Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Szilícium
csendes tag
Amikor lehúzod a csatlakozót a mágnesszelep tekercséről és a csatlakozón érkező feszültséget méred, annak nincs túl sok értelme, mert a multiméter terheletlenül érzékelhet szivárgóáramokat.
De amikor ráterhel a behúzótekercs, attól már leesik a feszültség.
A tekercs ellenállását célszerű mérni, noha az inkább megszakadni szokott, itt viszont nem úgy tűnik. Köztes állapot kevéssé valószínű, de ilyenkor kell rákötni a tekercsre a próbafeszültséget (230 V-ot), hogy arra mit lép, hiszen lehet teljesen hibátlan, akkor pedig rendelni, cserélni totál értelmetlen.
Egyébként a képen látható szabványos tekercs lehúzható a műanyagról és könnyen cserélhető is, már akinél van a lomtárban másik darab. Legalábbis úgy néz ki a fotón, mint a szokványos tekercsek, még az öreg Hajdú Energomatban is ilyenek voltak.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Ha tényleg nem indítja el a víz beeresztését, akkor valóban a szeleppel van baj. Ha meg elkezdi beengedni a vizet és elég hamar leáll, akkor másik szenzorral lehet gond. Legalábbis nekem egy Whirlpool mosogató gépben egy kis reed relé hibásodott megNem lehet túl bonyolult kipróbálni a szelepet. vizet rányitod és közvetlenül (KAPCSOLÓ!) rákötöd a 230V-ot. Már ha a tied is 230V-os. Ha nagyon óvatos vagy, akkor még sorosan 40 - 60W-os hagyományos izzó. Vízre, áramra vigyázz!
-
rednifegnar
senior tag
lehet megis pic lesz mert leltem itthon 7 szegmenses 4 jegyu led kijelzot (bar a kettsopont nincs bekotve, ki tudja miert..) meg bcd kodolot is (7441). elvileg van 16f valamim, eleg sok labu, de rohadt lusta vagyok ennyit madzagolni...
kapok majd kolcson egy arduinot lehet kiprobalom azt is, van is hozza valami lcd de nem tudom mifele. az a baj hogy lusta vagyok jobb szeretem ha kesz van valami es csak hozza kell utni valami ;)
-
Iginotus
addikt
Azt kezelem softveresen. Lévén USB-s hangkártyáról megy

Az a baj ezzel a váltóval amit te írtál, hogy egy bemenete van.
Azt megoldja, hogy ha hátul akarom hallgatni, akkor átkapcsolom, de ha filmezünk a hátsó hangfalakat vissza kell dugjam a gépben, mert hát moziélmény... -
Iginotus
addikt
Köszönöm.
Nem csak akkor használnám, napi szinten.
Szoftveresen is megoldható igen, de akkor még közbe jön az, hogy hátul nézi asszony a TV-t én meg elöl fülhallgatón hallgatom a játékot, és ezt is szoftveresen állítgatom ugyebár.
(Játék hang--> fülhallgatóra. MindigTv hangja--> Hátsó/első kimenetre..)
Szóval ezért gondoltam ezt a kütyüt. Viszont ez amit írtál ez a 4 portos, ennek csak egy bemenete van, de két kiemenete? (Van rajta videó is...)
Nekem nem két kimenet és két bemenet kellene? -
Iginotus
addikt
Igaz csak 4.0

Elöl egy ajánlott hangfal van nem is emlékszem milyen de azt is innen szereztem a forum ajánlása alapján.
Nem azt szeretném, hogy rendesen szóljon, hanem azt, hogy ha porszivózok is halljam a Spotifyt
Itt nem elég egy Y jack elosztó. Nekem Jelváltó kellene. Ami ha akarom nem elöl hanem hátul szólaltatja meg. Vagy egy varázsdoboz amibe bemenetre bedugom a két jack-et ami a számítógépből jó, (vagy egy optikait...) és abból kijön két jackdugó és meg tudom változtatni azt, hogy elöl vagy hátul szoljon
Ennyire bonyi lenne? /Drága?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold