Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ΞΔGLΞ

nagyúr

válasz SeniorTilla #37184 üzenetére

Köszi a választ.
    Az előbb voltam tesztelgetni, nem igazán győzött meg sajnos, de gondolom egy új telepítéssel, fel lehetne rázni.
    Azért furcsállottam, hogy ez az i7 740QM egy elég "gyenge" processszor, hiába a 4 mag 8 szál, az i5 két magos (m 450) pontosan annyit hozott egy IBT teszt alatt, mint a 740-es. Ez az élményindexben is megmutatkozott. 740----7.1, 450---6.9.

Konkrétan a fényerő és a képminőség volt a másik, ami nem tetszett bár arra elég volt, hogy tesztelgessem, de ezt a (max) fényerőt a lenovo laposom talán 2-es (legfeljebb 3) szinten hozza és akkor még van 8! 7 felett kiégeti az ember szemét.

Egyébként szép lapos és minden más tetszett, de nekem számít a gyorsaság, és azt hittem, hogy itt azért elég jelentős különbség lesz, de hogy szinte "nincs is", az elég gáz, és csak parasztvakításnak tartom a benne lévő processzort, hiába ugrál fel néha 1.7-ről, 2.8-ra, sajnos ezzel sem tud jelentősen "többet számolni".

Pedig megvettem volna, de ez így nekünk nem felel meg, sajnos.

• ΞΔGLΞ

nagyúr

válasz SeniorTilla #37180 üzenetére

Sziasztok!

Néztem tegnap egy nagyon jó állapotban lévő dv8 laptopot, még a fóliák is rajta vannak. I7 740QM. 4GB, GT230, gondoltam megveszem a páromnak, de ami feltűnt, hogy a yt videók tök szaggatottan mentek ff és ie alatt is. Más böngésző nem volt fent.

Lehet egyébként ez vga hiba, vagy esetleg szoftveresen megoldódik? Új telepítést biztos kap majd, ha esetleg megveszem és egy SSD-ét is. Mire figyeljek egy ilyen laptop megvásárlásával? Egyébként 120 ezret kérnek érte, mint írtam, mint a gyári állapot. Futtattam rajta egy cinebench-et is, az is egy picit szaggatott volt, mondjuk 18.5 fps-t adott rá, ez így rendben lenne?

Az nem lehet, hogy processzor nem dolgozott max órajelen, pl egy kicsomagolás, másolás egy i5-ös (2 magos, m450)laposon, ami gyorsabb volt, igaz abban SSD van.

:R

szerk: bocs új helyett a válaszra nyomtam....

Új hozzászólás Aktív témák