- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
diamondface
tag
válasz
bepken #27791 üzenetére
Ez Neked akár jót is jelenthet annyiból, hogy ha egy nóném készülékkel kapcsolatban pozitív a tapasztalat (merthogy tulajdonképpen az), akkor ha te veszel 10k körül egy -talán egy fokkal- jobbat, akkor azzal nem jársz rosszul.
Általában a boltban ki lehet próbálni az ilyen cuccokat, én simán lennék olyan pofátlan, hogy mérőszalaggal is végigmérném a boltot keresztben-hosszában próbaképpen -
diamondface
tag
válasz
bepken #27776 üzenetére
Azért teszem off-ba ezt, mert nem vagyok biztos a dologban;
régebben dolgoztam olyan ultrahangos távmérővel, amin lézerpointer is volt. Annál a készüléknél a lézer csak 'célzásra' kellett, szóval a lézerpöttyel tudtad belőni, hogy mit mértél pontosan. Mert ugye ahhoz, hogy meg tudd mérni az adott pont távolságát, szükség van egy sima, és a szerkentyűdre lehetőleg merőleges felületre. A kütyü pedig azt az időt méri, amialatt visszaverődik a hang a felületről.
Az, amit mi használtunk viszonylag pontos volt. Centiméteres elérések csak akkor voltak, ha nem volt neki megfelelő a felület.És most következik az, amit az elején említetettem, hogy nem tudok: van-e olyan távolságmérő is, ami csak lézerrel működik? A fény esetében biztos nem könnyű pontosan visszaverődési időt mérni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Honda topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hegesztés topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hálózati / IP kamera
- Yettel topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest