- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tockos25
tag
Ha valakinek van ebbe a gépbe való alaplapja szívesen megvenném!
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy ilyen típusú gépe, nagyon be van lassulva, ezért megkért, hogy telepítsem neki újra. A gondok már ott kezdődtek, hogy nem akart egyből bootolni a DVD-ről, néha sikerül, néha nem. Aztán ha mégis sikerül, akkor eljutunk addig, hogy "windows is loading files", és egy idő után kikapcsol a gép. Először Windows 7-tel prübáltam, azóta kipróbáltam XPvel is, illetve WIN 7-tel pendrive-ról, de azzal is ugyanezt csinálta. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baja?
-
habo2
csendes tag
nah... ha valaki még esetleg olvasná topicot, annak írom, hogy rávettem magam a noti szétszerelésére, és észrevettem, hogy a töltő csatlakozójának forrasztása ki van lazulva, gondoltam ez lesz a probléma... na mondom teszkós páka, kihegyeztem, majd újraforrasztottam a csatlakozót, amit sikerült úgy kiviteleznem, hogy semmi másban nem tettem kárt, pedig remegett a kezem rendesen
... összeszerelés, de ha már szétszedtem, akkor már a processzort is újrapasztáztam, megérte, minusz 4-6 fok
ezek után összeszereltem, bedugtam a töltőt, és láss csodát, a gép elsőre indul, ha mozgatom, nem kapcsol ki, viszont még mindig nem 100%-os, mert ha a töltő kábelét erősebben megmozgatom, akkor a fentebb leírt hibajelenséget produkálja. szerintetek csatlakozó cs.?
cs. = csere
-
habo2
csendes tag
sziasztok! mivel nem találtam az nx6325-nek külön topikot, ezért itt kérdezném...
az a problémám, hogy a töltő csatlakozója (a gépben) nem mindíg érintkezik rendesen, ha nem mozgatom, akkor semmi problémája, de mihelyt kicsit hirtelenebb mozdulattal teszem odébb az asztalon, leáll a gép
a töltő kábele biztosan nincs megtörve, kipróbáltam próbalámpával, akárhogy tekergetem a kábelt, a lámpa minden esetben világított...
szóval erre a problémára szeretnél megoldást találni!
előre is köszönöm a segítségeteket! -
Keksz
senior tag
Ismerosnek van ilyen, raktam ra Windows 7-et.
Csak kicsit lassucska.Vesz bele 2x512 MB ram-ot.
-
DonFigaro
csendes tag
Sziasztok!
Első sorban bocsi ha valamit elírok vagy rosszul csinálok, mert új vagyok itt.
A Problémám:
Nekem is egy ilyen gépem van és van vele egy nagyon nagy problémám.
Egyik napról a másikra nem akar bekapcsolódni. Bekapcsolás után el sem jut a bios-ig. Felpörgeti a DVD-t és elindul a venti de a pittyenő hang már nem jön. A memóriát már kiszedtem, az aksit is a vinyót is. Próbáltam csak hálózati áramról és csak aksiról is. De sehogynem akar elindulni.Valakinek esetleg volt már ilyen gondja vagy ha valaki tud segíteni, akor azt nagyon megköszönném.
De azért a válaszokat előre is.
Üdv
-
kazmerr
aktív tag
Sziasztok!
Bármilyen hdd-vel bővíthető vagy van valamilyen típus/méret limit?
3+1/4 év után bemondta az unalmast a gyári hdd. -
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Turion-os nx6125-be kellene memóriát bővítenem (2x256MB van benne). Tudnátok segíteni, hogy milyen modulok kellenek bele és hogy jobb-e 2x512MB v. 1db 1GB-os v. 1db 1GB-os + 1 már meglévő 256MB-os? Hol lehet szerezni olcsón jó RAM-ot???
Jól tudom, hogy csak sima DDR-es SODIMM modulok jók hozzá?Előre is köszi!
-
Longd
csendes tag
Sziasztok!Nekem olyan problémám van hogy az nhc progi azt irja h acpi problem.Ez nem is lenne gond,de a gepem tul melegszik ha fullon megy a proci es 95 foknal kikapcsol pedig eddig nem arrol volt hires h melegedne.Mas furcsasagot is csinal pl.megfagy nem mindig mukodik az az eger kihuzom vissza akkor megy es a videokartya is mintha kezdene vacakolni.
Talakozott mar valaki ilyesmivel vagy tudja esetleg h mi lehet a gond?
koszi -
DigitXT
félisten
Nem "túl drága", ha innen szerzek be akkut?
Úgy néz ki teljesen kinyiffant...Esetleg ötlet?
-
rakal
senior tag
Sziasztok!
Óvatosságból a régi notebookomon teszteltem:
A Windows 7 tökéletesen megy HP/Compaq 6310-en(Vista SP1-re rátelepítve)
És elég gyors,mindenképpen érdemes tesztelni... -
DigitXT
félisten
A másodlagos partíció érintetlen volt, az elsődlegesről meg
néhány fontos fájlt vissza lehetett hozni GetDataBack-kel.Nagyon érdekesen reagál ez a laptop az új RAM-okra: üres
Windows-zal direkt megpróbáltam (más driverhiba kizárva),
hogy egyik slotban nem indul, másik slotban látszólag oké,
viszont mintha "kontaktos" lenne, úgy reagál mozgatásra (?)
(csíkok a képen), illetve kékhalált dob ennek következtében!Az a vicc, hogy a MemTest86 V3.2 pl. simán lefutott, igaz,
közben nem is mozgattam a cuccot...Van egy olyan
érzésem, hogy az integrált videokarival erősen összefügg a
dolog, talán az nem tudja rendesen lekezelni (mivel ugye
saját memóriája nincsen, ezért közvetlenül ezt cseszteti).Bocs, hogy kicsit blogszerű lett így, de nem tehetek róla,
hogy ennyire kihalt a topik.Legalább ha valaki mégis
erre téved egyszer, láthatja, hogy nem egyszerű bele jó
memóriát szerezni, nagyon "finnyás" jószág... (A dög!) -
DigitXT
félisten
Na jah, csak aztán ma anyukámnak dobott kékhalált bekapcsolás helyett.
Gondoltam majd este megnézem: addig próbálkoztam, csökkentett móddal,
stb. Míg a fantasztikus chkdskig jutottam, ami aztán sikeresen kinyírta az
elsődleges partíciót (nem közvetlenül, de kb. másodikra, vagy harmadikra).Tanulság: ha egy gép rosszul kezeli a memóriát, akkor ne csesztessük,
mert nagy baj lehet belőle.Egyetlen reményem, hogy a fontos adatok
a másodlagos partíción vannak, és egy USB-s mobilrackkel lementhetők
lesznek talán. Ha nem, akkor engem kb. kinyírnak, és jogosan. Hogy is
szól a mondás? "A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve..." -
DigitXT
félisten
Hát igen: a CSX-et nem szerette, szerencsére visszakaptam az árát.
Viszont a Geil-t szereti!
Pedig tökugyanúgy néz ki, tehát nem a tokozáson múlik (egy másik topikban felmerült, mint lehetséges hiba ok).
Most viszem haza a párját: remélem a DC is rendben lesz, és akkor csúcsra van járatva a gép.
Már csak azt kéne kideríteni, hogy DDR400-ra hogyan lehet rávenni: a BIOS-ban gyakorlatilag semmit nem lehet állítani!
Nincs erre vmi cheatkód, mint asztali giga lapoknál a Ctrl+F1?
-
DigitXT
félisten
Sziasztok!
Vettem 2x1GB DDR400-as RAM-ot a gépbe, és sehogy sem indul vele.
(Turion 64) Ha csak egy modult rakok bele, akármelyik slotba, akkor se.
Ha visszarakom egyik 256-ost, akármelyik slotba: indul, de ha melléteszem
az 1GB-osat, már nem. Ha nincs benne RAM, szintén nem indul (), ezt
csak azért írom le, mert tökugyanúgy nem indul, tehát venti felpörög, de már
bootolásig nem jut, és a kijelző sem kapcsol be: a BIOS-ig sem juthatok tehát
ezekkel az 1GB-osokkal. (Egyébként szerintem RAM nélkül is el kéne indulnia
annyira, hogy speaker csipogással jelezze, hogy "gond van a RAM-mal", nem?)Van valami ötlet, vagy máris (szerk: jövő héten) vihetem vissza a RAM-okat a kiskerbe, ahol vettem, hogy nem kompatibilis? Esetleg a CSX-et nem szereti?
Ugyanúgy Hynix chipek vannak rajta, csak értelemszerűen egy "picit" több, ráadásul a ram mindkét oldalán.
Mondjuk nem túl pörgős a topik, de hátha erre jár egy tulaj, és segít.
Addig meg beleolvasok még, mert láttam, hogy másnak ment 1GB-tal...Üdv,
DigitXT -
vallas
őstag
alaplapcsere 2,5 év után
, ilyenkor jól jön a 3 év carepack
-
vallas
őstag
válasz
parandroid #706 üzenetére
Ez már megoldódótt, most egy másik gondom van, az sokkal bosszantóbb...
a leg rosszabb az egészben, hogy úgy méz ki a dolog, hogy csak akkor hal le a gép néha ha dokkolón van... most ezt fogom kitesztelni.
-
parandroid
félisten
-
vallas
őstag
Hi!
az enyimbe is valami ilyen volt eredetileg, de gyorsan ki lett cserélve egy lg-re mert nekem sem szeretett sok lemezt, és nem tudtam vele mit csinálni, azóta nincs ilyen gondom.
amúgy a bios csere sem segitett a problémámon.....
Tanácstalan vagyok, lehet alaplaphibás a gép?
-
Rotor82
aktív tag
Hi all!
Kéne egy kis help!
Melyik dvd lemez a jobb DVD+R vs. DVD-R ill melyiket szetreti jobban és gyorsabban irni ez a laptop?Az én iróm tipusa egyébként:MATSHITA UJ-840D.
A bajom amúgy az, hogy 16x-os dvd lemezeket 2!szeresen enged csak irni...Már próbáltam keresni drivert, próbáltam többfajata iróprogit, de semmi eredmény...
TI milyen tipusú dvd lemezt irtok a gépetekkel? DVD+R vagy DVD-R?
Köszönöm elöre is a válaszokat! -
vallas
őstag
HAli mindenkinek!
Van új bios a géphez, bár lehet csak nekem volt új, de bedobom ,mert nekem úgy tűnik megoldotta a problémámat, hogy a dokkolóban lévő gép néha kéthetente, néha naponta leölte az usb-t, egyszer csak megálltak működni
a gépen vista van, és a bios frissítést is vistához javasolják, de gondolom xp alá sem árthat.
Amúgy még mindig van egy eladó ml-28-s 1,6-s 512-s procim eladó 5 ezerért ha érdekel valakit.
-
szektamokus
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, olyat csinál a gépem, hogy zene hallgatás közben akadozik a hang, általában percenként 1-szer, de van hogy többször is??? Mi lehet ennek az oka?
Valamint szerintem mintha kicsit torzítana is a hang.
Amúgy a hp oldalán lévő driverek vannak fent a gépen, film nézés közben semmi ilyet nem tapasztalok.Norbi
-
vallas
őstag
NA megjött a ram is, beleraktam, megy, de csak ennyi egyenlőre ,majd hétdőn melóba.
amúgy akinek vista van fenn, nem tapasztalt olyat, hogy a gép nem jön vissza alvó állapotból?
ilyet xp-n is csinált, ott a hibernálást kellett engedélyezni, vagy tiltani, ezt most nem tudom fejből, és utánna jó lett. -
-
vallas
őstag
Na meg volt a procicsere!
szépen muzsikál az új 2,0 gigás ML-37 proc
Már csak a memória kell és teljesen vista ready leszek! -
vallas
őstag
A háttértárvezérlő a kártyaolvasóé volt
érdekes módon, csak a home premium oldalon volt fenn a buisness vista oldalon nem, de a lényeg, hogy megy.
Megrendeltem az ml 37-s procit az ml 28 helyére 1,6 ghz/512 helyett 2,0 ghz/1mega kíváncsi vagyok milyen lesz.
meg elvileg érkezik a 2*1giga ram , de nagyon nehezen, mert már egy hete keresik, és még mindig nem volt nagykerbe
azért remélem jövő héten minden meglesz, és akkor szárnyalhat a noti
-
vallas
őstag
Üdv mindenkinek!
Gondoltam leírom a tapasztalatokat, mert feltettem a vistát a gépre 1,6-os proc, 1 giga ram, és egy 40-s vinyóra tettem fel, nem volt semmi gáz szépen felment, és a netről letöltött vistás driverek is szépen felkúsztak, bár az ati driverből a legfrissebb 7,12-t tettem fel miután moddosítottam a dh modtool- nevű progival.
ha valaki nem ismerné ezzel lehet a sima catalystot mobilyti catalystá moddolni.
Az egyetlen felkiáltójeles cucc a háttértárvezérlő -résznél van, de nem vettem észre hogy valamit jelenten.(a notin nincs net, majd a cégnél ráeresztem, és meglátjuk mi lesz vele)
feltoltam rá a vista sp1 rc-t is, ez kb 3-órába telt, meg kb 8*rebootba, de miután végzett simán megy a dolog.az 1 giga ram elég neki alapból, de én jövőre 2 gigára bővítem, biztos ami biztos, bár picsa drága a 1 gigás noti ddr, kb 2* annyi mint a ddr2-s ,de most még lehet kapni.
szóval aki eddig nem merte kipróbálni, az nyugodtan próbálja ki, szerintem jól megy a gép vistával!
-
Rotor82
aktív tag
Hi all!
Az eszközkezelöben a fingerprint sensornál és a háttértárvezérlönél felkiáltójel van....Nem adna valaki egy linket ahonnan le tudnám kapni a drivert hozzá???
Kösz elöre is! -
DEXTERke
tag
Ha valakit érdekel, van egy ilyen notim eladó
Részletek a [link]-en -
wmerlin
csendes tag
sziasztok!
Az nx6125-ös notim az alábbit produkálja:
Bekapcsolom, a hanggal semmi gond.
Ha egy kicsit hangosra állítom, és valami magas hang jön a hangszóróból, nagyon el kezd recsegni, de csak a jobb oldali hangszóró. Ez addig így is marad, amíg nem kapcsolom ki a gépet, és "nem hűl le".
A fülhallgató kiement perfect.
Ötlet?
-
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, h. most készülök venni egy LCD-t:
LG L222WS-SN
A probléma az lenne, h. rá tudom-e kötni a notimra?
HP nx6125 (Sempron)
Mivel ezen nincs DVI, valamilyen átalakítóval menni fog???
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!!
Üdv! -
BluEyes
őstag
Szia!
Egyértelmű kontakthiba. Kilazulhatott valami vagy esetleg oxidáció is okozhatja. Át kellene mozgatni, ki-be dugdosni a mozgatható alkatrészeket, memóriákat, hdd-t, optikai meghajtót, a billentyűzet alaplapi csatlakozóját, és mindent, ami csatlakozóval van ellátva. Ha nem vagy gyakorlott buheráló, dobj egy privit Xcbiker fórumtársnak, hátha tud valamit (vagy valakit) ajánlani. -
Rotor82
aktív tag
Üdv mki!
Nekem az egyetlen problémám már elég régen sajnos az ezzel a géppel, hogy ha mozgatom egyszerüen lefagy az egész!Pl, ha felemelem az asztalról és lerakom (óvatosan) máshova, úgy kifagy az egész win, mint a fene...Csak világit folyamatosan a vinyóért felelös kis led a bal alsó sarokban és nem tudok mit csinálni...Sokszor még kékhalál is társul hozzá...Olyan, mintha kontaktos lenne a winyó, vagy nemtudom.... Valami tipp valakinek???
-
potfay
csendes tag
Hello!
Tanácsot és segítséget szeretnék kérni!
Az ujjlenyomat olvasóról lenne szó, mert nem működik. A vásárlás során kapott cd-k elvesztek és nem tudom, hogy hogy volt előtte telepítve, mert le lett formázva a HD. A driver fenn van, mert lehúztam netről.
Csak azt nem tudom milyen software kell hozzá amivel kommunikál?
A mihamarabbi információt előre is köszönöm!!! -
snorbi94
csendes tag
sziasztok...en vettem egy hp compaq nx6125-t
.nagyon megy vagyok vele elegedve .azt szeretnem kerdezni hogy szerintetek megy a windows vista rajta .ezen vagyok elakadva hogy nem tudom xp-t vagy vista-t rakjak
legyszi segitsetek.es meg valami vki nem tudja , hogy kell formazni az akut??????nem tudom hogy kell
es nem karom elrontani az akut .....PLZ HELP PLZ HALP!!!!!!1
.......ELORE is KOSZI MINDENKINEK
-
indianka
tag
Sziasztok,
a napokban ismeretlen tettesek feltörték a lakásom, és HP NX6125 EK196ES típusú laptopom...Tudom h ez most nem ráz meg senkit, csak annyit kérnék, ha esetleg gyanúsan olcsón próbál valaki rátok sózni egy teljesen újnak kinéző (most lett kicserélve a burkolat) ilyen noti, az kérem jelezze felém egy privát üziben!!
előre is köszi -
indianka
tag
az én gépemen is megjelent a kopás, vagyis igazából úgy tűnt az egész mintha valamiféle fólia buborékosodna-válna fel...épp egy éve most jár le a gari...
bevittem a szervizbe, szó nélkül bevették, megcsinálták...kicserélték a teljes házat, sőt szerintem még a billenytyűzetet is, teljesen úgy néz ki mintha új lenne...elég komoly....éééés...ráadásként még díjmentesen házhoz is szállították amikor kész volt...(3 nap volt össz vissz)
szóval a hp szerviz előtt le a kalappal... -
kiskakas
senior tag
sziasztok,
egy nagyon jo cimbim angliaban van a hp nx6125 notijaval. A noti picivel tobb, mint 1 eves, a gar persze most jart le epp. egyik naprol a masikra egyszercsak nem szolt a gep 'hangja', tehat pl a winamp jatszana le vmit, de hang semmi.. Eszkozkezeloben a cucc rendben, ujratelepitve, tobb driverrel..linux live cd alatt detto.. Az eszkozt felismeri winxp es linux is,de hang nem jon ki a gepbol.. Mivel integralt a cucc,gondolom ilyenkor szerviz -> alaplapcsere.. Esetleg tipp, otlet? -
heim
tag
Sziasztok hallott valaki valamit a Hp 6710b-k alaplapcseréjéről? Vettem egy ilyen notit kb 2 hónapja. Folyamatosan megy a venti bármit csinálok. A Hp ügyfélszolgálat szerint alaplapcsere kell. Nem nagyon tetszik, hogy vettem egy akkor 300.000 ft-s gépet és két hónap múlva esetleg hetekig dekkol majd a szervízben. Egyébként tud valaki valamit a központi szervízről? Mennyi ideig húzódnak a dolgok stb. Jövő héten vittém a gépet...Esetleg adnak csere készüléket addig mert nagy szükségem lenne a munkában rá...
Előre is köszi mindenkinek az infókat. -
evo87
őstag
válasz
westlake #672 üzenetére
Igazából a baj az hogy már nemcsak a felső gombsornál, hanem a billentyűzet körül mindenhol kopik le a festék...és az a legérdekesebb hogy 2 hetet nem voltam itthon, a gép itt feküdt, és ezalatt is nőtt a kopott terület mértéke.
Ennyi pénzem viszont nem igazán lenne a javításra...ha lenne ennyim akkor memóriát vennék bele, az használ is valamit, ez pedig végső soron csak egy látványbeli romlást idéz elő. -
westlake
félisten
ez a fajta (nem hasznalatbol eredo) kopas kizarolag az nx6125-os tipust erinti.. ha a gep meg garos, akkor el kell vinni a markaszervizbe es kicsereltetni.. egy top case es egy button case csere utan ugy fog kinezni, mint uj koraban
egyebkent a ''holyagosodast'' nem lehet sehogysem megakadalyozni
-
Sanya8707
csendes tag
Ja és hogy érdemesebb bele ramot venni: Két egyformát egyszerre vagy lehet külön-külön is? 333Mhz-es DDR ram jó hozzá?
[Szerkesztve] -
Sanya8707
csendes tag
Sziasztok! Két dolog miatt írok ide! Egyik az az lenne, hogy milyen a gép(turion 1,8-as 512 Rammal) 64 bites vistával, érdemes-e feltenni? A másik, hogy hol lehet szerezni ramot olcsón, megbizhatót és legalább 2x512-őt? Légyszi írjatok! Köszi!
-
evo87
őstag
Megpróbáltam egy áttetsző ragasztóval lefedni, hátha akkor nem terjed tovább, de az a szomorú helyzet hogy annak ellenére is egyre nagyobb lesz a kopás
Viszont ami nagyon furcsa az egészben hogy mindez nagyon spontán módon történt, kb az elmúlt 1 hónapban, addig semmi... -
nytamas
csendes tag
Valami ilyesmit tapasztalok én is
. A ház széleinél a billentyűzet mellett + a retaineren( ez a bill. és a képernyő közötti rész) furcsa csillogás látszik, mintha valami fólia lenne a műanyagon( persze szó nincs erről). Nem tudom mitől van, az is lehet, hogy természetes amortizáció - öregszik a műanyag?
- decemberben lesz két éves. Más ötletem nincs, mivel ott is látható ez a jelenség, ahol soha meg sem érintettem a műanyagot.
Üdv.:
Tamás -
evo87
őstag
Sziasztok!
Furcsa jelenséget tapasztalok a gépemél. Kopik. Olyan helyeken, ahol általában nincs is semmi. Mert ha mondjuk a billentyűzet alatti rész kopna mert sokat van ott a kezem, azt megértem. De az én gépem a billentyűzet felett (a bill. és a képernyő közt) kopik egyre nagyobb nyomokban és nem tudom mi lehet az oka ennek.
Valakinek nincs valami ötlete hogy mitől ill. mi lehet erre a megfelelő megoldás?
üdv,
evo -
balu79
csendes tag
sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki? Szeretném bővíteni a gépem memóriáját, de nem tudom, hogy milyen típusúval lehet. Lehet/érdemes tenni bele DDR2-est vagy csak sima DDR-t?
Nx6125, AMD Turion ML-28.
Most két sima DDR van benne. (2x256)
Nagyon köszi, ha valakinek van valami tanácsa.
Balu -
wmerlin
csendes tag
Sziasztok!
Kipróbáltam a gépet Ubuntu7.04-el. Akit érdekel segíthetek ez a linux, megoszthatom a tapasztalatokat. (Vistával is próbáltam, gond nem volt vele...) Megy minden, a WLAN és a kártyaolvasó is, még a bluetooth van hátra meg a modem. De a modem is megoldott, ha jobban végiggondolom.
Üdv: wMerlin -
Nand_i
tag
-
vallas
őstag
Még egy kérdés?
nektek hányszoros a dvd író, mert nekem csak 1* vagy 2*-s sebességgel enged írni, és szerintem többet kellene tudnia -
vallas
őstag
Hali
szerintetetk lehet ebbe a gépbe procit cserélni?
gondolom lehet, de hol kapható bele nagyobb proci, mint a mostani 1600-s ml-28
mekkora procit bír kezelni max? -
szektamokus
tag
Sziasztok!
Akit érdekel, eladóvá vált a notim.
HP nx 6125 EK196ES
- 80GB 5400rpm
- DVD+/-RW DL író
- 1GB Kingston RAM
- 15'' XGA kijelző ( 1024x768 )
- Ati Mobility Radeon X300
- Bővítőhelyek: 1x 32 bites CardBus- és 16 bites PCMCIA-kártyák + 6-os kártyaolvasó
- Interfészek: Bluetooth, 3 USB 2.0, VGA, hangbemenet és -kimenet, 1394, táp, RJ-11, RJ-45, Kensington zárnyílás, S-video TV-kimenet, dokkolócsatlakozó, utazási akkumulátor-csatlakozó
- Gigabit Ethernet 10/100/1000, 56K modem, Broadcom 802.11 b/g mini-pci WLAN
A notira van gari augusztus elejéig.
ha érdekel írj! -
Hege
tag
Sziasztok!
Nem tudom láttátok-e,de vannak az nx6125-höz hivatalos Vistás driverek a HP honlapján. Örülök, hogy a HP adott ki ilyet. Elvileg van egy Upgrade tool is, ami az xp frissíti Vistára.
Én az XP mellé akartam felrakni a Vista 64 bites Enerprise változatát, de nem akar menni. Telepítés látszólag sikeres, de utána a bootolás során winload.exe missing or corrupt üzenet fogad. Már mindenféle megoldást próbáltam amit a google-n talátam.
A HP honlapján találtam új Biost, de csak a vistás driverek között van fent. Lehet segítene, ha azt felraknán, de félek utána nem indul el az xp, ami nagyon rossz lenne, mert minden munkám azon van.
Találkoztatok már hasonlóval? Mi lehet a megoldás?
Üdv.:Hege -
Carpio
tag
Nektek hány fokos szokott lenni a proci hőmérséklete netezés közben. Nekem általában 75 fok körül van és állandóan megy a venti - én ezt soknak találom. Hogyan tudnék ezen változtatni?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Aki már próbált 64-es win-t attől kérdezném hogy érdemes-e inkább azt használni a sima helyett, észlelhető-e valamennyire az a bizonyos ''plusz''? -
indianka
tag
sziasztok, akit esetleg érdekel, az enyém eladóvá vált sajnos (kell a pénz):
HP nx6125 EK196ES típusú notebookom eladóvá vállhat
CPU: AMD Turion64 mobile 1800 Mhz ML32 64bit
HDD: 80 gb 5400rpm 8MB cache
ram: 512 mb
8x DVD RW +/-, DL,
Kijelző: 15'' 1024 x 768 XGA TFT
HP Premier sound hang, SZTEREO,
vga:ATI RADEON XPRESS 200M SERIES 128mb shared
akksi: 6-cellás Lithium-Ion, 4 órát lazán bír,
56K modem, Bluetooth, ExpressCard slot, FireWire I-link, Gigabit LAN, PCMCIA, S-Video, Ujjlenyomat olvasó, USB 2.0 (3db), VGA monitor, Wireless 802.11b/g,6 in 1 kárytaolvasó,
2,7 kg
a laptop mindössze 5 hónapos, természetesen még garanciális, tökéletesen működik, és nagyon meg vagyok vele elégedve,
ajándékba adok hozzá egy trust usb notebook egeret
ha érdekel, írj privátot!!!!
[Szerkesztve] -
kokkolino
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. El szeretném adni az 6125-öt, de nem igazán vagyok képben az áraival, amit el KELL kérni érte. Nem szeretném elherdálni, de azt sem, hogy hónapokig áruljam. 2005 novemberi Photo Hall beszerzés. 1.6 Turion van benne. A memóriát feltoltam 1024 Mb-ra. Van benne Ujjlenyomat olvasó. Az aksi már csak 20-30 percet bír sajnos. Optikailag, mint az új, a fólia még rajta van a billentyű körül. Soha nem hagyta el a szobát.
Köszi! -
Ákoska
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az Altiris Local Recovery programmal kapcsolatban:
Nem igazán értem a működési elvét. Minden bekapcsolásnál elindul egy ellenőrzés (ami kb 1-2 perc)utána újraindulás, meg még a rendszer felállása közben is elindul a windowsban (mozog a jobb alsó sarokban a kicsi piros kör, ha rákattintok, akkor látom, hogy szinkronizálja az adatbázisával a jelenlegi állapotot. De akkor miért van a bekapcsolásnál az a vmi, és újraindulás?
Tudnátok adni egy helyes beállítást? (olyasmire gondolok, hogy pl megmondhatom neki, hogy csak minden héten pénteken 20:00-kor csinljon ilyen ellenőrzést).
Meg nagyon lelassult a gép mostanában (biztosan kevés már az 512-128 memória...
Várom a válasz(oka)t! -
wmerlin
csendes tag
Sziasztok!
Nekem Vista van fenn, végleges verzió, méghozzá a Vista Business, 32 Bit. Driverek szinte nem is kellettek hozzzá, csak a kártyaolvasót kellett feltelepíteni az XP-s driverrel. Ne a HP-s csomaggal tegyétek fel hanem külön csak a driver file-jait használjátok!
A videoártya és a chipset drivere is jó ha nem a gyári hanem az ATI (még béta, de remélem hamarosan lesz normális is), mert különben nem tudtok fényerőt állítani az LCD-n menet közben.
Az összes többi dirvert a Windows Update-ről le lehet szedni!
Nekem nagyon jól muzsikál, az Aero-t is ismán viszi, bár ha be van kapcsolva a PowerPlay, akkor picit lassabb, de nem zavaró, inkább csak észrevehető.
Ha valakit érdekel, szívesen válaszolok mindenre!
wmerlin -
Hege
tag
Sziasztok!
Kicsit haldoklik a topic, de azért gondoltam bedobok egy kérdést.
Használja valaki már Vistával a gépet? Én tervezem, hogy felrakom, de azért jó lenne 1-2 tapasztalatot olvasni előtte. Driverek, sebesség, stb ...
Végülis a 64-bites XP alá is volt mindenhez driver, csak az újlenyomatolvasóhoz nem, de lehet, hogy Vistához már lesz az is. Szóval kacérkodom a gondolattal, hogy felrakom az XP mellé, csak legyen egy kis időm végre.
Üdv.:Hege -
Lovag1
csendes tag
Sziasztok!
Szintén laptopot vennék vennék (sulinet), ki mit tud javasolni:
Elképzeléseim:
1:
márka... számos ismerősömnek ment tönkre laptopja 1 év után de ha megkérdezem a szervizeseket milyen márkát vegyek nagyon eltérőek a vélemények: Fujitsu Siemenst nagyon nem ajánlják Clevot szintén nem ha már sulinetes akkor 3 év garival de az csak DELL-nek van alapból a többinél lehet kiegészitő garit venni de az is elég drága. ACER ~21e ft brutto a +1 év gar és igy 2 év van rajta ASUS eleve 2 év... HP IBM tipusok 1 év és elég drága egy ugyanolyan tudásu ASUS hoz vagy ACER hez képest.
2:
Ha már 3 évig nem adhatom el akkor ha nem is villámgyorsan de menjen rajta a vista.
3:
Ár: 60e ft visszajár, ha cégesre veszem visszakapom az áfát, tehát szempont nekem hogy az áfarész ne érje el a 60e ft ot sőt sulinetes ajánlatok általában kicsit drágábbak mert a boltok visszeélnek vele igy kb 230e ft bruttóig mennék el e fölött jobban megéri ha cégesre veszem és visszaigénylem az áfát.
4:
Nem feltétlen szempont de ha már van akkor lehessen rajta pár játékot futtatni legyen valamennyi saját VGA memóriája.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Intel processzoros gépekben (core duo, core 2 duo) nem nagyon találtam olyat amiben van saját memóriás VGA csak nagyon drágán 250-300 tól felfelé. Tudtok ajánlani olyat aminek van saját memóriája és br 230e körül van?
Marad az AMD sempron 64 vagy turion, a sempronról azt olvastam h 64 biten nagyon lassu (mert emulálja csak, most lehet h butaságot irtam) de legalább megy rajta de csak szenved vele... Ár szempontjából pedig nekem a sempron 64 lenne a legjobb pl ASUS Q048 180e ért de ha szar akkor inkább áldozok 30e el többet egy turionért.
A köv sulinetes tipusokat találtam ami szinte minden szempontomnak megfelel:
2év gar:
ASUS A6M Q048 (sempron):180e
ASUS A6M Q035 (sempron):186e
ASUS A6KM Q056 (turion) : 204e
ASUS A6KM Q157 (turion) : 210e
ASUS A6M Q024 (turion X2): 227e
1év gar:
ACER 3103 NLM (sempron) :150e (2 év garral 172e de akkor már inkább az ASUS)
ACER 5101 AWLMI (turion):192e (2 év garral:227e)
Kérdés:
van e komolyabb teljesitmény kölünbség a sempron és a turion között 32 illetve 64 biten?
illetve ugyanez a turion és core vagy core 2 duo között? illetve a turion és a turion x2 között?
Köszönettel
Lovag1 -
wmerlin
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy 1 Gb-os memóriamodult a gépembe, 400MHz-es KingMaxx. De sehogy sem megy 400 MHz-en. Vagy a memória órajele is változik a prociéval? Az everest mindíg azt írja, hogy memory clock 163,2 meg ilyenek.
Valaki tud rá megoldást?
Köszi: wMerlin -
Magnat
veterán
Kösz az infót!
Meglehet, bár nem teljesen világos, h melyik az ok és melyik az okozat, de tény, h most a régebbi wlan driverrel minden műxik frankón, úh így hagyom ... amikor az újabbat feltettem, akkor is frissen lett fellökve a synaptics, szal inkább arra hajlok, h az újabb wlan driver vmiért nem ok nálamt, és emiatt nem tudtam bekapcsolni sem a gombbal, de nem biztos ... ki kéne próbálni most feltenni megint az új drivert, de nincs hozzá energiám
Mod: ezt a PowerPlay fület merre lelem? Logikusan az asztal tulajdonságai/beállítások/speciális körül keresném, de nem találom ...
[Szerkesztve] -
Jester
aktív tag
CPU downclock: ez win xp alatt gyakorlatilag az energiagazdálkodás funkció állításában ki is merül. Ha legalacsonyaabra akarod venni, akkor:
Asztal -> tulajdonságok -> képernyőkímélő -> energiagazdálkodás -> sémák fülön a maximális telepet választod a hozdozható/laptop helyett.
GPU: ez pedig a PowerPlay-t takarja a kártyánál, és a grafikus kártya tulajdonságai között kell álíítanod értelem szerint a powerplay fülön... Csak egy csúszka van, ez 100 v. 300 MHz-es órajelet jelent a GPU-nak, állástól függően.
Mod.: gyorsbillentyűk egy régebbi bios frissítés sután nálam sem működtek addig, amíg a synaptics drivert újra fel nem tettem, de ezt írták is a HP honlapján, hogy fel kell teeni a frissítés után mindenképp... Esetleg egy ilyen jelenségbe futottál bele a wlan gomboddal?
[Szerkesztve] -
Magnat
veterán
Meg tudná vki mondani, hol kell engedélyezni a cpu downlockot, illetve, h a gpu-ra is van-e ilyen opció?
-
Magnat
veterán
Sziasztok, megkértek, h telepítsem fel a drivereket egy ilyen gépre, találkozott már vki olyannal, h az összes wifi driver szó nélkül feltelepül, de nem talál hálózatot a gép és a wifi meg a bluetooth sem kapcsolódik be, meg a wifi ledje sem gyullad ki? Végül úgy sikerült megoldanom, h a Broadcom Wireless LAN Driver-ből a previous versiont tettem fel, az 5.00 C-t ([link])
-
mukos
tag
Szia! Én nekem sikerült a 64bitest feltuszkolni sok mindent felismert magától sajna az audio hoz nem találtam drivert
Nekem lassaban bootol mint az Xp
pedig nekem is 1 giga ram van
[link]
Ja és nem tom miért látja ennyinek a procit mikor 1.6 lennemég 1 link itt van pár 64bit-es driverek [link] Ha valaki talált a audiohoz drivert megoszthatja
Másik ,a képen ez az osztályzás hogy történik minnél nagyobb annál jobb vagy minnél jobb annál kisebb értéket kap a gép?
-
kazmerr
aktív tag
Sziasztok!
Kíváncsiságból kipróbáltam a Vista-t, és nagy csodálkozásomra 32-bit-es változatban futott csak (legalábbis a vista saját bevallása szerint), Van valakinek tapasztalata hogy ez miért van esetleg én olvastam csak valamit félre? Egyébként 1 Gb rammal már elég korrekten fut, gyorsabban bootol mint az xp. Vizuálisan elég meggyöző, és kezelhető...
Remélem a home változat xphome-ról nem lesz túl drága upgrade csomagban... -
Tibcsik
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP NX 6125 gépem SXGA kijelzővel.
A problémám az lenne, hogy egy ideje a színátmeneteknél csíkokat látok. Ezt régebben nem vettem észre. Felraktam a legújabb VGA drivert, de az sem segített.
A felbontás beállítása és minden egyéb szerintem ok.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Köszi: Tibcsik -
krumpligumo
csendes tag
thx a választ
-
Angyal07
tag
válasz
krumpligumo #626 üzenetére
DDR2 felejtős. Teljesen más tészta. Egyébként szerintem a DDR1 modulok is nagyjából olyan árban találhatóak. Nincs igazán eltérés.
-
DigitXT
félisten
válasz
krumpligumo #626 üzenetére
ha jól tudom a tokozásban nincsen eltérés
Dehogynincs, bár nem nagyon feltűnő.
Lényeg: ha DDR van benne, a DDR2 felejtős. -
krumpligumo
csendes tag
Hali.
nekem egy py419-em van és az érdekelne hogy csak a DDR1-es vagy esetleg a DDR2-es ram modulokat is képes-e olvasni, mert ha jól tudom a tokozásban nincsen eltérés.
És most láttam olcsós DDR2-eseket ami kellene(mármint membővítés miatt) -
evo87
őstag
válasz
Shadowfax #617 üzenetére
A hiba kb 1,5 hete van jelen, de az elején nagyon ritka volt.
Két dolog ami még eszembe jutott:
-Kb 2 hete van olyan xp-m, ami egyben xp sp2 is, tehát nem külön szerivzcsomag telepítős.
-rmclock utility-t használok, persze egy kis feszmódosítással (július óta).
A feszállítgatás nem hinném hogy bajt csinálna mert már túl régóta megy vele a gép...viszont a winxp_sp2 telepítés gyanúsan közel esik hozzá. -
Angyal07
tag
Ha jól tudom, akkor a garlevélen szereplő bármely hozzád közeleső vagy szimpatikus szervízbe viheted. Ha máshol nem, akkor a hp oldalán megtalálod őket gondolom.
Az az igazság, ha csíkozódik, akkor lehet ram, de azt mondod, hogy az kizártad. Viszont ez az egyszínű képernyő elég aggasztó. Sajnos ezt te magad nem tudod kitesztelni, meg felesleges is, mert ezért van a szervíz, és te úgyse cseréled magadnak. Az adataidat meg mentsd le előtte. Ha nincs géped, akkor az egyik haverodnál. Biztos, ami biztos.
Minél hamarabb adod le, annál hamarabb lesz kész. Felesleges az időt húzni, mivel nagyon úgy néz ki, hogy kapufás. -
evo87
őstag
válasz
Angyal07 #612 üzenetére
Valami ötlet hogy mivel lehet a gond? Valamilyen teszter progi nem tudja kimutatni?
Egyébként ilyenkor hová kell vinni? Ahol vettem és ők eljuttatják a Hp szervízbe vagy egyszerűen csak egy nekem szimpi Hp szevízbe beviszem?
Amúgy az a legidegesítőbb hogy most kezdődi a zh időszak és a cuccok nagy része gépen van fenn, szóval van olyan tantárgy aminek az esetében a laptopomból élek.....szóval enyhén szólva is ideges vagyok... -
evo87
őstag
válasz
Angyal07 #605 üzenetére
Valószínűleg nem a memória hibázik, ugyanis tökéletesen a helyükön vannak a modulok, ráadásul a memtest86 is alátámasztja, hogy a memória tökéletesen működik. Innentől kezdve kezdek ideges lenni...
Mostmár gyakrabban fagy mint eddig, bár már nem kékhalálos formában történik a dolog, hanem csak szimplán befagy és néha villan egy minimlisat a kijelző a fagyást követően. -
evo87
őstag
Sziasztok!
Kis bibi lenne a gépemmel. Teljesen váratlan időpontokban (néha órákig működik gond nélkül, de előfordult már hogy 30 perc alatt kétszer is megmakkant) kékhalált hal szegény, de sajnos a hibaüzenetet nem nagyon tudom elolvasni, mert olyan gyorsan eltűnik a kép.
Biztos nem az oprendszerrel van a gáz, mert win reinstall után sem változott meg a helyzet.
Előfordulhat hogy a memória csúszott ki a slotból egy kicsit??? Vagy mi lehet a probléma???
Előre is köszi,
evo -
Nand_i
tag
Nekem Kingston modulok vannak benne, Albacompnál
vettem, árra nem emlékszem sajna, de ha veszel akkor szerintem 400ast vegyél. Sima ddr bele kell hogy menjen, elnézhetett vmit az eladó.
Más:
Nem tudja vki h MT -s Turiont bele lehet-e rakni a gépbe? Mármint tudná kezelni a BIOS? -
wmerlin
csendes tag
Én az ''akva komputer''-nél vettem 400 MHz-es ramot (1GB) a gépembe, jól megfér az egyik eredeti 256-ossal párban. Az eredeti Infineon 333MHz, az új pedig KingMaxx 400MHz-es modul. Az üzletben engedték kipróbálni, úgyhogy nem volt vele gond eddig... Remélem nem is lesz.
Üdv: wMerlin
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest