Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Így a játék nagyjából kimaradtál pedig. Teli van kellemes mellékküldetésekel és egyéb szálakkal, nekem a gyűjtögetős feladatok nagyon teszettek. Főleg a romok, bár a Tomb Raider rebootban lettek volna hasonlók annak idején. Én semmit nem éreztem abból, hogy a fő cselekmény vége nehéz lenne, voltak annál sokkal izzasztóbb részek is szerintem a játékban.
Nekem a sok-sok lootolás (főleg a fegyverek és páncélok fejlesztéséhez) és a bugok miatt (ezeken dolgoznak) vannak kifogásaim.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #532 üzenetére
Na, mostanra fejeztem be olyan értelemben, hogy megvan a platina. 126 óra, normál fokozaton. A skillfát még ki akarom maxolni, ehhez az Arena hiányzik. Ill. az összes machine strike figurát meg akarom venni a Mastertől, de ehhez brutál mennyiséget kell grindolni. Valószínű, azt már easy loot mellett teszem. A (legendary) fegyverek/páncélok felfejlesztését pedig easy loot mellett is elengedem inkább.
-
törölt tag
válasz
SH4D0W2011 #531 üzenetére
Megnéztem és igen, a kezdetektől ilyen grafikát vártam volna, nem az a zizis retket, amit eddig produkált a játék. A quality mód még mindig lassúnak hat (szerintem az nincs stabil 30 FPS), de ilyen performance mód után egy percig se érdekel. Vissza is térek a játékhoz és kockulok egy nagyot a hétvégén. -
törölt tag
Van, hogy időm sincs játszani vagy más dologgal foglalkozom inkább. Az utóbbi két hétben pl. be se kapcsoltam a PS-t, és ezen a héten se fogom ahogy kinéz, talán vasárnap estefelé picit. De majd lassanként végigjátszom.
Van, amikor többet tolom, a március-április most nem olyan volt.
-
törölt tag
Nekem sincs meg egyelőre mind, csak már látom azt, hogy mire valók. Szerintem én elég későn jutottam idáig a játékban, mert szeretek minden bokor mögé benézni és lassan haladok. Egy 60 órám lehet benne (most nem vagyok előtte), és a tékép felén nem is jártam még.
Valószínű, szólt valaki a modoknak, nem tudom, én csak most látom, hogy hiányoznak hozzászólások. De nem emlékszem, hogy melyikek, és ez azért árulkodik.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred #514 üzenetére
Azok jók benne, nekem főleg a relic runok jönnek be. Többször eszembe jutott, hogy bár a Tomb Raider rebootban láttam volna több ilyesmit, mert tud működni a dolog.
Az külön csattanó volt, amikor kiderült, hogy mire is valók az ornamentek.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred #512 üzenetére
Értelek szerintem, nekem ez így nem állt össze. Most, hogy írod, inkább azt tűnik fel, amikor nincs ikon, vagy van, de nem a kívánt tárgyat veszi fel, személyt szólítja meg. De ezek engem kevésbé zavarnak.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred #510 üzenetére
Tényleg nem volt annyi, de majdnem. 31190 forintba került, ez a PS4 & PS5 Digital Deluxe kiadás.
Harcrendszerrel mi a gondod? Szerintem az teljesen frappáns, más kérdés, hogy sokszor béna vagyok benne. De az user error.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred #508 üzenetére
Én a harcrendszert pl. épp nem tartom hibának. Talán nem áll annyira kézre mint némelyik más játékban, de inkább dizájndöntés hogy ilyen, és nekem alapvetően tetszik is.
A technikai dolgok miatt viszont szerintem csak jól jár, aki vár még vele. Számomra ez biztos , hogy nem érte meg az előrendelésben kifizetett 32 ezer forintot.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #481 üzenetére
Egy másik dolog, hogy OLED-en gyors a válaszidő, nincs mosódás, ezért előbb szemet szúr az alacsony framerate. És minél nagyobb a tévé, vagy minél jobban kitölti a látómezőt, ez annál zavaróbb is. Cserébe magas framerate mellett mozgás közben is éles marad a kép. Így tényleg tényező lehet a tévé abban, hogy miként látja valaki egy játékban a mozgást.
-
törölt tag
Ott a linkemen a mérés, hogy rossz benne a HDR mód. Egekbe tolt APL és csúcsok, fluktuáló fényerő, nem is a PS5 beállításait használja mint kb. bármelyik másik játék. Ez épp egy olyan hiba, ami szinte szó szerint is kiveri az ember szemét.
Lehet, már patchelték, azt nem tudom.
-
törölt tag
"hetek óta 1-2 órát tudok csak vele játszani, majd utána egész nap, mintha hegesztést bámultam volna úgy ég a szemem."
Idő és igazából lelkesedés hiányában régen játszottam vele, nem tudom, miként patchelték. Eredetileg segített a játék menüjében a Brightness -2 és Highlights -8, legalábbis LG OLED-en HGiG módban. HDTVTest.
Gondolom, HDR-ben játszod, esetleg próbáld te is ezeket a csúszkákat mozgatni. Bár lenne olyan módja, amivel úgy fut PS5-ön, mint az első rész. Számomra az élvezetesebb, mert vajsima és nincsenek látványos renderhibák.
-
törölt tag
Az a baj, hogy a Forbidden Westben kocagémer (nálam is kocább
) ismerősök is látták, hogy "homályos", "zizis" performance-ben a kép. Valamit eltosztak benne, mert egy másik játékomban sincs ilyen probléma a 60 FPS-sel, beleértve a Zero Dawnt is.
Elvileg készül egy nagy patch az új részhez, az hátha rendberakja.
#414 Mike
Aktívan követik a Redditet (amiért le a kalappal), ismertek számukra a gondok. Szerintem egy PH!-féle súlytalan fórumon is érdemes beszélni ezekről, hogy ha valaki innét gondolkodik a játékon, akkor tudjon mérlegelni, ne érje meglepetés. -
törölt tag
Ezt a performance módról írta, amivel alapvető problémák vannak sajnos. Ilyen értelemben a PS4 színvonala még túlzás is.
Ezt nagyon sajnálom, mert az előző rész konzolon is bitang jól néz ki, és PS5-ön az is 60 FPS. Gondoltam, hogy a Forbidden West performance módja legalább olyan lesz. (Quality módban pedig a HDR-kezeléssel vannak többek közt gondok, ráadásul nem tűnik egy "folyamatos 30 FPS-nek" talán a frame pacing miatt, nem tudom. Miközben az előző részt példaként lehetett mutogatni, hogy 30 FPS de milyen milyen jól megcsinálták.)
-
törölt tag
-
törölt tag
Számomra sokkal inkább a Ratchet and Clank. A HDR-implementáció és a 60 FPS mód egyszerűen félresikerült a Forbidden Westben.
Játékmenet kapcsán, tegnap egy mellékküldetést és egy relic runt csináltam meg, mindkettőben elvesztette a fonalat:
- Mellékküldetésnél egy "katlan" tetejére kellett feljutni, és úgy érzékelte, hogy feljutottam, csak mert alulról bescanneltem a felül levő gépeket.
- A romnál úgy érzékelte, hogy kell egy kulcs. Ezt viszont már behelyeztem korábban a megfelelő helyre, csak utána meghaltam.Telis-tele van hasonlókkal ez a játék, ami nem AAA színvonal az én szememben. (Ill. lehet, hogy manapság sajnos pontosan az.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- BMW topik
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Everest / AIDA64 topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED, 2026.10.03-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- Nyugatinál Playstation 5 digitális/lemezes/ pro + 3 év garancia + beszámítok
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- Újszerű Playstation 5 Pro 2 TB -- Digital -- 3 hónap garival
- PlayStation VR2
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest