- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Kezdek aggódni a T430s-em miatt, csak minden második bekapcsolásra indul el. Először a boot képernyőig, a LENOVO logóig, itt kikapcsol, majd ha ismét indítom, már indul rendesen. Találkozott már ilyen hibával valaki?
i7, 8GB RAM, SAMSUNG 850PRO SSD, dedikált VGATHX!!
-
Sziasztok!!
A sima T430-ba milyen vastag az ODD, mekkora optibay kell bele??
THX!!!
-
válasz
LaptopSystem #83851 üzenetére
Zoli!!
Keresd "Kiss67"-es fórumtársunkat, Ő szenvedett ezzel a problémával sokáig, talán megtalálta a megoldást.
Üdv:
-
válasz
donjohnson #83662 üzenetére
..akkor is
Az éjszaka úgy világított, h a gép ki volt kapcsolva.
-
..a t430s-em LAN aljazatán folyamatosan világít a két LED, úgy, h nincs csatlakoztatva semmi. Szerintetek ez normális???
-
Sziasztok!
Mennyire rizikó bay-en T510-be FHD panelt rendelni, és az átszerelés megy minden átalakítás nélkül? Csinált már ilyet valaki közületek??
THX!!
-
Sziasztok!!
Adott egy T500-as ami az első boot képernyőig, a ThinkPad logóig jut csak el, tovább sehova. Semmire sem reagál, nem tudok a BIOS-ba sem belépni. Kikapcsoláskor egy hangos csippantást hallat, és a legendásan jó hűtésű lapos izzik mint a faszén. Van valakinek valami ötlete, h mi a rosseb esett bele?
THX!!
-
...teljesen jól műkszik a PM Win7-ről 10-re frissítés után. (T430s) 1edül a WWAN sz@...rozik valamiért.
Amióta kiadták a végleges W10-et fent van a notin és nagyon stabilnak tűnik, idáig semmi bajom nem volt vele. Különben meg minden "kötelezettség" nélkül ki lehet próbálni egy hónapig tárolja a régi rendszert a W10. Tehát ha nem jön be, vissza lehet telepíteni. -
..a két és fél giga üresjáratban nagyon sok!! cc. 1GHz körül kellene mozognia. Még keresheted a problémát, BIOS alap beállításon jónak kell lennie. Valamit nem keféltél el a frissítés alkalmából? Trehányak a Lenovo mérnökei, de a BIOS-al nem szoktak játszani, így számomra kicsit érthetetlen, h a frissebb verzióval letérdelt a géped. Bár én már deszkát cseréltem volna benne.
-
Valóban az lenne a legkézenfekvőbb, h az SSD-t tudna cserélni akár egy HDD-re, vagy ha van lehetőség akkor egy másikra. A túlzott melegedés, úgy, h a CPU nincs terhelve, nem nagyon vezethető vissza, csak alaplap, netán a deszkán lévő szenzor hibára. Valami nem kerek ott, de nagyon nem! A magas disszipációs teljesítményt valami okozza!! A file mozgatási "sebesség"-e valami gyötrelmes. Megnéztem az enyém, igaz 430s-em van 3520-as i7-el és az SSD 850 Pro, de nem annyival izmosabb az én gépem, h ne lehessen a két notit összehasonlítani. 6,2GB-ot másoltam az SSD-re HDD-ről nem egészen egy perc alatt áttolta. CPU terhelés 1-7%, SSD 2%, a forrás HDD mutatott (ODD helyén 1TB WD) 43%-ot. Majd az átmásolt adatokat töröltem az SSD-ről, de erről nem tudok számszerű adatokat írni, mert mire átváltottam a feladatkezelőre cc. 4sec, eltűnt a több mint 6GB az SSD-ről.
JSS: nekem sima netezésnél, a jelen pillanatban 40-45°C-os a CPU, akkor megy 90 környékére, ha játszom. Egy tpfancontrol-t én azért feltennék rá.
-
Sziasztok!
A múlthéten jött meg az új zsanérkészlet a T430s-hez, az előző két év tartós használat után megadta magát.
Természetesen bay-es rendelés, kassza 3500HUF postával, ez nem olyan vészes és nem is a legolcsóbbat választottam. Betettem a helyére, az alap hiba, a lötyögés megszűnt, viszont ez meg annyira könnyem mozog, h olyan 30°-nál már magától becsukódik.Szóval ez sem az igazi.
-
Sziasztok!!
Az mennyire életszerű, h a két évest 101 ciklusos T430s akku még 100%-os? Ez nekem egy kicsit fura, bár 3-4 órát teljes feltöltéssel, igaz csak sima netezéssel, de elmegy.
üdv:
-
Sziasztok!
T430s/Win 10 kombó. GPS-t szeretném "beümezelni", valakinek sikerült már?? Ha igen, kérnék támogatást.
THX!!
-
-
....köszönöm, sikerült. Megkergült a tűzfalam, sikerült letöltenem.
-
Sziasztok!
Tudna nekem valaki linkelni T430s "bontási" rajzot utasítást? 1xűen nem találom a Lenovo oldalán, szinte minden oldalukról 404-es hibával kidob.
THX!!
-
...negyedik éve használom a fent említett ADATA-t, semmi bajom nem volt vele. Sőt, már szét is szedtem mert 7mm-est kellett "faragnom" belőle, de teszi a dolgát. Ezek szerint nekem szerencsém lehetett vele??
-
Az megvan, h nem mindig a drága a jó??!!
Ez itt a tökéletes példa. Sajnálom a történteket és a kollégát, de itt ennek a fórumnak talán pont ez a lényege, h egy "járt" utat világít meg. Persze ez csak egy vélemény, és mint tudjuk a vélemény olyan mint a férfi hátsó, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.
-
válasz
Razermazer #78431 üzenetére
THX!!!
-
Sziasztok!
Ma a neve a GPU-n lévő rágógumi szerű műa. szmötyinek és hol lehetne hozzájutni??
THX!! -
...nem vaok telhetetlen, 1 db.-ot kaphatnék??
-
...én is társasházban lakom és állandóan probléma volt a Wi-Fi-vel a régi kártya egy egy N2200-as volt (T430s), cseréltem Ultimate-N6300-ra és minden helyreállt.
-
Annyit írtatok a hangzásról, h rákötöttem a T430s-t az erősítőre. Megdöbbentően sz@..r, inkább fos mínusz kettő a hangminősége.
-
Sziasztok!
Mekkora a felbontása a mini DisplayPort-nak? Ma vettem egy kábelt, összeraktam a TV-vel a T430s-t és csak a noti felbontásában nyomja a képet. Ennyit tud?
THX!!
-
Sziasztok!!
Van egy T430s-em amiben SSD és a bay-ben egy HDD. A HDD állandóan "kerreg" megy, fel-felpörög. Semmi sincs rajta ami a rendszerhez kellene. A HD Sentinel-ben beállítom az "energiatakarékos módot" (kiegyensúlyozott fogyasztási szint, készenléti móddal) majd bezárom, ismét rákezd. Ha újra nyitom a Sentinel-t, a beállított értékem oda, alaphelyzetben a HDD. Lenne ötlete erre valakinek??
THX!!
-
...most megy a Win10 event. Egy kicsit szomorú is vagyok, a T430s-hez még normális 8.1-es driverek sincsenek és már a nyakunkon a 10-es. Lenovo mérnökeinek lesz munkájuk, vagy sz@...nak rá mint eddig.
-
Sziasztok!
Szerintetek az normális, h alap netezés közben, olyan 10%-os fényerőnél a T430s 14W körül zabál?
-
Nem kell mérget vennetek rá, ez csak egy másik TP-s kollégával történt agyalgás eredménye volt, mert fizikailag a helyén lenne a panel, ugyan olyan csatlakozású mint a jelenlegi ami a T430-ban van, ezért gondoltuk, h talán jó lenne. Persze ez akkor derülne ki csak igazán ha megvennénk és kipróbálnánk.
Más. Tegnap cseréltem egy Wi-Fi kártyát a T430s-ben, a szokásos Advanced- N6205-öt váltotta egy Ultimate - N6300. Azóta "szarakodik" a hálózat. Szinte minden bekapcsoláskor ledobja a saját beállított itthoni routert. Random szerűen lát más hálózatokat. Igaz ez a kártya sokkal többet és távolabbiakat is mint az előző, a sebessége is érezhetően jobb, de hogy miért dobja el a saját hálózatom az rejtély. A drivert az Intel-től töltöttem le hozzá. Az előző szabályosan lett eltávolítva, szoftosan és hv-esen 1aránt. Már az AC-is töröltem, h a Win kezelje a kapcsolatokat, így sem jó. A nejem SL300-a stabil a hálózaton, van még egy T410, az is. A telefonom szintén. Az a lapos meg szarakodik velem.Csak úgy tudom munkára bírni ha kikapcsolom a routert, majd újra indítom. Ráadásul miután már felkapcsolódott, alig lát néhány körülöttem lévő más hozzáférési pontot, egy csomó eltűnik a listából. Ha valaki találkozott már hasonlóval és sikerült orvosolnia, vagy van épkézláb ötlete az ne kíméljen!!
THX!!
-
válasz
donjohnson #70924 üzenetére
köszönöm szépen! Azt hittem, h tud vagy 4k-t.
-
Sziasztok!
Honnan tudom meg, h a T430s-em külső monitorral mekkora felbontást bír?
THX!!
-
Sziasztok!
AIDA-val "stresszelek" egy T500-ast T9400 CPU+ dedikált VGA 4GB RAM, már több mint egy órája megy 100%-on és 75°C-nál nem megy magasabbra a CPU hője, a venti sem sivalkodik. Létezik, h ez a gép ennyire "hűvös" ?
-
T430u-ban SSD+HDD???????????
-
válasz
Chaser #66290 üzenetére
....kb. ennyi vótam én is amikor életem első hosszabbítóját megcsináltam úgy, h mindkét végére villásdugó került. Természetesen úgy használtam, h az egyik végét már csatlakoztattam, majd vittem a célállomás felé, amit már nem bírtam elengedni, csak úgy, h fater lerántott a kanócról. Ez volt a kezdő lökés a villamosmérnöki diplomához. :-)
-
Sziasztok!!
Létezhet T410-hez valami infrás kártya, kütyü? Van egy barátom aki rendelkezik ezzel a notival, búvárkodik és a búvárórája infrán hajlandó csak csatlakozni.
THX!!
-
..nemtom mit szenvedtek a PM-el? T430s/Win8.1 először a drivert teszem fel ami már szerepel a 8.1 támogatás alatt, majd a Win7-es driverek kínálatából kompatibilis módban tolom a PM-t. Működik megbízhatóan, mindent lehet állítani és nem fagy le, nem bugos.
-
..ez egészen jóóóó ár, ha csak a posta nem 30eHUF
http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-2-Duo-T9800-2-93GHz-6M-1066-SLGES-CPU-Processor-/321434943490?pt=CPUs&hash=item4ad7040002 -
..az SL300-asnak is világít.
-
...én sem tudom hová tart az újítási tendencia. Azt viszont igen, h messze nem olyan jók a gépek mint a régiek. Kezdtem egy SL300-al, bugyután néz ki a zongora lakk színével, de sem kopás sem hardveres probléma nincs vele, nejem cipeli a bíróságra nap mint nap dolgozik rajta és mint egy csendes igásló. Az egyetlen hátránya a konstans cooler. Ezt követte egy T410 amiről szintén nem tudok rosszat mondani. Most pedig egy T430s-el "szenvedek". A szigetes billentyűt megszoktam, a kiosztása sem okoz gondot, de!! Az azért felháborító, h a billentyű alját ki kellett párnáznom mert lifegett. Vagy a felső burkolatban kézzel tapintható deformálódás van. Szintén a felső burkolat jobb oldala, ott ahol a retesz nyílása van, nyomásra nyikorog mint a rosseb. Ezek lennének lenovóéknál a top kategória???? Sokáig hajtogattam, h ThinkPad-ot mindenkinek alanyi jogon! Átértékeltem.
-
Sziasztok!!
Mindenkinek kellemes Eszteres ünnepeket!!
Tegnap vettem észre, h a T430s-em billentyűje néhány helyen "lebeg" nem fexik fel, ha lenyomom pl. a jobbra nyilat akkor először az egész billentyű lapja mozdul, elég zavaró. De ez ugyan ilyen a bal oldalon is. Mindkét sarka szinte lóg a levegőben. Lehet ezzel valamit kezdeni? A másik zavaró, h maga a felső burkolat sincs a helyén szerintem. A jobb sarka a ThinkPad logónál megnyomkodom akkor nyikorog, és érezhetően millimétereket mozdul. Q...ra zavar. Mit tudtok ajánlani (azon kívül, h b@...am ki) ? Az előd egy 410-es volt, de az mint ha betonból lett volna, stabil masszív, hangja nem volt sem a bill-nek, sem a kasztninak. Egy kicsit aggaszt ez, vagy nem is kicsit!
Üdv:
-
Sziasztok!
Nem akarom elkiabálni, de valszeg keddtől lesz egy T430s-s i5-ös alaplapom eladó. Ami 2015 novemberig még garos és minimális átalakítással beaplikálható a 420s-s kasztniba. Ha valakit érdekel, keressen priviben.
-
Őrültek vagytok! Mi a sz@..rt kell ezen polemizálni. Van aki szeret veszélyesen élni, másnak más az értékrendje. Van aki minimális összegért is kockáztat, pedig megtehetné. Sorolhatnám még. Sokszor olvasom az itteni emberek alázatos kérdéseit és közben már saját maga megválaszolja, persze szöges ellentettje annak amit itt jó pár tapasztalt felhasználó ír. Nem értem, de nem is szeretném. Ezért egy mosollyal nyugtázom.
-
válasz
Dhampir #61062 üzenetére
Régóta használom T430s-en a 8.1-et. Hiba és gond nélkül. Persze vannak még hiányosságok (WWAN, hotkey sem teljes értékű) mindezek ellenére stabil, gyors. Használom a SU-et azzal sincs gond, bár a 32bit-es verzió települt fel, de semmi hülyeséget nem csinált ezidáig. A Lenovo Settings Dependency-t is feltelepítettem, miután láttam, h semmi értelme, sikerült eltávolítani minden probléma nélkül.
-
Nekem is megy a T430s Win8.1-el. Természetesen nem teljesen kerek a dolog mert a WWAN-t sehogy sem tudom munkára fogni, a bluetooth sem teljes, és a hotkey is csak részleges. Továbbra is várok, folyamatosan jönnek az új driverek. Viszont gyors és stabil.
-
..szegény, sajnálom. Lehet, h valami török vendégmunkástól vásároltál. Én is így jártam nem is oly rég. Kerékpáromhoz vásároltam két kereket, osztrák aprón kinéztem egy szettet, majd amikor lebeszéltük, h személyesen szeretném átvenni (1000 EUR-ós gurigákról volt szó), kiderült Szlovákiában lakik az ürge és oda kell mennem. Mindez csak azért mert asz osztrák-német vonal olyan túlmisztifikált. Itt a példa, h nem mindig van ez így.
-
válasz
Pszihonaranc #58820 üzenetére
Az csak sub-pixel, ami nem ugyanaz.
-
Sziasztok!
Ma volt a kezemben egy Lenovo K900-as.Hát megvan a következő technika amire fáj a fogam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged