Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
válasz
xyzikeee #1460 üzenetére
Szerintem foglalkozz a mellékküldetésekkel is. Nagyon sok XP-t lehet szerezni pl. a banditatáborokból és vadászpróbákból, plusz sok jó cuccot is adnak jutalomként. Én már nem is tudom, hányadszor játszom végig (a Remasteredet először, de a Zero Dawn-t rengetegszer kivittem már), és azt tapasztalatból mondom, hogy nem érdemes rohanni a főküldetésekkel.
Emellett kezdetben a felszerelés javítása és a fontos skillek megszerzése legyen az elsődleges feladatod, hiszen Aloy elég minimális cuccal kezd. Ilyenkor jó taktika lehet a lesből támadás, füttyel odahívod egyesével az ellent, majd leszúrod lándzsával. Ehhez két skill kell, amit érdemes mindjárt a játék legelején megszerezni: Silent Strike és Lure Call (Bár a Lure Call mellőzhető, ha felszedsz követ és magad elé dobod, az is hatásos, de nekem nagyon tetszik, ahogy fütyögök a gépeknek.
). A Lure Call helyett - vagy után - válaszd a Gatherer és Herbalist skilleket, amivel több növényt tudsz gyűjteni és kétszer akkora lesz a gyógynövényes erszényed.
A Silent Drop képesség nekem nem annyira érdekes, ezzel nem hallanak meg a gépek, ha mögéjük ugrasz, bár nem sok helyzetben tudod kihasználni. Viszont meg kell szerezni, mert alatta van a Low Profile, ami a kezdeti lopakodásnál segít, sokkal nehezebben vesznek észre az ellenfelek guggolva járás közben. De ami legfontosabb, az a Dodge Prowess, ezzel ha nyomva tartod az oldalra ugrást, Aloy sokkal messzebbre
tud vetődni. Ez pedig nagyon fontos, hogy kikerüld a támadásokat.A Silent Strike egyébként működik fütty nélkül is, csak arra kell figyelni, hogy az ellenfél ne vegyen észre. Vagy ne tudjon rá reagálni. Például, ha gyorsan odafutsz hozzá, mielőtt támadna, akkor is ledöfheted, csak figyelj, hogy megjelenjen az ikon. Szintén nagyon fontos a Concentration képesség, amivel célzás közben lelassíthatod az időt, így pontosabban tudsz célozni. Ez pedig életbevágó, hiszen a Horizon-ban a gépeket páncélborítások fedik, ha csak simán megszórod őket nyilakkal, nem sok hatásuk lesz.
Igyekezz az érzékeny pontokon eltalálni őket (amik világítanak, ha megvizsgálod őket a fókusszal), illetve azt is figyeld, hogy milyen sebzéstípusra ellenállók, vagy érzékenyek. Ha például tűzre érzékeny, érdemes tűzsebzésű lövedékkel megszórni. Ezek státusz-effektet raknak rá (égés), amíg az tart, folyamatosan sebződnek. Szintén fontos adalék, hogy ha egy elemi sebzésre érzékeny tartályt eltalálod egy ugyanolyan elemi sebzésű nyíllal, akkor kis késleltetés után felrobbannak, komoly sebzést okozva a gépekben, ha csordákban vannak. Érdemes kihasználni.
Amit érdemes még megszerezni, az a több nyíl egyszerre kilövése (Double Shot és Triple Shot), amivel megduplázzuk- és triplázzuk a sebzést. Ehhez fel kell oldani a Heavy Lifter-t is, amivel nehézfegyferrel gyorsabban tudunk mozogni. Jól jöhet ez is kezdetben, ha belefutsz olyan küldetésbe, ahol a kisebb ellenfelek mellett van egy nagyobb gép is, amit nyíllal nehéz lenne kinyírni. Ekkor minél hamarabb lődd le róla a fegyverét (vagy ha van olyan katona, akinél van, azt használd), és azzal szórdd meg, hamarabb kipurcan.
Ruha tekintetében eleinte érdemes lopakodásra fejleszteni, hiszen kezdetben nem igazán tudunk még nyílt harcot vívni a gépekkel. A felszerelés javítása is fontos, az alapanyagok gyűjtésével és a tarisznyák növelésével egyre több cuccot tudsz cipelni és érdemes vadállatokat elejteni és gyűjtögetni, hiszen a húsból és növényekből potikat tudsz gyártani, amik sokat segítenek. Plusz sok trófeát is szerezhetsz így, amikért komoly pénzeket kapsz.
Kezdetben limitált a tarisznyád mérete, ezért ajánlom a Shard Salvager képesség mielőbbi megtanulását, amivel a felesleges cuccokat az áruk feléért le tudod bontani. Később is jól jön, de az elején sokszor muszáj valamit lebontani, ha nem tudsz felvenni egy jobb dolgot. És amint lehet, szerezd meg az Expert Carver-t is (alatta van), ezzel sokkal nagyobb eséllyel tudsz értékes alapanyagokat kinyerni a vadállatokból és a gépekből. Majd a Hoarder (szintén alatta), amivel 20%-kal több hely lesz a tarisznyád minden tárolójában. Utána a Scavenger és Ammo Crafter kell, amivel több fejlesztést és lőszert kapunk.
A Critical Strike képesség is jól jön, ezzel nagy sebzést mérhetsz a mozgásképtelen ellenfelekre. A kisebb gépeket a lándzsád erős utésével (Heavy Attack) pár ütésből le tudod teríteni, nagyobbakhoz ajánlott egy Ropecaster (kötelekkel megkötözni), vagy a lábukat eltalálva földre dönteni őket. Nagyobb ellenfeleknél több kötél és nyíl kell, de ha sikerül, könnyen lehet sebezni őket, míg a földön fekszenek. Persze ez inkább a későbbiekben jó taktika, mikor már nem kell a bokorban lapulni.
Ami még mindenképp kell, az a Tinker, bár elég baj, hogy 3 pontot el kell baszni a Disarm Traps (csapdák hatástalanítása) képességre, de nagyon fontos, hogy a ruhákból és fegyverekből újra tudjuk hasznosítani a fejlesztéseket, így anélkül cserélhetjük őket, hogy elvesznének. Szintén érdemes behúzni a Scavenger+ skillt is, amivel még nagyobb eséllyel kapunk értékes alkatrészeket a gépekből. Amik még kellenek kezdetben, az a Concentration+, Fast Reload és a Critical Hit+. Ezek tovább erősítik a továbbiakat és több időd lesz pontos célzásokhoz.
Ezzel nagyjából a fontosabb képességek megvannak, amiket szerintem kezdetben érdemes megszerezni. A ruhák és fegyverek fejlesztésénél még arra ügyelj, hogy később, ha már több hellyel rendelkeznek, ne egyforma Coil-t tegyél bele, mert van egy maximum érték, ami felett már nem javulnak a sebzések. Zölddel mutatja az érték növekedését, pirossal a csökkenést, és feketével láthatod, meddig lehet húzni az adott értéket. Ha eléri a maximumot, akkor hiába raksz be még egy növelést, nem lesz hatása. Szintén nincs hatása olyannak, amit a fegyver nem tud (Pl. tűzsebzés növelést nem éri meg olyan íjba rakni, ami nem tud tüzes nyilat lőni). Érdemes vegyesen pakolni, hogy ne vesszenek kárba az értékek.
Szerintem ezzel nagyjából lefedtem a lényeget. Igazság szerint a Zero Dawn - és a Forbidden West is - kezdetben kicsit lassan indul, mivel még nincs meg a felszerelés és a képességek. De ha átbillensz azon a szakaszon, mikor már elég sebzést tudsz bevinni a gépek többségének, utána könnyebbé válik, mert nem kell folyton a bokorban lapulni, vagy sunnyogva megkerülni a nagyobb hordákat sem.
-
Drenadar
veterán
válasz
xyzikeee #1460 üzenetére
lehet a nehézségi szintet érdemes lejjebb venni.
egyszerűen csak a tradereknél érdemes venni a magasabb szintű felszerelést.
Jah meg a skill pontok... én mikor elöször játszottam nem foglalkoztam a közelharccal... hááát pedig pár skill felvétele után brutálislándzsával a sok kisebb enemyt simán leverem minimális sérüléssel...
szintezz ahhoz csak őlni kell + küldizni.
Sokszor nekem az old meg durvább szitut hogy Overrideolok egy két gépet... persze ezekhez csinálni kell azokat a specko helyeket ahol ezeket megkapja az ember.
És a fegyverek is nagyon sokat számítanak, hogy mit használ az ember...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Edition + Joystick állomás! CFI-2016
- Eladó egy Thrustmaster TMX kormány Xbox -hoz
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest