-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
barnam_ #77197 üzenetére
Köszi az infót az optibayre, viszont a kijelzővel kapcsolatban is hátha tudnál segíteni.
T400 van összekötve VGA porton egy 22" monitorra. 1680*1050 a monitor felbontása, viszont nagyon homályos a kép..
Lecseréltem a kábelt egy 2x árnyékoltra, 1600*1200 ig garantáltan tudja a kábel elvileg. De ugyanaz a minőség..DVI-on a monitor tökéletes képet ad (másik gépről), tehát itt van valami baj.
Használja valaki a T400/T500 ast nagyobb felbontáson külső monitorral? El lehet érni azt a tökéletes élességű képet, mint a laptop megjelenítőn, 1440*900-on?
Display Port - DVI létezik, ott jobb a kép? -
havri1
félisten
Hali!
T400 és T410-be ugyanaz az optibay keret működik?
-
havri1
félisten
T510 -nél melyik a legnagyobb felbontású kijelző?
Nyugtassatok meg, hogy nem az 1366x768 a max...Látom van 15,6" Led HD+ 1600X900 isnVIDIA Quadro NVS 3100M jó VGA vagy felejtős?
Touchpadja sima, vagy már az újabb "recésebb"?
(#76845) Tim82 : Köszi!
-
havri1
félisten
Monitor már necces, mert dsub kimenet van rajta, amin már elég szarul néz ki nekem a 22"-on. 1680x1050. (Bár egy extra jó minőségű kábellel lehet jó úgy is!)
Ha mondasz teszt videót, megmondom megy e jól. Van Intel és ati vga is. Én eddig nem tudtam megakasztani, pedig most kap keményen, ez a fő gépem jelenleg.
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #76758 üzenetére
Hm, és hogy viszed 1.0 alá? Nekem nem engedi..(első érték nem változik, másodikat hiába viszem lejjebb)Mondjuk ez is már jó, ha fix, a gyáritól eleve ez is kevesebb, nem?
-
-
havri1
félisten
Asszony x220-asában is ekkora van, és nekem túl kevés ez magasságban, nem nyílnak rendesen meg a weblapok. Akkor 14"-ban kell nézelődni.
Viszont nagyon tetszik az x220 kialakitasa, a "vastagsága", meg úgy minden. Nagyon jól egybe van. Jó bill, összeszerelés.. Csak az akksi lötyög -
havri1
félisten
12" - ban melyik a legnagyobb felbontás?
-
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #76188 üzenetére
Legalább az jó akkor..Telefonon rendeltem meg a notit. 2 db volt. Egyik aksija 21%, másik 17% - elmondás alapján, nem mutatkozott be, nem tudom kivel beszéltem - elhasználódású.
Kértem, a 17%-ossal, megoldható? Meg.
Mit küldtek? 27.2% elhasználódás, aksi kotyog, ájj..ajándékba lett volna
Annyira érzetem, inkább be kéne menjek, nem megrendelni.Azt nem tudod véletlenül, hogy az alap 4gb memória 1 vagy 2 modul? Mert van egy 2gbosom még, hátha megenné ha mákom van..
-
havri1
félisten
X220-hoz elég a 65w töltő?
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #76060 üzenetére
Enyém is ilyen idős. 21 ciklussal vettem, 11% elhasználódás, most 46 ciklus van benne, és szintén 11%, nem változott.
Panasonic, gyári..Sony volt még, szintén nagyon jól bírta, de LG cellás nekem még nem volt, nem tudom milyen.Csak abból indulok ki, hogy másik notiban, utángyártott akksi, 3%-al indult. Kb 2 naponta van töltve, most fél éves, és még mindig 3%. Nyilván egyszer hirtelen megindul, de arányaiban még jól bírja, 6 óra még mindig, mint új korában. És mindig 100%-ra van töltve.
Simán lehet, hogy valamelyik cella vagy cellák elszálltak a tiédben, és ezáért esett hirtelen nagyot az elhasználódás.
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #76056 üzenetére
Ilyen gyorsan akkor sem mehet szvsz tönkre.
Ott valami nem jó, töltő, vagy az aksi..
Mennyi ciklus van benne?
Power managerrel meg tudod nézni, advanced módban az infónál. -
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #76054 üzenetére
Nem cellazárlatos?
-
havri1
félisten
95e az X220 most laptopsystemben. Nem tudjátok, SSD nélkül, üresen is meg lehet venni? (Van SSD-m, felesleges lenne)
(#75999) fungi : Igaz T400, de nekem jól működik ATI-val is a 8.1.
-
havri1
félisten
Helló!
Ma voltam a laptopsystembe, és megláttam az alábbi X220-ast.
Mi a véleményetek róla?
Megéri megvenni? Létezik ebből nagyobb felbontású kijelző?
Tudom, hogy csak 12", de arányaiban nem kicsi ez a felbontás?
Most T400-ast használ asszony, 14" ra jut 1440x900, ez így kb ugyanaz igaz? -
havri1
félisten
Odaadtam asszonynak a T400-ast, neki meg HDD kell inkább a slotba, így ha valakinek kell az Ultrabay aksim, átadom.
Kifejezetten nem árulom, de felesleges lett.Sony cellás, 0%-os, zsír új.
-
havri1
félisten
Win updateról leszedett valamit, és most az is csinálja.
-
havri1
félisten
Hoztak 2db T500-ast.
Tök egyszerre csinálok mindent a 2-n, telepítés stb, erre az egyiknél ha megnyomom a hangerő vagy a fényerő gombokat, akkor egy fekete ikonnal a kijelző alján jelzi, hol is tartok. Másikon semmi. Működik a csökkentés/növelés, de kijelzés nincs.
Mi az a program, ami ezért felelős? -
havri1
félisten
Laptopsystemet ajánlottam kollégámnak, ahol kiválasztottam nekik 2db T500-ast nagy felbontással, magyar billentyűzettel.
Magam hiájából tanulva, a rendeléskor beleirattattatm velük, hogy kérik mind2 notinak az újrapasztázását.
Jött visszaigazolás meg email is, hogy megvan a 2 noti, elvégezték a pasztázásukat is, ma lesz a kiszállítás napközben a futárcéggel.
Kolléga felesége kiveszi a szabadságot mára.
Most jön a telefon, hogy nincs készleten, helyette ajánlanak mást?!
HP Elitebook 8530P , pontosan ugyanazt tudja.
Aha, kisebb felbontás, DDR2, német bill.
Készleten van, visszaigazolva, újrapasztázva, és mégsincs készeleten.
WTF?
Most keresem a laptopszalonban ugyanezt, hátha. Nem fogok többet náluk vásárolni, csupa rossz tapasztalat. -
havri1
félisten
Értem én, először a telepítőt hozza létre, aztán mehet
Nem jó, ha össze vissz apakolgatja a kész rendszert, mert ugye vannak ilyen komplett tükrözéses megoldások, én sose voltam híve ezeknek.
Ha már SSD csere van, menjen szűz telepítés, azzal nem lesz gondja.
AHCI legyen bekapcsolva a trimm miatt a BIOS-ban. -
havri1
félisten
válasz
dabgergo #69745 üzenetére
Túlbonyolítod.
Vedd ki a HDD-t, azzal most ne foglalkozz.
SSD-t beteszed a HDD helyére, majd feltelepítesz egy wint. Azt hogy honnan mit, tökmindegy.
Ha kész a win, beleteheted a HDD-t. Érdemes így, mert ha benne a HDD amikor telepítesz, és később kiveszed a HDD-t, képes borulni a boot sorrend, és csak egy villogó kurzor fogad. (Ilyenkor BIOS, boot sorrend rendberakás). -
havri1
félisten
válasz
atomanti19 #69475 üzenetére
Nekem az Ultrabay akksi SONY, nem tudom a korát, de 100%-os, és 1 ciklus van benne.
Eladó szerint nagyon sokat állt. Teszt alatt bírta amit bírnia kell.
Kérdés meddig. -
havri1
félisten
válasz
stranger2006 #69293 üzenetére
Állítsd vissza gyári állapotra, és kezd elölről.
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #69248 üzenetére
Mármint?
Nem vágom mire gondolsz, gyors
Volt vele ilyen gond? -
havri1
félisten
Nem tudom ki mennyire vadászott SSD között, de én ilyet vettem most egy notiba, és nagyon jó.
SAMSUNG 120GB SSD Series 840 EVO basic
Ingyenes házhozszállítás, 3 év garancia.
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #68973 üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #68866 üzenetére
Na de hogy jutsz el eddig az ablakig?megvan, de nekem sincs ez az opció
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #68852 üzenetére
Én se találtam erre megoldást, baromi idegörlő
Hőfok: nekem asztalon van fixen
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #68842 üzenetére
Most sterssz alatt 48 fok körül ingázik, igaz nekem 1V-ra van a cpu visszafeszelve, és az se megy 55 fölé, így lehet összességében hűvösebb az egész. 2770 rpm a venti fordulat.
Sztem ez a pár fok nem oszt nem szoroz. -
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #68840 üzenetére
Én csak HD youtobe alatt néztem, de mindjárt lestresszelem.
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #68829 üzenetére
Nálam 39-41 fok között van.
-
havri1
félisten
válasz
voyager4.4 #68780 üzenetére
De.
Ha kikapcsolom, nekem is olyan 20-30mp mire bebootol, és kell 1 perc, mire készen van a betöltés. -
havri1
félisten
Csak nem hagyott nyugodni ez a GPU paszta, így hát túlestem rajta.
Jelenleg ezt produkálja ~5 perc gpu+cpu stresszelés után: -
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #68711 üzenetére
Kicsit úgy tűnik, eléggé sarkosan látod a dolgokat.
És a fejleményeket is elolvastad, vagy csak az előzményekből vegetálsz?
2 problémám volt eddig a géppel :
- Kikapcsolt terhelésnél (melegedett, hővédelem mint utóbb kiderítettem)
- töltőről nem ment csak csökkentett órajelenAz elsőre azt írtad, nagy a baj, és hardveres. Igazad volt, mert pasztazni kellett. Most 32-34 fok a CPU.
Második is hardveres volt, és tényleg nagy baj, töltőt kellett cserélni nagyobbra.
Jelenleg úgy néz ki, hogy a trehány garanciális javítás eredményeként, vagy kihagyták a gput a pasztazasbol, vagy sérült a hűtő. Ennek szeretnék utánajárni.
A többi jelenség szoftveres gond volt, amit ezúton köszönök azoknak a fórumozóknak akik segítettek a megoldásban!
Mindezek után, én azt hittem, segíteni járnak a fórumra az emberek, nem piszkálni egymást.
-
havri1
félisten
válasz
csubuka #68707 üzenetére
Ha tudok csavarokat szerezni (elég hiányos most az összeszerelése), akkor rászánom magam, és ujrapasztazom a gpu-t is, mert az a jelek szerint kimaradt, illetve valami gubanc van, mert idle 113 fokos.
Ha jó lesz, akkor nekiesek én is a driver próbának, bár úgy tudom, w8 hd 4xxx alatt egyáltalán nem tamogatja az atit, asztalin sem. -
havri1
félisten
8.1 kicsit másképpen kalkulál, ezt vedd figyelembe.
Vedd le a fényerőt, és feszeld alul.
Hagyd úgy, és lesd meg 5 perc múlva a jelenlegi időt.
Változik, össze vissza, nem úgy, mint w7-en!
Nekem van, hogy 2 órát ír, rá pár percre meg már 5.5h-t.
Tedd fel fel a batterybar-t, az látványosan írja. -
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #68601 üzenetére
4250 postával.
-
havri1
félisten
Megérkezett az ultrabay akksi, így már 2 akksival üzemel a gép.
Gondoltam felteszem a 8.1 win alá a power managert, mert létezik ez alá is.
Más a felülete. Szerintetek a "Maximális akku élettartam" opcival nem tölti fel 100%-ra?
Nem találtam extra beállítást..ennyi amennyi a képen van:Ha valaki ki tud segíteni csavarokkal, kérem keressen meg!
-
havri1
félisten
Menet közben le lehet húzni a rack-ben lévő HDD-t? Ha leválasztom?
-
havri1
félisten
válasz
Scooter #68520 üzenetére
Ez biztosan kitolja az akksi élettartamát, ismerve a lithium akkumlátor tulajdonságait, pont ideális tartományban tartja.
Én a nem támogatott (van aki mosolyog a bajsza alatt amikor szóba hozom) oprendszer miatt nem tudom használni a power managert, mert pont ezt a szabályozást nem tudja 8még nem próbáltam, itt olvastam.)
Viszont kímélem az akksit. Csak akkor teszem bele, ha viszem magammal a notit, itthon akksi nélkül használom én is.
Eddig az évek során ez bejött, mai napig van 10 (!!!) éves akksim ami 42% elhasználódással működik még.
Asszony notijban 3 év alatt lett teljesen kuka a folyamatos használat mellett. Igaz ott nincs töltés szabályozás..
Van aki ezt mond, van aki azt, az én tapasztalataim ezt hozták, ha nem kell, nem használjam, tovább bírja.
(viszont 2-3 naponta használatban van természetesen, nem hónapokat áll)(#68521) Aggregátor: Attól függ, mennyiért..én biztosan lecserélném, mert bosszantana a tudat, hogy létezik olcsóé' bele nagyobb, és mégsem az van benne.
De szerintem az a 3mb cach nem oszt nem szoroz.. -
havri1
félisten
Meggyőztetek, nem adom
(#68519) soldi3r : Gondolom Thinkapd esetében ez akkor mérvadó, ha a power manager fent van, normálisna beállíva, és nem töltöget folyamatosan a 99%-os akksira a töltő.
Vagy rosszul sejtem? -
havri1
félisten
1 hetes a T400, belaktam, szuper lett végülis.
Másik kollégámnak megtetszett, meg akarja venni..
Mi lenne az a méltó utód a T400 után, ami minőségnem hozza ezt, de mégis újabb fejlesztés?
Proci, ram, stb..
Ez 65e-br volt, 70-80e ig elmennék max.Kijelző tökéletes ezzel a 14"-al, és a felbontáshoz ragaszkodom (1440x900), jelenleg T9400 cpu, 4gb DDR3.
Touch pad jó lenne ha lenne benne, és akksi is 4 órát mehetne.
Fontos, hogy van egy ultrabay akksim, és egy optibay keretem, amit vinnék tovább. -
havri1
félisten
Nem tud nekem valaki egy zasckó csavart adni T400-hoz?
Jobban megnéztem, és a pasztázás után igen hiányosan let összeszerelve.
Kapásból az alján 5 csavar hiányzik, a kijelző alatt a péntoknál (fém színű pánt) 2-2 csavar nincs benne, és még ki tudja belül mi van..
Amita szét lett szedve, azóta recseg, ropog az egész. Előtte olyan paszentos volt.. -
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #68452 üzenetére
Javítottam 😂
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest