- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
elgurult a gyógyszer
Nekiesek mormár valahogy az akku kalibrálásnak...10p alatt 30%-ot töltsön a 230... szerintem lehetetlen.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #105331 üzenetére
...ráadásul ha jól sejtem van külön IdeaPad toryik is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ma vettem X230-hoz gyári 90W-os töltőt, 3500Ft volt szmélyes átvétellel
...ebből visszajön egy ezres, mert eladtam az utángyártottat amit az X240-hez kaptamHa már táp.. X240, 4200U-val throttlingolni szokott valamilyen szinten, ha erősen meghterhelem 45W-os töltővel, vagy csak lelassul a töltőse jelentősen?
Edit: csak 500-ért tettem fel
akkor 500 na
-
Ganz-[HUN]
addikt
Srácok ez már nagyon durva
I just came here to read comments - Michael Jackson -
Ganz-[HUN]
addikt
Az emberek már-már rábeszélnek az utángyártott töltőkre mert "neki semmi bajuk se volt még a 10 év alatt amióta megvan, sőt a boltos is azt mondja hogy nincs vele baj"
Mert amit sokan vásárolnak, az azt is jelenti hogy jó is.
Gyári töltő élet-halál kérdés is lehet, egy rossz transzformátor akár életet is olthat.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #105177 üzenetére
(Edit idő lejárt)
650MHz még mindig a gpu órajelem játék közben. Holnap összehasonlítom a HP 8470p-vel.edit 3: 90%-os memóriakihasználtság kezd néhány dolgot megmagyarázni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali
adott egy X230 (i5-3380M) és League of legends.
CPU boostol 3,4GHz-ig, de a IGP 650MHz-nél stagnál (1250MHz helyett), gpuz szerint 3W-os teljesítménnyel a 7 helyett. A gépre akku és 90W-os gyári töltő van csatlakoztatva. Mi okozhatja? Hőmérséklet: Max80°C
Driver fent van, 2019 10. haviEdit: ráeresztettem a gépre a System update 5-öt. Furmark alatt 18W-ot is felvesz akár, átlagosan 15W-ot, és max 90 fokos hőmérékleten (átlag 80) egyszer sem esett az óra 1250 alá. negyed óra alatt. CPU órajele 3,4GHz, bár terhelés nélkül. Meglesem mindjárt LoL-lal ismét.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Van veszteni való X230 akku kalibrálásával? 20Ah maradt a 60-ból.mehet lejjebb ez az érték ha a Lenovo szoftverét használom?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Valamelyik nap szervízbe jött egy X240, ripityára törve, HDD keret és szalagkábel nélkül, még működő de sérült (stresszcsíkos TN) panellal, és mint kideült hibás billentyűzettel IS. szegény gép...
A lényeg: Se touchpad se trackpoint nem működik.
Ugyan azon délután telefonon: van eladó 440s, de ugyan ezzel a hibával
#40Series -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104934 üzenetére
természetesen a kettőt együtt veszem
Hardverapró környékén fogom beszerezni ezeket a dolgokat.
De X220 palmresten is gondolkozok, 220 klavival.
Ha minden jól megy, unokaöcsikémnek szánom a gépet ballagási ajándékba, megígértem neki ha mindenből 4-es lesz megkapja. Eddig úgy fest, úgy is lesz. De hanem, lesz egy faxa X230-asom -
Ganz-[HUN]
addikt
X230-at viszont tuti venni fogok, és csak annyit kérdeznék mennyiért szokott lenni ISO leosztású háttérvilágított klavit, és újlenyomat olvasós palmrest.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104913 üzenetére
Nincs hozzá teszt környezetem. Ha megveszem paypallal és kiderül hogy fake (előző kommentben ott van a link), a 100%-os értékelésű eladótól, akkor van rá esély hogy visszakapom a pénzemet? Már csak kíváncsiság miatt is. Ha más nem eladom jóval többért, vagy vékonyabb leszek egy 5k-val ami a visszaposta a britt királyságba.
Te ki tudod -e próbálni, van -e eDP-HDMI cuccod?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104911 üzenetére
Van T540-esed amivel ki lehet próbálni? Mert ha mrg is jön.. Nem tudom majd mivel tesztelni. Flex kábelen sincs.
[ez lenn a szászpisüsz ibély link] -
Ganz-[HUN]
addikt
Csoki
Lehet kapni Britt ibélyen 3K panelt T540p-be kB 70 euróért. Reális lehet?
Csak szerintem drágább minden (is) T540p-be mint 440p-be? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
cellpeti #104672 üzenetére
Nem rossz, 440p elég közkedvelt. Csak a touch padet b*szd ki a picsába ha gyökérkedik a driver telepítés, vagy nem szimpi az erintozonas kialakitas. De előtte Lenovo gyári driver telepítő appját (talán Lenovo system update, fejből nem tudom) futtasd. 730M lehet kevés lesz neked.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Latitude E6400 nekem bőven elég netezni is. Csak lenne benne 4gb ram és egy ssd. Ennyi.
Sőt, league of legends is turhetoen fut.
Valojaban teljesen el vagyok ájulva hogy egy komolyabb c2 mennyire használható a mai napig. Bár.. C2Q 6600 3,5-en hajtva értelem szeruen nem rossz :DDD -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
tothjozsi96 #104600 üzenetére
Én netezésre veszem mindenkinek, aki laptopért fordul hozzám.
104603: mit is jelent a magasabb felbontás? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #104580 üzenetére
És majd jön utána a T15 Gen 2?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ha nézek egy T540p-t, a hardver mennyire hasonlít T440p-re? Hackintosh végett kérdezem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Dare2Live #104438 üzenetére
[ThinkPad T480 Hardware Maintenance Manual]
90. oldal-on van tartalomjegyzék szerint LCD Unit néven.
ÓVATOSAN leszeded a kijelző kretét amit patentok tartanak, 4 csavar tartja a displayt, és ki tudod fordítani ÉSSZEL.Még anyámnak is sikerült az X240-esen. Akkor egy PH nagyúrnak se okozhat problémákat. Meg kell nézni a kijelző matricáját és kész...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104390 üzenetére
Gépház alja le (egy bicskával kimaszíroztam a csavarokat), CIRMOS2032 és belső akku le fél percre, töltő bedug, pöccre indull, bios->power belső akku letiltása, akku fedlap vissza, töltő rádug, indul, enjoy.
Tóth Józsi: Meg kell nézned, hogy hány fokon szaladnak a dolgok a gépben. Ha nem vészes, akkor nem foglalkoznék a pasztával.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali!
Naná hogy német vakáción kell az X240-nak megdöglenie.
Csavarhúzó és multiméter nélkül. Ki se tudom deríteni hogy a vatta új gyári töltő vagy a gép halt le -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #104366 üzenetére
Conclusion lemaradt: Klaviig lebontottam, utána 180°, vissza az egész mert észrevettem a ragasztást.
Csodák csodájára, a gép megy, pasztázás után pedig rendesen forrót fúj ki a gép már terhelve, szóval biztos hogy ér valamit még az MX2 is egy 4200u-n
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Frawly #104365 üzenetére
X240-et darabokra szét (próbáltam szedni), alaplapot feszigetni kellett mert a mongol csíkszemű ív heggesztő hogy oldotta meg az alaplap rögzítését középen a kettő dollár 50ct-es fizetéséből (aki érti a viccet és tudja ki szokta mondogatni, pacsi neki
)? Na hogy? Úgy van b*meg kétoldalú ragasztóval.
Touchpad ahogy olvastam úgyszintén.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Észre vettem, hogy az X240 IPS paneljén láthatóan visszamarad a kép egy bizonyos árnyéka kb 3 perc után is akár. Ezzel lehet kedeni valamit, vagy így fog maradni élete végéig. Hallottam olyan módszerről, hogy egy pár óráig fehér képet kell megjeleníttetni a géppel. Működhet?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #104348 üzenetére
azért az eizo ott virít a háttérben
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
dreizwanzig #104342 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe [ezt a videót] .
440p egyik kedvenc kis masinám
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #104339 üzenetére
+1. Ott hddnek A helye :K
-
Ganz-[HUN]
addikt
X240-en is 80%-ban a touchpadet használom, az ellenére is hogy a trackpoint volt eddig a kevenc input methodusom. Kezdek megbarátkozni a döglött és hibás mechanikájú touchpaddel, de maga az hogy az egészet le lehet nyomni és istentelenül jó érzés, ez kárpótol mindenért. Ha lesz is egy 50-es sorozatú gépem, átműtök bele egy clickpadet, annyira szeretek, és jobban tetszik mint az 50-es sorozaté
Viszont hosszú oldalak görgetésére a trackpoint jóval kényelmesebb.
-
Ganz-[HUN]
addikt
valaki meg tudná mondani hány W-os a gyári töltője az X240-hez? 45W-ost kaptam most hozzá gyáriban. Surface Pro 3-ból kiindulva elég lesz.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Tudna valaki mesélni még esetleg erről az akku kalibrálós témáról? Működhet a dolog X240 alatt is? Kicsit cingár szerintem az internal battery.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
vicze #104153 üzenetére
Könnyen lehet. Sőt, biztos is vagyok benne hogy hibás. Csak az a legnagyobb bajom hogy ahogy elnéztem, egy rémálom kicserélni
7k-ért tudnék most venni de a gyári táp most priority.
T440p-t használtam, 5-ös sorozatú touchpaddal, és nagyon tetszett amit éreztem rajta, reszponzivitása zseniális, két újas scrolling egy álom.
Az érintőzónás kialakítással eddig semmi bajom, és igazából ha nem lenne olyan érzés mintha szét lenne akadva a mechanika, és nem lenne irreszponzív maga a touchpad, semmi bajom se lenne, és meg se fordulna hogy upgradeljek 50-es sorozatú touchpadra.
Nem beszélve arról, hogy a trackpoint az ízlésemnek lassú úgy is, hogy maxra fel van tekerve a sebessége. Valami nem fasza ezzel a géppel szerintem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
X240-nnek tényleg ennyire tré lenne a touchpadja? Nem, nem a trackpoint gombokra gondolok, hanem arra hogy irreszponzív, és néha fogalma sincs arról hogy hozzá érnék. A simogatást nagyon nagyon pontatlanul veszi, amit úgy értek hogy a nagyon kis szögű diagonális mozgást nagyon nehezen értelnezi, és inkább egyenesen lefele megy, mint hogy le+1°mondjuk.Fene se bánná az érintőzónás touchpadet de ez így.. majdnem useless.
-
Ganz-[HUN]
addikt
aprón van egy szép kis frankenpad
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
vicze #104095 üzenetére
touchpad estében főleg gen4-nél erősen ajánlott a "Lenovo" gyári driver.
Jopar hs-eszel ezelőtt küldtem el a fenébe a 40-es szériát touchpad driver mizéria miatt. KB 2 órát szívtam az X240-esemmel mire elméletileg jó lett. De a gépet meg csak team vieweren lattam. Elobe nem. A gyári Lenovo driver nem ment. De a windows updates igen. Wtf?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104071 üzenetére
welp... én mindent megtaláltam, mert még Win7-nél (vagy már 8-nál fax se tudja) rászoktam arra hogy Win gomb, utána írni a rizsát amit keresek. Ezért gyűlölöm már az XP-t, mert nincs ez a gépelős ficsőr. Talán vistával jött be előszor. Bár lehet nagy löket volt az is hogy Surface Pro-t hasznnáltam. Bááááár nem, azelőtt is szerintem volt 8 a gépen, és egy kanyi panaszom nem volt miután megszoktam. Win10-re érdekes módon több volt a panasz jóval.
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
Windows topikba is beírtam, de hátha itt hamarabb jutok válaszhoz:
csövi
Mi a tapasztalatotok HD Graphics 3000-rrel Windows 10 alatt, Sandy i5 Mobile-llal?
Akku idő, teljesítmény, ilyesmi irányban. Mehet a gépre a Win10 vagy maradjon a 8.1?A gép egy T420s 2540M-mmel.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
imisomogyi #103903 üzenetére
Most jött ki az új 16"-es MBP ami jelentős javulás rengeteg tekintetben (hűtés/klavi). Érdemes kivárni mi lesz a folytatás.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #103858 üzenetére
Windows updates driverrel persze megy, de a sorozat szám alapján keresett driverrel nem. De legalább jónak tűnik.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MineFox54 #103857 üzenetére
jó reggelt chrome cache
Más: Srácok mért van ismét dejavum? Miért xopat az összes *40-es széria a rohadt Synaptics/Ultranav driverrel?
Most komolyan... Detto ugyan azt eljátsza mint a T440 csak a viszájával (ott asszem' a touchpad nem működött).
Jelenleg mint mondtam, nincs nálam a gép, és csak team veiweren keresztül érem el, és ez a látvány fogadott driverezés után. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #103851 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Megérkezett a csomag a külföldi rokonsághoz, a kijelző FRU-ja 04X0437. IPS Panel szerintetek? Lenovo oldala szerint nem az.
Panel típusa: lp125wh2 spt1 -
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
Volt közülletek, aki szereti/szerette a 40-es szériában lévő Clickpad-et? Olvasom hogy mindenki gyűlölte és kicserélte az 50-es szériáéra, nekem meg nem volt időm élvezni mert vissza kellett küldeni (mint kiderült hibás windows telepítő miatt) egy T440-esben. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #103753 üzenetére
még egy kérdés (edit idő lejárt, sry):
Ami ezekben van FHD Panel, az mind IPS? Lenovo oldala szerint annak kellene lennie. -
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
X240, ütött-kopott fedéllel, i5, 512GB SSD, 8GB Ram, HD IPS Panel 190 Euróért megéri? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
csabyka666 #101547 üzenetére
mint mondtam, takarítsd le a winchestert, és utána kénytelen lesz usbről bootolni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
csabyka666 #101542 üzenetére
úgy is lehet, de én úgy csinálnám a helyedben, hogy a diskpart után vissza a thinkpadba. Onnan már csak USB-ről lesz esélye bootolni.
Rufussal csinálsz egy telepítőt, GPT (Non-CSM) módban és reménykedsz hogy nem Legacy onlyra van állítva a bios. Ha nem eszi meg, próbálkozol MBR-rrel. Ha úgy sem, akkor úgy ahogy írtad.
De érdemes meglesni hogy mit ír a diskpart. GPT, vagy se. Számomra íratlan szabály, hogy UEFI-s gépre csak gptre telepítünk.
Ugyan itt ha telepítek uefire, első dolgom hogy AHCI On, CSM Off (esetleg ha VGA sima biosos akkor marad egy része), Secure boot on.
Sima biosos gépnél csak AHCI-t kapcsolom be.b -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
csabyka666 #101538 üzenetére
Háttértár ki, másik gépbe be, Diskpart, List Disk, Seletct disk X, clean Exit, setup, enjoy.
Arra figyelj hogy UEFI-s gépre ne MBR-es telepítővel menj nek.Edit:
(#101540) HSM: ez a pöcök hol van helyileg? tudnál legalább kívülről képet csinálni? Ez a veszély csak 420-nál áll fent? -
Ganz-[HUN]
addikt
Ökörködtem egy kicsit a trackpointal, és ez jutott eszembe. Kiégtem, kész végem van mára
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101530 üzenetére
mi lesz az [x]90 sorozat után?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tim82 #101526 üzenetére
Userbenchmark ez alapján nem tudom eldönteni hogy érdemes -e vele foglalkozni.
VRAM mennyiségét lehet állítani valahol? BIOS-ban nem találtam rá opciót.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tim82 #101522 üzenetére
Véletlen átugrottam azt a hírdetést. Köszi
Nem vettem észre, és nem találtam. Yikes de hülyének érzem magam.
Viszont kérdés: Ha a felső házat egy újlenyomatolvasósra cserélem, így lesz benne újlenyomat olvasó. Be tudom kötni a gépbe? Alaplapon megvan a helye mindennek? Ugyan ez a kérdés vonatkozik a klavira, cserélhető háttérvilágítottra? -
Ganz-[HUN]
addikt
Trackpoint gumit milyen néven lehet találni HA-n?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101338 üzenetére
Hiába rak fel nekem bárki is windowst, én paranoia miatt csinálok magamnak egy diskpart select disk 0 clean-t bárki bármit is csináljon. Legyen az új (laptop/pre-built), vagy használt. Sose lehet tudni egy jó kis spywareről/keyloggerről a mai világban.
-
Ganz-[HUN]
addikt
A T440 eladója küldte ezt a képet, hogy működik a touchpad, hibátlanul reinstall után. Fogalmam/fogalmunk sincs mi lehetett a baj.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101212 üzenetére
T440p lett belőle, most jegelte nekem a srác. T450 (valódi lenovo, nem kínai) touch pad, és ips kijelző.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Lényegtelen. Pénzt vissza adja, sőt, személyesen jön el a gépért Budapestről Tiszakécskére.
Hardverapró korrektség. Így szeretlek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Medence topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest