-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
Deniweit #53337 üzenetére
DELL WWAN ThinkPadben témához:
Én egy HP-be való Qualcomm Gobi2000 kártyát tettem X201-be. Lenovo driver nem ismerte fel, HP driver meg nem ment fel, mert nem talált HP gépet magának (a Lenovo driverpack szétszedése meg rajtam kifogott, hogy átirkáljam). Végül kaptam egy orosz főzött drivert, illetve az Access Connectionst meg hozzáigazítottam, hogy a Fn+F5 kapcsolgassa (Linux alatt rfkill egyből kezelte)Akku márkafetisizmus: 6c LGC akkum 130 ciklussal valószínűleg magaaláeresztett, tegnap 25% körül lehetett, amikor kikapcsolt a gép, 55Wh full charge capacity volt az elvi állapota, azóta kapott két gauge resetet, az első után 50Wh volt, most a második után meg már 44Wh. (Asszonypajtás meg sztrájkbalép, ha elveszem a 9c akkuját)
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #53128 üzenetére
A mozgatásos próba alapján ami nálam járt, PWM-es IPS volt.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Pttypang #52939 üzenetére
„A vezeték” vagy „Minden vezeték” van a helyén? Csak azért kérdezem, mert X201-hez nekem is olyan palmrest érkezett, amin csak az ujjlenyomatolvasó és az érintőfelület működött, a gombok meg nem, mert alul, a fémlemez alatt egy háromeres szalagkábel nem volt rendesen a helyén.
-
Gondwana
addikt
... és fényerőt vàltoztatva a hangja is vàltozik, max fényerőn csend van (biosban letilthatò, hogy akkuròl ne legyen max fényerő). Amikor az X201-em invertere behalt, aszonypajtàs X200-àbòl egy ilyen sìpolòs invertert tettem àt, de az X201-ben nem sìpol. Következtetés: hang ugyan az inverterből jön, de màs idézi elő a zúgàst.
-
Gondwana
addikt
válasz
simonjoe #52851 üzenetére
Próbaképpen ha kikapod a wifikártyát (tehát nem csak letiltod), meglepő gyorsulások képesek bekövetkezni egyes thinkpadeknél bootoláskor. (Az én X201-em Win7x64-gyel ilyen pl. - az lehet, hogy intelék jó hardvert gyártanak, de nem ez lenne az első eset, amikor bebizonyosodik, hogy a hozzá való driver szakdolgozatnak is csak közepes alá lenne elég.)
-
Gondwana
addikt
válasz
simonjoe #52818 üzenetére
Az a 6Gbit/sec khmm... nagyon gyanús, pláne egy 800MHz FSB-s Core2Duo procis géptől. Csak második generációs i# procik mellett jelent meg a SATAIII, ráadásul az első szériákban egyszerűen kiégett az aktiválótranyója, ami után csak a SATA2 portok maradtak használhatóak...
-
Gondwana
addikt
válasz
mhorvat #52512 üzenetére
SSD a helyére be, hdd ki, valamilyen live linuxot (pl. Ubuntu) cd-ről vagy USB-ről bebootolsz, majd terminàlbòl
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=4M count=256
Ez rendesen kinullàz minden olyant, amit a Win8 beleszemetelhetetta MBR-be, és ha ekkor se megy a W7 telepìtès, akkor egyértelműen vissza az eladònak az ssd. -
Gondwana
addikt
válasz
tamas.nick #52211 üzenetére
Ezexerint nálad úgy van beállítva, hogy X óra sleep után magától átmegy hibernációba. Ezt pl. Power Managerben is állítgathatod (Advanced, majd lent Iddle timers)
-
Gondwana
addikt
Alapvetően hülyeség a 220-as inverter, ha utána vissza le kell transzformálni megint: kb. ugyanannyi veszteséged lesz, mint amennyi teljesítményfelvételed (kivéve amikor még több is a veszteség)
Ezt keressed
(emlékeim szerint 9-13k-ért vesztegetik HWaprón) -
Gondwana
addikt
válasz
beszizoli2 #51898 üzenetére
Elemcsere után beléptél BIOSba, majd nem SAVE, hanem csak egyszerű kilépéssel jöttél ki belőle, olyankor meg beírt magának egy random passwordöt. Ebben a bugban T60/T61-ek még biztosan érintettek voltak, lehet, hogy az újabb gépek is. Ha bármi más miatt is húzod le az alaplapi elemet, beleszaladhatsz. Nálam reflex, hogy akármikor BIOS, még ha semmi sem változott, akkor is F10 a kilépés, nem ESC.
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #51856 üzenetére
(Én W500 hűtést tettem 15" T60-ba
)
-
Gondwana
addikt
válasz
oliverthomas #51760 üzenetére
X201-ben gyári BIOSszal 6300-as megy, de tudtommal 5300-as nem! Whitelist-mentesített gép volt?
Egy bootolható linuxszal nézd meg, hogy működik-e. (Van valami low-power state pont az 5100 és 5300 kártyáknál, amiből nem mindig tud visszajönni, ezzel még X200Tableten szórakoztam egyszer)
-
Gondwana
addikt
(Pl. levetted a gyapjúzoknit, amitől annyi statikus elektromosságot halmoztál fel magadon, ami néhány kV feszültségként a gépen keresztül sült ki. Ez csak egy lehetőség, van több is, és a kicsi csíkszélességű félvezetőgyártás selejt-ellenőrzési rendszereinek csökkenő hatékonyságára most nem is térnék ki...)
-
Gondwana
addikt
X230-ig bezárólag van itthon minden szoba minden sarkában egy-egy töltő, ezekhez még tápokat is kellene venni - de nem fogok. (Ellenben külső numerikus vagy on-screen billentyűzettel ha megoldom a kigyomlált numerikus billentyűzet pótlását, máris megvan, mi lesz az X201-em utódja - X230 i7)
-
Gondwana
addikt
válasz
Schuby #51683 üzenetére
(1) a célközönségnek okos a telefonja, tehát valószínűleg csomagoltak mellé headsetet is. Ez a combo-csatlakozó ezekkel a headsetekkel kompatibilis, azaz nem kell hozzá új terméket venni. (A Nokia semmivelsekompatibilis pin-kiosztását most hagyjuk, meg is érdemlik, a sorsukat is)
(2) a HDMI csak egy játékszer, egy lebutított szabvány - főleg a hozzá képest ingyenes DiplayPorthoz képest (párszor már soroltam itt néhány apróságot)
(3) a ThinkPadeken a csatlakozó DisplayPort PLUS, azaz DP+ jelölésű, ami azt jelenti, hogy a passzív HDMI átalakítót – tehát ami csak a csatlakozó alakját alakítja át, és nem a csomagalapú DP jeleket konvertálgatja – észleli, és natív HDMI jelet küld ki a csatlakozóra, ráadásul az i# procik óta hanggal együtt.
(4) akkuknál soha nem a cellák száma volt a mérvadó, hanem a kapacitásuk. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
brekiisti #51657 üzenetére
... de azért remélem, az alaplap UUID-jét is ellenőrzitek szervízben, amikor csak BIOSban látható a serial. Állítólag nektek kellene, hogy legyen hozzáférésetek egy részletesebb parts-lookuphoz is. Szériaszámot átírni lehet, de UUID-t generálni, ami ráadásul benne is van a Lenovo rendszerében, már picit macerásabb.
-
Gondwana
addikt
válasz
Ed Parker #50992 üzenetére
De hàt màr ìrtam, hogy nem gànyolod el a csavarfejeket és szépen elcsomagolod az eredeti kijelzőt, és a garancia megmarad! 2014-ig ugyanìgy garanciàlis az X201-em!
(azokon meg csak kuncogok, akik élet-halàl melòra hasznàljàk a laptopjukat és nem futja akàr egy tartalék X200-ra. Ha az adattàrad zakkan meg, ùgyis mind1 neked, de ha pl. alaplap, csak àttolod az ssd-t/hdd-t a màsik gépbe, két reboot meg egy system update az egész... Én i5-ös x201-ből tettem àt a majd' egy éves belakott rendszerű 256GB ssd-t T7200 T60-ba, azòta is vìgan működik.) -
Gondwana
addikt
Te biztos vagy abban, hogy a kilazulás forgástengelye megegyezik a zsanér forgástengelyével? Mert nekem az a gyanúm, hogy nem. Múlt héten járt nálam egy T400-as, annak is lötyögött a kijelzője (nem ennyit), de teljesen olyan benyomásom volt, hogy nem az a tengely körül, ami körül fordul, amikor csukom, vagy nyitom, hanem mintha két forgáspont lett volna (és nekem ezen a videón is ilyen a benyomásom - ettől függetlenül szétszedve pontosan kitapintható lenne, hogy hol is lötyög, és akkor lehet, hogy kiderülne, hogy nincs igazam, de...)
-
Gondwana
addikt
válasz
MrSealRD #50891 üzenetére
... és egy sűrítettlevegős ventillátortfelpörgetős takarítás tökéletes kezdete egy ilyen biztosítékkinyírásnak (báris akkor, ha nem veszed figyelembe, hogy ha lefogod az ujjaddal, akkor nem lesz a ventinek generátor-üzemmódja ami kinyírhatja a biztosítékot, amíg sűrített levegővel pörgeted)
Más: X230 IPS színprofil
-
Gondwana
addikt
A panelcserénél meg külön érdemes vigyázni, mert egy másik tervezési gebaβ miatt a 12V háttérvilágítás tápjának van egy alulméretezett SMD biztosítéka, amit egy kevés statikus elektromosság is képes kinyírni, vagyis összerakás után meg nincs háttérvilágítás.
-
Gondwana
addikt
Külső monitoron meg jó... T400s tervezési hiba, olyan az LCD panel, hogy az elektronikája az alján van, nem a tetején, és a szalagkábel-átvezetés nyomja a panelba futó szalagkábeleket, itt ezek sok pici nyomkodástól egyszer csak megrepednek. A kijelző hátulját a csíkok aljánál masszírozva van akinek egy picit javul, van akinek romlik a helyzet, de arra a pontra reagál. Gyógymód: kijelzőcsere. (Illetve valami nagyonlágy habszivacsot tennék én itt a panel meg a szalagkábel közé)
Ez a szalagkábel-elnyűvődés picit hasonlít az X200/X201-ek megdöglő ThinkLight problémájára, csak ott a szalagkábel nyíródik el egy picit a kijelzőtől, nem a kijelző belső kábele a szalagkábeltől.
Szerk.: most olvasom a linkelt kép-példákat, azok a sokat emlegetett chipset-bug variációi, ez meg egy csak T400s-re jellemző fajta függőleges becsíkozódás.
-
-
-
Gondwana
addikt
Intel WiFi drivere tud illetlen dolgokat (néha úgy tűnik, mintha szakdolgozatnak íródott volna), feltételezem, hogy csak wifi kapcsolattal produkál ilyent, dróton bekötve meg nem. (Nálam bekapcsolásnál, ha a kikapcsoláskor aktív AP nincs a közelben, képes percekig fekete képernyőt mutatni egy szál egérkurzorral, amíg az oldalán ki nem kapcsolom kill-switchcsel a wifit - ezt csak X200-on, X201-en meg X200 Tableten láttam, T60-on még nem viselkedett velem így)
-
Gondwana
addikt
válasz
abacsx #50600 üzenetére
Lehet, szerintem a lényeg, hogy az eredeti panelt meg elteszed valahova, ha véletlenül garanciális ügyed lenne, akkor addig visszaszerelhesd. Ha kellő odafigyeléssel csinálod (a csavarokat nem kened szét), nem fogják szóvátenni, ha szervizeltetni is kellene.
Szerk.: épeszű szervíz hozott alkatrész beszerelését nem vállalja, mert arra garanciát is illik adni - legalább a kijáratig, azt meg nem hiányolja, hogy ráfogják, hogy ő rontotta el a hozott - amúgy hibás alkatrészt.
-
Gondwana
addikt
Amit ide is linkeltek security-parázást, az az iAMT-nek szólt, azaz az Active Management egy alapvetően úgy bizonytalan dolog, ahogy van. De úgy látom, itt már aktívan tettek ellene, azaz BIOS-ban van egy rendes kill-switch hozzá, amivel ha egyszer kikapcsolod az AMT-t (illetve az Anti-Theftnél is van ilyen opció), akkor azt azon a gépen már nem is lehet visszakapcsolni.
-
Gondwana
addikt
Jelentem, ezt most egy X230-ról írom!
(i7, IPS, mindenmás... Még majd egy US angol billentyűzetet kell valahonnan levadásznom)Első benyomások teljesen pozitívak: a billentyűzet szigetessége egyáltalán nem zavaró (teljesen lényegtelen, hogy a pereme 45°, vagy függőleges), viszont már volt pár mellényúlásom Fn3/Fn4 körül, illetve az opcionálisan aktiválható numeriqs billentyűzetet hiányolom (most nem elég beütni, hogy ALT+0176, hanem Win-gomb, beütöm, hogy cha, enter, kikeresem, hogy °, majd copy-paste)
Ahogy a fejllődés irányát látom, következő lépésben majd megszűntetik a ThinkVantage gombot is - jelenleg már semmi hivatalos funkciója nincs gyári recovery telepítése után...
Részletek később, kár, hogy csak 2-3 napig marad nálam... -
-
-
Gondwana
addikt
Dzsásztfórdörikórd: azt hiszem, kinyiffant az X201-em AFFS paneljének háttérvilágítása... Hogy szebb legyen, meló közepén. (Most RemoteDesktopozhatok a T60-ról)
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #50374 üzenetére
Következő mod egy W500 hűtő lehetne, 3 heatpipe, halkabb ventilláló... (nálam az van a T60-ban, köszöni jól!)
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #50343 üzenetére
De játszik (és nem csak azért, mert nekem is az van, mármint X200 szalagkábel X201-ben), csak arra van szükséged, hogy kimérd, a másik kábellel a másik gépen az állapot ugyanaz-e, azaz ha nem volt 3.3V, akkor most lett, vagy ha volt, akkor most nem lett, és ebből megvan, hogy a kábel a rossz, vagy az alaplap. Nem is kell, hogy kijelző legyen rajta közben, de egyébként átteheted egyiket a másikba, úgyis ki kell bontanod, amikor hozzá akarsz férni a kábelhez.
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #50319 üzenetére
Én átkötném az X200 kábelét az X201-be, vagy fordítva (mert csereszabatos, nekem is X200 CCFL kábelem van az X201-ben), hogy kiderüljön, hogy a kábellel van-e a gond, vagy az alaplapi tápmeghajtóIC-vel. (az én X201-emben pl. a HDD-hez tartozó 5V-os ág viselkedik nagyon gyanúsan, de esélytelen, hogy ezt nekem szervízben sikerürljön demonstrálnom, hogy kicseréljék az alaplapom. HDD-vel semmi gond, intel X25M-mel időnként kékhalálba bootol, változó gyakorisággal, Samu 470-nel merevre fagy szintén random, de már meló közben, hogy kellemetlenebb legyen, viszont X18M-ekkel, mert kettő is van itthon, semmi tünet, az meg 3.3V-ról megy.)
Illetve van még egy 5lábú IC a kijelző oldalához kivezetve, ami egy Hall-szenzor, ezzel érzékeli a CapsLock alatti mágnest, azaz, hogy lecsuktad a kijelzőt, itt is kell lennie 3.3V-nak. -
Gondwana
addikt
válasz
B-L-A-C-K #50061 üzenetére
(Én megértem, hogy te itt milyen számokat látsz, nekem ez csak egy rosszul megírt akkuállapotkövető algoritmust jelent. Ni-MH akkuknál a fő kapacitáscsökkentő az „elektrolit kiszáradása” vagyis a két réteg közötti itatóspapírban száraz foltok alakulnak ki, ahol nincs KOH, ezt meg tudod szüntetni teljes lemerítés-feltöltés ciklusokkal (ha meg már túl sokat elektrolizáltad=túltöltötted, ez se sokat javít az állapotán). Ehhez képest Li-ion akkuban a szivacs-szerkezetű lítium porlad, omlik össze, amit viszont nem fogsz kívülről újraépíteni. A gyártók ezt a korróziót nem tudják pontosan becsülni, ezért pesszimista állapotsaccoló áramkört mellékelnek az akkuba, azt akarják elkerülni, hogy téves becslés miatt pl. ne 30%-nál kapcsoljon ki a készülék. A mellékelt képernyőmentésen én ennek az újrakalibrálását látom. Igen, én továbbra is elhiszem, hogy a Föld lapos, és ha elég sokáig hajózunk, leeshetünk a peremén valamint, hogy a Li-ion akkuk kondíciója nem javítható - viszont nem is romlik mindé olyan gyorsan mint a sokak által tapasztalt SANYO és SONY celláké. Azokat a visszahívásos SONY cellákat meg már meg se kell említenem, amiknél ez az összeomló elektróda cellán belül okozott olyan zárlatot, hogy meggyújtotta az akkut.)
-
Gondwana
addikt
válasz
B-L-A-C-K #50052 üzenetére
(Ha egy picit beleásod magad a Li-ion akkuk elhasználódásának kémiai hátterébe - függetlenül, hogy kobalt vagy mangán-alapú-e a másik elektróda (esetleg vas, ha űberbrutálnagymegmégattóliserősebb kisütőáramot kell elviselniük) - akkor ilyen sületlenségeket nem valószínű, hogy leírsz. Apple-ék meg nem tudnak rendes akkuállapotbecslő elektrónikát kreálni, ezért tanácsolják, hogy inkább kalibráld újra gyakrabban, ha olyan fontos, hogy mennyit saccol egy adott pillanatban - ami persze prociterheléskor pillanatok alatt érvénytelen adattá válik, de az akkor is olyan geek, amikor kiírja, hogy 11:59 van hátra az akku végéig. Igazi szép szopacsok akkor szoktak történni, amikor a cellapárokon (vagy hármas csoportokban pl. 9c akkuknál) egyes celláknak gyártási szennyeződés miatt picit nagyobb az önkisülése a mellettelévőtől...)
-
Gondwana
addikt
Még az 1.gen i5 procis gépek (pl. X201) sem kezelik a 8GB-os DDR3 modulokat, tehát X200-ban sem fog működni. A bluetooth modul a kijelzőkeretben lakik, kb. a ThinkVantage gomb felett, illetve az általad felsoroltakon kívül még balról, az ExpressCard54 alatti kapcsoló tilthatja le. Lightroom: nem az a kérdés, hogy milyen proci, hanem, hogy milyen gép milyen beállítású rawjait eteted vele, viszonyításként: P8600, EOS 7D, mRAW (10MPix), zajszűrés és torzításkorrekció nélkül a lapozás 3-4sec alatt van, X100s rawokkal meg majdnem 3x annyi idő, míg kiélesedik a belenagyított kép.
RAMoknál elvileg csak a különböző méretű modulok jelentenek problémát, tehát ha ugyanakkorák és ugyanannyin mennek (pl egyik lehet 1333-as, de úgyis mindkettő 1066-on fog menni), a képszéthullás nem fog jelentkezni.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #49779 üzenetére
A linkelt képen a Wacom cucc antennája rajtamaradt a kijelzőn, viszont a hozzá tartozó vezérlőelektronika le lett róla zúzva/tépve.
... [szerk] és a BoeHydis matrica felírata is hiányos a bal felső sarokban. (de én most csak a képről írtam, attól még a termék lehet más, mert a szövegben szerepel, hogy touch stuff included, de az jelentheti azt is, hogy nem a képen látható állapotban kapod, meg lehet az is, hogy amit a hátuljáról tépni kellett, azt lezúzta, de amit az elejéről lefaragni, azzal meg szenvedjen a vevő.)
-
Gondwana
addikt
válasz
Csedit #49672 üzenetére
Jól tudod, ha X200s 1440x900 kijelzővel van, akkor a csere úgy kezdődik, hogy a gép aljából kitekered azokat a csavarokat, amik a zsanért tartják, majd szalagkábelestől leveszed a teljes kijelzőt, mert a benne lévő Toshiba panel nem sínhez van csavarozva, mint a WSXGA kijelzőik, hanem a CFRP kijelzőhátlaphoz, ráadásul a panel csatlakozói is alul vannak, nem a kijelző tetejéhez közel, lényegében teljesen más mechanikai kialakítású.
-
Gondwana
addikt
válasz
Shatterstar #49661 üzenetére
Megosztod, hogy mi olyan jó a LED-es kijelzőkben? Mert kevesebbet nem fogyaszt, viszont 200Hz-en villog, és ez annál látványosabb tud lenni, minél alacsonyabbra veszed a fényerőt. Persze, ezt meg tudták volna csinálni rendesen is, vagy nagyobb frekvenciájú PWM-mel, vagy akár közvetlen áramszabályozással is, ahogy egy normálisabb középkategóriás zseblámpában is.
Ehhez képest a CCFL is villog, kb. 60-80kHz frekvencián (Kossuth rádiónak bezavarhatnak a felharmonikusok, ha valaki nem netről hallgatja), persze, drágább az előállítása, mint a LED-esnek, tartalmaz higanyt (de ezt a panelzöldek is letojják, mert nyomatják a kompakt fénycsövet orrba-szájba), az elérhető alacsonyabb maximális fényerő ellenére is CCFL háttérvilágítást választanék saját részre (ez a véleményem majd változhat, amikor lesznek rendes HiCRI LED-es kijelzők áramszabályozással, vagy legalább 4-5kHz PWM-mel). -
Gondwana
addikt
HDMI-rajongóknak az megvolt, hogy ThinkPadeken DP++ azaz Dual-Mode DiplayPort aljzatok vannak, azaz PASSZÍV DP-HDMI átalakító kell hozzá, a gép ezt észleli, és HDMI jelet küld ki a porton? Ha még nem, akkor szólok... (Dual-Link DVI-hez/4k-hoz/QSXGA-hoz/WQSXGA-hoz ez nem elég, de FullHD-ig biztosan elboldogul)
Magyarul: ott az a szerencsétlen HDMI, csak 3-5$-ért be kell drótozni (meg szopni a hosszú kábelek alkalmatlanságával), de ha csak HDMI-d van, akkor csak leshetsz, ahogy a melletted ülő 4 darab 27"-os monitort köt egy szál X220-as DP portjára daisychainbe, ráadásul ez lehet akár 4 db 2m hosszú kábel is (az utolsó két monitor között a kábel lehet 15m is, így is működni fog).
[napiokoskodás OFF]
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #49519 üzenetére
(X200-hoz képest egy X200 Tablet dokkolva, UB HDD-vel, 8c akkuval, mint egy 15" T60, persze dokkoló nélkül sem ultrakönnyű.)
-
Gondwana
addikt
válasz
Latitude Inc #49382 üzenetére
(Asätläg áttärni a paalóc taajszólaasban gépälésrä?)
-
Gondwana
addikt
Amit te láttál µUSB-HDMI átalakítót, az olyan kütyükkel működik, ahol tényleges HDMI jelszinteket tud kiküldeni a kütyü az USB végződésére (ez egy jól lebutított HDMI amúgy), ehhez képest megnézném, amikor a 19 alaplapra házilag beforrasztott kábelt kivezeted a billentyűzet alól az helyett, hogy vennél 5-6000-ért egy 2504-es dokkot.
-
Gondwana
addikt
Azt is butaságnak tartom, hogy kikapcsoljam a hibernálást, mert SSD-m van.
Amikor 200€-ért vettem egy 160GB-os SSD-t, nekem nem ért 10€-t, hogy ott legyen folyamatosan egy hibernációs file, viszont elegánsan megoldható: ha le van tiltva, ThinkPadeken a Fn+F12 aktiválja és elindítja a hibernálást, ezen felül bekészítesz valahova egy shortcutot, ami egy powercfg -h off parancsot futtat le, azaz hibernáció után ezzel törlöd a hibernációs file-t, ennyi. -
Gondwana
addikt
válasz
cildren #49281 üzenetére
Swapfile: hülyeség kikapcsolni, nem ördögtől valò a virtuàlis memòria. Nàlam minimum size=24MByte, max=8GByte, és nem foglal magànak semmit, amìg tényleg nincs rà szükség, de ha kezd kevés lenni a 8GB RAM, nem kell rohannom beàllìtàsokat birizgàlni Out of Memory előtt.
-
-
Gondwana
addikt
Ha őrizgetni/polcnak vetted az akkut, akkor így, ha viszont használni is akarod, töltesd nyugodtan 100%-ig, statisztikai átlag szerint a SANYO akkuk többnyire amúgy is megmurdélnak, használati intenzitástól függetlenül. (Én pl egy X20#-ba való 9c SANYO akkut, ami jelenleg 50 ciklus körüli, 65Wh, 1:1-ben elcserélnék egy hatcellás LGC akkura, akár 100 ciklus felett is. Itt említeném meg azokat, akiknél nem esik a SANYO akku kapacitása minden töltésnél, de egyszer töltsék már fel 100%-ig és csodát látnak, amikor ismét kiméri az akku, hogy mennyi is az annyi.)
-
Gondwana
addikt
Egy ATE1 ilyenkor nálam be szokott kerülni az ATZ0 után rendszerint.
... és akkor az ATDP1234567890; -ra elkezdett a 3G modem kattogni...
Más: mivel már túrtál bele ThinkPad embedded controllerbe, láttál-e valami utalást képernyőfényerőlépésközre? Konkrétan oda akarok eljutni, hogy az X201 ne a LED-es lépéssorral örvendeztessen itt engem (100-66-50-40%...4%-3%-2%), hanem egy CCFL-hez méltó 100-85-70-55-40%...20%-10% sorral, máredig ez nem OS-szintű, mert BIOSba belépve is el van tolva.
(Lehet, hogy EDID alapján választja, hogy mi az érvényes táblázat, azaz jöhet a cd sys/bus/i2c/device/... dd if=~/újedid.txt of=kijelző edidchipje?) -
Gondwana
addikt
válasz
cildren #48953 üzenetére
Bármit programozhatsz a kék gombra.
-
Gondwana
addikt
válasz
Ladaguru #48764 üzenetére
... akkor alapvetően igen, mert itt a password (business class lévén) nem csak úgy tárolódik, mint a sarki fűszeres mellett vett alkatrészekből összerakott gépeknél, tehát ha kap is új elemet, az érvénytelen jelszó (vagyis az állapot, hogy van jelszó, de a rendszernek fogalma sincs róla, hogy mi az, így pedig nehezen dob olyan visszajelzést, hogy egyezik a begépelttel) megmarad. Vannak különféle chipsokkoló eljárások ennek megszűntetésére, olyant még nem próbáltam, vannak, akik hirdetik hardveraprón, hogy foglalkoznak ilyennel.
-
Gondwana
addikt
válasz
Ladaguru #48762 üzenetére
(Csak feltételezés, mert több helyen olvastam hasonlót, hogy lemerült alaplapi elemmel BIOSba belépett, utna kizárta magát a gépről, pedig nem is adott meg jelszót, én egy közös elemet véltem csak felfedezni ezekben a leírásokban, hogy BIOSból nem F10-zel, hanem power gombbal léptek ki. Nálad is ez történt?)
-
Gondwana
addikt
válasz
qwertly #48705 üzenetére
...hogy milyen extra dolgokat tud,hogy az új lenyomat olvasóval kapcsolta be a gépet...
Meg a régilenyomatolvasóval is... Én is így kapcsolom be az X201-est. Akkor nem működik, ha tápkábel nélkül, egy pillanatra leveszed az akkut, majd visszateszed. Ilyenkor vagy gombbal kapcsolod be, vagy pár másodpercre bedugod a gépbe a tápot. -
Gondwana
addikt
válasz
Kalandor #48452 üzenetére
X201 + SSD-furcsaság: nem sebességben jelentkezik, hanem arra a következtetésre jutottam, hogy a SATA port 5V tápja nincs elég izmosra kondenzátorozva, ami X25M-160 esetében random bootkori kékhalálokat jelentett, Samu 470 (pm810) esetében munka közbeni random merevrefagyásokat, amióta meg adapterezett X18M-et használok (ami csak 3.3V-ról működik), semmi ilyesmit nem produkált. HDD-vel szintén tünetmentes volt.
-
Gondwana
addikt
Nem tudom, a neten hol, mit találtál, de
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IBM\TPHOTKEY\8001]
"File"="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"
@="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"X201 saját TVT-gombja, illetve
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\LTON_HIS]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\LTON_HIS\UNav]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\LTON_HIS\UNav\HOTKEY01]
"DisplayName"="opera.exe"
"PathInRegName"=""
"Configurable"=dword:00000000
"WebLaunched"=dword:00000000
"ActionCommand"="C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe"
"ActionParam1"=""
"ActionType"=dword:00000017
"Enabled"=dword:00000001
a külső USB Travel cucc megfelelő shortcutja, ha felpakoltad a driverét (mert ugye, különben mi kezelné le?) -
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #48038 üzenetére
A kijelződ háttérvilágítása tartalmazza-e spektrálisan azokat a vörös árnyalatokat, amiket szeretnél viszontlátni?
(Ha egy gép átmegy a kezeim között, akkor igyekszek rácuppantani az i1D2-t is, onnan vannak ezek a profilok, és ezért nem tudok a többséghez paneltípust megjelölni) -
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #48035 üzenetére
Hoppá, akkor megkeresem a W500 kalibrációt, és feltolom a kupacba,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PR-Telecom
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Óra topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Philips LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest