- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hú, de erős kezdés!
Ha valaki, akkor én tudom, hogy mire gondolsz, amikor azt írod, hogy digitális technika über alles... Arduino irányból jöttem, az analóg elektronika sosem hozott izgalomba.
Csak aztán amikor valamire használni is szeretnéd a felprogramozott uControllert, akkor jössz rá, hogy analóg tudás nélkül kb. egy ledet sem fogsz tudni villogtatni.
Keress vissza a nevemre, hogy milyen problémákkal jöttem ide az elmúlt pár napban is. -
Vagy beleasod magad a P fet lelkivilagaba, vagy elfogadod hogy alapon nyitva van es feszultseggel zarhato. Bar ez igy abszolut nem igaz de a gyakorlatba megteszi.Mint egy tranzisztor aminek a bazisat nyitod egy ellenallassal, es a bazist huzod lefele, sontolod a bazisaramot es lezar.
-
Dr. Szilikát
őstag
Bocsánat ha belegázolok a hagyományos elektronika felé húzó lelki világokba, de szerintem az már a múlt.
Semmi gond, most már vérig sértettél úgyis...
Egyébként az a helyzet, hogy pont az egyszerű alapáramkörökkel való kísérletezés közben lehet rájönni olyan dolgokra, ami később segít abban, hogy két modult egymáshoz tudj kötni / illeszteni.
Mert addig szép, hogy van output és input, csak az elektronika világában ez nem mindig ilyen egyszerű.
#78478 hcl
Ez az, hogy amikor időszámításunk szerint Windows 98-ban összeraktam az első számítógépem a TV-videó szervizemben, felmegyek a netre és olyan kérdésekre próbáltam reagálni, hogy a "hány voltos LED" miért rossz kérdés, akkor még nem gondoltam volna, hogy ez már örök kérdés marad, mert sokan egyszerűen nem értik az áramgenerátoros elv lényegét.
Diódák nemlineáris áram-feszültség karakterisztikájáról nem is beszélve, összevetve mondjuk egy ellenállás lineáris tulajdonságaival, hogy mi is itt a brutális különbség, ami még Georg Simon Ohm törvényével is hadakozni igyekezne, ha nem vagyunk résen.
Akár olyan dolgokat, hogy az ideális áramgenerátor terhelés nélkül elméletileg miért ad le végtelen feszültséget, végtelen belső impedancia mellett, ami gyakorlatilag persze nincs, mint ahogy feszültséggenerátor sincs 0 Ω belső impedanciával. Megközelíteni lehet legfeljebb.
-
Bocsánat ha belegázolok a hagyományos elektronika felé húzó lelki világokba, de szerintem az már a múlt. Tényleg jó lehet analóg alkatrészeket összekötni, de hogy világít meg villog, az tanulási célra első osztályú, de másra nem jó.
Ez attól függ, hogy mit értesz analóg és digitális alkatrészek alatt.
Egy villanykapcsoló az ezek szerint digitális, a kimenet vagy 1 (van fény), vagy 0 (nincs fény).
-
" Tényleg jó lehet analóg alkatrészeket összekötni, de hogy világít meg villog, az tanulási célra első osztályú, de másra nem jó. "
Szerencsére nem így van, mindennek megvan a maga helye, és ez így jó. (Tranzisztor meg maga "analóg" elem, vagy digitális? Egy kapcsolóüzemű táp digitális?)
Egy RasPi-ban meg van pár milliárd tranzisztor, az nyilván nem bonyolult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Mesterséges intelligencia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged