Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • jeffo

  tag

  Végül sikerült megcsinálnom a WHS-t úgy, hogy kaptam az ismerősöm gépéhez Teamviewer-es hozzáférést, és több órán keresztül próbálgattam, kerestem külföldi fórumokban megoldást. Itt találtam egy tippet - [link] -, amire a sok próbálgatások után én is rájöttem, hogy meg kellene változtatni a webszerver portokat, mert sehogy sem akarta engedni a távoli elérést 80 vagy 443-as alapértelmezett web portokon. A Windows tűzfalon keresztül is engedélyezni kellett az új webszerver portokat, a routeren pedig a Forwarding/Virtual Servers-nél beállítani.
  A WHS-ben az Irányítópult/Távoli webes elérés beállítása alatt továbbra is jelzi a hibát, hogy "Az útválasztó nem működik", de nem szabad a javításra nyomni, mert akkor visszaállítja a webszerverben a 443-as portot.
  A tartományba mégis maradt a homeserver.com-os átirányító, ami elvileg frissítené az IP címet, de azért a routerbe betettem egy no-ip.org-osat is. Ám a https csatlakozáskor az utóbbinak nem találja érvényesnek a tanúsítványt, gondolom a rendszerben kellene valahol beállítani, ill. hozzáadni ezt a címet, vagy talán a tartományba a homeserver.com-os cím van beírva, és csak ez biztonságos alapból?

  Korábban próbáltuk a router firmware frissítésével is megoldani, de úgy tűnik nem ez volt a gond, a WHS rendszerben lehetett valami rendellenesség, vagy állíthatódott el valami. Hiszen a router-ben a Security/Remote Management-ben engedélyezve a router távoli elérését, az működött 80-as porton, tehát akkor átirányítással, ill. UPnP-vel mennie kellett volna a WHS elérésének is.

  Később beállítottam a Windows tűzfalba a 80, 443-as portok engedélyezését is, erre bejött az IceWarp levelezőszerver webmail felülete ezeken a portokon. Akkor elképzelhető, hogy összeakadt a webszerverrel az IceWarp?
  Azonban ez a mailszerver nem működik kifelé, mert nem küldi el a levelet külső email címre, és a mailfiókneve@gépneve.homeserver.com címre sem jön meg a levél. Akkor ennek is majd utána kell nézni, ez is biztos rosszul van beállítva...

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák