- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Lehet megvan még párotoknak a hősugárzós hőbiztosítékos gondom(amire válaszolok hozzászólás)
Na most ugye gyárilag volt benne 157°C, én raktam bele egy 167°C
Működött is szépen de pár perce megint megadta magát, még nem mértem ki de tippre megint a hőbiztosíték adata meg magát
Abból a rendelésből van még 184 és 216°C hőbiztosíték
Szerintetek berakhatom a 216°C-os darabot?
Az 59°C magasabb mint a gyári biztosíték.Amúgy lehet megfejtettem miért old ki a biztosíték.
Én arra tippelek azért mert nagy a kinti és a benti levegő közötti hőmérséklet különbség és szellőztetésnél a hideg levegő miatt nem kapcsol le, ezerrel melegít és ekkor kiold a hőbiztosíték.
Szerintem ez tervezési hiba, sokat nem tudok vele kezdeni -
-
Az az első vészfék ha túlhevül, ilyenkor ha lehűl akkor visszakapcsol a bimetal.
Ha mégis tönkremegy, jellemzően összeég az érintkező és így nem tud nyitni, akkor lép be az ami nálad kiolvadt.
Vagyis első körben a bimetalt kéne szemügyre venni, nincs-e összeragadva az érintkező mert akkor kiég az új hőbizti is előbb-utóbb. -
rednifegnar
senior tag
esetleg valami bimetalos cucc? nekunk az van a hosugarzoban, ha tulmelegszik akkor lekapcsolja, teny hogy egy ido utan visszakapcsolja miutan lehul (ez eleg sokaig tart), sosincs felugyelet nelkul ezert eszreveszem ha tulmelegszik. lehetne cifrazni hogy ilyen esetben ne kapcsoljon vissza, de ehhez bontani kellene.
a mienk attol szokott tulmelegedni hogy a 2 fokozatbol csak az 1-est hasznaljuk. a masik fokozat futoszala e miatt tiszta pordzsuva. valoszinuleg a legaramlas se olyan mar mint amilyennek lennie kellene. ezert ha veletlenul 2-esre van kapcsolva akkor egyreszt budos (eg rajta a por) es hajlamos tulmelegedesre. legjobb lenne kiiktatni a 2-es fokozatot, de ilyen elvileg szetszedhetetlen csavarokkal van osszeteve es meg nem volt lelkierom szetberhelni. nem is lesz, inkabb veszunk majd egy masikat.
-
Mindenképp tegyél bele hőbiztosítékot, ha csak egyszer kell az életbe már megérte.
Itt most az hogy 157 vagy 168 vagy 172 fokos az mindegy, ha gebasz van ki fog olvadni. Pl . feldőlt a hősugárzó, ráesett egy rongy stb.
Ha egyazon konnektorba több eszköz megmurdelt, érdemes rámérni a konnektorra, lehet az elosztószekrénybe, elosztósínen valahol nulla lazulás van és sokkal többet kap 230 voltnál.
Ez a tünet esetleg csak több órai üzem után jelentkezik, akkor melegszik fel annyira valahol a kötés a terhelés hatására hogy feljebb menjen a feszültség. -
Dr.Szilícium
csendes tag
Lehet, hogy első ránézésre tragikusan néz ki, de TV-szervizemben sok ilyet láttam már, ezért állítom, hogy semmiség, szépen meg lehetne csinálni. Ennyi csak: LD7530.
#75725 gilfoyle
Kvázi ipari szabvány a Hakko 900M mintájú pákahegy, amit sokféle változatban rendelhetsz. Lehet kapni még rézhegyet is, amihez aztán biztosan tapad az ón (szaknyelven: jól nedvesíti) csak az nem olyan tartós.
#75726 kemotox
Olyan 2000 W-os hőlégfúvóval nagyon könnyen oda lehet pörkölni a panelnek, valamikor teszteltem én is, hulladékon természetesen. Esetleg, ha a multiméter hőelemes érzékelőjét odarögzíted a kritikus helyre, talán lehetne óvatosan próbálkozni, némi gyakorlás után.
A hőfokszabályzós már reménykeltőbb, feltéve, ha a 300 °C körüli tartományt elég finoman tudod állítani. De még akkor sem ajánlott, ilyen célokra. Továbbá nem árt vigyázni, mert a kilépő levegő mérése eleve becsapós, hiszen a távolsággal jelentősen esik a hőmérséklet.
-
törölt tag
Igen ez egy komplett töltő, 3 cellás akkupakkhoz. Ilyet adnak a noname akkus fúrók mellé is, teszi a dolgát. Ha nem sajnálod a jelenlegi rossz töltődet, akkor elvileg annyi, hogy a dc dugót a két érintkezőre forrasztod polaritás helyesen, és meg is vagy. A régi töltő elektronikát persze nem ártana lekötni az érintkezőkről, nehogy bekavarjon. Szerintem az nem EU raktár, hanem EU csatlakozó! De tuti van olyan store ami tud postázni EU-ból is, szét kell nézni. Ha van is hátrány, legfeljebb annyi, hogy pár perccel később tölti fel.
-
Barret001
addikt
Kell bele egy ilyen modul,és kész. Utána csak be kell kalibrálni. A tápegysége hány voltos? Mert ez töltő modul,gondolom kel neki 2-3V plusz feszültség.
[töltőmodul] Egy külső például laptop tápegység tökéletes hozzá,ha a sajátja nem menthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest