Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Colonel993

senior tag

A mai világban miért van lélektani jelentősége egy beépített mobilnetnek?
    Minden okostelefon tud Wifi Hotspotálni, vagy akár USB-s modemként is viselkedni...
    mSATA SSD-nek még látom értelmét, meg az USB 3.0 / E-Sata kombónak PCMCIA-ba, de ennek nem (nah jó, a GPS jó móka, bár azt én a Tepsifonról oldom meg dettó)

Beépített kártyával gyorsabb vagy jobb valami? :F

• Colonel993

senior tag

válasz xcds #56756 üzenetére

Hasonló szépség ül neked is részben a gépedben is mint nekem... tök jó
    De nekem még ücsörög itten pár dolog, nem csak emiatt gyanakodtam idegenkezűségre elhiheted, még ha nem is vagyok egyenes vérvonali ThinkPad szakértő azért a sok éves elektronikai okosságok amik elém tárultak plussz valós szakik akiknek ez a munkájuk velem együtt azt mondják, hogy ez nem fest jól... abban csak van valami (és itt még véletlenül sem "mondjunk felfújt diagnózist hogy pénzt költsön" helyzet miatt van)

Körbelőhetem az alaplapot elejétől végig nagy felbontású makróban, akkor is lenne rá mondva valami frankó magyarázat, hogy az úgy jóóó :N

Szerk.: Lapa, egy bekezdéssel feljebb talán neked is válaszoltam (No Offensive)

• Colonel993

senior tag

válasz lapa #56754 üzenetére

A nyáklemez "vezető pálya" fóliát én nem fogom kapirgászni sorry, jól látom, hogy nem külsős idegen anyag... ürülök, hogy egyáltalán működik...
    ha a Memória modulon ez tök normális... Lelkem rajta legyen, de akkor gondolom az is tök normális, hogy Sípol és félre renderel komolyabb grafikus munkákban a fény és árnyékok tesszelációja, testvér notiján egy másik T500-on ugyan ezzel a konfiggal (sőőt átpakoltuk az SSD-met, tehát ugyan az a rendszer) semmi ilyen nem tapasztalható :U

• Colonel993

senior tag

Az hogy, ki kinek a seggét nyalja nem az én dolgom...
    Viszont egész korrekt háttér információt összeszedni a múltbéli "PC boltos, kisstílű újrafújógatós férjes egyvelegű" történeti halmazból kitudtam bogarászni fejben magamtól is a Noti történetét...

Ha tisztességről akarnál példát mutatni akkor visszavetted volna másnap mikor kértem és nem egyből negálsz...
    Még jobb állapotban is kaptad volna... lévén én valóban kipucoltam és rendberaktam a hűtést...

Szerk.: Nem csak a memória modul tetején ücsörög a bubi... az összes főbb volumenű chip körül a nyáklemez fóliája végig puffadt... ezekről is készíthetek képet

• Colonel993

senior tag

válasz xcds #56744 üzenetére

Az egészben az a vicc, hogy független szakihoz is vittem... akinek direkt nem szóltam...
    Neki az első blikkje már az volt hogy szét lett sütögetve

Ezek a puffadások a cippeken nem normális dolgok... mellesleg semmi folyatószer nem kell a memória modul tetejére, de még mellé sem...
    A gyárban mikor a gép végzi a munkálatokat akkor is a folyatószerrel kevert forrasztóanyagot eleve felszitázzák vagy szimplán Golyózzák ahol dettó megint csak nem keletkezhet ilyen...

Ez két dologtól lehet;
    1.) Magas hőmérséklet a CPU/GPU Hőprofilja mentén és Puffadás (hosszútávon 500°C-nál kevesebb hőmérséklet is elég a sziliciumnak ehhez)

2.) Egyszer már fel vállt az alaplapról a hóbelevanc és újrafújták kókány módon... és az éleket megégette a direkt Hő (itt viszont kevesebb mint 10másodperc is megégeti/kinyírja a modulokat)

Működni működik, van hogy félre renderel... pár dolgot kikapcsoltam Catalys-tben amivel nagyjából most stabilnak merem mondani, de összességében ezt nem magyarázza meg nekem senki NORMÁLISnak
    Jópár noti ment át a kezem alatt, a régebbi LG üzleti szériás notikat szeretem még ahol dettó FULL réz hűtőrendszerek voltak...
    Egyik gépnél se tapasztaltam ilyet IN STOCK álllapotban
    ellenben szarrá hajtott Fujistu (Amilo Li muhahakategóriás) meg egyéb alsókategóriás vackoknál viszont igen
    Tehát mégegyszer; NEM, ez nem tök normális dolog... ellenben 12e HUF-ból orvosolható...

• Colonel993

senior tag

válasz Sanyi.mTs #56722 üzenetére

Ellenőrizd az alaplapon lévő dolgok épségét...
    Nálam T500-nál ugyan ez a helyzet... akkuról sípol/cicereg a munkavégzés fügvényében (ha használva van akkor kussolgat)
    Én Csedit fórumtársunk miatt szoptam meg és ment rá 80 000 HUF-om egy újra AirFlow-olt géppel... konkrétan szarrá lettek sütögetve a VGA memóriák meg egyéb Chip-ek Képek amikről persze tudott, de nagyban szarik rám... igazi csaló :(((
    (Ami mégrosszabb hogy a PH vezetőség semmit se tesz, csak értékelhettem az egyént, korábban legalább ilyenkor blokkolták az illető hirdetési lehetőségeit míg nem rendezi az ügyét, esetleg kipenderítették)

• Colonel993

senior tag

És még a Far Cry 3-at is kitolhatod rajta vígan ami meg egy nagyon jó játék :)

• Colonel993

senior tag

válasz Francia91 #56496 üzenetére

Mégegyszer köszönöm, végeztem a professzort kevesebb feszkóval való ellátásával...
    Most kerek 1V-ot kap és ezzel elvan MAX- terhelés és MAX órajelen (plussz 0.5-ös Speed Step szorzó amit random néha rádob valamiért a rendszer pillanatokra)
    Elején 0.99-098 között is stabil volt de 0.99-en már kifagyott az egész rendszer Far Cry 3 alatt :U
    -5°C stabilan letekerve a hőmérsékletből :R

• Colonel993

senior tag

válasz FoxiestFox #56497 üzenetére

És bizony milyen szar port is volt mikor megjelent... erőltetve, kapkodva, siettetve... és biza milyen BAROM VOLTAM, hogy megvettem anno megjelenéskor 12e HUF-ért...
    Trágya gány a telepítő (totál ismeretlen karakterek és kriszkrasszok a telepítő program gombjain meg társai... kb azt hittem hogy hamisított a szofver... közben meg minden ötödik embernél olvasható volt fórumokon :) ) nincs Windows Live magyarban mert régiózár, de Win$ux Live profil nélkül nem tudod aktiválni a serialt/a játékot... tehát eleve kiskapuzni kellett...
    Az egész játék instabil, az akkori legerősebb gépeken is megröccent (még mai is Patch nélkül) feltéve ha épp el sem indult vagy full bugosan mert PONT nem támogatta a Te kártyádat (vagy inkább az a nagyobb csoda ha együttműködött a kártyádal (?) :F )
    ATIsok mind meghalltak kb, szerencsére akkor még Nvidia vonalon voltam... abból is pont egy 9600GT... a megjelenés második napján kijövő sokadik Patch és Nvidia Driver frissítés után játszani is tudtam :DDD

3 napon belül visszavittem az 576-nak... ők benntartották 1 hónapig aztán visszaadták egy 5-6 oldalas prezentációs jellegű "megoldások" kupaccal, hogy Ők nem adják vissza a pénzem mert ez a játék jó :)
    Ők maguk is leírták a több oldal egyikére, hogy Windows Live nyente Hungarisztánban, de persze ha UK vagy USA profilt csinálsz és persze KÜLFÖLDI e-mail címmel amit dettó meg kell csinálni külön akkor jóságosan szuper...
    Az mellékes, hogy a játék minden egyes tesztúrája olyan max felbontáson is mint egy elkent kulimász... és az árnyékok már-már célirányos epilepszia generátorok a fűrészfogas tenyér méretű pixeles éleivel

Noh, már megint elborult az agyam és kiadtam a dühöm ezen élményeimből :U

• Colonel993

senior tag

válasz Francia91 #56494 üzenetére

Sejtettem, lényegiekben Asztali előtt ülve nem is kérdeznék ilyen alapvető dolgokat... de ez egy Noti... és mellé még ThinkPad is :))
    Gondoltam ennyit megérdemel mielőtt belebogarászok a lelkébe...
    Még egyszer köszönöm !
    nekiállok fukarkodni a fesszel...

• Colonel993

senior tag

válasz Francia91 #56492 üzenetére

Köszönöm

Gondolom ha nagyon megcsapolom az feszt és be adja a kékhalált, a kövi restartnál default lesz a rendszer és nem totál OFF, ugye? :)

Illetve mennyire lehet az gáz hogy CoreTemp/Everest és a RM Clock hőmérsékleti eredményei 4 fokkal etérnek (az utóbbi mutat HŰSEBBET) ???

• Colonel993

senior tag

Sziasztok

Technikai segítséget kérnék egy T500; professzor alulfeszeléshez... egész pontosan egy T9550 35W-os TDP-jébő fakadó Hőt szeretném lejebb faragni 5-10C°C-al maxon hajtva órajel veszteség nélül (és persze stabilan :) )
    RM Clock progit nézegettem idáig de nemigazán tudtam megérteni... gondolom van erre is valakinek egy hülyeálló és bevált módszere...

Előre is köszönöm a segítőszándékú egyének közbenjárását !

Plusz kérdés; Dedikált VGA-t használva lehajtom a kijelzőt, aztán vissza: Nemtudom állítani a fényerőt csak ahogy volt előtte (VGA oda-vissza váltással megjavul, illetve Intelt használva nem jön elő) ez miből lehet? :F

Második plusz kérdés; Intel VGA-t használva TP FAN Control nem használható, teljes egészében megszűnik a kapcsolata a vezérlővel akármit csinálok és az aktuális korábbi beállítást műveli amiről váltottam Dedikált VGA-n (tehát a BIOS-on volt akkor azon, ha SMART akkor az ha Fixáltam valahol akkor meg azon) ez megint csak miből fakadhat ? :F

Új hozzászólás Aktív témák