Én nem tudom melyik fokozat a gyári, mint mondtam több verziót próbáltam, nem is teljesen egyformán működtek. És mindez T60 gépen volt. Ha gyári értéket akarsz akkor bios szabályzás, ha meg nem olvassa ki semmi akkor írd oda. Most lehet hülyeséget mondok, de mintha toolbox is adna hw információt, mindjárt meg is nézem ventiről mond-e valamit.
szerk: Venti rpm-es részt nem látok
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #25214 üzenetére
Annál a T60-nál jó volt aminek a ventije enyhén szólva már szét volt kopva, többi szerencsére nem szenvedett ilyen gondoktól és nem is használom ezért.
Most 43 fok mind2 cpu mag, gpu 48 és 3500rpm-en megy a venti aminek hangja még teljesen ember barátiAmikor valamivel meggyötröm akkor a bios vezérlés lehűti elég szépen a dolgokat. Aztán meg síri csend jó darabig ha csak netezek. Ennél jobbat nem is lehet kívánni. /max a T500 hűtőt ha tényleg konvergál a 0-hoz minden helyzetben a hangja/
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #25217 üzenetére
T7600@1.86Ghz Eredmény: 944
T7600@1.66Ghz Eredmény 915 Ez felelhet meg kb egy T2400-nek a dupla cache miatt.
A max órajeles tesztnél fél órát futott a teszt, ez utóbbi kettőnél 2 percet, de úgy látom az "eredmény" részt azt fél percen belül kidobja, remélem ez volt az érdekes belőle. -
Chaser
legenda
válasz
Ringman #25202 üzenetére
+ annyi még, hogy többféle tpfan van, nem tudom hányat néztem de sokat.
7-es opció nálam pl durván tekerte a ventit, 5k rpm körül mindnél.
De nem foglalkozok már vele, bios szabályozza ahogy gondolja, perpill is 0-n van a venti. Manuális mód 2-3 jó volt, de egy idő után mindig elmászott az rpm. -
Chaser
legenda
Tp fan kicsit felülírja a bios beállításokat, én már nem is rakom fel emiatt. Későbbre veszi úgy vettem észre a venti bekapcsolási idejét. Bár néha bios is megvárja míg cpu 60 fok lesz és csak akkor kapcsol be. Néha meg úgy látom mintha gpu-t figyelné. Nem tudtam még kiigazodni rajta. Ez T60-nál van, többi mókásságát nem ismerem. Az biztos hogy forrónak semmit se enged, mert akkor pörgeti addig a ventit amíg minden nem megy 48 fok alá.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25165 üzenetére
SOHA
Teljesen új magyar bill van most benn, nem lenne szívem hozzá nyúlni, alig pár órát pötyögtem rajta. Többek között pont a bill az ami megfogott a thinkpadokban.
-
Chaser
legenda
válasz
h1n1_900 #25161 üzenetére
Nem bír kevesebbet
Max akkor ha maxra terheled. Én rmclock-kal beszabályzom mennyit mehessen max, mert ha akuról használom netre kell ált-ban, ott meg az üzemidő legyen nagy. T2/5xxx cpu-nak 1.8Ghz felett már kell fesz, T7xxx ebből a szempontból is sokkal jobb. A T7600-om 1.05V-on tudja a 2330mhz-et, a T2400-esimnek 1800mhz-hez már kellett ennyi.
Az a jó még a T7xxx-ekben hogy dupla a cache, az meg minél kisebb az órajel annál jobban számít. Tehát ha én beállítom hogy akuról 1300mhz-en menjen akkor se lesz döcögős a rendszer, T2400-nél azért már érezhetőbb. Nem véletlenül kerül még mindig egy T7200 3x annyiba mint egy T2400.szerk: Tegnap próbáltam ki először a 9 cellás akumat, mert sajnálom használni és eltettem
Első használatkor 5 óra feletti üzemidőt írt, ebből sztem net alatt 4 realizálódna is. T7600+ 7200rpm-es hdd...+ugye az ips panel
Te gépednél ilyen aku sztem óra felett tudna, 14-es intelesnél meg talán 6-ot is.
audi100td: Érezhetően sokkal gyorsabb. +500mhz órajel már magában is szép előny, cache-ből meg van ami profitál, van ami nem. Statisztikát nem vezetek erről
Kódolásnál, konvertálásnál nem mind1 mennyit várok. Bár nagyon keveset csinálok ilyet. Ha valakit nagyon érdekel eljöhet tesztelgetni ha lesz még egy gépem T2400-gyel. Vagy csinálhatok róla videót
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25145 üzenetére
"Egyedi ez anélkül is, sehol nincs piros trackpoint, kék enter" Ezt gondolom félreértetted. Úgy értettem gumirozott fedlap nélkül is egyedi a gép, mert más gyártónál nincs piros csikló meg kék enter
Na meg a típusjelzés se túl gyakori máshol, meg a zöld ledek, főleg nem a kijelzőkeretnél és háta mögött a fő visszajelző ledek.
-
Chaser
legenda
válasz
h1n1_900 #25144 üzenetére
Ha cpu igényes feladatokat csinálsz akkor van. SSD-től azok nem fognak jobban pörögni, csak maga a rendszer. Ég és föld egy konvertálási idő T2400 vs T7600 felállásban. Tesztelgettem a jószágokat
De ha csak netezel akkor oly mind1.
Xp alatt mindenképp használd a garbage collection-t. Bár azt kell mondjam W7 alatt pörgősebb a rendszer és pl nálam wifi+BT nem akar normálisan működni sehogy xp alatt.buvartacsko: Hogyne lenne piros trackpoint
Még az egérgombokat is lenne pirosítani' mint a T42-n volt
Spyduck: Pl aida64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged