- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bazsimano #76601 üzenetére
Ha maga az e-mmc chip nem sérült fizikailag akkor nem olyan veszett fejsze nyele. Van egy megoldás amikor a chip az alaplap on marad és a megfelelő pontokra csatlakoznak egy erre a célra átalakított sd kártya olvasóval. (De olyat is láttam, hogy sima mezei sd kártya olvasót használtak.)
A másik megoldás amikor kimelegítik a helyéről a chipet és egy sd átalakítóba teszik, amit egy sd kártya olvasóba, és a gépre dugva eléred a tartalmat.Egy ilyen szett ára 5ezer forint, ha valaki átteszi neked a chipet mondjuk még egy ötösért, akkor is 10 körül megáll a történet.
-
-
-
válasz
bazsimano #76595 üzenetére
Szia!
Attól is nagyban függ, hogy milyen telefon. Az újabbakban (és az almákban elég régen) külön chip szerepel a titkosításért, ami azt jelenti, hogy natívan nem kiolvashatóak az adatok a memóriából.Mennyire maradt épp ez a részegység? Esetleg ha ér annyit, vegyél egy ugyanilyen telefont, és ülte(tte)sd át az alaplapot, talán feléled. Nem kell összeszerelni sem, csak amíg lemented az adatokat.
Esetleg adatmentő cégnél próbáld, de az borsos lesz.A NAND chipeknek látod a típusát? Régebbi telókhoz volt olyan breakout board, hogy rajta volt az USB meghajtó minden, csak a memória nem. Törött telefonnál csak át kell ültetni, és pendrive lett a memóriából. Ez még almánál is működik, de nem tudom, hogy a meglévő adatokat vissza lehet e nyerni, vagy formázni kell a titkosított adatokat róla.
-
Janos250
őstag
válasz
bazsimano #69704 üzenetére
Nem lesz egyszerű, jobban jársz, ha kifizeted a hatezret :-(
Először azt kellene tudni, milyen frekin működnek a nálatok használt beléptető kártyák. Ha olyan, mint a kaputelefonokhoz használt, akkor Kínából 60 Ft, itthon párszáz.
Minden kártyának egyedi azonosító száma van. Ezt be kell vinni a kezelő rendszerbe, gondolom a hatezer zömét ez teszi ki. (Másfél perces munka).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest