- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
Sokaig kucsma, majd kb egy eve domboru kupak.
-
TOZ
addikt
Erdekesseg.
Adott egy Samsung DDR1-es (1GB/PC2700) modul.
Ezt Tim82 baratunk hosszu ideig hasznalta megboldogult T41p-jeben.
Ez a modul viszont biosig nem engedi Clown es jomagam X40-et.
Ellenben Tim Toshiba Portegeben 5 memtest+ ciklus is hibatlanul teljesitett.Ilyenkor wtf?!
-
TOZ
addikt
Gondwana arra probalt celozni, hogy ha szerencsed van egy meon atcsuszott, tehetseges T serias procid is lehet, ami akar L is lehetne, csak az apro manok az ellenorzesnel nem voltak eleg eberek es nem raktak a L serias dobozba.
A PHC kerneles jatek egy ora alatt megvan (ebbe mar beleszamoltam a dokumentacio atolvasasat is), egy probat lazan meger. -
TOZ
addikt
A d630 trackpointja ugy ahogy van sz@r. Lassu, akar hogy allitod, nem all kezre, nincs scroll gomb (a ketto gomb egyszerre lenyomva elvileg scroll funkciot ad, de en 10bol jo ha 2x le tudom nyomni pont egyszerre). De, hogy ne ekezzem halalba, nagyon jol osszerakott massziv szeria, amugy...
-
TOZ
addikt
Lehet, hogy mégis inkább római lesz ez nem kóser.
Akarom mondani Lómai.Hiába mondja szegény T43, hogy:
"Nem vagyok római, mama, és soha nem is leszek! Én KÓBI vagyok, egy BIBSI, HÉBI, KAMPÓSORRé, én KÓSER vagyok, mama! VÖRÖSTENGERÉSZGYALOGOS vagyok! Büszke vagyok rá!"A PH! TPfanatixCrew-t nem tudja megvezetni.
Na jovan abbahagytam, mert meg a vegen kibanol valami moderator, mert mar ide is jarnak.
-
TOZ
addikt
(igen copy/paste, mert amugy tizujjal, magyar billentyuzeten, de ekezetek nelkul, mert igy szoktam meg... es nem tiszteletlenseg... hagyomany... fidonet... stb)
-
TOZ
addikt
En inkabb arra tippelek, hogy a x41 12"-os 1024*768-as felbontas utan vagja mellbe a T61 felbontasa...
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #7358 üzenetére
A minap keszult el az uj szemuvegem. A muanyag lencsehez adott service manual
szerint muanyagot szarvasborrel TILOS tisztitani, szarvasbor csak uvegre.
Ebbol kiindulva en nem mennek a TFTnek szarvasborrel! -
TOZ
addikt
Feri baratom a tallini ejszakaban eppen egy ilyen gepre rakja a WindowsSevent. Majd kikerdezem, hogy legyen reviewnk. 8-)
-
TOZ
addikt
A C2D procik tobbseg zizeg. Nem csak a TP-ben, masban is (Mac forumokon is lehet zizego gepekrol olvasni). Ez van.
-
TOZ
addikt
Google a barátod.
Thinkpad reflowra elso talalat. -
TOZ
addikt
Tobbszor tema volt mar ez az akku kozottunk. En is samankodom, mint szinte mindenki. (Az en mondszerem 30% alatt kezdenek tolteni es max 85%-ig. Ha tudom, hogy tobb kraft fog kelleni, akkor hagyom, hogy 100%-ra toltodjenek. A gepket, ha van lehetoseg, 220V-rol hasznalom, akku bennuk. Igy a masfel eves T61 akkum 99%-os a tp_smapi informacioi szerint.)
DE! Vegyuk tudomasul, hogy az akku az "fogyoeszkoz" es tonkremegy. Akkor pedig venni kell masikat. Ennyi. -
TOZ
addikt
válasz
rankesz #7092 üzenetére
Tipp:
A grub (linux boot managere) a caddyben levo HDD-re telepult. Nincs is ezzel semmi baj. De amikor a gepet ujrainditod a bios default beallitasod alapjan - gondolom - az SSD-rol bootolsz, amin meg a win7 bootloaderje van, ez az eszkoz nem is tudja, hogy van egy masik OS a caddyben.
Egyszeruen boot kozben F12 es valaszd a caddyben levo eszkozrol torteno bootolast. Akkor a HDD-rol fog az Ubuntu elindulni.Szerintem...
-
TOZ
addikt
Gondoltam egyet es kiprobaltam az alabbi thinkwikin olvasott okossagot a gyari UB Sata keretemmel (azaz fogtam es egy laza mozdulattal letortem a kiallo pockot rola):
The adapter has a black plastic grommet at the back that restricts its use to the 60 series ThinkPads. Some people have successfully removed this grommet with a pair of channel lock pliers, or sliced it off with a Dremel after which it will fit into older ThinkPads like the T40 series. This works because the adapter actually bridges the SATA HDD to PATA as those older machines have no SATA support.
This has been tested with the following ThinkPads, although this is obviously not supported!
* ThinkPad T40, T40p, T41, T41p, T42, T42p, T43, T43p
Jelentem az X4 Ultrabase-ben szepen muzsikal egy SATA Samsung HDD.
-
TOZ
addikt
A heten az X40ek korul forog a biznisz.
Ma sikerult venni egy 1.4LV-s , 1.5 Gb RAM-os magyarorszagi peldanyt X4-gyel (benne DVDRW) es 57Wh-s allapotu akkuval makulatlan tft-vel. 62.5K.
Kar, hogy nem latom majd, hogy fog neki orulni az uj gazdaja, egy sokat utazo lany... -
TOZ
addikt
Most mar csak egy dolog nem tiszta. Miert nem megy bele a T61-ben hasznalatban allo Ultrabay Slim akku az X4-be?
Elvileg mennie kene. -
TOZ
addikt
Az iment sikerult vennem egy X4-es Ultrabaset a X40-hez. CDRW/DVD Komboval 3k volt. Aszem erre mondjak, hogy megerte az arat.
-
TOZ
addikt
Eger?! De hat ott az a jo piros pocok...
-
TOZ
addikt
Bongesztem az iment az aprot. 90ert T61, 65ert nagyfelbontasu T60... Mindjat veszek vmit vazze...
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #6590 üzenetére
Na latod, ezert jo annak, aki tiz ujjal, vakon tud gepelni
Rankesz: szep a matrica megoldasod, en nem varialtam tul, vilagitossal felulnyomtam az X40-en az osszeset es jonapot. -
TOZ
addikt
Lehet, hogy most kirohogtok, de sleep kozben azert kene, hogy meruljon nem?!
Hibernalt allapotban nem szabadna merulnie. Vagy en ertek felre valamit? -
TOZ
addikt
válasz
buherka #6405 üzenetére
A panaszkezeles nagyjabol rendben volt. Nem kuldtem vissza a hibasat, de kaptam 50% refund-ot. A masik opcio az lett volna, hogy visszakuldom es kuld masikat vagy visszateriti a teljes arat. Ez mar nem lett volna koltseghatekony, mert Mo-rol nem ingyenes a reklamajandekkent megjelolt csomag kezbesítesi dija... (Hongkongbol azert ingyenes a legtobb posta kisebb ertekeknel, mert reklamajandekkent adjak fel - tudomasom szerint.)
-
TOZ
addikt
Hozz letre egy fajlt a kovetkezo paranccsal:
sudo gedit /etc/hal/fdi/policy/mouse-wheel.fdi
A tartalma legyen ez:
<match key="info.product" string="TPPS/2 IBM TrackPoint">
<merge key="input.x11_options.EmulateWheel" type="string">true</merge>
<merge key="input.x11_options.EmulateWheelButton" type="string">2</merge>
<merge key="input.x11_options.ZAxsisMapping" type="string">4 5</merge>
<merge key="input.x11_options.Emulate3Buttons" type="string">true</merge>
</match>lehet, hogy a ket utolso merge key sor felesleges is...
A www.thinkwiki.org nekem eddig minden TP vs linux gondomra tudott valaszt adni.
-
TOZ
addikt
Biztos, h a cpu melegszik?! Emlekeim szerint a Tpfan a sensorok tobbseget figyeli es ha barmelyik eleri a beallitott erteket bekapcsolja a hutest. (Akkut toltve nekem siman van, hogy 40 fokos procinal huti magat, mert a toltesi hoje egy masik sensort a kritikus/beallitott erteken tart).
Nincs ott valami rovidzarlat? -
TOZ
addikt
Tehat, ha tolton van melegszik. Az akku toltes hot termel, toltes kozben mindket TP-m szokott ventihangot hallatni. ezert is igyekszem kikapcsolt allapotban tolteni oket. Az akkutoltes nalam 30% alatt indul ba es 85%-nal (alapesetben) megall. Linuxon ezt a tp_smapival oldom meg, winnel erre aszem a PM hasznalhato.
-
TOZ
addikt
válasz
rankesz #6151 üzenetére
Egyertelmuen nem. Eles rendszernek semmi keppen nem tennem fel. Hiszen meg csak Alpha 2-nel jar. RC-t esetleg meg lehet kockaztatni, de csak ha szereted a kihivasokat. Szerintem.
A Karmiccal a T61-en nem volt gondom, siman upgradeltem Jauntyrol. (Hozzateszem, hogy Ibex alatt volt talan a legjobb a rendszer). De pl az X40-et a Karmikus Koala lefektette. Pedig nem a megjelenes utan egy nappal frissitettem, hanem kb. egy honap mulva. Nyilvan Lucid, mint LTS kiadas illene, hogy jobb legyen. Sokak eskusznek Ubuntu kapcsan, hogy csak LTS-rol LTS-re van ertelme frissiteni. Alapvetoen igazuk is van, de fel evente azert nagy a kisertes az ujra. Persze utan szoktam szivni par orat... a fogam... de nagy gond meg sosem volt...
-
TOZ
addikt
válasz
thinkpadr500 #6135 üzenetére
Ne is foglalkozz vele.
Regebbi gepeknel azert izelgetjuk a ventit (en legalabbis) mert kozel ketszer olyan gyorsan porog a legkisebb fordulati allasban a ventilator, azaz ha beindul hangos(abb). Ha a T61-en s lenne 1900 koruli fordulat tolem mehetne folyamatosan... -
TOZ
addikt
CPU orajel figyelo appletet tedd ki a talcara. Sima bongeszeshez en le szoktam venni powersave modra, gyk. 600 Mhz-n jar a proci.
Thinkpad fan control meg egyszer.
A biosban nekem AC modeban max performance, Battery modeban Max battery life van beallitva. A Costumized nem biztos hogy celrevezeto, mert annal mintha fixalnad a cpu speedet 3 fokozat.
-
TOZ
addikt
válasz
HarryPotter #6099 üzenetére
Nekem kicsit soknak tinik az ar. A 160 az alapmodell. Akkor mar inkabb 200ert egy T400...
-
TOZ
addikt
Hmm. AMD?!
-
TOZ
addikt
válasz
HarryPotter #6071 üzenetére
Amikor koszos lesz.
-
TOZ
addikt
válasz
HarryPotter #6064 üzenetére
Alul kicsavarozod es kiemeled, lehuzod az alaplaprol es hajra.
-
TOZ
addikt
válasz
HarryPotter #5957 üzenetére
Az okossag inkabb az undervoltingban van. Kisebb feszultseg, kevesebb ho, hosszabb akkuido, nulla ventihang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest