- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kendioxid
csendes tag
válasz
kendioxid #1221 üzenetére
Bővebben: link
tehát jól gondoltam, ezek szerint indítórelé nélkül is indítható, persze nem kényelmes annyira,mint ha automata lenne.
van egy darálónk, amikor indítjuk egy gombot nyomva kell tartani, ameddig nem pörög fel. ugyanez van tehát a kompinál is, ha a relé automatizál.
a mért ellenállások nálam tehát:
1-2: 22 ohm
1-3: 18 ohm
2-3: 15 ohm
akkor ezek szerint a 0 a 3. tű
és a kisebb ellenállású 2-3 között indítok egy ideig, és folyamatos üzemben a 1-3-al látom el árammal??? indításkor adhatok a folyamatos üzemű tekercsre is áramot, tehát indításkor mindkettőnek, majd mikor beindult csak a folyamatos üzeműnek?
nincs kondim, mehet a nélkül is, mik a következményei?
[Szerkesztve] -
kendioxid
csendes tag
Hi! Meg tudná vki mondani, hogy a kompresszoros hűtő kompresszorát hogy lehet beindítani? Van rajta 3 érintkező tű. Ezek közül az egyik az indító fázis, a másik pedig az üzemeltető fázis? Ha igen, akkor mennyi ideig kell áramot adni az indító fázis csatlakozóra?
-
kendioxid
csendes tag
-
kendioxid
csendes tag
válasz
zLegolas #1176 üzenetére
hát mihez kéne?
hőmérésre!
ellenállást mérem multiméterrel és abból átszámítom a hőmérsékletet.
mennyibe kerülnek a digitális hőmérők? vmi olcsó, ha 2C-onként mér az is jó, nem kell századpontosnak lennie.
van egy 1400 ft-os autóba szánt digi hőmérőm, de csak -50Cig mér.
mennyi egy olcsó, ami mér -100Cig akár? -
kendioxid
csendes tag
sikerült vmenyire megoldani az átszámítást, de elég pontatlan. kéne kifejezetten az én termisztoromhoz egy tábla (T/R). annyit tudok róla, hogy 2.2kOhmos (ez annyit jelent, hogy ennyi az ellenállása 20 vagy 25C-on????)
kinézetre vissz-en a fele arany, fele vörös színű kb 3*3*1 mm.es.
melyik lehet ez, táblát tudsz hozzá? -
kendioxid
csendes tag
vettem egy 2.2 kohmos termisztort.
a hőmérséklet csökkenésével nő az ellenállása.
csináltam egy táblázatot, melyben mért hőmérsékletekhez mértem az ellenállást és hiperbola jött ki, amikor grafikusan ábrázoltam.
hogyan tudnám kiszámolni az ellenállásából a hőmérsékletet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest