Aktív témák

• Thoty
    senior tag

Sziasztok!
    Néhány tapasztalatot megosztanék erről a telefonról. Egy hétig voltam gazdája egy fehér Honor 4c-nek, majd mivel nem tudtam a hülyeségeivel megbarátkozni, visszavittem az Edigitalba és visszakértem az árát.

Ami tetszett:
    - kedvező ár
    - szép kijelző, a készülék is egész elegáns
    - jó kamera
    - a 8 mag és a 2GB RAM nagyon hasznos, főleg ennyiért
    - az EMUI designja és funkciói egész jók, bár az egész egy MIUI koppintás
    - az akku mindenféle hókuszpókusz nélkül nekem simán bírta volna másfél napig, de én minden éjjel töltöm a telefonjaimat, így pontos értéket nem tudok
    - a GPS vétel elfogadható, bár a Moto G-m gyorsabban talál meg több műholdat ugyanott.

Ami nem tetszett:
    - nincs normális adatforgalom kijelzés
    - az éjszakai módot (holdacska ikon) teljesen rapszodikus módon kikapcsolta magától. Csodás volt arra ébredni reggel 5-kor, hogy jött egy spam mail
    - a bluetooth modulja rendszeresen eldobta az autóm kihangosítóját. Volt, hogy ki is kapcsolta magától a bluetooth-ot a telefon, megoldást nem találtam rá.
    - az EMUI-ban volt pár menüpont, ami teljesen érthetetlen, ilyen pl. a védett alkalmazások. Nem próbáltam ki, de ha pl. nem teszem védett módba az email vagy a GMail appot, akkor nem jönnek az emailek, mert nem ébresztheti fel a telefont? Ha így van, akkor ez egy vicc. Stock androidnál nincs ilyen, mégis rendben működik
    - a WiFi modult "mindig bekapcsolva" módra állítottam, ennek ellenére kikapcsolta, amikor ki volt kapcsolva a kijelző
    - szintén, ha a WiFi-t arra állítottam, hogy kapcsolja, ki amikor ki van kapcsolva a kijelző, akkor kikapcsolta, de nem váltott át 3G-re csak akkor, amikor felébresztettem a telefont... így nem kaptam meg időben az emaileket és üzeneteket
    - a hátlap a mintázata ellenére csúszik (rendeltem hozzá tokot, ha kell valakinek, hardveraprón megtalálja)
    - a telefon mérete nagy, "kétkezes", bár úgy látom, rendes hardverrel nem lehet manapság kisebbet kapni
    - ez nem a Honor 4c hibája, hanem a Google-é, de iPhone után a Google Cloud Messaging szolgáltatása az őrületbe kergetett. Az Android ezt használja arra, hogy a leveleket, üzeneteket szinkronizálja push módban. Volt, hogy emailek megérkezését csak órákkal az után jelezte a telefon, hogy azok ténylegesen beérkeztek volna. Skype és Hangouts üzenetekkel szintén ez volt a helyzet, ezekre is GCM-et használ.
    - nincs Android 5.0? Más Huawei-t már kiadtak 5.0-val, ezt miért nem?

A telefonomon még a *069-es rom volt, lehet, hogy az itt belinkelt *070-esben pár dolgot javítottak a fentiekből.

Aktív témák