Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #951 üzenetére
Köszi a dicséretet is és annak idején a "beszólást" is!
zodo: Én három réteget fújtam, úgy lett szép. A Compaq-nál kellett inkább a több rétek mert a fedele nem homogén felület volt. Több helyen meg volt nyomva kicsit, így gittelnem is kellett. Csiszolás után volt ahol gittre ment a festék, volt ahol fémre és volt ahol az eredeti festésre. Az első réteg után még nagyon látszott, a második után már csak egy kicsit, a harmadik után egyáltalán nem.
-
Pista0001
addikt
Prevent matt fekete
Ezzel fújtam a HTPC-t is, de az lakkozva is van. Lakk nélkül kicsit fakó színe van, lakkal valahogy "feketébb".
Nem is tudtam hogy van PH! képtár. Na majd próbálgatom. -
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #936 üzenetére
Valahogy reflexből használom a képfeltöltést, de ígérem átszoktatom magam a kep.tar.hu-ra
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #929 üzenetére
Köszi!! Sokat gondolkodtam hogy majdnem síkban vagy így kiemelve legyen, végül a retróhatás miatt választottam ezt a megoldást.
fkenny: Köszi, megyek is!
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #899 üzenetére
Ígértem képeket a póver gombról beszerelt állapotában.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #904 üzenetére
Sikerült újra festenem ma a HTPC-t. Sokat gondolkodtam rajta hogy kerüljön-e rá matt lakk vagy elég a matt fekete festék (mint a Compaq-on), végül a lakk mellett döntöttem. Kb fél órával a fújás után nagyon jónak tűnt, de holnap derül ki hogy hogyan is sikerült. Lakkozva valahogy "feketébb" mint nélküle. Holnap hozom haza és szerelem is össze.
-
Pista0001
addikt
Le lett tesztelve a kis Compaq hővédelme. Kiegészítettem a felszereltségét + 2 db USB-vel egy PCI-os kártya személyében. Mielőtt vissza pattintottam volna a fedelet megpróbáltam elrendezni az egy szál venti kábelét. Mint már korábban említettem Silent Blade van benne az eredeti helyett, de nem akartam megcsonkítani a kábelét ezért egy molex toldóról leágaztatott három tűs venti aljzatról kapja a fix 12 voltot. Szóval sikerült úgy elrendezni a kábelt hogy ne legyen túl kaotikus, azt viszont nem vettem észre hogy szétcsúszott. Tető helyére, gép indit, kb fél óra múlva mikor rápillantok póver led nem világít. Gépház tapiz, forró de nagyon. Lekaptam a fedelet, csati a helyére, újraindít, mindenki boldog.
Közben szétszedtem a HTPC-t is. Átalakítottam a DVD tartójának furatait hosszúkás lukakra hogy állítható legyen. Az eredeti furatokkal kb 2 mm-el kijjebb volt a DVD előlapja a házénál. Így pontosan be lehet majd állítani. Hétfőn viszem be a házat melóba és újra fújom. Annyi változás lesz hogy nem fényes hanem matt lesz. Remélem kedden vagy legkésőbb szerdán haza tudom hozni és már véglegesre tudom szerelni. Tudtommal más módosításra már nincs szükség.
Elő túrtam az ágy alól a Modecom HIT slim mATX házam dobozát és belepróbáltam a HTPC-t. Pont belefér, kétodalt 5-5 cm-es hungarocell lapok kellenek bele és így akár BKV-vel is el tudom vinni MTH-ra
.
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #890 üzenetére
Ezen sehogy mert nincs benne CD
. Így vettem, ez a gyári takarója. Cimborámnak is van egy (majdnem) ugyan ilyene, neki van CD-je de már nem szeret lemezt olvasni. Amúgy belsőleg is van tuning. Az eredeti 400-as P2 helyett egy 450-es P3 "dübörög" benne és a ventije GlacialTech Silent Blade-re van cserélve. Meg korábban volt benne alul piros ledsor is, szerintem azt is visszateszem bele majd.
CD tálca ügyileg a HTPC-nek van optikai meghajtója de gomb nincs rajta. Szoftveresen nyitható, annyi elég.
FID: Hány képkockából áll? Mennyi idő volt a "felvétel"
Szerk..: FID! Én is rajta vagyok a listán (#37), szóval kint találkozunk.
-
Pista0001
addikt
Nagyon jó lett!
Én is haladtam. Devisionhun sikeresen rábeszélt hogy azt a piros krumplit (bekapcs gomb) cseréljem le valami szebb darabra. Tegnap elkészült az új, beépítésre vár. Ha már így nekiálltam szépítgetni a gépen akkor már úgy döntöttem megteszek minden tőlem telhetőt hogy igényesebb legyen. A DVD előlapját kell még pontosan szintbe állítani és újra fogom festeni kívülről. Sajnos keletkezett rajta néhány csúnya karc amit nem sikerült normálisan eltüntetni és maga a festés se lett valami szép. Gyakorlásképp átfestettem a letöltőgépemet. Még a floppy gombját és ajtaját kell lefesteni meg a ledeket kicserélem pirosra.
Képek:
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #862 üzenetére
Lehet hogy csak nagyon vékony fém bevonat van műanyagon. Vagy az is lehet hogy nem fém hanem csak dekor fólia. Szét kéne egyet szedni
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #860 üzenetére
Hát ez jó kérdés...
Én is kíváncsi lennék hogy miután szálra csiszolják alkalmaznak-e még valami felületkezelést. -
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #858 üzenetére
Hát, egy tényleg vékony réteg talán megmarad. Nekem eddig mindenki (festők, fényezők, festékboltosok) azt mondták hogy nem marad meg szinte semmi az alu-n.
Én a következő házat eloxáltatni fogom. Manapság már egész extra színeket is tudnak és nem túl drága. Egy flakon alapozó, egy egyedi kevert szín meg egy lakk együtt kb 6-7 ezer forint. Egy kisebb kuckót szerintem a két harmadáért le eloxálnak.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #856 üzenetére
A polír előbb utóbb elveszti a fényét, akkor újra kell polírozni. Lakkozni nem érdemes mert az alumíniumról leesik, ha polírozva van akkor meg főleg. Nem véletlenül olyan drága az alu alapozó. Sajnos szükség van rá mert a festékek és a lakkok nem igazán tapadnak hozzá.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #853 üzenetére
Speeedfire: 3 mm vastag. Azért csináltam ilyen vastagból mert nincs váza, csak a lapokból áll az egész. Fél négyzetmétert vettem (1000*500 mm), de ez a fedelet nem adta ki (illetve terveim szerint kiadta volna de a vízsugaras vágós fölhomályosított hogy a terveim kicsit hibásak
). A lemez kb 4000 forint volt (kilóra van az egységár, én Al 99,5-ből készítettem, AlMg3 kicsit drágább). A vágás 7000 forint volt, a hegesztést magam csináltam a munkahelyemen (ez speciel ingyen volt
), a festék szintén melóból ingyé', a lakk kb 1000 forint, az alapozó viszont elég drága, több mint 3000 forint (kifejezetten alumíniumra való). Ja, és a homokfúvatásért 2000 forintot fizettem, mert nem tudtam a szokásos helyre vinni (ott 1000 lett volna, vagy talán még annyi sem). Szóval kb 17000 forintban van a ház.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #851 üzenetére
Köszi!
Magam csináltam. Vízsugaras vágóval vágattam ki a lapokat, majd magam hegesztettem össze és festettem.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #843 üzenetére
Az ötlet jó, majd még meglátom. Túl sokat nem akarok vacakolni vele, a funkcióját így is ellátja.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #836 üzenetére
Köszönöm Neked is és beenceenek is.
- Az előző még nagyobb piros műanyag gombhoz képest már ez is nagy előrelépés.Természetesen keresgélek folyamatosan, amint találok szebbet csere lesz.
- Kb 22 mm-re van a venti a fedéltől.
- Most hogy a táp ventijei 9 V-on mennek (a procihűtővel pedig nagyon jól bánik a SmartFan) szinte semmi. Na jó a Quantum vinyó motorhangja megvan, de ez csak próbavinyó. A végleges egy Seagate 7200.12-es lesz.fkenny: Klassz lett a masinád, grat hozzá!!
-
Pista0001
addikt
Köszi neked is és zodonak is meg persze a többieknek is még egyszer
. Nekem megtiszteltetés ha az 1. hsz-ban láthatom viszont.
Kicsit moddoltam a tápon. A ventik nem hőmérséklet szabályzásúak, ezért állandóan 12 voltot kapnak. Mivel a konfig talán a harmadát használja ki a táp teljesítményének indokolatlanul hangoskodnak, ezért 9 voltos tápstab IC-kkel reguláztam meg őket.
-
Pista0001
addikt
Köszi srácok.
-
Pista0001
addikt
Elkészült a HTPC-m! Nem lett annyira szép és igényes mint szerettem volna (kicsit sárga, kicsit savanyú
), de az enyém. Képek hamarosan.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #796 üzenetére
Ha már megvan az X2-es akkor az már nem drága
Jól hangzik ez a hálózatos megoldás, csak egy kicsit energiaigényes. Igazából semmire se jó. Egy nettop vagy netbook áráért lehet kapni 1080p képes médialejátszót is és akkor a "nagy" gépnek nem kell mennie. Vagy simán rá lehet kötni a "nagy" gépet is a tévére meg az erősítőre. Persze lehet kitalálni olyan szituációt amiben alkalmazható, de azok a szituk megoldhatók kevesebb áramfelhasználással is.
Én azért építek HTPC-t hogy nem kelljen annyit kábelezni (a tévé meg a számítógép pont a szoba két végében van), ezt oda tudom tenni a tévé mellé, így egyszerűbb lesz. És nem mellékesen kevesebbet fogyaszt mint az asztali (bár nem sokkal). -
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #793 üzenetére
Szia!
Én is S939-es rendszerből építek HTPC-t, ezzel kapcsolatban szerintem proci csere helyett inkább HD támogatású videókártyát tegyél bele. A S939-es X2-es procik aránytalanul drágák, HD2400-as Radeont meg 3-4000 körül lehet kapni (3450-es se több használtan 5000-nél) és van félmagas is. Nekem Radeon Xpress 200-as chipset van a lapomon, de 3000+-os procival már a 720p-vel is megszenvedett, fullHD meg 5 másodpercenként adott 1 képet. HD2400XT-t találtam bele 4000-ért, úgy már tuti lesz a masina.
Szerk.: Most néztem a Vaterás hirdetést. Az a 22 cm-es mélység nem lesz kevés? Egy mATX lap 24,5*24,5 cm...
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Üdv! Épülget a masinám
. Sok apró lépéssel egyre közelebb vagyok a célhoz.
A DVD meghajtó végül egy slim DVD író lesz, illetve már van. Elkészült a tartója is, már csak pozicionálni és rögzíteni kell. Az alu előlapot kétoldalas ragasztóval fogom rögzíteni. Gomb sajnos nem lesz rajta de szoftveresen nyitható úgyhogy ez nem gond.
Kész a fedél is és a rögzítése is majdnem. A gép hátsó részén bepattanó fülek fogják tartani, elöl pedig csavarozva lesz. Már csak két furat, beléjük menet és ez is készen lesz.
Távirányítót is szereztem hozzá, egy HP-t usb-s külső vevővel. Nem a legtutibb megoldás de legalább olcsó volt
.
Szerintem ezen a héten készen is lesz, képek akkor
Így félkész állapotban több "tesztnek" is alávetettem a szerkezetet. A hűtés nagyon jó lett. Az alaplap és a proci is 1-2 fokkal hűvösebb mint hagyományos házban, a vinyó meg egyenesen hideg, 25 fokos! Ja, és nem rezonál a HDD-től, pedig semmi rezgéselnyelő anyagot nem használtam, csak oda van csavarozva (mégis csak 3 mm-es alu hegesztve).
Remélem a DVD se fogja bebúgatni.
-
Pista0001
addikt
Öööö... lehet
. XP-től vonatkozik a Windows-okra amit írtam.
Amúgy én annak idején egy 865PE chipsetes P4-essel jártam meg ezt a 48 bit-es LBA dolgot. Betoltam a frissen szerzett 160-as Samu-t meg a szervíz pakk nélküli XP telepítőt és ámultam hogy mi van. Aztán a másik gépen "gyorsan" utána néztem a dolgoknak. Akkor tudtam meg hogy SP1-től támogatja az XP, de a telepítő a BIOS-ból kapja az adatokat így BIOS-t is kellett frissítenem.
-
Pista0001
addikt
A Windows is saját maga kezeli a hardvereket, arra gondoltam hogy az alaplap BIOS-a nem fogja nagyobbnak látni, ezért a Windows telepítő sem, így telepítéskor lehetnek problémák. Ahogy korábban írtam telepített Windows mellé beteheti nyugodtan a nagyobb vinyót, a Windows látni fogja.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #764 üzenetére
Meg lehet azt is próbálni.
Mármint nem a 64 bitest lehetőleg
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #762 üzenetére
A Windows átveszi a hardverek vezérlését a BIOS-tól, ezért ha meglevő Windows mellé teszel be olyan vinyót amit az alaplap amúgy nem kezelne akkor nincs gond (az XP az SP1-től támogatja a 48 bites LBA-t), de ha az az egyetlen vinyó a gépben akkor nehéz rá telepíteni. Mondjuk egy próbát megér...
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #755 üzenetére
A 250-es vinyó szerintem nem fog menni max 137 gigásnak fogja látni. A P3 (Intel vonalon a P4-ek is egy jó darabig) nem támogatja a 48 bites LBA-t, így csak 137 gigáig tudják kezelni a merevlemezeket. PCI RAID karival megoldható a dolog, létezik SATA is, IDE is.
-
Pista0001
addikt
válasz
dekoninck #676 üzenetére
A DC-DC tápegységek nagyon kicsik, de külső 12V-os táp is kell hozzájuk. A másik megoldás az SFX táp, ami kb 6.5 centi magas (van 8 centis változat is, ennek "kívül" van a ventije)
-
Pista0001
addikt
Jó kis holmi a Geexbox. Nem kell hozzá semmi szaktudás, egyedül arra kell figyelni hogy az induló menüben a HD az alapértelmezett és csak 3 mp a várakozási idő, utána továbbmegy. Amúgy nagyon gyorsan indul és elég jól működik, bár .mkv-t még nem próbáltam vele, és nekem az AC3-as hangú divx-eket nem szereti.
-
Pista0001
addikt
A 7-est már csak viccnek szántam.
Amúgy egy 128 MB-os pendrájvról futó 20 MB-os Linux lesz az oprendszer.
ODD mindenképp szeretnék mert elég sok filmem van DVD-n, és ha már csináltam neki helyet a házban (ha nem is sikerült pontosra) szeretném oda rakni.
-
Pista0001
addikt
hát, ilyen gravírhoz én kicsi vagyok
Na igen, erre nem is gondoltam. Szerintem valami kicsi o-gyűrűt teszek majd a csavarra, mint te a vinyótartódnál. Az tuti elég lesz. Amúgy a ház szerintem elég merev (mégis csak 3 mm vastag alu összehegesztve
) de az ODD ami benne lesz elég csapágyas. Kicsit meg kell faragni hogy beférjen majd a helyére és egy jót nincs szívem tönkre tenni. Remélem nem fogja nagyon megrázni a házat felpörgéskor.
-
Pista0001
addikt
Úgy döntöttem hogy mégis befejezem a HTPC-t. Ha már ennyi pénzt és energiát beleöltem akkor ne menjen veszendőbe. Ma belepakoltam majdnem az egész konfigot, HDD és DVD nem került még bele. Utóbbit kissé át kell alakítanom hogy beférjen a helyére. Egyenlőre így néz ki. A teteje várhatóan plexi lesz de még nem találtam ki pontosan hogyan is lesz rögzítve.
szerk.. ja és lábai sincsenek még...
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #620 üzenetére
Hát, az a helyzet hogy elég szarul
Össze lett hegesztve a ház, de sajnos elég sok hibát vétettem közben. Nem lett túl szép és az ODD hely is szűk lett egy kicsit. A hátlapon az alaplap hátlapjának a hely 3 mm-el lejjebb van a kelleténél (az alaplemez anyagvastagságát nem számoltam bele
) és az ODD kivágása is necces egy kicsit. A HDD egy kissé alacsonyra került, emiatt tuti kissé szélzajos lenne (alatta lennének a 120-as ventik). Amúgy le van festve és lakkozva, de valami elég pocsék lakkot sikerült szereznem és talán még mindig ragad egy kicsit. Eléggé elkeseredtem amikor szembesültem ezekkel a dolgokkal így egyelőre C vágányon van a dolog. Nagyon olcsón sikerült szereznem egy mATX slim házat, most abban van a konfig amit HTPC-nek szántam, majd még meglátom mi lesz a sorsa.
FID: Hát, az tűnt logikusnak...
-
Pista0001
addikt
válasz
Simon István #579 üzenetére
Találtam olyat aki hajlandó volt dolgozni
. Csak kicsit drága volt
. Na mindegy, túl tettem rajta magam.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #577 üzenetére
Attól tartok hogy a többiek is zárva lesznek jövő héten. Meg ugye jó lenne a közelben találni hogy ne legyen nagyon oxidos mire visszaérek a műhelybe lealapozni.
-
Pista0001
addikt
Összehegesztettem ma a házat
. Csak sajnos nem tudok tovább lépni mert a homokszórós 2 hétre szabira ment
. Pedig jövő héten lenne időm és lehetőségem befejezni...
-
Pista0001
addikt
Elég sok meló van, nincs időm fusizni. A ház összehegesztését (meg utána a festést is csak a munkahelyemen tudom csinálni, máshol nincs lehetőség rá
. A huszadikai hetet -na jó, három napot- kivettem szabinak, de megdumáltam hogy bemehetek megcsinálni a saját holmimat, addig nem várható haladás. Illetve lehet hogy mégis... Kitaláltam hogy az asztali gépnek is magam építek házat mert elérhető árkategóriában nincs ami maradéktalanul kielégítené az igényeimet. Arra gondoltam hogy a hátralevő másfél hétben megtervezem és kivágatom azt is és akkor abban a 3 napban összereakom és lefestem egy füst alatt azt is. De ez még a mostani fizutól függ...
-
Pista0001
addikt
Jártam már ott, főleg a "különc" kisöregnél vannak olcsón használható dolgok
.
Holnap reggel megyek a vágóhoz a kész darabokért. Pont akkor hívtam amikor a holmim volt a gépben. Nagyon izgulok. Remélem mindent jól számoltam meg rajzoltam
. Szerintem egyből összeállítom még ott hogy lássam jó lett-e
. Az már (szinte) biztos hogy nem lesz időm holnap összehegeszteni. Az alapozót már megvettem. Spéci alura való cucc, 3200 forint volt egy flakon
. Majd óvatosan kell fújni hogy biztosan kiadja az egészet. Szín ügyileg alább adtam. Nem metálzöld lesz hanem fekete, csak selyemfényű. Ehhez még lakkot kéne szerezni. Matt feketével fogom fújni, gazdasági okokból nem bázisfestékkel hanem simával, és a lakk adja majd a fényét. Bár, van egy fényező ismerős aki egy Uaz-t fújt matt feketére nemrég, talán maradt egy kis festéke
...
-
-
Pista0001
addikt
Én meg ezen nem gondolkodtam még
. Majd csak találok valamit. Ha mégsem akkor meg esztergálok valamit
.
Úgy nem lenne jó neked hogy az egyik oldalon hosszában a radi, a másikon két venti és a szellőzők meg egyéb lukak és rések nyitásával/lezárásával terelnéd helyes útra a levegőt? 1 centis ventit találtál valahol vagy az még nagyon elméleti stádium volt? -
Pista0001
addikt
FID: A radis külső ODD-t kb milyen magas lábakkal álmodtad meg? Említetted hogy alulról akarod befújni a levegőt, és mivel nekem is alulról lesz a befújás kíváncsi vagyok hogy szerinted milyen magasnak kéne lennie hogy elég levegő jusson be és ne legyen zajos. Természetesen mástól is szívesen veszem a véleményt
. Én kb 6-8 mm-re gondoltam. 2 db 120-as GT SilentBlade lesz nekem, az összesen kb 2 m3/perc (2*36 CFM).
-
Pista0001
addikt
Gondoltam rá én is, de szerintem szétszedve se nagyon férne el
. Az optikai fölött 24-25 mm marad, ami egy 3.5"-osnak pont elég. Szerintem egy ilyen 5.25"-os a gyári burkolat nélkül is magasabb. A másik oldalon meg alig 2 centire lesz az előlaptól a HDD keresztben. Az iMON-ok közül a teszt alapján talán a rádiós tetszik legjobban, főleg hogy a PCI miatt nem kell bónusz kábelezés a bekapcsolhatósághoz. Elvileg be kell hogy férjen (a low profilos kártya maximum 63,6 mm magas, 65 mm lesz a belmagasság, szóval éppen hogy
). Már csak az a kérdés hogy kapható-e még valahol...
-
Pista0001
addikt
SFX táp, 125*120*63 mm-es, elöl és hátul egy-egy 6 centis ventivel. Normál táppal túl magas lenne, olyat bárki tud
. A Silverstone-nak talán 2 HTPC háza van ami ennél alacsonyabb, de azokban DC/DC táp van (meg egy külső kell hozzá ugye) meg slim optikai
.
Újabb problémával szembesültem
. A kijelzős távirányítós média bigyók mind 5.25-ös helyre valók és nekem nem maradt hely neki. Ha valaki tud 3.5-eset, nem baj ha nem kijelzős, csak fullos legyen a távirányító, szóljon légyszi!
-
Pista0001
addikt
Nekem is alulról lesz a befúvás, a meleg levegő a hátul és oldalt vágott szellőzőkön fog távozni.
Amúgy újabb fejlemény hogy mégis vízsugaras vágás lesz. Átszerkesztettem a rajzot és elküldtem e-mail-ben a srácnak, azt mondta hogy így már jó lesz és kb 7000 forint lesz a vágás. Ebben a fenéklemez (435*375, két 120-as kör a ventiknek, lyukak az alaplapnak és az ODD-nek), a két oldallap (65*375, hátsó részen szellőző nyílások), egy belső térelválasztó (65*375, az egyik oldalon lesz a táp és az ODD, a másikon az alaplap, a ventik és a vinyó(k)), az előlap (kivágás az ODD tálcának, lyukak a be/kikapcsolónak és a ledeknek), a hátlap (kivágás az I/O shield-nek és a tápnak, szellőző nyílások) és a vinyótartó részei valamint az ODD tálca előlapja van benne. Csak egy bibi van... ezen a héten nem dolgoznak
A fedlap még nem tudom miből lesz. Azon nem lesz semmi "sallang", úgyhogy azt már bárhol méretre tudom vágatni. Vagy ugyan olyan alu lesz mint a ház többi része vagy plexi. Szerintetek (szigorúan szubjektív véleményeket kérek)?
Íme egy mórickarajz a felépítéséről. Sárgával az alu lapokat jelöltem, lilával a szellőző nyílások helyét, piros a táp, zöld az ODD, sötétkék az alaplap, világoskék a vinyó, a fehér körök a ventik lesznek, a fehér pöttyök pedig a rögzítő furatok. A kép alja lesz értelemszerűen a gép eleje, a bal oldali szellőzőn jut a táp friss levegőhöz, a hátsón meg a jobb oldalin pedig a vinyó, az alaplap meg a proci hője fog távozni. A 3000+os proci vissza van véve 1 GHz-re, szándékomban áll alulfeszelni, csak azt még ki kell kísérletezni.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #511 üzenetére
Rápaszíroztam az egészet a negyed táblára rengeteg közös vágással meg ilyesmik. A srác meglátta és égnek állt a haja. Azt mondta hogy körbe legalább 2 centinek maradnia kell, meg a kivágandó darabok közt is kell pár mm hogy pontos legyen.
-
Pista0001
addikt
Szerintem urbanjozsi a Kémek a Sasfészekben című nagy sikerű filmre célzott, de ott ugye a kémek nem üldögéltek hanem belibbentek, kilibbentek
Saját fejlemény: a vízsugaras vágás (egyelőre) nem játszik. Sajnos egész máshogy működik a dolog mint ahogy én azt megálmodtam
. Ha minden jól megy holnap feldaraboltatom a lemezt és marógéppel lesz a végleges fazon kialakítva. Már ha találok a közelben rendes CNC maróst
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #503 üzenetére
A többi részét már magam fogom csinálni, csak a vágást bízom szakikra (meg megfelelő berendezésre) mert azt szeretném hogy tényleg szép legyen. Tudod, kör alakú körök, derékszög, párhuzam, minden lyuk pontosan ahol lennie kell, ilyesmik.
Mondjuk az durva hogy a festék hozzá kábé annyiba fog kerülni mint az összes többi együtt
Ha ez készen lesz az asztali is egyedi házat kap. A koncepciót már kitaláltam, csak meg kell tervezni pontosan.
-
Pista0001
addikt
Bruttó 3645 forint volt a lemez, 99,5 %-os alu (AlMg3 kicsit drágább), 4,16 kg volt a súlya, ebből tudsz egységárat számolni (bocs de ehhez már le vagyok agyilag nullázva
). Ha kell darabolják is, bruttó 125 forint egy vágás (kiadnak fél és 1/4 táblát is, ebben az esetben nem számítanak fel a vágásért csak a további darabolásért).
A vágásról annyit mondtak előzetesen hogy összetett az árkalkuláció, attól függ hogy mennyire bonyolult a "minta". Maga a vágás nagyon olcsó, ilyen kicsi de bonyolult munkánál a program (CNC) megírása a nagyobb tétel. 3000 forint a minimál vállalás.
-
Pista0001
addikt
Nah... megvettem ma az alu lemezt. Jól felbosszantottak a Metalloglobus-ban. Előttem a kedves vevő ott számolgatta a háza terve alapján hogy milyen ereszcsatorna elemből mennyi kell.
Én úgy tudtam ezt otthon szokás és egy anyaglistával megyek beszerezni ami kell. Ehhez hozzájött még az alkalmazottak szocializmusból átmentett tohonyasága és belesz.rása. Legalább kaptam amit akartam (3 mm vastag alu lemez), annyit amennyit akartam (1/4 tábla, 500*1000 mm). Viszont úgy elment az idő hogy a vízsugaras vágó céghez már nem tudtam átmenni
.
Szerencse a szerencsétlenségben hogy legalább kiderült hogy nem jól terveztem meg a vágást. Korábban kérdeztem hogy mekkora a minimális vágásszélesség. Mondták hogy 0,8 mm. Azt viszont nem mondták hogy annyi a maximum is. Azt hittem 1 mm-t biztos tudnak ezért úgy terveztem meg az egészet mert azzal könnyű számolni. Most alakíthatom át 0.8-ra. Szívás lett volna ha odamegyek és ott derül ki. Ma este megcsinálom (bár kedvem nem sok van, fene fáradt vagyok), aztán holnap reggel megyek. Remélem holnap utánra meg tudják csinálni mert a jövő héten nem dolgoznak...
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #474 üzenetére
Burkolat nélkül a 22*9*5-ös helyre befér szerintem bármelyik, csak a légáramlást kell megoldanod. Maga a NYÁK általában 8 vagy 8,5 cm széles és 12 centi hosszú, a magasság meg a hűtőbordák módosításával megoldható.
Mekkora az össz. alapterület amivel gazdálkodsz és mennyi a belmagasság?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #464 üzenetére
Az SFX tápnak (125*100*65) melyik mérete túl nagy?
-
Pista0001
addikt
Jól néz ki, bár egy picit ciki hogy a RAM modulok nem rózsaszínűek
Komolyra fordítva a szót ha le is lakkozod akkor sokkal ellenállóbb lesz. A festékek (főleg a spray-k) magukban nem túl erősek. Felcsiszoltad, vagy legalább zsírtalanítottad a felületet festés előtt? Az is nagyon sokat számít. Amúgy ha lakkozod is akkor jobban jársz ha a festék matt és csak a lakk fényes (vagy selyemfényű vagy matt, ízlés szerint).
Szórakoztató elektronikai téren én is fekete hívő vagyok, bár láttam már néhány szép pezsgő színű hi-fi berendezést.
-
Pista0001
addikt
... a fizut várom...
Annyi haladás van hogy autoCAD-ben csinálgatom a vízsugaras vágáshoz a terveket. Még néhány szellőző nyílás van hátra de nem tudom hogy milyen legyen. Először ilyen kialakításra gondoltam, de 655 darab lyuk kéne
. Most valami egyéb kialakításon töröm a fejem.
-
Pista0001
addikt
Van egy rakás nagyon csöndes 6 centis ventim, ha a lapos kialakítás mellett döntök akkor is lesz huzat a házban.
-
Pista0001
addikt
Jól néz ki bár a lábtér kicsit korlátozott.
Nálam is történt előrelépés, nem is kicsi. Megvan a végleges konfig
. DFI Infinity RS482 alaplap (integrált VGA S-Video kimenettel!! és DVI-D-vel felvértezve, ez utóbbi ugye HDMI kompatibilis
), AMD Athlon 64 3000+ processzor, 2*512 Kingmax DDR400 ram (rózsaszín akár csak az alaplap hogy teljes legyen a harmónia
). A procit egy NorthQ 3390 típusú multimédia hűtő fogja hűvösen tartani. Alacsonyabb mint az I/O shield
. Annyi csak a probléma hogy nem kompatibilis az NB hűtővel, ezért egy Zalman NB-47J kerül majd a lapra. Van két SFX tápom, egy 200 wattos EverPower meg egy 450-es Gaba, még nem döntöttem el hogy melyik lesz benne, szerintem a 200 watt is bőven elég ennek a konfignak.
A másik jó hír hogy a házhoz is már megtaláltam az alapanyagot. A Mór utcai metalloglobus ad ki fél vagy akár negyed tábla alu lemezt is nem csak egészet. A terveimhez a negyed tábla (50*100 cm)is elég, meg ugye úgy olcsóbb is. Újpest városkapunál találtam vízsugaras vágással foglalkozó céget, holnap felhívom őket hogy mégis mennyiért vágnak (egy hódmezővásárhelyi cég honlapján találtam árakat, ők 60 forint/cm-ért vágnak 2-3 mm vastag lemezt). Már csak a fényezéshez kell megtalálni a megfelelő alapanyag forrást és utána már megy majd mint az ágyba sz@rás
Egy dolgot nem döntöttem még e, hogy a táp fektetve (szélesebb de nagyon lapos ház) vagy állítva (nagyon keskeny de relatív magas ház) legyen. A kocka szerű kialakításnál nem lenne probléma a normál méretű DVD meghajtó elhelyezése, a nagyon laposnál viszont igen
-
Pista0001
addikt
Ez lesz a végleges helye kábé fél centivel megemelve a szellőzés végett. Ha elfordítanám akkor a procihűtő alá is benyúlna. Azt a részt mindenképp szabadon akarom hagyni hogy elég levegőhöz jusson a proci és környéke, illetve ha szükséges lesz akkor kívülről tudjak odavezetni friss levegőt.
Az a wrc beömlő imitáció jó hely lehet akár a kijelzőnek is
-
Pista0001
addikt
Hát még nem tudom. Igazából tényleg csak azért álltam neki hogy kikísérletezzem a dolgokat meg hogy lássam hogy mi hogyan fér el megy ilyesmik. Jó néhány hibát elkövettem ezzel, látom most már a buktatókat meg az apróságokat amik miatt újra kéne vágni több lapot is. Ebből tanulva az aluval remélem nem fogok szívni majd.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #259 üzenetére
A projekt folytatódott a héten. Szerdán összehegesztettem a korábban elkészült darabot a fenéklemezzel, majd az oldallapok és a hátlap is a helyére került. A fedél végül nem nyitható lesz hanem simán leszedhető mert nem akartam vacakolni a hátlap átalakításával (az I/O shieldet magába foglaló résznek a fedéllel együtt kellett volna nyílnia) meg a zsanér kialakításával. Ma hazahoztam a cuccot és rá kellett döbbennem hogy elk.rtam. Hál' isten nem nagyon, csak egy kicsit. Az I/O shield helyének kivágásakor nem számoltam az oldalfal anyagvastagságával és ugyan ezt a hibát elkövettem az alaplap rögzítőfuratainak kimérésekor is a fedélen. A megoldás szerencsére elég egyszerű, a fedél másik két oldalát kell dupla anyagvastagsággal megkurtítani és akkor a fedél nem az oldalak tetején lesz hanem becsúszik majd közéjük. A hátlapon vétettem egy nagyobb hibát is. A 8 cm-es venti helyét rossz helyre vágtam ki, még töröm a fejem hogy hogyan fogom korrigálni (nincs kedvem másikat csinálni
)
Képek is lesznek amint feltöltődtek a fényképezőgép akksijai.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest