- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hegegabi80 #61508 üzenetére
Te variamuvesz
Rakotod 12 voltra, vilagit--->12 voltos.
Rakotod 12 voltra, NEM vilagit--->230 voltos. -
pjen
félisten
válasz
hegegabi80 #61515 üzenetére
Olyant vegyél aminek DC 12V os a behúzó tekercse.Vagy például egy 7805 stab IC vel biztonságosan tudod csökkenteni a behúzó feszt.
-
pjen
félisten
válasz
Tavaly novemberig egy elektromos árúház láncnál is dolgoztam,több mint 9 évet.Tű lábú halogén izzoval a G9 et kivéve hálózati feszre nem találkoztam..(persze attól még lehet)és van is spec felhasználásra például Osram.Meg hát ott van Kina.
(#61507) Teasüti:vannak 20A /12V modul rendszerű mágnes kapcsolók,nem is túl drágán.Szerintem hosszú távra jobb megoldás.Esetleg egy szilárd test relé?
-
Kernel
nagyúr
válasz
35 W / 12 V = 3 A, amihez jó vastag izzószál szükséges. Másik a feszültség alacsonysága, ami miatt kis ellenállásúnak kell lennie, különben nem áll elő a kívánt áram.
Tehát itt fizikai képtelenségekről beszélünk, az a vékony szál erre nem alkalmas. Ha láttál már 12 V-os halogéneket, teljesen másképp néz ki.
-
válasz
hegegabi80 #61505 üzenetére
Pc tap, autoakksi, riasztoakksi, akkutolto, 12V/3A dugasztap, pl. monitoroknak van ilyen, 3 liion cella, led tapegyseg, barmi amibol 12 V jon ki. Polaritas nem szamit.
Digitalis multimeter, ohm meres, ha 12 voltos akkor szinte zarlatot mersz, par ohm,
ha 230 voltos akkor 100 ohm folott. -
Kernel
nagyúr
válasz
hegegabi80 #61501 üzenetére
Ahogy említettem, ilyenre azért egyik gyártó sem vetemedne, hogy nagyobb feszültséget írjon rá a valóságnál, de látszik a spirálon is, hogy vékony szálból van feltekerve.
Az persze előfordulhat, hogy 230 V-on rövidül valamennyit az élettartam, vagy egyéb minőségi okból ég ki túl hamar.
-
pjen
félisten
válasz
hegegabi80 #61501 üzenetére
Ez pont úgy néz ki mint a Philips 12V-6,3 as capsulenje.Van ehhez 230V os szabványos foglalat is?Eddig legalább tudta az ember tű láb=12V,hajlított drót=230V.Most már minden lehet?
-
Kernel
nagyúr
válasz
hegegabi80 #61487 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
hegegabi80 #61487 üzenetére
Szerintem G9 lesz az,ha 35W os.G4 ben én még 20w nál nagyobbat nem láttam.Olyan mint a G4 a foglalat csak nem tűszerű,hanem két lapos rés.Egyébként nézzél körül a lámpában 12V nál kéne lenni trafónak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 8 GPS + Cellular (E-SIM), alumínium, 45 mm
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged