Új hozzászólás Aktív témák
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
bepken #51750 üzenetére
Ez bontott, drágábban, nem biztos, hogy megéri.
Másrészt, ha ránézel a kompatibilis típusokra:
HP Pavilion 15-p000 (DDY14ALC000)
HP Pavilion 15-p100 (DDY14ALC010)
HP Pavilion 15-p200 (DDY14ALC020)Szerintem ugyanaz a kábel és szériánként más kódot kapott a HP rendszerében, odaírtam zárójelben.
Még erre is kereshetsz:
P/N: 762519-001 -
Gus
aktív tag
válasz
bepken #51516 üzenetére
Mondjuk Pl. A kábelen lévő számot érdemes megnézni, amikor szétszeded, úgy egyértelműen beazonosítható.
-
mrbego
aktív tag
válasz
bepken #47464 üzenetére
Szia,
az én Pavilion 15 P253NH gépemhez másfél éve vettem egy teljesen átlagos caddy-t az Aqua-ból. Valami Icybox vagy mi a neve.
Azóta is tökéletesen működik benne az 500GB-os merevlemez.
Igaz régebben próbáltam benne párszor 1TB-osat is, azt néha nem ismerte fel, ezért is vettem aztán 500GB-os HDD-t bele, ezen is bőven elférek. (Az 1 terást meg beletettem egy mobil külső házba, erre mentegek néha biztonsági mentést.) -
mrbego
aktív tag
válasz
bepken #46087 üzenetére
Szia,
hasonló lapos van nekem is, és fél éve (akkor 1 éves korában) bővítés miatt megbontottam saját magam, több YT video alapján.
Ahogy a videokból is kitűnt - és már saját tapasztalat is - , hogy csak a volt macerás, hogy a billentyűzet illetve az egész felső részt körben szétpattogtassam (úgy, hogy ne törjön le egy fül sem).
Ha egy kis kézügyességed van, akkor szerintem videok alapján magad is szétszedheted, csak a szét/össze pattintásokkal kell ügyeskedni.Egyébként először a boltban érdeklődtem, mivel még garanciás, de ott közölték, hogy 7000,-Ft-ért beleteszik az SSD-t és a memóriát nekem, ha náluk veszem meg azokat. Így él(ne) továbbra is a +2 év szalonos garancia.
Ennyiért inkább megvettem egy memória modult és beszereltem magam.
-
spyduck
nagyúr
válasz
bepken #46082 üzenetére
Szőrnyű olvasni, de személyesen is tapasztalom, hogy mennyi dilettáns dolgozik a supportnál.
Nem kell takarítani? Persze... [link]
Nem kell újrapasztázni, persze.... [link]A laptopok többsége azért megy tönkre, mert nem takarítják. Ha mindenki rendszeres időközönként takarítaná a ventit és újrapasztázná a CPU és GPU párost, akkor a szervizek lehet tönkre is mennének.
A sűrített levegő pedig veszélyes, mi konkrétan 2db laptopot is tönkretettünk a páralecsapódás okozta zárlat miatt. A legbiztonságosabb módja a takarításnak a páramentesített kompresszor (35.000Ft). -
bepken
veterán
válasz
bepken #45941 üzenetére
HP szervizt felhívtam, ott lazán leráztak azzal, hogy a laptopot nem szokás újrapasztázni....hűtőventit meg magamnak is ki tudom takarítani sűrített levegővel, emiatt nem fogják nekem szétszedni. nem tudom pontosan megállapítani, mennyivel melegedik jobban (ha egyáltalán), mint gyári új állapotában, csak gondoltam, átnéznék nekem még utoljára. létezik, hogy én ilyet nem kérhetek garanciális időn belül?
vinyóra meg azt mondta egyébként, hogy futtassak le egy hard drive check-et biosból, ha ott "PASSED", akkor minden okés. ez is tényleg ilyen triviális volna? bármilyen ránézés, ellenőrzés nélkül?
-
bepken
veterán
válasz
bepken #40542 üzenetére
sziasztok!
nem vagyok benne biztos, hogy bárkit is érdekel, de azért röviden leírnám a szervizes tapasztalataimat
felkerestem a Smart Service ügyfélszolgálatát, rögzítették a panaszomat, másnap jött a gépért egy DPD futár (ez volt hétfőn), csütörtökön pedig vissza is hozták. kicserélték a ventit, illetve a vinyót is tesztelték (elvileg azt nem cserélték) - ráadásul az egész folyamatot nyomon tudtam követni. még a DPD bénázásával is belefért 5 napba az egész procedúra.
most már csak abban reménykedek, hogy ez a ventilátor probléma nem fog újra jelentkezni
vagy lehet, hogy megszívtam és valami típushibáról van szó? csak mert ugye 3 hónap alatt előjött....
-
bepken
veterán
válasz
bepken #39687 üzenetére
közben nézelődtem, és ezeket találtam...
AIDA szerint ezekhez nincs driver telepítve:
- Intel Broadwell PCH-LP - Thermal Controller
(PCI\VEN_8086&DEV_9CA4&SUBSYS_00000000&REV_03)
- Microsoft tápadapter (ACPI\VEN_ACPI&DEV_0003)
- Microsoft ACPI szabványnak megfelelő vezérlőmódú telep
(ACPI\VEN_PNP&DEV_0C0A)illetve az AIDA által javasolt driver update oldal ezt írja:
- Intel(R) 9 Series Chipset Family SATA AHCI Controller - out of date
(Illesztőprogram dátuma: 2014.06.20. )Intel oldaláról letöltöttem egy Driver Update Utility nevű cuccot, semmit nem talált. illetve természetesen a windows update is megért egy próbát, de csodák csodája...elhasalt
kérdésem: hol a fenébe kellene még drivert keresnem, ha sem a HP, sem pedig az Intel oldalán nem találok ilyet?
-
aktív tag
válasz
bepken #39620 üzenetére
Igen, ez meg a másik...
Khelben: Milyen laptopot vegyek topikban már ajánlottál 650 G1-et.[link]
Meg 450 G2-t néztem még, de ezek a használtak is jónak tűnnek. Jövő hét végéig valamelyik mindenképp lesz, még akkor mérlegelek.
A billentyűzet átmatricázás tartós dolog? Amit linkeltél német. -
Lacielvtárs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged