Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönjük az egész topic és a pc-style.hu team nevében: [link]
-
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Már csak azt kellene tudni hogy a nikkelezés jár -e valamilyen magas hőhatással, mert akkor szétmennek a heatpipe csövek

-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Megnéztem az alaplap dobozán a leírást és "All New Copper SILENT-PIPE thermal solution covering the chipset and CPU power MOSFET, dramatically reducing CPU zone temperature."
Tehát réznek kell lennie. -
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Az a Silent-pipe írás nekem kicsit gyanús, ha az nem ragasztott, hanem a lemezből megmunkált felület, akkor bizony ez csak alumínium lesz

-
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Ez réz vagy alu és rezezve van?
-
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Milyen borda az?
Szerintem nincs, hiszen hőleadó felület

Dobj egy képet róla

MmDorian
Azok bizony itthon készültek, semmi extra a sima piros sata kábelre ha jól emlékszem 10-es harisnya, de a zsugorcsőből nagyobb kellett, mert a 10-es harisnyához ami jó lett volna bizony keskeny és nem lehetett a széles csati fejtől ráhúzni, így kénytelen voltam beszerezni nagyobbat, ami szerencsére összement annyira hogy kellően ráfeszüljön a kábelre (hőlégfúvó helyett hajszárítóval csináltam)
-
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Ha festeni akarod ez az alap dolgok egyikéhez tartozik, hogy teljesen szétcsavarod/szétfúrod az egész házat

Akkor lenne igazán jó, ha mindent csak csavar fogna, és nem szegecs

-
TomiLi
addikt
Na itt rendezzük el a vezetékeket!!!!
-
DjAaron
tag
Nos, ilyen lesz egyszer a házam
http://www.themodnation-forums.com/viewtopic.php?t=100 -
aero.
veterán
miért lett megcsonkítva az oldal címe a topik címében?
-
Cthulhu Dawn
őstag
-
TazLeacher
nagyúr
Kicsit OFF, de tök jó látni, hogy ennyire felélénkült a topic...sorra készülnek a szebbnél szebb gépek. Grat mindenkinek.
-
creed13
tag
válasz
MmDorian
üzenetére
Hiába csiszolgatod meg szépítgeted a vonalakat a vágás mentén nem lesznek valami nyerők, úgyhogy én azt javaslom te is találj ki valami ilyesmit, ahogy én is...

-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Főleg miután 2 flakon festék se sokkal olcsóbb.
Huhúúú közben óhajtottak válaszolni a cromkontaktól.
"Amennyiben a munkadarab festék és lakkmentes, akkor a nikkelezés megoldható.
Az ára 200 Ft/dm2."
Hát ez jó olcsó lesz. Chipsethűtők ugyebár lakkmentesek?
-
TazLeacher
nagyúr
-
MmDorian
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Hm...megkérdezhetem, hogy hol ? Ismerős, vagy csak "úgy" ?
Bár talán az fílingesebb, ha magadnak csinálod, csak közel sem biztos, hogy olyan szép lesz...
Csak nekem fura, hogy egy autófényezőhöz viszem a házat ? Semmi extra, elviszem a házat, kiadom az ukázt, és csinálják ? Érdekes. Át kell gondolni.

-
kelzsoca
félisten
válasz
MmDorian
üzenetére
Amit látsz, azt egyedül én csináltam, senki nem segített, nem vittem sehová lefújatni

A ház az autófesték matt fekete (2x400ml spray)
A narancs pedig acryl lack spray 2x400ml szintén!Mindkét szín 3x volt fújva, illetve voltak helyek ahol kicsit többször kellett átmenni!
Nem volt kis melo, mivel én is szétszedtem darabokra a házat, majd felcsiszoltam, zsírtalanítottam, és úgy fújtam

Arra figyelj majd ha esetleg színre fújod a házat hogy a kivágásnál szépen dolgozd el a felületet festés előtt, mert az egyenetlenségeket, esetleges bevágásokat a festés szépen felerősíti és kihozza

-
MmDorian
őstag
Emberek, tönkretesztek

Kell ez nekem ? Nem, dehogynem...úgy ráizgultam a házfestésre, hogy az nem igaz, ráadásul már a 2 szín a menő, eddig jó lettem volna egy sima feketével is, de most valami faszás szín-kombónak örülnék...

ááá

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Beszéltem már vele. Azt mondta, hogy mivel egyik gépe sincs már meg, nem tud olyan képeket csinálni, ami felkerülhetne. De hamarosan megint lesz új projekt valószínű...
-
TomiLi
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére

Elolvastam jones965 írását aházának készüléséről! Szép munka!!!!

Kiderült, hogyan készült az asus logo
Nem gondoltam volna, hogy neonok világítják meg!!! De ott is a fehér plexi miatt lesz ilyen szép egyenletes!Én ezért választottam az FT01-es házat, ez teljesen kicsontozható

-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
TomiLi
üzenetére
Ez a beborítás fasza ötlet.
De amúgy se használok semmilyen olyat ami ötnegyedes helybe menne, mivel a DVD íróm tönkrement és most egy külsőt használok. De a CM nekem is jobban tetszik (az ára már nem), főleg a külseje fogott meg, de a belseje ennek orvosolható. Van egy olyan érzésem amúgy, hogy a kébül menedzsment miatt az alaplapi tálca ki-be vételét aligha venném igénybe.
-
TomiLi
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Húú, köszi! megkörnyékezem!

Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor nekem a CM jobban tetszik összeségében!
Az viszont igaz, hogy a Lian Li 5,25" -ös lefogatóihoz képest a CM.- é ocsmány!
De azokat le lehet venni, és helyette csavar! Azt a részt meg be lehetne borítani sík lemezzel, vagy szivaccsal, vagy gumi lappal. Persze csak igényesen!
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
TomiLi
üzenetére
jones965 is ilyenre csinálta meg (szerk.: vagy mégsem
, mindenesetre világít) az alaplap alatti "tálcát", szóval ha valaki, ő biztos tudhatja.
Amúgy csináltam a két ellenfélről összehasonlító képeket, a CM-nek a külseje szebb, a Lian Li-nek a belseje...bár CM belsőkéje egész pofás lenne ha nem lennének ott azok a nagy randa fekete merevlemez meg ötnegyedes rögzítők. Ha esetleg olyan házam lesz biztos leveszem azokat és csak egy merevlemeztartó lesz benne...amelyikben a merevlemez van.
Szóval kép 1, 2, 3DjAaron: Az a szín elég merész.

-
TomiLi
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
pfüüüü de szép lenne! Plexiből lehetne neki foglalatot is csinálni.....
Másik tpikban már tárgyaltuk, lehet itt is, de nincs ötleted, ötletetek, hogy a jó fenébe van megcsinálva a murderbox08-ban az ssd tartó feletti matt kék világítás???? Mert ha ki van kapcsolva, akkor olyan matt fekete a világító rész is, mint maga a ház???
És mi a fene az a illuminted.... "tálca" - ami az alaplap alatt van .... Az hogy lesz olyan szép fehér egyenletes fényű??? Úgy értem nem látszik benne a led, fénycső, vagy nem tudom mi van benne.... Olyan mintha az egész tálca egy izzó lenne.... -
TomiLi
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Hát ez az!
Azért írtam, hogy sufni!
De elgondolkoztam, mert egy fehér plexi csík mögött jól nézne ki! Lehet
-
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Neked aztán beteg 5leteid vannak

-
TomiLi
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Ment válasz!
No-kia: Kaptam hozzá drivert (WIN7 alatt megy most tökéletesen!) is és Szoftvert is!
A szoftver nagyon részletes, rengeteg dolgot tud megjeleníteni, akár te is beírhatsz bármit...Arra még nem jöttem rá, hogy kell egy nagyobb szöveget megjeleníteni, úgy hogy mind a négy sort használja..... De kiderítem
-
No-kia
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
inkább vegyél egy gyárilag cső alakú IDE kábelt

-
Cthulhu Dawn
őstag
Azon gondolkoztam lehetséges e IDE kábelt harisnyázni 3 mm-es harisnyával. Tehát leszedem a csatlakozót és szétválasztom a szálakat mondjuk négyesével, hogy beférjenek a harisnyába majd lezsugorcsövezve vissza a fejbe. Érdekesen nézne ki.

-
kelzsoca
félisten
válasz
MmDorian
üzenetére
Hát kompresszornál azért lényegesen több festék kell, mivel ott jobban szétszórja (még ha állítható is a fej)
Hogy milyen festék

Talán valami autófényezőt kellene megkérdezni, hogy mi lenne ideális, ami kellően tapad, jól fed, és nem lesz annyira sérülékeny kikeményedés után (esetleg még lakkal külön lekezelni a felületet)
ceaser
Én úgy tudtam hogy csak kék van nála készleten, a zölddel én is szemeztem, megy hozzád egy privi

-
TomiLi
addikt
Gyerekek! Vettem Router kollégától egy 4x20 zöld inverz kijelzőt!
Hát ez qua nagy! Nem olyan, mint a Murderbox kijelzője, de ha az ember egy plexi mögé rakja akkor tökéletesnek is mondható! Egy csomó mindent meg lehet rajta jeleníteni
Nekem ez teljsen új dolog és nagyon tetszik! Moddingnak is tökéletes - már vannak ötlteim hova fog kerülni a FT01-ben

-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Meg hát akármennyire is hiperszuper ez a CM ház 50 K-t már picit sajnálnék rá. Majd eldől akkor, hogy lesz e rá pénzem, igazság szerint csak ettől függ. Bár radival, vízzel jobban is állna CM-ben, mint egy kintről kiérkező cső. Lian Li-ben talán egy dupla radi férne el, vagy előre tripla, de akkor merevlemezeket nem tudom hova rakni.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Na majd meglátom, mert ez igazából pénzfüggő és karácsonyra még vízhűtéssel is megakarom lepni magam.
Még azért megnézek pár brit webshop-ot (már ha találok) mielőtt lemondanék a külföldről való rendelésről. -
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Nem lenne egyszerűbb itthon megvenni a házat?
Persze kint olcsóbb meg minden, de annak még haza is kell érni, ha valami gondja/baja van a háznak vissza is kell mennie (lehet szállítási sérült, hiányzó alkatrészek bármi..)
Olyan 45k körül számoltad postával kintről, de szerintem lenne az több is, itthon meg ennyiért mennek:
Pár ezressel drágább, de lehet ennyit megérne a dolog

-
jones965
Modder
Gratulálok az új klub tagnak.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Amazonék nem hoznak Mo.-ra házat.

-
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Azért azt még vedd hozzá, hogy megvámolják a cuccot

-
Cthulhu Dawn
őstag
Az az igazán vicces, hogy mostani házam kb. akkora, mint ennek a CM háznak az alaplapi tálcája és a fölötte lévő táphely. Másik jó dolog, hogy a tetőlemeze (nemtudomígyhívjáke
) csavarral eltávolítható így ha le akarnám festetni akkor fasza. Másik dolog amin gondolkoztam, hogy vajon be lehet tenni egy kis moddolással az alaplapi tálcát fordítva, amolyan murderbox módon.Úgy látom két oldal ugyanaz csak a tálcát vezető sínek lehetnek az akadályai....
-
Cthulhu Dawn
őstag
-
aero.
veterán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Ha jól veszem ki 6 dollár a szállítás?
Ilyen súly alapú cuccot nem látok ott.Vagy 30 dollár, lehet megtaláltam

Automotive, Computers, Electronics, Home, Personal Care, Kitchen, Outdoor Living, Tools
Per shipment $29.99 per item $5.99/lb
-
for3l
senior tag
-
aero.
veterán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
"germániában"

mondjuk amazonon a standard 15-22 napos szállítási határidő se piskóta.
-
aero.
veterán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Ja, hát nem tudtam pontosan, melyik oldalról rendelsz?
-
aero.
veterán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
na igaz, nem pehelysúlyú ház, szóval az sem lehetetlen. pc-gear? mert akkor megúszhatod 1750 körül.
-
aero.
veterán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Attól függ honnan veszed, biztosan fel van tüntetve. Ha netes boltról van szó szerintem ne számíts 2000ft alatt
De a 3000 sem lehetetlen. -
TomiLi
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Igen a TJ07, az horror áron van
A vízhűtésre kicsi lenne az FT01 az biztos.....
Kíváncsi vagyok melyik mellett döntesz, mert mindegyikben találok én is számomra szép kialakítást!
Az a baj ezekkel a házakkal is, hogy én még nem találtam meg azt a "hú bazd' meg" kategóriát.... A legutóbbi CM verziód is nagyon tetszik, de könyörgöm az már egy full verziós CM ház és még mindig a hátlapon a ventilátor szellőzését, hogy oldották meg???? Nekem az a rész nem tetszik, ugyan olyan lemezből kivágott furatok vannak rajta, mint az olcsóbb kialakítású CM házakon....
Tehettek volna oda egy rácsot!
Viszont a belseje az verhetetlen! És a teteje is igényes!!! Főleg a nyitható "előlapi" csatlakozók
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
TomiLi
üzenetére
Igen, 100%.
Az az FT01 nekem nem tetszik annyira, mint az a Lian Li vagy CM, bár majd ha élőben látom akkor döntöm el, hogy kell e fekete a CM-ra.
A TJ07 meg...nincs olyan mély zsebem.
Bár a Lian Li pc-p50-be se lehetne radit rakni, de annyira megtetszett az a házikó, hogy azt mondtam akkor legyen kint, de ekkor befutott a Cooler Master.
-
TomiLi
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Köszi!
Én lusta voltam
Hát igen - elég nehéz lenne ezt otthon megalkotni
Ha jól veszem ki a szavaidból akkor lesz vízhűtésed is. Ez 100%??? Ha nem akkor a fent említett CM helyett szerintem egy Silverstone FT01 igen jó választás lenne Ebben az ablakos kivitel gyárilag fekete belsővel van ellátva....... Én is ezt a kis ékszert várom már nagyon, de nem akar ide érni
.... Vagy ha víz hűtés akkor TJ07
De hát őt nem kell bemutatni..... 
-
kelzsoca
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Egyáltalán miért is kellene festeni az alumínium belsőt?

Közben megtaláltam a kérdésre a választ:
A belsejében az alumínium már nem olyan szép, mint a Lian Li-kben
Akkor nem kérdés a megoldás Lian Li házikó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
MmDorian
Valami konkrétabb információd is van mivel, hogyan lenne festve, mert így nehéz tanácsot adni

-
-
TomiLi
addikt
öööö - Egy kérdés: aluminiumot, hogy festitek házilag??? Úgy tudom azt eloxálni szokták.... Fogalmam sincs mi ez az eljárás, de azt sejtem, hogy egy speciális festési mód, az aluminium oxidálódása miatt

-
syC
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Miért nem te magad fested? Max 2k-ból megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GLS
- LG LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy chipsethűtőkön van valami lakk vagy nyugodtan vihetem nikkeleztetni?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(najó kell, de fizetni nem fizetnék érte
Bár a Lian Li pc-p50-be se lehetne radit rakni, de annyira megtetszett az a házikó, hogy azt mondtam akkor legyen kint, de ekkor befutott a Cooler Master.
.... Vagy ha víz hűtés akkor