- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szálcsiszolják, majd eloxálják (Különböző vegyszerekkel - ami egyben a színt is meghatározza - intenzív oxidációnak teszik ki, aminek révén magának az alumíniumnak a külső rétegéből alakul ki a néhány tized/század mm vastag színezett, kemény(ebb) és kopásálló(bb) réteg.)[/OFF].
Szokás még színterezni (más néven porszórás), amikor is elektromos töltés hatására rátapad a ráfújt porfesték, majd végül kemencében magas hőmérsékleten ráég. Mivel itt plusz festéket hordanak fel az alumíniumra, műanyag szerű és tapintású, enyhén egyenetlen felület jön létre, amin az ujjlenyomat is könnyebben meglátszik - lásd: acél burkolatú hagyományos PC házaknál.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Lehet hogy csak nagyon vékony fém bevonat van műanyagon. Vagy az is lehet hogy nem fém hanem csak dekor fólia. Szét kéne egyet szedni

-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hát ez jó kérdés...
Én is kíváncsi lennék hogy miután szálra csiszolják alkalmaznak-e még valami felületkezelést. -
devisionhun
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Vagy egy egyész vékony réteg szórólakkot tolsz rá, amitól picit mattabnak fog tűnni, de nem oxidálódik.
Nekem ez speciel autó díszelemen van így és pár éve bírja elég jól.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
A polír előbb utóbb elveszti a fényét, akkor újra kell polírozni. Lakkozni nem érdemes mert az alumíniumról leesik, ha polírozva van akkor meg főleg. Nem véletlenül olyan drága az alu alapozó. Sajnos szükség van rá mert a festékek és a lakkok nem igazán tapadnak hozzá.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi!
Magam csináltam. Vízsugaras vágóval vágattam ki a lapokat, majd magam hegesztettem össze és festettem.
-
fkenny
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
de azt nem szeretném . om már csináltam is de mióta majdnem öngyi lettem azóta nem szeretem leszedni. csak ha baja van . (egyszer be volt kapcsolva és nem volt rajta semmi úgy raktam be a gépbe és megrázott de szerencsére a földelés és társai meghagytak az élők sorába
). Igen amúgy mérete miatt kellene meg elég a 300-350wattos kis csoda is 
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
A LIRC kezeli magat az LCD-t, az XBMC meg ki tud irni mindenfele okossagot ra, de soha nem volt meg LCD kijelzom, szoval konkretumokat nem tudok.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem tul valoszinu, hogy egy HTPC-nel barmi olyasmibe futnal, aminek nincs rendes drivere, sot, ilyen regi cuccoknal valoszinuleg a Linux HW tamogatasa jobb, mint az aktualis Windowse.
-
fkenny
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
a hardver dolgot ugye csak viccnek szántad. Mert a legtöbb linux támogat szinte minden hardvert. ha kell tudok segíteni a configba. (ubuntuhoz 1 jó oldal csak ird be hogy www.ubuntuguide. (nem tom mi de kipótolja ) és ott minden le van írva. ha nem megy valami szólj és mi segítünk

-
fkenny
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
én ubuntut tolnék rá. Már csak azért is mert jobb a hálózati "tudása" biztonsága. Ha kell tudok segíteni be configolni (szerintem nem lesz rám szükséged) Htpc programok is jobban bejönnek mint win alatt pl: elisa xbmc myhtubuntu.....
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Meg lehet azt is próbálni.
Mármint nem a 64 bitest lehetőleg 
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
A Windows átveszi a hardverek vezérlését a BIOS-tól, ezért ha meglevő Windows mellé teszel be olyan vinyót amit az alaplap amúgy nem kezelne akkor nincs gond (az XP az SP1-től támogatja a 48 bites LBA-t), de ha az az egyetlen vinyó a gépben akkor nehéz rá telepíteni. Mondjuk egy próbát megér...

-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
A 250-es vinyó szerintem nem fog menni max 137 gigásnak fogja látni. A P3 (Intel vonalon a P4-ek is egy jó darabig) nem támogatja a 48 bites LBA-t, így csak 137 gigáig tudják kezelni a merevlemezeket. PCI RAID karival megoldható a dolog, létezik SATA is, IDE is.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szemüveges topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Igen amúgy mérete miatt kellene meg elég a 300-350wattos kis csoda is
Mármint nem a 64 bitest lehetőleg