-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
salieri. #25280 üzenetére
"Hogy oszinte legyek engem nem gyozott meg a 8530p sem ventillator folyamatosan megy ,kenyes a memoriara."
Engem úgy maga az elite book nem győzött meg, főleg azokkal a gagyi ledekkel, meg az átgondolatlan billentyűkiosztással, hűtése is többnyire jobb a TP-knek, eleve az alul elhelyezett venti eléggé fail, szoftveres support sincs sehol. Lehet, hogy alu, meg szép csicsás, de ergonómiában sehol nincs egy thinkpad-hez képest. Persze minőségi gépek, de ennyivel azért nem érem be.
"T61p 1920X1080 felbontassal nem IPS kijelzos?Uj a T61, olyan szinten ,hogy a dobozaban pihent!"
nem
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #25137 üzenetére
"tisztogatni nem is mertem, mert nem ismerem ezt az anyagot. Mondjuk nem is kell, épp emiatt úgy szoktam megfogni hogy ne érintsem a fedlapot."
kb annyi az egész, hogy fogsz egy nedves mosogatószeres rongyot, átdörzsölöd vele, majd utána egy picit durvább száraz anyaggal (pl. törölköző) még egyszer, így még le is radírozza róla a kisebb karcokat
"Képekről nézve egyáltalán nem rossz az a carbon fólia."
Maradjunk annyiban, hogy ízlés kérdése, szerintem még autón sem mutat jól, amolyan gagyi hatást kelt bennem, jó tudom "sportos" lesz tőle, de az nem az én stílusom, jobban szeretem a visszafogott eleganciát és a thinkpad-et inkább ez jellemzi, nem arra született, hogy tuningolják, mint ahogy a szivar 100-as sem.
Ezért is osztja meg ennyire az embereket, vagy nagyon utálják vagy nagyon szeretik a TP dizájnt és nincs ez másképp a régi 100-assal sem.
-
audi100td
nagyúr
"erre nem tudok mit mondani, Magnattól Lenovo-certified Win 7-et kaptam a T60-amhoz.
"
úgy könnyű
Chaser: "Ha nem pont kézmosás után nyúlok hozzá már ott a nyoma."
Nem mondom, hogy ez ebben nincs igazad, még ha kicsit túlzol is, de szerencsére könnyen tisztítható és kellemes, minőségi tapintása valamint nem hideg mint a fémé, ami nekem fontosabb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #25122 üzenetére
"T60-nál is meg minden thinkpadnál?"
nem, sok típusnak műanyagból van a fedele, vagy bakelit tudom is én, pl. X31
"Egyedül ezzel a gumiszerű borítással nem vagyok kibékülve a gépen."
szerintem pont az teszi egyedivé, fém borítású gépből úgy is van több tucat a piacon, nekem bejön, hogy gumírozott
Tim82: +1, ezt még kiegészíteném annyival, hogy érdemes külön letöltetni a vista-s vga driver-t, w7-hez nem fog találni a SU
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #25097 üzenetére
ja, de ssd lévén nyilván a rendszer sebességéről beszélünk
"G530-cal is csak annyi a baj, hogy 2.4Ghz, mindjárt másképp viselkedne HT nélkül is 3Ghz-en, pl mert a cache magórajelen jár."
persze, de ezért is 11k, mondjuk még így is ****a jó vétel
nem is adtam volna el ha nem jutok hozzá 20k-ért az i3-hoz
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #25095 üzenetére
nem azért de totál félreértettél, arról volt szó, hogy erősen korlátozó tényező-e a sata1, arra írtam, hogy nem
nem is vontam kétségbe, hogy egy mai ssd ne lenne jóval gyorsabb bármilyen vinyónál, ha nem lenne így eleve nem használnék ssd-t
csak arra akartam rávilágítani, hogy pl. egy izmosabb cpu jótékony hatását jóval inkább érezni ssd mellett mint sata1 vs sata2-őt
t7600 vs t2400 ilyen szempontból meg teljesen irreleváns, nincs akkora különbség a kettő proci között, míg a celeron g530-hoz képest jóval nagyobb lépés az i3-2100
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
Üdv
ha valaki esetleg T4x szériához kerest alkatrészeket, úgy néz ki elbontánam a T42-met, van hozzá minden, hibátlan alaplap ATi 9600-zal, 15" SXGA+ IPS kijelző, 1GB RAM, vinyó, cpu, DVD/CR-Rw combo, új akksi, stb: [link]
ha valakit érdekel kérem keressen meg privátban, köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
tototos #24577 üzenetére
az előbb linkelt oldalon azt írják megy a Merom-os lapokban is:
"Grundsätzlich lassen sich sowohl Merom- und Penryn-Prozessoren verbauen, für Penryn-Prozessoren auf Merom-Systemboards wird allerdings ein Patch benötigt, da ansonsten bei jedem Boot ein Thermal Sensing Fehler gemeldet wird."
csak kell egy patch, különben thermal sensing error fogad indításkor
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #24548 üzenetére
Ha előtte T400-ad volt akkor nem fogsz, kb itt voltak a csúcson.
Az új modellek meg nem véletlen ment le ilyen durván az ára, spóroltak ahol csak lehetett.
-
-
audi100td
nagyúr
R5x szériás gépeknél ha USB probléma van a délihíd BGA hiba miatt, ki lehet kerülni a problémát pcmcia usb 2.0 kártyával vagy az is az alaplapi USB vezérlőn keresztül csatlakozik?
-
audi100td
nagyúr
Nincs annak semmi baja, volt nálam 2db ilyen Seagate vinyó is, a gyártó diagnosztikai programjával kell letesztelni (seatools) vagy használhatod lenovo toolbox-ot is, egyik sem jelzi hibásnak. Működésben sem tapasztaltam ebből kifolyólag soha semmi problémát, egyszerűen van, hogy HD Sentinel hülyeséget ír, főleg Seagate vinyóknál.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #24336 üzenetére
Azért mert egy vinyóval szívás volt miért következik egyértelműen az, hogy a T43 gyári BIOS-szal nem működik "nem IBM firmware-es" vinyóval? hozzátenném a user error-t sem lehet kizárni, főleg egyetlen esetre hivatkozva
"még"
és? nem erre gyúrok, csak nem lehetett erre a hülye kérdésre mit válaszolni
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #24249 üzenetére
2-3 éves korukra (ha használva is vannak) szinte mindegyik ilyen sajnos, minden esetre elég érdekes a lenovo hozzáállása, gyakorlatilag szériahiba és nem hogy visszahívás nincs, még csak nem is cserélik ha valaki beviszi a szervizbe
-
audi100td
nagyúr
nincs valakinek eladó töltője T4x szériához (X4x, X3x, R5x is jó)?
-
audi100td
nagyúr
válasz
szaby_gyerek #24235 üzenetére
nem jár garivesztéssel
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #24188 üzenetére
nem tudom, enyém több hónap szarakodás után 114k-ért ment el
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #24127 üzenetére
nem, a hűtő nem egy forma, a T61 ventije halkabb is az átgondoltabb lapátkialakítás miatt, de a rögzítés sem egyezik, kis barkáccsal rá lehet rakni T60-ra a T61 hűtőjét, talán fordítva is, nem tudom, talán az intel és nV hűtők megint mások, erre is figyelni kell
N.GÁBOR: Nem fárszató, 15"-on tökéletes ez a felbontás, 1600x1200 már zavaró lehet, hosszú távon nekem kicsit sok volt az 1920x1200, utóbbiak persze tervezői munkára ideálisak, olvasásra nem.
-
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
N.GÁBOR #24039 üzenetére
"Lehet, hogy buta kérdés, de egy ilyen masina minimális terhelés mellett mint office, tud hangtalan lenni?"
Tapasztalatom szerint nem, de ez függhet attól is milyen szeriát fogsz ki.
Chaser: "Tp fannal belövöd passzívra net alatt 30-40 percig simán elmegy, de bios is úgy szabályozza jó darabig. Nálam perpill is áll a venti bios szabályzással. Cpu 45, gpu 47 fok."
Mondjuk azért kíváncsi volnék hosszú távon mennyire tesz jót ez a gépnek, a venti nem csak a borda alatt található komponenseket hűti, hanem átszellőzteti az egész belsejét.
i400: IBM Magyarország, én T500-hoz érdeklődtem, 12k körüli árat mondtak ha jól emlékszem.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23986 üzenetére
Nem tudom, de az enyém simán felment 3400-ra is, szinte folyton lehetett hallani, meg maga a venti zaja is az egyik leghangosabb amit valaha hallottam fordulatszámtól függetlenül és ezzel nem csak én voltam így, gyakori eset, gondolom mivel a gpu rosszul méri a hőmérsékletet, meg a lapátok kialakítása sem lett eltalálva.
-
audi100td
nagyúr
válasz
noorbertt #23942 üzenetére
Az előbb voltak kitárgyalva az SSD-k. Ha ár/érték a fontos 96GB Kingston, ha kisebb tárhely is elég, Samsung 470, de az SSD topikban lehet tudnak ajánlani más típusokat is. Intel is nagyon jó, de fogalmam sincs melyik széria hibás, melyik nem, úgy rémlik a 320 körül voltak gondok, de nem akarok hülyeséget mondani. A gép bármilyen 2,5" SATA2/SATA3 SSD-t fogad (vagy 1,8-ast adapterel), max 3Gb/s-t tud a vezérlő, TRIM működik, AHCI-re kell állítani BIOS-ban a SATA-vezérlőt.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
nyilván az SSD topikban
mitulabattyi:
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
eddie1978 #23907 üzenetére
nem fogsz mellé nyúlni, jól sikerült széria, max 96GB kingston-t vettem volna az ár/érték aránya miatt, de annyi pénzem nem volt, illetve beérem 64GB-tal is, meg a samu elméletileg gyorsabb (gyakorlatilag nem hiszem, hogy van észlelhető különbség), talán kevesebbet is eszik és szintén 3 év garis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vicces videók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ingatlanos topic!
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest