Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
prmcsk
üzenetére
Nos, megtörtént az akkucellák sorbaforrasztása.
A cellákat összekötő tömör, réz vezeték miatt alig fértek be a burkolatba, amit az istennek sem sikerült piilanatragasztóval újra összeragasztanom. Szóval a két végét tixo-val tekertem körbe. Szerencsére befér a helyére
Eredetileg 8db cella volt benne 2p4s elrendezéssel. Én kihagytam a párhuzamosítást és csak 4db-ot használok 1p4s elrendezéssel.
Hogy ne tudjanak elmozdulni a cellák a burkolat alatt, kétoldalas ragasztót kaptak felülről. Alulról gyárilag volt benne és meglepő, hogy még mindig erősen tapad. Összerakva próbáltam rázogatni, de semmit nem hallottam, szerintem semmi nem tud elmozdulni.
Mivel nem tudtam, hogy az összeszerelésnél milyen sorrendben illik beforrasztani a töltő elektronika vezetékeket (bár lehet ilyenkor nincs szerepe), az alábbi sorrendet követtem.
- akkupakk negatív ág
- balansz1, 2, 3
- akkupakk pozitív ágEgy ideig figyeltem van-e csak az elektronikával összekötve valami cellamelegedés, de nem volt.
Most bent van a gépben és 10%-ot mutat a töltés. Nem tudom mennyire valid, mert az eredetileg 3600mAh (2x1800mAh) cellák helyett most csak 3000mAh cellák vannak benne. (3V-ig merítve mértem meg őket)Van még valami amire figyelnem kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold