-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem tudom mennyit szánsz rá.
Amikor napelemeztem, az IVT gyártmányúakat favorizáltam de sajnos nem a legolcsóbb kategória.
Magyorországon gyártja a Panelectron, én 5-6 éve a telephelyükön vettem a cuccokat, Budapest 16. kerületbe.
[itt vannak a 24 voltos színuszosak]Szerk, úgylátom megszűnt a telephely. Csak webáruház van.
-
Itt van egy tartósan 500 W-al terhelhető 24/230 V-os inverter (az 1 kW-ot azért nem kell elhinni
).
Az ára nem vészes, vegyél kettőt és akkor mindent tudsz róla működtetni.
-
Akkor neked valóban egy normális inverter kell, ha igényled legyen színuszos.
Ezekből sok van a piacon, tudsz választani.120W az 24V mellett 5A körüli fogyaztás, ezzel lehet kalkulálni már de a számolgatás nem veszi figyelembe a kinnti mínuszokat, a télen nehezebben induló motort és az akkuk jelenlegi állapotát.
Ha néha bejön a 6-800W még akkor ezzel értelemszerűen tovább csökken a rendelkezésre állási idő.
Az invertekbe szinte mindegyikbe van alacsony feszültségre riasztás majd kikapcsolás funkció, a jobbakba egyénileg állítható küszöbértékekkel. Ilyenkor marad még egy indításnyi szufla az akkukba. Télen ezt nem szabad nagyon kihegyezni, kellemetlen meglepetés egy nem induló autó.
Ha ezt az üzemmódot minden nap használod, az akkuk sokkalta gyorsabban mennek tönkre.
A 800W is 30A feletti terhelés, ha vékony madzagon viszed be az utastérbe akkor azon is el fog veszni nem kevés.Majd kitapasztalod.
-
Laptop adapter az kapcsolóüzemű ezért elmegy bármiről ami 170-300V között van, színusz, négyszög, trapéz, egyenfesz. Csak emiatt totál felesleges szinuszosat venni. A szendvicssütőnek meg abszolút mindegy, lévén ohmos terhelés.
Aminek tiszta színusz kell azok a fordulatszámszabályzós barkácsgépek, dekopír, fúrógép, kalitkás vagy más aszinkron motoros berendezések, pl. régebbi keringetőszivattyú és a hagyományos transzformátorral rendelkező berendezések valamint az aktív pfc-s tápegységek.A gond az hogy ez már szerintem a 3 pines ahol a laptop meg a charger megbeszélik a 3. pinen a töltési paramétereket, ezért csak a sajátjáról fog elindulni a töltés.
Arra figyelj hogy a kamion az 24 voltos és a 12 voltos szivar és stekker dugaljak egy külön konverteren kapják a 12 voltot, kb. 100-150W a maximális terhelhetőség. Ha többet dugsz be letilt vagy kiveri a biztosítékot. Az általad megkívánt 1kW körüli teljesítmény 12 voltról 80A felvett áramot jelentene, ez abszurd egy szivargyújtóból.
Ha meg közvetlenül az akkura támadsz a 24 voltra, akkor elveszíted a kisütésgátló funkciót és a chassis komputer hülyét fog kapni és riasztani fog állandóan mert rendellenes fogyasztót érzékel.
1kW 24 V mellett az 42A vagyis 1-2 óra alatt le lehet meríteni az akkut az indításképtelenségig.Ezt nem értik meg sokan, amikor szigetüzemű kis napelemes töltőt, 200W panelt meg egy 72AH akkut letelepítettem több terepen lévő őrhelyre, legalább telefont lehessen tölteni a kollégáknak meg éjjel menjenek a ledes lámpák, mindig megjelent egy színhülye (nem rád értem most) a 2kW iverterrel meg a mikróval, kvfőzővel, hősugárzóval (!!!) még jó hogy a mosógépet nem hozta el otthonról.
És hiába magyaráztam nekik hogy ha ezeket használja, a 72Ah akku kb. 15 percet se fog bírni. -
Barret001
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Horgász topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest