- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
HP 6930p-hez linkelne nekem vki egy AHCI drivert?
köszönet -
spyduck
nagyúr
Csak, hogy ha vki keresőbe beírja és megtalálja:
GL40-es chpiset avagy Lenovo N500 SATA driver: [link]
-
spyduck
nagyúr
Igen én is észrevettem azt a hibát ami lentebb leírtál más gépeken de annak az a magyarázata, h másik chipsethez való ahci drivert kell beleintegrálni amit nem tudom honnan lehetne letölteni.
De már nem is foglakozok vele ugyanis ősszel kijön a végleges WIN7. Nekem már az RC is jobban bejön mint az XP csak a némító gombot ki/be kapcsolgatja ha nem nyúlok a géphez pár percig ami kicsit zavaró. Remélhetőleg a hiba ki lesz javítva. -
spyduck
nagyúr
vistának sokkal jobb az energiagazdálkodása is
Én nem így vettem észre!Nem igazán tudom elképzelni, hogy mindenkinek pont 1 vagy 2 program miatt kell xp t használni
Azért használnak XP-t mert gyorsabb, és kisebb a rendszerigénye, meg azt szokták meg.Én próbáltam Lenovo N200-on és HP 6910p-n a Vistát és a következőkre lettem figyelmes:
-Az N200-ban egy 1,6ghz-es Dualcore proci volt. Még optimalizálva is 20% magasabb volt a hőmérséklet mint XP-n, ráadásul mindig ment a venti ami ugyancsak idegesítő volt. A borzalmas lassúságról ne is beszéljünk.
-HP 6910p-vel meg mivel erősebb rendszer volt mivel (T7300-as C2D és 2 giga ram) a Home prémium jól ment és nem volt vele problémám de az XP-hez képes lasab volt és az optimalizálás után is 1 órával kevesebbet bírt az akksi. A Vista Business pedig katasztrófálisan lassú volt. -
spyduck
nagyúr
válasz
Bianconeri #297 üzenetére
milyen notid van?
-
spyduck
nagyúr
Mint a topik szerzője azon embereknek akik csalódtak a Vistában mert egy lassú ..... és helyette az XP-hez menekültek vissza próbáljátok ki a WINDOWS 7-et, megéri
-
spyduck
nagyúr
Az a baj mindkettőtök esetében, h másfajta chipset drivert kéne integráli az nlite-ba. Amikor én ezt a topikot csináltam még csak 965 meg 945-ös chipsetes SATA notik voltak.
Keressetek a notitokhoz való chipsetet és működni fog. -
spyduck
nagyúr
(1) berakod az XP CD-t
(2) biosban be kell állítani, h előszőr a CD/DVD-ről bootoljon (lehet nálad alapból így van szóval nem is biztos, h kell)
(3) Mondja, h nyomj egy gombot-->nyomsz egy gombot
(4) enter-->esc-->F8-->T-->L (megadod a partíció nagyságát, ha akarod kettőt is csinálhatsz)-->enter-->enter -
spyduck
nagyúr
Vki nem tudna linkelni az új chipkészletek közül is sata drivereket?
-
spyduck
nagyúr
Először is ajánlom,h tedd fel a legfrissebb bios-t és abban kapcsold ki a SATA módot.
Azért kapsz kékhalált mert nem olyan chipset van benne (965,945) amiket én feltöltöttem. Ha találok ilyet valahol felrakom és rád dobok egy privit.
Amúgy ez van a tiédben: Mobile Intel® GL40 Express lapkakészlet -
spyduck
nagyúr
válasz
Stereopheis #216 üzenetére
Tudomásom szerint csak drivereket lehet integrálni olyan formátumban mint amit a SATA-nál is láthatsz.
-
spyduck
nagyúr
Most vmit nem értek. Jó páran panaszkodnak, h nem megy az integrálás. Miért? Másfajta chipset másfajta sata driverrel vagy mi?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Gézengúz #183 üzenetére
Hidd el simán menni fog, de ha nem hiszed olvasd el a többi hsz.-t, mindenkinek sikerült.
SATA mód előnye:
Kipróbáltam 2 ugyan olyan gépen. Előnye tényleg csak a hibernálásban van ami észrevehető de az nagyon. SATA módban a hibernálás 2s, ha nincs SATA mód nagyon változó de átlagban 15s. -
spyduck
nagyúr
válasz
wandor0930 #172 üzenetére
Elvileg az AMD-s procival szerelt notik chipsetjeinél nem kell szenvedni a sata driver integrálásával. Nem láttam még erre példát.
-
spyduck
nagyúr
Ha megnézed az első hsz.-t láthatod, h kell olyan XP-t csinálni amivel ez a probléma kiküszöbölhető.
-Ha sima xp-vel telepítesz akkor ki kell kapcsolni AHCI-t. Ha felraktad az XP-t így akkor ne kapcsold vissza az AHCI.t mert "kékhalál fogad". Nem tudsz ezzel semmit se csinálni, integrálni kell az XP-be a sata drivert.
-Látható előnye a ki-be kapcsoláskor és a hibernáláskor lesz, talán egy picivel gyorsabb, de túl sok értelme sztem ninhcs. -
spyduck
nagyúr
válasz
ApróHird9999 #89 üzenetére
Nem tudom mi az az NCQ?
Én úgy tudtam eddig ha vki nem integrálta a sata drivert xp-be akkor csak annyi hátránya származott belőle, hogy lassabban hibernált a gép.
Ha a bios-ban van olyan lehgetőség, h sata natív mód kikapcsolása akkor fölösleges ez a herce-hurca. -
spyduck
nagyúr
válasz
ApróHird9999 #87 üzenetére
igen.
-
spyduck
nagyúr
Javítás:
Ezt a topikot azért nyitom mert rengeteg olyan kérdés van: "Hogy telepítsek XP-t, nem látja a merevlemezes meghajtót?" stb.....
Egyszerű és gyors!Hozzávalók:-1db üres CD
-1db Windows XP CD
-Nlite nevű program, letöltés: [link] [link]
-DVD/CD író szoftver: pl.: Alkohol 120%
-Sata driver letöltése: [link]Ezzel elvileg egy univerzális Windows XP-t lehet készíteni ami minden notebook-hoz jó! Persze az Nlite-ba való integráció során minden integrálható file-t be kell tölteni!!!
Egyéb módszer:
Van egy olyan módszer is, h bios-ban a SATA módot kikapcsolod. Ha nem találsz ilyet akkor töltsd le a legújabb bios-t abban hátha benne van, ha ez sem nyert akkor marad a fenti variáció!
Előfordulhat:
Régen Vista volt a gépen és az XP felrakása után egyes hardverek nem jól működnek, ezt megoldja egy új, friss bios letöltése a gyártó honlapjáról!
Nlite-al való XP elkészítése:
Értelemszerűen ugyan ezt meg kell csinálni 945-el is! -
spyduck
nagyúr
Akinek nem jött be a lenti módszer próbálja így: (Majd ha lesz több időm módosíttatom a topikot!)
Értelem szerűen még bele lehet integrálni a 945-t is!
-
spyduck
nagyúr
-
spyduck
nagyúr
[Racecem már átrakta, innét törlöm, hogy ne kelljen kétszer átlapozni. - peterkeT]
[ Módosította: parandroid ]
-
spyduck
nagyúr
Kiegészítés:
Itt lehet letölteni az Nlite-ba való sata drivert:
[link]
Mindent be kell integrálni és tulajdonképpen egy univerzális XP telepítő cd-t kapunk! -
spyduck
nagyúr
A képekkel az a gond, h a képfeltotles.hu-ra raktam fel és úgy látom a szerverükkel némi probléma van! Hátha megoldódik!
Eddig jó volt... -
spyduck
nagyúr
Ezt a topikot azért nyitom mert rengeteg olyan kérdés van: "Hogy telepítsek XP-t, nem látja a merevlemezes meghajtót?" stb.....
Egyszerű és gyors!Hozzávalók:-1db üres CD
-1db Windows XP CD
-Nlite nevű program, letöltés: [link] [link]
-DVD/CD író szoftver: pl.: Alkohol 120%
-Sata driver letöltése: [link]Ezzel elvileg egy univerzális Windows XP-t lehet készíteni ami minden notebook-hoz jó! Persze az Nlite-ba való integráció során minden integrálható file-t be kell tölteni!!!
Egyéb módszer:
Van egy olyan módszer is, h bios-ban a SATA módot kikapcsolod. Ha nem találsz ilyet akkor töltsd le a legújabb bios-t abban hátha benne van, ha ez sem nyert akkor marad a fenti variáció!
Előfordulhat:
Régen Vista volt a gépen és az XP felrakása után egyes hardverek nem jól működnek, ezt megoldja egy új, friss bios letöltése a gyártó honlapjáról!
Nlite-al való XP elkészítése:
Értelemszerűen ugyan ezt meg kell csinálni 945-el is![ Módosította: Loretto ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest