- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
Majd köv gépindításnál megnézem.
Nekem összesen 1 Gb van a gépbe a sajátgépnél 896 mb ramot mutat.Tehát 128 megát vesz le. -
frizso
senior tag
Hi, prószálgattam a A T5600 procim alap feszét (1,15v) csökkenteni NHC-vel és arra jutottam, hogy 0,95 volton 1833Mhz mellett stabil Ez a minimális fesz ami adható neki!
Ez normális, hogy ilyen alacsony feszen is stabil, vagy minden notinál így van -
BluEyes
őstag
Nem noti, hanem proci függő, és teljesen normális. Gondolj bele, hogy ha egy proci feszemelés nélkül megy stabilan mondjuk 30%-kal a gyári sebesség fölött, akkor miért is ne menne kisebb fesszel is a gyári sebességen?
Teszteld be jól leterhelve, és ha stabil, örülj neki oszt hagyd így.
[Szerkesztve]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
frizso
senior tag
-
cucka
addikt
válasz Darth_Revan #949 üzenetére
hát ha a szabad memória mennyiségét nézed, akkor nem. nálam most 2 gigából 17 mega szabad, ~1.5giga pedig cache. ez, akármennyire hihetetlen, de jó dolog, ugyanis a rengeteg kihasználatlan memóriától nem lesz gyorsabb a gép, ha viszont igyekszünk minél hatékonyabban cache-elni a vinyó tartalmát, akkor meg igen. a vista pontosan ezt csinálja, ha meg éppen valamelyik programnak memóriára van szüksége, akkor a cache-elt cuccokat úgyis azonnal kidobálja.
-
cucka
addikt
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #944 üzenetére
up (az 1. pontban kérdezettnek )
-
yash
senior tag
Hát, sajnos be kell, hogy véssek egy óriási fekete pontot a HP-nak. Az 525ezres gépem alja kopott, és kiderült, hogy nem anyagában festett a müanyag...
-
Darth_Revan
veterán
Nah kipróbáltam én is a 7.7-es drivert (korábban csa ka 7.6ost próbáltam ki),edig nekem ugyanolyannak tűnik,mint a régi. Half Life 2-ben próbáltam...1 grafikai bugot,ami a régivel volt,javított az új,viszont megjelent 1 új grafikai bug a régi helyébe (ami talán még idegesítőbb is)...
[Szerkesztve] -
RexpecT
addikt
válasz Darth_Revan #967 üzenetére
Végülis eddig egész jó ( leszámítva a Control Centeres cuccot és az eseménynaplós cuccot) majd ha lesz idöm meg kedvem felrakom a Wow-ot megnézem azzal mi a helyzet.
-
frizso
senior tag
válasz Adrián29 #961 üzenetére
Azt nem tudom, hogy szokás-e tunigolni, de én kipróbálnám!!!
Azaz a videókarit go7600 már sikerült is a a Gyári 450/380-ról felhúzni 565/460-ra és itt még stabil és semmivel sem melegszik jobban!!! De a teljesítménye nagyon sokat nőtt!
Alap 3dmark2005: 3447pötty
Tuning 3dmark2005: 4463pötty -
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #969 üzenetére
Nah ennyit erről,visszatettem a régi eredeti drivert,ennek köszönhetően már nincs a korábban tapasztalt grafikai bug a HL2-ben,viszont(!) megjelent egy újabb bug,ami még a másik 2nél is idegesítőbb...nemtom,de amint hozzányúlok a VGA driverhez,csak rosszabb lesz... Lehet inkább ledúrom az egész XP-t és megnézem Vista hogy megy rajta...
-
Adrián29
aktív tag
válasz Darth_Revan #971 üzenetére
Ugyanerre vagyok én is kiváncsi.Gondolom ha valami gond lesz igy akkor ugrott a garancia...
-
frizso
senior tag
válasz Darth_Revan #971 üzenetére
Videókarit simán, COOLBITS.reg + Riva Tuner, bár a riva nem is kellene, mert a Coolbits.reg regisztrálás után az Nvidia panelen feldobja az órajelek tuningolási lehetőségét! Van olyan funkció, hogy optimál órajel beállítás észlelése, ott nekem 490/460-at állított be, de a GPU még sokkal tovább bírta a tuningot, a memómak 460 a vége! e felett már szemetel
Proci tunig még nem jött össze
Próbálkoztam a Clockgen progival, de ebben sajna nincs beleintegrálva az én alaplapi chipsetem beállítása, és így a tuning elején rossz memória címzéseket ad meg. Pár másodperc és fagyi! Biosból sajna nem lehet tuningolni! -
Adrián29
aktív tag
válasz Darth_Revan #972 üzenetére
Fura,de nekem elösször Vista volt fent,de ott bizony nekem gondjim voltak.Párszor a kép elhomályosodott olyan volt mintha áramütés érte volna.
Felraktam a XP-t és minden jól működik. -
frizso
senior tag
válasz Adrián29 #973 üzenetére
Mi gond lehetne?
Annyira túl vannak biztosítva a notik, hogy a tuning felső határa előtt figyelmeztetett a progi, hogy hé öreg ez má kicsit sok lesz, vegyé vissza, és autómatán visszaállt!!!
Ha COOLBITS-al húzod a vidókarit, akkor kárt nem tudsz tenni benne, mert végleges beállítás előtt teszteli az általad beállított értékeket és ha nem megfelelő (tehát hibázik, vagy káros) autómatán visszaállítja az uccsó jó beállított értéket!!! A lényeg, hogy ne nagy léptékben menjél felfelé, mert akkor előfordulhat az is, hogy kifagy a gép -
RexpecT
addikt
válasz Darth_Revan #972 üzenetére
Én ha találok valami uj drivert akkor mindig ujrarakom az Xp-t is.
-
CartoonN
csendes tag
Üdv. emberek!
HP 510-hez Vista alá nincs semmi driver?
Legalábbis nem találok az oldalukon, csak a HP Update van ott.
Ill. XP Prof. alá melyik chipset-et kell felrakni?
Intel Chipset Installation Utility for ICH7
vagy ezt?
Intel Chipset Installation Utility -
Adrián29
aktív tag
Azt nem tom
Talán valaki nagy jelentőséget tulajdonít a driver frissitésnek.
Múlthéten vettem meg a notimat,feltelepítettem a rendszert.És minden ok.Tudom,ált több idő kell míg egy rendszer beáll,de most megvagyok vele elégedve.
Eszem ágában sincs ujratelepíteni a rendszert -
westlake
félisten
szerintem te nem ezt akartad irni, hanem azt, hogy midig leszeded a legujabb drivereket es ha valamilyen oknal fogva ujra kell telepitened az xp-t, akkor mar a legujabb drivereket telepited fel.. nem? (szal szerintem inkabb eloszor kerdezzetek ra, hogy az illeto mit is akart valojaban irni, aztan ha biztositott afelol, hogy ''igen, azt'', akkor utana nyugodtan lehet rajta csodalkozni )
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz CartoonN #985 üzenetére
segitenek:
intel chipset driver 8.4.0.1010 (vista & xp) [link]
en meg nem telepitettem vistat hp-s notira, igy nem tudom megmondani, hogy mennyire tamogatja driver szinten oket.. vegulis ez egy eleg uj oprendszer (tele mindenfele driverrel), igy elkepzelheto, hogy mindenhez tarsit viszonylag friss drivert.. raadasul a windows update is csidakra kepes! ne legyunk lustak hasznalni
conexant hangvezerlo drivert a gyarto oldalan egyaltalan nem talaltam, intel 915 integralt videohoz agyarto oldalan nincs vistas driver, az intel wifi-hez van majusi driver, de eppen nem elerheto a letoltesi link, mashoz meg igazan nem kell driver..
,Play nice!
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyen típusú notit? [link] HP 530 GJ269AA
Ha igen, mondana róla valami véleményt? Vistát használ hozzá? Megbízható? Egyben van a gép?Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
RexpecT
addikt
Letöltöm és ha ujrarakom a rendszert akkor már azzal a driverrel rakom fel.Tehát letöltöm a drivereket és ha ugy gondolom hogy kellene egy uj Xp akkor azokkal telepítem ujra.
Pontosan azért csinálom így hogy stabil legyen a rendszerem. -
Sárpac
nagyúr
Nem is gondoltam volna, hogy a memset ilyen jól működik a hp nx7400as gépemen winrarba 910KB/s-ről 1070KB/s-re sikerült feltornázni 2X1GB DDR2 667es mempárt, és Everestben is megugrottak az értékek!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
parandroid
félisten
válasz westlake #990 üzenetére
Az nc4200-on a Vista minden hardverkomponenst felismert, egyedül a hanghoz és a kártyaolvasóhoz javasolt frissítést, de azok is mentek rendesen frissítés előtt is. Persze ez nem egy új gép, ellenben elég elterjedt részegységekből épül fel.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
westlake
félisten
válasz parandroid #996 üzenetére
a gyari vistaban levo driverekhez javasolt az update frissitest, vagy a hp.com-rol leszedheto, legfrissebb driverekhez? egyebkent erdekes, hogy a hp.com-on van vistas i915 integralt vga driver, az intel.com-on pedig nincs.. a hang es a vga driver januar 30-ai, a broadcom wlan pedig januar 15-ei..
Play nice!
-
westlake
félisten
allitolag, allitolag... ki allitotta?? en mar 3 evvel ezelott felhuztam egy dothan-os asus notit 1.8 gigarol 2.6-ra szerencsem volt, mert az orajel generatorat eppen tartalmazta a clockgen.. egyebkent a mostani notikkal felesleges probalkozni, mert (sajnos) a hp sajat maganak gyartatja a generatort.. magyarul olyan egyedi, hogy meg pdf sem letezik hozza, igy modosito progit sem tudnak hozza kesziteni..
Play nice!
-
parandroid
félisten
válasz westlake #998 üzenetére
Letöltöttem a HP oldaláról a Vista drivereket, de nem volt rájuk szükség. A Vista beépített drivereivel is ment minden. Az említett két dolognál pedig ő javasolta, hogy frissítsem.
Ezeket raktam csak fel:
SP34473 - Synaptics Touchpad
SP34478 - Media Card Reader Driver
SP34562 - Essential System Updates for Microsoft Vista
SP34702 - ADI SoundMAX AC97 Vista Audio Driver
A touchpad drivert is csak azért, mert így tudtam csak letiltani a tapipadon duplakattintást, ami az agyamra megy, amikor görgetés közben egy link fölött úgy dönt, hogy ő most duplakattint. Az Essential Systm Updates nem tudom mi, de jól hangzott, feltettem. A két ajánlott frissítést a Vista töltötte le és tette fel, miután beleegyeztem.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest