- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #92441 üzenetére
Köszi, sajnos én is erre jutottam. Mondjuk az angliai vétel megoldható lenne. Csak kérdés, hogy ér-e annyi extra kavarást az egész...
(#92442) dugø: Köszi, a teljes gép talán kicsit túlzás volna :-)
Akkor semmivel sem lesz kompatibilis a kijelző rollcage, csak a w500-al?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha bárkinek akadna T500-hoz kijelző rollcage-e az kérem írjon rám. A külföldi beszerzés kissé borsos, csak mégis valahogy meg kéne menteni még a masinát. Vagy ha tudtok ötletet forrásra, akkor megköszönnék bármilyen tippet
*Talán ennyi segélykérés még elfér a topikban, ha nem akkor bocsi.
Esetleg T61 rollcage nem kompatibilis?
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #92324 üzenetére
Ez valóban igaz. Ámde alaphangon a rendes 135W-os táppal gyorsabbnak érződik. Van olyan is, csak nehéz kiosztani a rendes tápokat, úgy, hogy mindenkinek a nagy teljesítményű legyen, mert szerintem valakik hazavitték a jobbakat. Azért, hogy ha hazaviszi a munkát akkor ne kelljen cipelnie a tápot, csak ezáltal az irodában lépett fel hiány :-) Szupi.
Ámde nincs rendszergazda jogom a gépemen, így akkor majd Live Ubuntu alól nézegetek.
Új EVO 850-es SSD van a gépben, így az nem lehet ludas.
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #92268 üzenetére
Sziasztok!
Még a T440p és a 65W táp kombóhoz annyit tennék, hogy a PSREF-et nézve minden dedikált GPU-s, i5 4300-as géphez 90 W-ot javasolnak. Igénylek akkor egy olyat az IT szekciótól... Bár még megterhelve a dGPU-t is tud tölteni a 65W-os dokkon kívül.
Valamint gondolom ha Ultra Dock-ban van a gép, akkor az is fogyaszt valamennyit tán, így lehet, hogy a 65W nem elég úgy már egyiknek sem. Mennyit adhat hozzá a dokk a fogyasztáshoz?
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #92269 üzenetére
De akkor ez nem csak egy téves lassú érzés? Olyanokat olvastam, hogy integrált GPU-val elvan a 65W-os táppal is. Nekem dokkolóban ül általában és 2 külső monitoron, szóval mindig a dedikált GPU megy benne.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az helyes megérzés, hogy a céges T440p (i5, dedikált GPU) 65W-os táppal "throttlingol" (már ha van ilyen szó)? Sajnos semmilyen tesztszoftvert nem futtathatok rajta az órajelek ellenőrzéséhez, így ez csak egy érzés. Ideje lenne beszereztetnem egy normál 90W-os tápot, mert időnként hiány lép fel a tápoknál
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Sajnos kissé alkatrészhiány lépett fel, egy T500 kijelző rollcage vagy komplett fedlapra volna szükség egy T500 feltámasztásához. Útba tudnátok igazítani netán, hogy hol keressek ilyet? Sajnos itt az aprón nem láttam eladó példányt.
*Ha bárkinek van, az kérem írjon rám...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, mert nem sikerült egyszerűen megoldást találnom egy T440p problémára. Az alsó (nem trackpointhoz tartozó) jobb egér gomb nem megy Windows 7 alatt, ugyanolyan, mintha bal gomb lenne. Live linuxxal tökéletes persze.
Synaptics gyártmány.
Kikapcsoltam minden kamu funkciót, egyebet a driverben/appban (nemtudommiben), játszottam, hogy trackpoit vagy tapipad legyen letiltva, vagy mindkettű engedélyezve, nem adja. Csak a driver leszedése lesz a jó
Az meg amíg átmegy az IT-sokon
*Másnak is volt netán ilyen szenvedése, hogy a jobb gomb nem adja?
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #91813 üzenetére
Ez az i5, "pasztázatlan" kivitel, auto venti beállításokkal. Ez se vészes, a hőmérsékletek szépen beálltak már, olyan ebből nem lesz, mint a te hőmérsékleteid.
Valami van a gépeddel vagy az i7, ami közbeszól!
**Vagy az is lehet, hogy az aida teszt nem teljesen tükrözi a valóságot és aida-ban még neked is jó, csak az életben melegszik. Játékot sajnos nem nagyon tudok tesztelni, ami kimelegítené szerintem.
Vagy valami hűtőd nem fekszik fel, vagy paszta levegős, vagy a hőcső hibás. Vagy ilyen az i7 erőmű, ami telitolja hővel a belét a gépnek.
i5 powa
Ez azért annyira nem betyárosan hangos így és nem is melegszik, az extra erő meg nem kell semmire számomra éppen, illetve van egy asztali izomkonfig, ami ha valami megváltó erőre van szükség, akár be is indulhat, növelni a villanyszámlát.
(#91849) FoxiestFox: Igen, talán a te javaslatod nyomán jutottam el én is ehhez. Mondjuk az elején féltem, hogy a csapágyakat hamar kinyírja, de nem folyamatosan megy így, csak ritkán és eddig bírja. Amúgy meg az új venti egyszerűbb, mint az alaplap.
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #91813 üzenetére
W520 nálam is (i5-2540, k1000m Quadro).Elsőre mégis a ventikiakasztást (~4500 rpm) népszerűsítendő mutatok egy kiakasztott ventit fotót (csak extrém igénybevételnél cisnálok ilyet amúgy). A dedikált GPU van az aida-hoz társítva, szóval azzal mér, mondjuk valamiért nem látszódik a GPU hőmérséklet, hiába az az aktív GPU. Ezzel még szórakozok egy picit. Soha nem volt pasztázva.
*Lehet ez valamilyen bug és hiába úgy mutatja a tálca ikon, mégsem az az aktív...
-
csubuka
addikt
Ahha, szuper, köszi, akkor a korrekt nem Value-modulokkal, amiket kiszedek a W520-ból bővítem a család többi gépét, mert azok régebbi generációsak
Most már akkor tesztelve is van, hogy mennek a W520-ban. Mondjuk a CL11 időzítés nem hangzik csodásan, de erősen kétlem, hogy valaha bármit is észrevennék a CL9-es jelenlegiekhez képest.
*1333MHz módban, amire kétmagos procival képes a W520 ugyanolyan időzítése van A KVR-nek, mint az eddigi CL9 moduloknak, csak 1600-on CL11
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Mivel szert tettem némi KVR Kingston 4GB modulra ezért kipróbáltam és a W520 gond nélkül eszi őket. Csak gondoltam leírom, hogyha más a korábbi KVR gondok miatt vacillálna, memtest nem dob hibát az első pár percben, A Windows is megy elsőre látszólag ahogy kell.
Egysoros, négy chip per oldal.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérhetnék, hogy mi törhetett el itt vagy nem annyira súlyos a helyzet? Mielőtt szétszedném beszerezném az alkatrészt már ha lehet. Vagy ha valaki vállalná a javítását az kérem írjon rám egy ár közelítéssel. Még minden "hibátlanul" megy éppen... :-) Ez egy T500-as korosodó állapotban.
Moat a zsanér felső része nem fordul el ezem az oldalon, csak a kijelzőváz. Mintha a kapcsolat megszűnt volna közöttük.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Kálváriám folytatódik a céges T440p-vel. Betojt a tapipad jobb alsó "gombja". Ez normális? Kiterjesztett gari van még rajta szerencsére gondolom ezt úgy megcsinálják. Kérni felteszem 50-es széria tapipadját nem lehet...
Ezen felül a kijelzőn számtalan háttérvilágítási egyenetlenség van, gondolom a gyenge háthlap miatt megnyomódott a kijelző. Van arra esély, hogy azt gariban intézhetik? Elég tré ez a 40-e széria sajnos.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
"Érdekes" eset történt. Kicsit arrébblöktem a W520-as gépemet, amiben egy Intel 520-as SSD van. Erre újraindult és dobott egy "2100: Detection error on HDD0 (Main HDD)" hibát. ESc-re megint újra, ugyanide jutott. Gombbal ki, akksi ki, SSD ki és berak és ennyi. Most jó.
Kicsit kotyog az alaplapi SATA csatlakozó, másnak is, szóval az ilyen gondolom, szotty. Sosem tartottam megbízhatónak a csatlakozását, mert olyan fura a T500 meg egyebekhez képest a behelyezés. Most bizonyított, hogy magától ki tud kontaktosodni. Mondjuk keményen hurcolom, nem vigyázok rá.
Szerintem össz a jelenség és a kiváltó ok miatt ennyi lehet, ha van más tipp szívesen meghallgatom, tesztelgetem. Legfrissebb BIOS és SSD FW van és eddig hibátlanul tette a dolgát.
*A pirossal bekeretezett részre majd beszabok valami hungarocel darabot, hogy ne tudja magát kidolgozni a SATA csatiról az SSD (magasító van rajta, mégis ilyen).
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #88635 üzenetére
Valamilyen szinten lendületből elmuzsikálnak. Kicsit rövid távú gondolkodás, de ők tudják. Még Edge is volt a cégnél, mondjuk azoktól megszabadultak már. De milyen jó az, mert megfizethető és még mindig szakmaiságot sugall a TP logó rajta :-) Szóval ráéreztek lenovóéknál "valamire". Csak túltolták. Ez a melós 440-en nagyon érződik, régebben volt egy konzumer G580-om nagyon rövid ideig, de az normálisabb volt
Legalábbis a billentyű-tapipad kombója megfelelt számomra.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #88632 üzenetére
Sajnos valóban
Amúgy a listázottakon kívül "használható". Mondjuk alja billentyű meg tapipad mellett nem nagyon vigasztal a hardveres ereje. Kötelező volt azt venni, mert TP és amikor beszerezték ez volt az új széria, így ez lett.
De innentől csak feljebb van nem? 50-es széria tapipadja jobb azért már
Lassan csak visszaépül.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Tovább folytatódik a korábbi kálváriám a céges T440p-vel. Amúgy a dokkoló tényleg mindenkinek ilyen kotyogós?
-Nehezen lenyomodó, "leragadó", eredeti helyzetébe lassan visszatérő billentyűk (csak egy pár szerencsére). Nem a háttérvilágításos verzió a billentyűzet. Néhány billentyű recsegve nyomódik le, meg karcolva, belevernek a billentyűk közti perembe gondolom. Elég silány szerkezet. A t450-é belemegy, lehet azt más gyár készítette, talán az jobb?
-A tapipad rettenet, a dedikált gombok teljes hiánya ellehetetleníti. Az X220-on legalább a trackpointnak rendes gombja volt. Van csere bele szerencsére. Csak nem olcsó.
-
csubuka
addikt
W520-ba, T520-ba stb. ez a caddy nekem meglehetősen bejött és olcsón is van pár helyen, jó konstrukció, nem az a sárga csatlakozós szutyok.
*Nem pont ettől a kereskedőtől venném, mert most emelte az árat postaköltséggel is... De a típus az maga jó.
-
csubuka
addikt
Sziasztok! Az normalis hogy a ceges T440p az Ultra Dockban lotyog meg kotyog kisse? Ezek ilyenek? Mukodik mondjuk legalabb :-)
-
csubuka
addikt
Új fejezet a W520 akksitöltés elfelejtés Win10-alatt mesében.
Ahogy látom a probléma ott kezdödik, hogyha kikapcsolt állapotban egyszer csak random töltőre dugom, akkor van olyan helyzet, hogy elfelejti a Windows alatt megjegyzett értéket és tölteni kezd. Ekkor hiába kapcsolom be a gépet, az nem állítja le a töltést a beállítot értékek alapján magától. Szóval valami hardveres okosság is lehet a háttérben. Mert alapból nem kéne, hogy elfelejtse a szinteket. Ez meg még a Windowselőtt elfelejtni. Rángattam az akksit, hogy hátha kontaktos, de látszólag nem. mitől tudhatja még hardveresen elfelejteni? Idegesítő gond ez.
-
csubuka
addikt
Szia!
Sajnos nekem nem működik. Lehet a korábbi mókolások a régi PM-el ölték meg a lehetőséget, de nem nagyon látja a gyári akkut.
Az alábbiak mind fenn vannak:
[Lenovo Power Management Driver]
[Lenovo Settings]
[Lenovo System Interface Foundation]
[ThinkPad Settings Dependency]Ezt mutatja csak, semmi lehetőségem nincsen töltésszabályzásra.:
-
csubuka
addikt
válasz
RoboGuru #87570 üzenetére
Jól hangzik, amúgy valamit csinált az előző is, mert bár a PM ismét elfelejtette a beállításait, az akksi még sem kezdett el tölteni...
Más: Ha durván használom a gépet, akkor 78 fokos CPU-nál visszakapcsol kiakasztott ventiről (Level 64) SMART-ra (ManModeExit=78), ami elég buta dolog, hiszen attól csak még feljebb megy a hőmérséklet. Szóval, aki hasonlóba ütközik, az vagy ne használja így a gépet vagy rakja feljebb a ManModeExit értéket, csak legyen tudatában ennek.
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #87517 üzenetére
-Gyakorlatilag úgy csináltam igen. A [Lenovo System Interface Foundation] csak a Lenovo Settingsnek kell, amit úgyse használok, szóval azt nem raktam fel. Mindegy, a registry-okosítással szeirntem jó lesz, változtatni úgy sem akarom a szinteket.
Én 135W-os adapterrel használom, lehet az zavarja, elvileg csak a 170W, ami igazán kóser, akksimentesen pl. csak azzal hajlandó nem throttlingolva menni. Az összefüggés lehet nem vlaós, de az is lehet, hogy igen. *Neked is lehet az van mondjuk.
Még az akksi lehet más mondjuk, ez az alábbi LGC... meg a sima BIOS meg minden, mindegy
-Azt a caddyt elfelejtem akkor, első látásra is rossz volt, ez csak bizonyítja, hogy valóban az...
-
csubuka
addikt
(#87510) stp1dh: Ez az
Benéztem a linket...
Köszönöm szépen megnézem a tipped!
(#87511) yanna: Amikor még 1 AUD volt, akkor megérte
Annyiért igen jó kis egér (többet egy fillérrel sem ér, szerintem hosszú távon fárasztaná a kezem). Az ebay topikban nyomták, az meg veszélyes topik, ott csak úgy veszi az ember az 1 dodós
szahasznosokat -
csubuka
addikt
válasz
RoboGuru #87505 üzenetére
Milyen caddy-t kellene vennem W520-ba ami nem egy hasznavehetetlen alja termék (kajsza az egész, alig megy be a helyére, illetve ki sincs vágva rendesen az előlapja, valamint ferdén van a SATA csati beleragasztva, szóval feszíti a vinyót)?
(#87505) RoboGuru: Köszönöm szépen! Azt mondjuk nem értem, hogyha havril1-nek megy rendesen a PM, akkor nekem miért nem
Mindegy, szerintem a registry-s megoldásod zsír lesz nagyon
-
csubuka
addikt
válasz
RoboGuru #87491 üzenetére
Minden tiszteletem!
Köszönöm szépen! Tesztelem hamarjában. Amit észrevettem, hogy sehogysem hagyja törölni a kompatibilitásos mókolósan trelepített PM-et a Vezérlőpultban. Arra van más módszer, körüljárás netán?
Itt részleteznek egy másféle megoldás a jövőbelieknek az lehet jobb volna tán.
"Install "Power Manager" - n14u405w.exe When it finishes extracting uncheck "Install Power Manager now" and click finish. Then go to C:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV\ and find a file named "SETUP.INI". Open it in notepad then change "AppName=Power Manager" to "AppName=WIN7_Power_Manager". Save it and run "Setup.exe" with compatibility mode set to "Windows 7" to start the installation."
Simán ugyan nem hagyja kompatibilitásiban telepíteni, de elvileg az setup.ini mókolássa után már megy rendesen... akkor nem kell registry okosítani régi PM telepítéshez.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
W520 Win10 alatt folyton elfelejti a töltésszinteket, amiket beállítottam raja a Power Managerbe (igen, unsupported, mókolt megoldás, de megy egy ideig jól, csak azután felejt, nem értem miért). Más is járt így?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha a W520-amat akarom AC7260-asítani, akkor szimplán a HMW modelles karit berakom a gépbe minden buhera nékül, a fehér antennakábelt "lifegni" hagyom, whitelist-mentes BIOS és csucsu? Jelenleg nincs szükségem még AC-re, ámde kaptam ingyen egy 7260-at, szóval akár be is rakhatnám... Olyan BIOS van, ami bevált már valakinél? Ebből nem szeretnék feltétlen úttörő lenni.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Milyenek ezek az ebayesX220 palmrestek? Nagyon rossz minőség? Van tapasztalat velük?
-
csubuka
addikt
válasz
Francia91 #86961 üzenetére
Hohó, de nekünk van Power Managerünk
Legalább. Amúgy alapvetően ezek az "érdekességek" nem igazán zavarják a hétköznapi használatot, mert normál helyzetben (legtöbbször az akksi benne van a gépben, valamint hálózatba van dugva, ha valami durva feladatra van használva) sosem okoznak problémát. Legalábbis nekem nem gond ahogy látom.
*Ez is ilyen Optimusos mese, szóval kb. akksiról nem használhatsz külső kijelzőt (mert azt a Quadro hajtja meg), meg olyan progikat sem, amik nagyon GPU igényesek, mert akkor nincs Turbo, ha jól észleltem. De alapvetően annyira tán az nem fontos.
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #86958 üzenetére
Szerintem CPU-Z-ben a frekit figyelni kell. Meg, hogy engedi-e a turbót akár. Akksiról csak akkor engedi, ha a dedikált VGA nem megy
ha az megy, akkor nem engedi, tök nyolc, hogy milyen proci van benne, ilyen (Kicsit olyan ez, mintha valami kocsi motorválasztékában lenne batár motor, csak a hajtáslánc lenne alulméretezve meg a hűtés, de azért mégis van benne nagy motor
). Hálózatról elvileg mehetne telibe mindkettő.
De CPU-Z ben látszani kéne, ha lekorlátozza magát 800 MHz-re, amire szokta, ha valami nagyon nem adja.
Az Intel Speedstep beállításaiban is lehet turkálni elvileg a BIOS-ban.
Egyesek írják, hogy a négymagosokhoz kellene csak a 170W, de hivatalosan azzal jött mind. És szerintem ilyen megkülönböztetés nincs. Annyi, hogy a 135W-ossal, ha nincs akksi a gépedben akkor hasznavehetetlen gyakorlatilag. Akksival, hálózatba dugva, meg király és mindegy milyen CPU van benne.
-
csubuka
addikt
válasz
Francia91 #86952 üzenetére
Annyi, hogy trógerek lenovoék és csak 170W-on nincs throttling. Gondolom azért, hogy vegyél jó kis új adaptert. Mondjuk akksi nélkül úgy sem járatom soha.
*ugyanaz minden beállításom akksiről meg AC-ről is BIOS-ban... Olyan beállítás lehet hogy nincs is, hogy "AC-ről, de akksi nincs berakva" szerintem.
-
csubuka
addikt
A W520 a fórumban leírtakkal ellentétben (legalábbis a legutolsó hivatalos BIOS-al felszerelve) tölt és megy is tökéletesen 135W-os adapterrel.
Ámde az enyém kétmagos, ez még számíthat valamit. Valamint, ha nincs benne akksi akkor bizony 800 Mhz-en megy, ami komoly "élmény". (Ahhoz képest nem is olyan alja még akkor sem
). Lehet, hogy ebben a nem dijázn-állapotban csupán a 170W-os monstrummal vagy még azzal sem lenne képes normális üzemre.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A jelölt hangbillentyőket nem lehet kiszedni a billentyűzetből? (vagy csak egyszer lehet
, a gugli nem dobott nagyon semmit, szóval gondolom nem)
Mondjuk ha lehetne sem valószínű, hogy orvoslást találnék a nehéz megnyomásukra/érzéketlenségükre, régi, aztán valami anyag elérett ott vagy mindig alja volt azt nem tudom...
**Illetve mibőél lehet nagy valószínűséggel megmondani, hogy kinyitottak-e már egy W520-ast korábban valami nagy buherára vagy sem? Csavarfejek állapota valamilyen helyen tán...?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A W520-nak másnak is kicsit keményen nyomódnak a hangerő meg a némító gombok? Lenyomom és még egy picit kell nyomni rajta, hogy érezze... fura, az egész billentyőzet tökéletes amúgy. X220-on a scroll gombbal nem voltam kibékülve, az itt tökéletes szerencsére.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Aki mostanság vállalna Budapest körül egy T500 as sima pasztázást esetleges gap pad cserével, az kérem írjon rám, vagy ha tud valakit aki megbízhatóan dolgozik akkor is. Nagyon melegszik a HD3650 esetében egy rokonnál.
-
csubuka
addikt
válasz
magyarzoltan #86829 üzenetére
Vicces ez, az 500-as azért jobb volt, a régi dolgok ugye
-
csubuka
addikt
válasz
soldi3r #86819 üzenetére
Ez alapján is látszólag csak bizonyos szériákat érint, pont az enyémet igen
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A TP W520 VGA (D-SUB) portjánál levő két csavarka az szabványos? Ha kiszedem egy régi asztali kariból akkor tudom pótolni őket?
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #86752 üzenetére
Szia!
Nekem a kisebb i5 2540 van. Amde pasztazni lehet hogy kene mar, de nem olyan veszes meg. 420 teljes napot ment a gep, gondolom par fokot nyernek.
Amde az uj BIOS-al nekem is hasonlo a homerseklet, nem 42 fok, folyamatosan 3000 rpm ventivel, mint gyarilag volt. Lehet hogy a homerseklet cel ugyanaz a ket proci eseten, olyan 2100-2500at porog az 50 fok koruli bongeszgetos ertekhez.
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #86730 üzenetére
Ez[link], az 1.42-es a gyári oldalról. Valami "Bad CRC of Security Settings in EFI variable" okosságot dobott a frissítés után, megállt bennem az ütő,de BIOS-ba belépve, factory defaults után nem volt több gond.
(#86729) donjohnson:
Egyedi venti-szintekkel gondolom meg lehetett volna oldani, de jobb szeretem a gyári megoldást. Én csak a venti kiakasztására használom a tpfc-t gyakorlatilag, ha valami nagyon erőforrásigényes dolgot csinálok. *A ventit olcsóbb cserélni mint a lapot elven.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
W520, 41 fok CPU hőmérséklettel, idle állapotban 3000rpm-es venti fordulatot produkál, mai már hallható. Mi a fenéért nem csak épphogy pörgeti, amikor semmi oka nincs erre?
Kell neki BIOS frissítés vagy csak tpfc smart üzemmód? Ez másnak is ilyen?
-
csubuka
addikt
válasz
rgeorge #86573 üzenetére
Egy nagyon kis darab hiányzik a palmrest bal alsó sarka közelében. Ennyi. Korrekt gépek. Ilyen fekete ragasztóval majd megokosítom. 400 nap körül futott, az nem kevés, de bírnia kell.
i7 nekem nem kell notiba, az melegítene durván. 120 GB SSD 13k újonnan (Kingston Fury). A fullHD kijelző valóban zsír, de 127k-m nincs egy gépre most, valamint ~40k felárat az fHD és az i7 nekem nem ér. Kinek mi a szükséglete, az számít.
*Egy szívfájdalmam, hogy a T500 caddyje felett egy rés van, ha beleteszem, vehetek újat.
Dhampir-nak meg köszönöm a tippet, így nem holmi 10-es szériás gépem lett, hanem normális, és még kis Revit varázslásra is van esély vele.
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #86542 üzenetére
Mi szólna a 20-as széria mellett? Erősebb integrált GPU, kevesebb fogyasztás, kicsit kevesebb melegedés?
A régi touchpad jobban bejön nekem, szerintem nagy teljesítmény különbség nem lehet, SATA3 van a 10-esben is gondolom, hangot viszi a DP. Akinek meg kell 16GB RAM annak 32 is, ott meg sovány már egy noti. A 10-esek ára egész barát mondjuk... T410 48k, nagyfelbontásúval.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Mennyi "élet" lehet még a T500-asokban? A CCFL csöveik lassan elpusztulnak majd már? Elegem lett az X220 bohóckodásból, aranyos meg minden csak munkára alkalmatlan, amúgy hordozni tényleg kényelmes. A 16 giga ram opciót sem használtam ki, olyan húdenagy videókártya igénybevétel sem volt (alap AutoCAD rajzok), bármi komolyabbat asztalin kell úgyis intézni (brutál Revit modellek az izmos munkaállomást is megizzasztják akár, akkor meg a laptopokat elfelejthetem teljesen, de a T500 lehet hogy arra teljesen alkalmatlan, ezt nem tudom).
Viszont a normális felbontás elsődleges mint rájöttem, mert rajznézegetésre nem árt, valamint általános levél írogatásra sem. Meg a T500 tetszett régebben, jó gép az... mondjuk lehet már nem kéne venni. Mi a vélemény? Inkább valami 20-as szériát vegyek?
-
csubuka
addikt
A T420-nak ahogy látom az IPS fHD modja nagyon necces, annyi energiát nem ér az egész. Nekem elég a 1600x900-as felbontás, TN panellal. Gondolom akkor eleve olyan panelosat érdemes venni, nem a sima HD-ba belerakni egy új panelt (lehet anyagilag, meg energia ügyben sem éri meg)?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Valaki vett már innen az apróról a 40k-s T420-ból? Miért kerül az csak annyiba? Megbízhatatlan az eladó?
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #85301 üzenetére
Köszönöm szépen! Igen az jó lenne, mert bár a rossz kijelzőkre az elején legyint az ember, de nehéz megszokni őket sajnos. Főleg a tablet világban látom, hogy mennyivel korrektebbek a mellettem nyomogató emberek IPS paneles képei. *A PWM annyira nem zavar engem mondjuk szerencsére.
-
csubuka
addikt
Mostanság sok HP gép lett említve, mint TP rivális jó kijelzővel, legalábbis jobbal, mint amivel a TP-ket szerelik manapság. Mi lenne a riválisa a T520-nak? Vagy abból a korból még inkább a TP-re voksolna mindenki?
-
csubuka
addikt
válasz
tothjozsi96 #85101 üzenetére
Örülj neki
Nekem az X220-on az van rosszul. Azt kb lehetetlen cserélni. Bevallom nem is érdekel igazán, úgy van kezelve a gép, hogy csoda, hogy még egyben van...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A nagyjából 15 collos TP-k közül most a T520-at érdemes venni? Elég általános felhasználásra lesz, ámde nem ártana, ha az Autodesk termékekben a hardveres gyorsítást támogatná a videókártyája elfogadhatóan. Vagy megéri beruházni egy W5xx akármibe?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az X220-nak ugyanaz a dc jackje, mint a T420-nak? *Ahhoz olcsóbb valamiért kábelestül mindenestül. Gondolom arra többen keresnek vagy nem is tudom. kikotyogósodott és könnyen kijön a kábel belüle, zavaró. Lassan cserélni kell majd.
Köszi
-
csubuka
addikt
válasz
Bluesummers #83420 üzenetére
(#83418) stp1dh és (#83419) Chaser:
Köszönöm válaszaitokat. Igen a vinyó lesz a hibás, merthogy 7200-es, nagyétkű, valamint 3.0-ás házban van, ami 2.0-ás csatiba van dugva
Igazán más vinyókkal nem volt a gond, csak furcsálltam, hogy megy, aztán nem megy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Filmvilág
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Medence topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest