- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #90710 üzenetére
Nem volt extrém fényerő, mert nem extrém fényerőre kalibrálunk
Teljesen ideális körülményke között is üt ki a piros, valamint talán a cián volt elcsúszva leginkább, amin a kalibrálás sem segített sokat.
900p-t így nem tudom, ha lesz bemérjük és megnézzük addig emlékekre tudok gondolni amikor úgy raktak át 1:1 kijelzőt 200k-val magasabb gépekbe Dellnél is, hogy füstölt.
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #90700 üzenetére
Fura egy kijelző az biztos, nekem meg kollégának is az volt elsőre a tippünk, hogy rossz. Mármint, hogy hibás a panel. De rátoltam a kolorimétert és kidobta, hogy nem, a kijelző rendben van, nagyon jól fedi a színteret is meg nincs kiugró érték sem igazándiból sehol. Az érdekesség az, hogy jó TN módjára ez is invertál mint a barom. Tehát ha nem jó szögből nézed akkor is piros lesz a piros, de valami olyan mocsok módon, hogy égeti a szemed. Innentől adott a kérdés, hogy ha ilyen előtt ülsz akkor okés, hogy van egy bitang kijelződ, csak kérdés honnan kell nézned, hogy azt is lásd amit kalibráltál.
Nálam ez még jobban idegesített, mint egy sima fapad TN, ott látom, hogy inverzbe fordul és tudom hol nézzem, itt meg nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Xmodule #90558 üzenetére
Hát ez ilyen popszakma, touchpad mókolható, a többi meg ennyiért nem téma. Ha teliárban vetted volna na akkor igen
Plusz amit sokan elfelejtenek: billzet beszállító. T60-ban van nekem mindegyikből 1-1, ég és föld tud lenni ám. Szóval ezen is lehet változtatni, bár ezen idők elmúltak már.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #90492 üzenetére
Ez így van jól. Hát nehogy már ne kelljen WWAN karikat venni nonstop minden géphez. Ugyan...
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Mikor kell egy adapter? Ha pont nincs nálad.
Mikor kéne egy backup? Igen, pont mikor csak 10 sec kellett volna még rá.
Na ebből tele a padlás, ha jó az akksi akkor berakva sem lesz gáz, cserébe ha egyszer spórol neked 20ezer karaktert vagy egy projektből 2-3 órát, megköszönöd. Saját és ügyfelek tapasztalatait sűrítem, nagyon-nagyon sok ilyen sztori van. Ultimate megoldás: valami keményen használt darabot pár ezresért beszerezni és azt beledobni. Kecske is, káposzta is.
-
Tikakukac
titán
válasz
batai15 #90370 üzenetére
Az egynél több az már sok, jogos.
Másikba szoktam írni, de ide is jó: csoda nincs, a legtöbb ilyen bolt és árus az apróról 2-3 helyről dolgozik és attól függően ki mennyit vett és milyen állapotút nomeg mennyire éhes lesz az ár. Nyilván nehéz alkudni ha 1 darabot akar valaki, de csoda nincs itt sem, max ha 1-1 darabot vadászol okosba kintről magadnak nem megvárva a nagy selejtezéseket meg szállítmányokat.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #90354 üzenetére
Szerencsére nem, itt még nem volt lehetőség megalomán procitúltengésre.
Intel® Core™ i3-2310M (2.1GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i5-2410M (2.3GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i5-2450M (2.5GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB) (Without vPro)
Intel® Core™ i5-2520M (2.5GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i5-2540M (2.6GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i7-2620M (2.7GHz, 4MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i7-2640M (2.8GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)Itt a lista, pénztárcádtól függően lehet pörköltetni a megahertzekért a királyi tallérokat
-
Tikakukac
titán
Minőségi csúcs gépek maradványaival meg "kopó-fogyó" alkatrészeivel, mentett fusi megoldásokkal, driverekkel, leírásokkal, praktikákkal vagyok kibélelve.
Én elhiszem, hogy csúcs és nagyon szereted, én is szerettem sok gépem. Hóbort és hobbi és munkaeszköz. Egyet lehet választani -
Tikakukac
titán
Ha döccen akkor a gépen keress valamit, mert minden szempontból erősebb géped van grafikában meg szerintem már sokszoros is a fölény. Ott driver/beállítás/egyéb morzsa van.
Totál felesleges emiatt visszaváltani, aztán eldobni legalább a panel upgrade lehetőségé meg tömni felesleges i7-et és egyéb overkillt.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #90206 üzenetére
Garinak meg kell oldania, ez mindegy hol veszed, teliárban 500k-ért hologramos matricás dobozból is nyitottam már olyan TP-t ami teli mocskos oldalt.
Lassan csak eljutok az sn-es kérdéssel is hozzájuk, de mire van időm bezárnak...
-
Tikakukac
titán
válasz
#08054973 #90170 üzenetére
Valamilyen profilos kijelző->kamera->raklap algoritmus->videó->raklap algoritmus>megosztó->valamilyen profilos kijelző->emberi szem.
Na ilyen kijelzőt megállapítani youtube-ról.
Egyébként igen, színtér, szögek, felbontás. Mi mást szeretnél még?
Ezek miatt érdemes jobb kijelzőket venni, még esetleg fényerő/bevont ami dönthetne, de ott már eléggé egy síkon mozgunk.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #90149 üzenetére
Dell játszott már olyat, hogy helye volt, csati is, csak nem volt bekötve vezérlőbe a második hely. Mi sem kicsit néztünk nagyot.
-
Tikakukac
titán
válasz
azbest #90058 üzenetére
Az már régen volt, itt orrba-szájba megy a csere. Youtube is tele van, fotók IPS és VA panellel egymás mellett, semmi para. Nekem is van mappa lementve ezekből
Biztos van most is olyan szingli csatiban is, hogy nem megy, de én ilyen gondról itt nem hallottam, HP-ba is Dell panel lesz
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #90055 üzenetére
Olcsóbb, husika gépek.
40k az sok. Húgom fullos T400-a ment el 34-ért. Egyébként ráhibáztál, pont most veszek műhelygépnek 2 darabot ilyenből, de azok 10k-ba fájnak, bár makulátlanok. Akku-HDD-töltő kell csak beléjük, első nem kell, másik kettő van hegyekben. Tutira nem adnék annyit érte az nagyon sok.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #90048 üzenetére
Sima TN panel, passzolom. W530-at kalibráltam 2 napja, na az egy érdekes panel volt, az már csak betekintéssel volt rossz, színhűségben parádés.
jjeahh: 14" eDP csatis gépek oda-vissza kompatibilisek AUO VA (leginkább Dell) és LG IPS( TP/HP) kijelzőkkel. Érdemes belekukkantani T440/T450 topikokba kint, hát nem az LG panel a keresett és cserélik ezerrel a népek
Default VA panel nem tudom mennyi van TP-ben, szerintem nem sűrű dolog. -
Tikakukac
titán
válasz
Orionhilles #90039 üzenetére
Hogyne lehetne beadni zálogba, ne viccelj
Amit lehet mindent jelszavazni, titkosíttatni. Igaz, sokat nem érsz vele, mert ez magát a gépet nem védi a lopástól, ez úgy lenne jó, hogy a tolvaj láthatná, hogy romra van jelszavazva és felesleges lopni mert kap majd érte 10k-t max, de inkább 5-öt se.
-
Tikakukac
titán
Khm: annyi lap volt ott, amennyi gép kb. el lett adva összesen ilyen procival az országban, hacsak nem lesz EMP bombázás akkor kétlem bezuhan az összes gariba. Másik: akkor meg rendelnek. De nem, a válasz az, hogy nem is lesz menj a francba.
Hát azért az a gépsas kicsit fentebb van, az a ház meg az a panel még most is igencsak recsegtetős. De ha mindent félreraksz: itt konkrétan kötelező lenne az alkatrész ellátás amit megtagadnak. Ezen az alapon nem fizetek majd törlesztőt, mert olyanom van. Na de tényleg hagyjuk, ez fáradt gőzös.
Killakikitt: Kollega 2 terásat rakott T410-be mikor asztalit számolt fel kis időre. No problem. Csak drága.
-
Tikakukac
titán
Már a szervizes személyénél megbukott a dolog, lásd apró. A rendszer maga olyan gyerekhibákkal zsúfolt, hogy öröm nézni. Amikor veszel egy 500k-s XPS-t szépen kiskerből egy raklap ÁFA tartalommal és elviekben támogatással (bizony, mint autóra notikra is kötelező alkatrészellátást biztosítani) és garin túl 3 hóval a behalt alaplap helyett szeretnél másikat rakat pénzért, adózva, munkaórát teremtve embereknek, erre azt mondja a hivatalos márkaszerviz, hogy fizetősbe nincs csak garisan, akkor hol indul a fair play meg átgondoltság? Ott van az alaplapod a Margit híd budai hídfőnél a csúcs prémium gépedhez, de neked ebayről kell kontárkodni, mert csak. Csak egy példa, hogy miért nem fogok majd könnyeket hullajtani a rendszer előtt. Na OFF end valóban.
-
Tikakukac
titán
válasz
durmi_88 #89979 üzenetére
Én biztosan benne hagynám. Az a proci olyan erős, hogy simán lehet vele rendes tervező progikat is futtatni net mellett.
HSM: Az sem fair, hogy a szervizeseknek van kiadva milyen módszerrel vigyék bele a gépeket garimegvonásba. Innentől kezdve az állás 1:1, fair playhez mindkét fél kell.
-
Tikakukac
titán
válasz
durmi_88 #89976 üzenetére
Hacsak nem tudsz valami tutiságot amire rá kell szabni 4 magot, maradj 2 magosban. i5-ben is akár i7 2 magban nem sokkal erősebb.
HSM: Okosok rágariztatnak "okosba" és kapsz egy új lapot új gennel, mert ilyet neked le nem küldenek refurbban. Nem 1-2 barátomnak van sok éve így új gépe... de ezt csak fű alatt mondom.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Hááát ööö, ha a desktop szó elsőre nem tűnne fel, szerintem a gépek amiket felsorolnak alatta már kibuktatja, hogy ez asztalihoz való.
Neked sima Power Manager kell, nekem első találat volt a lenovo power manager t420 download szavakra gugliban. (Igaz, gugli ugye okoskeres már ilyenkor)Win10 bakker, Win10. Akkor alattam a megoldás, 40-es széria alatt nálam Win10 fel nem fog menni ezekre amíg dobog a ketyegőm
-
Tikakukac
titán
válasz
Vasy09 #89897 üzenetére
Ha öröm van, minden van. Nekem épp az a gond, hogy elég lepusztult gépet nem találok, mert mindenki szépet keres, de minek, ha úgyis lepusztul. De nem lehetetlen, roncsokat építek most fel húgomnak is, tök jó. Nem kell vigyázni semmire, belül meg új alaplap-akku-kijelző és fele árvan megvan
-
Tikakukac
titán
Háát 95 foknál indul a hőstop, szóval azért inkább lesz az meleg még lapka szinten is, mint hideg.
Emberi oldalról kell nézni mindent. Asztali passzív. Notinál amíg nem hallom a gépet meg nem meleg amihez érek nem érdekel. Ebből a 840 G2 mondjuk remek, tpfancontrol nélkül is tudja azt amit a 20-30-as széria levonóból. Billzetet cseréltem tegnap, és hát sajnos azt kell mondjam, HP elég keményen elhúzott átgondoltságban.
-
Tikakukac
titán
Én is megszoktam, de én csakis szétzúzott meg szutyok gépeket veszek már egy ideje, nem ilyeneket. Ha nincs magas hőmérséklet a gépben teljesen mindegy milyen a paszta. Vezet-vezet aztán csók. Asztalit méregettem, ott 1 év alatt is kikészül egy MX2 is lazán, nyilván van hajtva a vas. Az az állag amit alapból látsz az erősen oldószeres állapot. Kérdeztem az okosakat és igen, valójában ha ez kipárolog akkor morzsolósnak kell lennie. De amíg nem piszkálod ez nem morzsa, hanem rendesen összerakott réteg. De te tudod. Az biztos, hogy minden bontás potenciális patent törések halmaza, drága az a műanyag, már én is ha lehet csak porolok
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #89733 üzenetére
Ha elfér elvben nem akkora para. De azért ja, a kémia az móka.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #89717 üzenetére
Egy szintig okés, én 50%-ba merek ilyesmiket is keverni és inkább 2 réteg. HP-mat pucoltam most vagyis előző héten, az bírta. TP-ket általában elég volt 1 réteg alkohollal áttörölni aztán clean és kész is. Max ha valaki azon élt akkor sok víz és szivacs meg rendes mosogatószer, az viszi a mocskot.
-
Tikakukac
titán
Szokásos. Clean meg szilvia esetleg mikroszálas.
Karcokat elég nehéz eltüntetni, ez gumis anyag nem lakkos fényezés. Rengeteg alkohol után dobja ki a fedlap a valódiját, évek mocska keményen bele tud szólni a képbe. Ami karcos volt olyan is marad, klasszikus nepper trükkök vannak csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest