- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester
aktív tag
CPU downclock: ez win xp alatt gyakorlatilag az energiagazdálkodás funkció állításában ki is merül. Ha legalacsonyaabra akarod venni, akkor:
Asztal -> tulajdonságok -> képernyőkímélő -> energiagazdálkodás -> sémák fülön a maximális telepet választod a hozdozható/laptop helyett.
GPU: ez pedig a PowerPlay-t takarja a kártyánál, és a grafikus kártya tulajdonságai között kell álíítanod értelem szerint a powerplay fülön... Csak egy csúszka van, ez 100 v. 300 MHz-es órajelet jelent a GPU-nak, állástól függően.
Mod.: gyorsbillentyűk egy régebbi bios frissítés sután nálam sem működtek addig, amíg a synaptics drivert újra fel nem tettem, de ezt írták is a HP honlapján, hogy fel kell teeni a frissítés után mindenképp... Esetleg egy ilyen jelenségbe futottál bele a wlan gomboddal?
[Szerkesztve] -
Jester
aktív tag
A flash-olvasót is sikerült beizzítani? Ja, és majd elfelejtettem: az ujjlenyomat-leolvasó?
Emlékeim szerint a Texas Instrumentses kártyaolvasó PCMCIA-n keresztül csatlakozik, míg a leolvasó belső usb csatakozáson lóg.
Azért kérdem, mert nekem ezek tűntek eddig a lehetetlen kategóriának, és nagyon érdekelne, ha valakinek sikerülne beüzemelni.
Broadcom wlanhoz ndiswrappert javasolnak mindenhol, mivel most még csak fejlesztés alatt van az open source driver hozzá, és elég csökkentett képességekkel bír a gyárihoz képest, de azzal is lehet próbálkozni. BT: passz.
Suspend-to-Ram és Suspend-to-Disk rendesen működik?
[Szerkesztve] -
Jester
aktív tag
A GPU sebességét a Catalyst Powerplay részén tudod állítani korlátozottam. A CPU-t pedig emlékeim szeirint az energiagazdálkodási sémáknál kell állítani. (Most nincs előttem win, ezért nem tudom pontosabban megmondani.)
Mod: SXGA+: nem használsz véletlenül natív felbontás mellett is ClearType-ot? Nekem akkor tűnt olyannak a kép.[Szerkesztve]
-
Jester
aktív tag
Jól látod, tényleg csak játékok alatt jönne ki ilyen felhasználás mellett a különbség. Ha nem ragaszkodik feltétlenül az ember a nagy játékteljesítményhez, akkor jól el lehet lenne ezzel is.
Nagy méretű képekhez úgyis a sok ram és a gyorsabb vinyó és proci jelent majd sokat. (esetleg ha turionost veszel, akkor a nagyobb L2 cache még az aksis üzemidőre is jótékony hatással lesz.)
Integrált VGA-k közül ez tényleg elég jó, de megvannak a maga korlátai. Pl a legkisebb saját dedikált memóriával rendelkező VGA is lehagyja teljesítményben. Igaz, azokból a normálisabbak ára nem is itt szokott kezdődni. Az inteltől mindenképpen nagyobb teljesítményű mindenhol, és kompatibilitás szempontjából is jobb választás az ATi. A HP-nál azonban figyelembe kell venni, hogy dizájnolnak szinte minden cuccon valamit, ezért általában módosított szoftver is kell hozzájuk, nem jó az alap catlyst, azonban rendszeresen adnak ki frissítéseket. (3-4 havonta, csak egy kissé lemaradásban vannak. Most éppen a Cat 5.8-on alapuló a legújabb driverük.) -
Jester
aktív tag
SXGA+ felbontást használtam már egy ideig egy HP notin. (Akkoriban elég sokféle megfordult a kezem között, de nekem nem jött be.) Mint írtam nem túl jó a szemem, és annál a felbontásnál már nagyon erőltetnem kellett, hogy lássam. Tisztának kristálytiszta volt az is, csak nagyon fárasztott, közelebb kellett hajolnom hozzá, hogy tisztán lássam, így nem ültem egyenesen és a gerincem és a nyakam el volt merevedve egy pár óra használat után. Ezért maradtam az 1024x768 mellett, ez nagyon kényelmes. SXGA+-t mindenképpen próbáld ki előtte, tudsz-e kényelmesen ülni stb. mielőtt megveszed.
Az X700 8 pipeline és emlékeim szerint 2 vertek egység és hardveres T&L természetesen, így a kettő messze nem egy kategória. (kb. mintha az asztali 9800prot hasonlítanád egy 9600se-hez. Nagyjából ez jellemzi a teljesítményküket.)
Mpeg2 konvertáláshoz nem tudom, hogy gíorsabb lenne-e az x700, szerintem csak a via-nak van beépített mpeg2 encoder támogatása, úgyis a proci dönt itt. (Ez nem a fő érdeklődési területem, úgyhogy ne feltétlenül csak az én véleményemre hagyatkozz, mások biztos járatosabbak benne.)
Nekem ez sulinetes volt, ezért nem is gondolkoztam Aceren. Ami Acer eddig a kezemben volt, azokkal nem láttam szembetűnő hiányosságot, de egyik sem tetszett. Ezen kívül sajnos másban nem tudok segíteni azzal a típusssal kapcsolatban, nem használtam belőlük sokat, nem ismerem annyira őket, látatlanba pedig nem akarok nyilatkozni róluk. Végső soron úgyis neked kell eldöntened, hogy melyiket veszed. -
Jester
aktív tag
2x256 MB nem zavar, később úgyis bővítem:
ATI kártya:
2 pixel pipline 2 vertex egység PS v2.0. Egyetlen hátránya hogy nincs benne hardveres T&L egység, így egy kissé visszafogott a 3D teljesítmény, mert elég sokat szoftverből kell megoldania. Úgy képzeld el leginkább, hogy quake3 nagyjából 30 fps, de a battlefield 2 is nagyjából annyi rajta. Ne várjál száguldást, nem arra találták ki. vezetékről 300 MHz-en megy, akkuról 100, de felűlbírálható.
BT nincs az én változatomban, (nem is hiányolom egyelőre), wlan külön gombbal kapcsolható természetesen és a látómező alján sötétben is jól látható státuszledek vannak hozzá (wlan, mute, caps lock, num lock).
Használni nagyon kényelmes, aksiról 800 MHZ-en megy a proci, hálózatról 800, de szükség esetén 1800. Akkrus üzem mellett legtöbbször egyáltalán nem megy a ventilátor, ekkor teljesen zajtalan, hálózatról általában (98 % netezés közben, 85 % filmnézés közben) nem megy a venti, ekkor is nagyon halk. Alapban kellemes langyos tapintása van.
Én nem bírnám megszokni a SXGA+ felbontást, nomeg a szemem sem túl jó, nekem ez tökéletesen megfelel.
Mod: ujjlenyomat azonosító: még nem állítottam be, de loginhoz és könyvtárak, fileok levédésére is használható kell legyen a szoftvere szerint.[Szerkesztve]
-
Jester
aktív tag
Mi érdekel? Kérdezz!
Előzetesben: Sempronos változattal rendelkezem.
Negatívum: 2db 256 MB-os ram modulként van benne az 512.
Miután kidobáltam a felselegs programokat a ramból és eltávolítottam a Norton antivírust (McAfee ment a heylére) valósággal megtáltosodot. A biosban állítsd majd vissza a VGA számára fentartott ramot 128-ról 64-re elég bőven az is, és sokat dob a tejesítményen. HP wireless assistant szintúgy feleslegesen zabál 8 MB ramot, mert úgyis látod a státuszleden a wlan állapotát.
Finomhangolás után átlag 3 órát megy aksiról netezés, zenehalggatás közben.,
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Windows XP
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest