- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #22349 üzenetére
T60-nál is BIOS-ban AHCI-n van a vezérlő, ennek ellenére HD Sentinel ezt írja az SSD-nél:
Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez.
nem tudom összehozható-e
-
audi100td
nagyúr
Ha valaki esetleg zsanért keres T60-hoz, hamarosan lesz nekem felesleges 2-3 pár, gyári, 14,1"-oshoz a jobbik fajtából (Reel). Természetesen zsír új, dobozolt, FRU 42R9907
Thusor: ennyiért ne hogy X41-et vegyél, X60 van 45-ért aprón, X40-et meg amúgy is találni már 25-30-ért.
davidope: nincs mit, szívesen
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #22435 üzenetére
Köszi, T60 ATi chip és a hűtő közé kellene, majd megnézem mekkora, ha megjött a T500-as hűtő, még meg se rendeltem.
Amúgy hol lehet ilyen pad-eket kapni?
brd: Most olvasgattam utána és zsanérból is van kettő beszállító (Kato és Reel), legalábbis T60 és T61-nél még így volt, azt írják jobb a Reel.
-
audi100td
nagyúr
Nekem is úgy jött le, hogy nem olyan gyakori a lenovo-s gépeknél a probléma, viszont azért benne van a pakliban. Ne felejtsük el, hogy itt arról volt szó, hogy valaki használt gépet szeretne, fene tudja milyen előélettel, garancia nélkül.
Persze megint én vagyok a hülye, hogy fel mertem hívni rá a figyelmét, hogy létezik egy ilyen probléma, meg merem osztani az "észt", de mindegy, már megszoktam. ez nem neked szólt
-
audi100td
nagyúr
válasz
---Lasali--- #22421 üzenetére
A zsanér valóban T61/T400 hiba, a ciripelés egyáltalán nem T400 feature, sok más ThinkPad-nél és nem-ThinkPad-nél is jelen van. A TrackPoint mindegyiknél elmászik időközönként, ilyenkor talán kalibrál vagy a fene tudja, szerintem ezzel még együtt lehet élni.
"Jah akkor spontán játszik olyat néha hogy, kikapcsol a kijelző, visszakapcsol más fényerővel, majd szintén a szokásos fél perc múlva megint kikapcsol, és a régi fényerő beállítással vissza tér."
ez az ati féle switchable gr. "mellékhatása", kapcsold ki a virtualizációt BIOS-ban, ettől elvileg megoldódik.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22417 üzenetére
A T61 venti egy olyan dolog, hogy viszonyítás kérdése, pl. X200-hoz képest igenis hangos, amúgy meg átlagos.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22414 üzenetére
Ennél jóval bonyolultabb a helyzet, egyrészt ahogy előttem is írták nem csak az szériahiba ha minden egyes példánynál jelentkezik a probléma, másrészt hivatalosan meg lett állapítva, hogy a tokozásban anyaghiba van (már itt érdekessé válik a vita, mi ez ha nem szériahiba, na de mindegy), harmadrészt, honnan tudod, hogy nem a következő 1-2 évben kezd el tömegesen bedögleni az alaplap az nV-s T61-ekben? Lehet a lenovo körül azért nem kapott akkora visszhangot a dolog, mert eleve elég hatékonyak a hűtéseik, pl Dell-el ellentétben, így talán nem jön elő olyan hamar a hiba. ugyebár a hőmérséklettel elég szoros kapcsoltban van a probléma. Az minden estre tény, hogy az nvidia hibázott és ezekből a gpu-kból kerültek a T61, R61-be is, innentől kezdve nem értem miről vitázunk.
-
audi100td
nagyúr
félreértés ne essék, ezzel nem azt mondom, hogy minden T61-nél előjön a hiba...
-
audi100td
nagyúr
hát, nem hiszem, hogy csak úgy poénból van tele a net ezekkel a gpu problémákkal: [link]
OCB: a dell tudtommal annyit csinált, hogy szoftveresen megemelték a venti fordulatszámát, ugyanis erős hőingadozás illetve magas hőmérséklet esetén jön elő könnyebben az anyagfáradás. mi ez ha nem szériahiba? az meg, hogy a lenovo elsunnyogta a dolgot, csak őket minősíti
felőlem az kommentel aki akar, csak érveljen is
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22403 üzenetére
"Szerintem ilyen típushiba nincs is..."
ezt azért nem merném így kijelenteni, külföldi fórumokon van nem egy panasz és hivatalos közlemény is volt ezzel kapcsolatban (nem kimondottan lenovo, hp, dell stb ugyanúgy érintett, az nV sara volt)
-
audi100td
nagyúr
X60, X60s-t beszámítok X200s-be, ha valaki esetleg pont váltáson filózik!
-
audi100td
nagyúr
válasz
psyho85 #22383 üzenetére
az még nem vízálló, nem kellett volna lemosni, mondjuk az újabbakat sem áztatnám feleslegesen
Chaser: ha csak ritkán használod az akksit, állítólag az a legjobb ha feltöltöd 40%-ra (itt be tudod állítani: Power Manger -> battery maintenance -> pl. 20-40%) és úgy hagyod, legalábbis li-ion esetén.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Andrewhouse #22370 üzenetére
Miért szeretnéd hogy ne töltsön? Olyat be lehet állítani, hogy megadsz egy keretet amikor tölthet, pl. 20-40%, ehhez Power Manager szükséges.
-
audi100td
nagyúr
hát, a thinkpad-hez sok köze nincs, konzumernek talán nem olyan rossz, de tuti hogy inkább vennék használtan T-t vagy X-et
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22339 üzenetére
ja, de ennek igazából csak X-nél van jelentősége, T-nél csak akkor ha valaki nem éri be 1TB tárhellyel
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22327 üzenetére
A WLAN helyére amúgy sem tudsz SSD-t tenni, mert nem mSATA-s a foglalat, max corestore mehetne bele, de az nem egy egyszerű történet, pl. bootolni nem is tudsz róla, onnantól kezdve meg olyan sok értelmét nem látom, főleg, hogy mennyi kompromisszumot kell kötni.
-
audi100td
nagyúr
Elhoztam szervizből az X200s-t, kapott egy új szalagkábelt, végre a kamera működik faszán. Ha esetleg valakit eddig ez tartott volna vissza a vásárlástól.
-
audi100td
nagyúr
BGA hibás T4x esetén innen még megérheti alaplapot venni: [link]
szállítás 14 EUR, a lapokra egy év garit adnak
-
audi100td
nagyúr
válasz
tomi.tomi #22198 üzenetére
Ha Budapesti vagy vidd be személyesen a központi IBM szervizbe (Neumann J. utca 1), eddig korrektnek és hozzáértőnek tűnnek az ottani szervizesek, együtt megnézitek, hogy mi van és mondanak rá valamit. Egy próbát megér.
buca84: Szerintem olyat amivel gyárilag is szerelték, abból is IBM/Lenovo FRU-sat, különben gondok akadhatnak, pl. nem enged bootolni.
-
audi100td
nagyúr
T60 kikapcsolás után nem folytatja az akku töltését, csak ha kihúzom majd újra rádugom a kábelt, ennek mi lehet az oka? Power Manager-ben Battery Maintenance-en nem állítottam semmit, ha 96% alá esik akkor tölt és alvó módban is tölt tovább rendesen.
-
audi100td
nagyúr
Van arra mód, hogy a lenovo-tól rendeljek alkatrészt, úgy hogy magam szerelem be? T500-as switch. graph. hűtőre lenne szükségem.
-
audi100td
nagyúr
T410-ben nem úgy volt, hogy nincs optimus? Itt azt írják van, most akkor mi az igazság?
-
audi100td
nagyúr
Megérkezett az akksi a T60-hoz, 100%-os gyári 6cell, 0 ciklussal (sanyo), méregettem mennyit fogyaszt a gép power manager-rel (Win7 Ultimate 32bit):
idle, min. fényerő, wifi+bt off, üres ultrabay: 10,73W
idle, min. fényerő, wifi+bt off, ultrabay-ben hdd: 11,57W
idle, min. fényerő, wifi on, bt off, ultrabay-ben hdd: 12,00W
idle, 3-as fényerő, wifi on, bt off, ultrabay-ben hdd: 12,75W
idle, max fényerő, wifi on, bt off, ultrabay-ben hdd: 14,81W
360p flashvideó lejátszás, 3-as fényerő, wifi on, bt off, ultrabay-ben hdd: 20-21W
torrent 300kb/s, 3-as fényerő, wifi on, bt off, ultrabay-ben hdd:15-16WHát, nem egy X200s, de 65nm-es procitól és 90nm vga-tól nem annyira vészes.
Egyébként akkuról alig hallani a gépet, power manager-ben passzívra kell állítani a system cooling részt (akkus használatnál eleve ez az alapbeállítás power source optimized séma esetén, természetesen be lehet állítani ugyanezt a hálózati adapterre is), ilyenkor úgy 2800-on forog, a hőfokok picivel magasabbak, úgy idle 55/75 (cpu/gpu).
Napfénysüti: előbb linkelte az eladó
-
audi100td
nagyúr
válasz
Andrewhouse #22131 üzenetére
Arctic MX-2
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22108 üzenetére
jaja, amúgy official 4GB, de megy benne 8 is
stuszi:
"NVS 140-et lehet takarékra állítani úgy, mint egy ATI-t a powerplay-el? (Még nem volt nvidia kártyám)"
Olyan takarékosra biztos nem tudod állítani, mivel T400-nál ott van a switchable graphics
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #22100 üzenetére
A T61-nek van még egy hátránya amit nem vettél figyelembe, az nvs140 gpu-k érintettek az nvidia hibás szériájában, ha azzal gond lenne (alaplapcsere, esetleg reball) akkor már ott tartasz anyagiakban mint ha vettél volna T400-at.
-
audi100td
nagyúr
nálam a hdd és a hűtés fölött is, az alps-hoz nem kellett külön erőt kifejteni, gépelésnél is érezhető volt, NMB picit merevebb, vagy fordítva most nem tudom, de mind a kettő könnyen benyomható. amúgy nem lett volna probléma, hogy könnyítenek a billzeten, ha legalább kellő alátámasztásról gondoskodtak volna, így viszont azért gáz, főleg, hogy zajjal jár, mondjuk bárkaccsal részben orvosolható
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #22083 üzenetére
T60 bill tényleg a legjobb amit valaha tapasztaltam, nem lehet benyomni sehol és rendesen van rögzítve, a süppedés kb minden gépet érint T61, X200 óta, ezen nem kellett volna spórolni az biztos
adorjant: nem mondom, hogy kibírhatatlanul hangos a T60, de csendes környezetben hallani, igazából arról van szó, hogy volt már X200-am és hát, már megszoktam a jót
, az tényleg szó szerint hangtalan. de ezek eleve teljesen szubjektív dolgok, nem mindenkinek egyforma a hallása, van aki pl. magasfrekis hangokat nem érzékel, mást az őrületbe tud kergetni, nem egyszerű kérdés ez...
ro_bert17: Saját példámból indultam ki, náluk nem jött elő a webcam hiba, ezért nem cseréltek alkatrészt, másodszer vittem vissza, megint el akartak hajtani, hogy játszadozzak még power manager-rel, lehet csak szoftveres, de nyomogattuk a gépet, pár percig nézegettük a kamerát, szerencsémre pont előjött megint, így átvették. Minden estre tényleg a legjobb felhívni a szervizt, hogy ők mint mondanak.
jános: nem tudom milyen hiba lehet
Chaser: Masszívitásban annyival tud többet a T61/T400, hogy a kijelző is kapott rollcage vázat, szvsz elhanyagolható kategória, csak növeli a súlyt. T410-től felfelé meg már csak valami műanyag ötvözetet használnak, na ezt talán azért nem kellett volna, persze olcsóbbak lettek az új gépek, a spórolásoknak köszönhetően.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #22070 üzenetére
ja, akkor oké
buvártacskó: zajosnak zajos, de hogy szétolvadna az elég erős túlzás, nem érzem különösebben melegnek a gépet sehol, a ventiből is langyos levegőt fúj, persze most nem prime95 vagy gpu igényes terhelésről beszélek
ha leterhelem az X200-at az is átmelegszik, más kérdés, hogy mellette csendben van, de a hőmérsékletekkel tényleg nincs probléma
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22065 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22060 üzenetére
nem házibarkács, én is láttam ilyet korábban egy képen, csak nem tudtam milyen célt szolgál, azt hittem csak valami feszítőlemez vagy ilyesmi
Chaser: T60-nál nem látok ilyen furatokat, szerintem ezen gyárilag nincs, a T42-nél nálam hiányzott, de nem volt gond a hőmérsékletekkel, hogy mennyi gyakorlati haszna van egyáltalán, nem tudom
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22055 üzenetére
Ja, oké, akkor nekem T42-ről hiányzott ez a cucc, anno feltöltöttem egy képet, ott is vannak a csavarhelyek: [link]
De T61-nél sem emlékszem ilyenre, az enyém intel GMA-s volt, gondolom csak a dedikált quadro-s kapott ilyen cuccot.
buvartacsko: a T60-nak a hűtése tényleg nem az erőssége, a T61-é jobbnak tűnik, ami szintén nem a legjobb. majd rendelek hozzá egy T500 hűtőt, tpfancontrol-t inkább hagyom, nem akarom, hogy esetleg túlmelegedjen
"az a baj hogy ameddig nem próbálsz ki egy t500at vagy x200at, addig nem tudod elképzelni se hogy miről beszélünk, egyszerűen néma a gép... a vinyó "túl kiabálja" a hűtést"
ez így van és a legdurvább az egészben, hogy közben teker a venti 2-3 ezres fordulaton, mégis síri csönd, na itt letettek valamit az asztalra
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #22043 üzenetére
ha a t500-at imádtad, ezt még jobban fogod
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #22034 üzenetére
jó gép, szerintem megéri
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22022 üzenetére
RAM-ot még nem vettem, vinyó kérdés ennél bonyolultabb, sebesség szempontjából jóval meghatározóbb az adatsűrűség, pl. egy régi 7200-as jóval lassabb egy mai 5400-asnál. A mai vinyók közt amúgy már nem igen van érezhető különbség, zajban viszont rosszabb a 7200-as. 10k körül ki lehet már fogni 32-es SSD-ket, a vinyó meg mehetne ultrabay-be.
-
audi100td
nagyúr
Nincs valakinek eladó T7200/7400/7600 procija?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21995 üzenetére
aida64-gyel mérem a gpu-t (tudom, tilos a warez, de ez ilyen verzió), a trial edition nem mutatja
a zsanérnak nálam is van játéka, a kijelző tetejénél nézve majdnem egy centi, végül is nem olyan vészes, 5 éves gépről beszélünk, céges környezetben ahol általában nem kímélik annyira a munkaeszközt, majd ha elköltöztem rendelek újat ebay-ről. billentyűzet is tele volt dzsuvával, kb 2 órába telt mire kitisztítottam, le kellett szednem minden egyes gombot
D620-am volt, faternak van D630 úgy 2,5 éve, D830 ugyanaz csak nagyobb, nekem nem jött be, nem tudok egy pontot mondani amiben jobb lenne a thinkpad-nél, akkor már inkább 6910p.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Andrewhouse #21992 üzenetére
igen, menni fog, visszaveszi a bios a kívánt órajelre
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21988 üzenetére
nálam is ennyi a gyári fesz, gondolom egy szériából van a gépünk, céges "leselejtezésből" származhatnak, most alulfeszeltem, 1,0125V-ot sikerült belőni 1,86GHz-hez amivel még úgy néz ki stabil, de egyelőre tesztelés alatt áll. amúgy így kapásból 15 fokkal hűvösebb, prime blend alatt is max 65 fokosak a magok, így fél óra futás után, előtte simán felment 80-ra 10 perc alatt. Szerintem így alulfeszelve teljesen rendben van ez a gép, nálam nem esik szét 2D-ben az ati driver sem, max battery-re raktam. T61-et szerintem egyedül a több RAM miatt érdemes venni, de nekem nem éri meg a hátrányai miatt.
Atto tesztet csináltam már az SSD-n, kb 135MB/s a max, szóval sata1 a limit, a 80MB/s körüli érték az ultrabay fiókra vonatkozik. Csinálok majd crystal tesztet is, de most a procit tesztelem.
Amúgy nem értem mit variálsz ennyit, van most egy jó T60-ad, vegyél bele egy akksit, még sokáig el lehetsz vele, megbízhatósággal nem lesz gond, ezek a gépek szinte elnyűhetetlenek, itt van nálam egy X40 meg T42 is, kb 7 évesek de semmi bajuk.
GPU nálad egyébként hány fokos idle? nekem aida 76-78 fokot mutat, de olvastam egy portálon, hogy állítólag az ATi-s modelleknél felülmér a szenzor úgy 15-20 fokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Crucial 240GB SSD eladó
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged