- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
válasz
#85619712 #81334 üzenetére
Mivel a közelgő kari miatt már a fű se nőtt a melóhelyemen, ezért hirtelen felindulásból vettem egy Fűrelízt és ujjgyakorlatképp megforrasztottam délután:
Betűzhető-kivehető tüskeláb foglalatot használtam arra az esetre, ha esetleg netántalán véletlenül találok ilyen IC-t más dallammal:
Az dallamgenerátor tényleg csak 150,- játékpénz vóóót - az össz munka meg kábé öt perc.
Szépen zenél. A gyereknek jó lesz játszani.
-
Pötyi
őstag
válasz
#85619712 #81327 üzenetére
Aztaq! Érdekes árak vannak a halpiacon!
Ez a dallamgenerátor az általad linkelt oldalon 979,- játékpénz - a Lomexnél meg 150,-
Még a katalóguskódja is ugyanaz.
(Abszolút nem reklám/antireklám céljából írom ezt, csak mindig felbassza az agyam az ilyen lehúzós árképzés.)
-
Pötyi
őstag
válasz
terapeuta007 #81075 üzenetére
Meg hát ugye mennyire van nedves, párás közegben a csatlakozó? Fürdőszobában, mosókonyhában? Csak hogy mennyire legyen inkább IP67 az a konnektor és dugó annál, mint amit belinkeltél? Ha nem is éri közvetlenül fröccsenő víz, azért a párás levegőtől pár év alatt beboríthatja a réz alkatrészeket a grűnspán.
-
Pötyi
őstag
válasz
Dr. Szilikát #80889 üzenetére
Na és a jó öreg Weller?
(Ahogy Bástya elvtàrs kérdezte: az már szart ér?)
-
Pötyi
őstag
Van róla jutúb videó.
-
Pötyi
őstag
válasz
darvinya #80851 üzenetére
"...Parkside akku meg van feltöltve."
Nekem is hiába van egy mobilhoz három töltő (otthon, melóhelyen, kocsiban), csak azért, hogy ne kelljen magammal hordanom, egyszer eljött az a pillanat, amikor egy kávézóban megkérdezte a szomszéd asztaltól az "A" osztályú manökenalkatú nőci, akkora bögyökkel, mint egy vezető- és utasoldali légzsák, hogy bocsi, nincs nálad egy mikroUSB-s telefontöltő? Na és kénytelen voltam nemet mondani - rábasztam. Pedig ha adok neki, biztos jobb esélyem lett volna nála.
Ééérted, csak arra akarok célozni ezzel az életből lopott példával, hogy ha egyszerűsíteni akarsz és túl akarsz járni az élet eszén, akkor az élet úgyis túljár a tiéden. Sehogy se jó.
-
Pötyi
őstag
válasz
peter889 #80674 üzenetére
Ha drágállod a vízálló IP67-es megoldásokat, akkor háztáji módszerekkel faragj meg egy Kinder tojás belsejében található sárga baszt, hogy bele tudd vezetni a két csatlakoztatandó kábelvéget.* A nyitható részt meg ragaszd körbe szigszalaggal.
Kiegészítés:
* Már ha a csatlakozók beleférnek abba a térfogatba.
Amúgy meg:
-
Pötyi
őstag
válasz
Donki Hóte #80543 üzenetére
Kipróbáltam. Érdekes módon akkor 3-4 centivel odébb melegszik! Egy kicsit kisebb hőfokon, de határozottan érezni ott is. Szinte már elviselhető.
Elemről működtetve az oldala melegszik, kábelről meg az alján.
Mondjuk nem értem, hogy miért kisebb a hő, hisz az USB 5 Voltja > 3x1,5 = 4,5 Volt
-
Pötyi
őstag
Uraim, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem a neten egy pár ezer forintos, bolt kirakatába rakható... izét. Ez egy 14 centi átmérőjű korong, ami szép lassan forog és bemutatja a ráhelyezett termék minden oldalát. Kirakati termékbemutató basz. Van benne valami minimális vezérlőelektronika, gombokkal lehet programozni, hogy három sebességgel jobbra forogjon, balra forogjon, vagy jobbra-balra ingázva forogjon. Kínai fosch. A hirdetett tulajdonságát hozza, szépen pörög, azzal nincs gond, de egy aprócska porbléma mégis van vele: egy ponton a burkolat alatt extrém módon melegszik. Már-már attól félek, hogy a műanyag burkolat is megolvad ott. Égetően forró. Szóval én ezt a melegedést nem nevezném egy normális terméknél üzemszerűnek. Persze tudom, miért nem vettem ugyanezt a terméket német gyártótól, az tutira nem melegedne, de ezen lépjünk túl, most már itt van nálam ez.
Amiért idefordultam: egy önként jelentkezőt keresek, akinek van indíttatása hobbiból szétszedni és emberfeletti elektronikai tudással megnézni, hogy:
- mi az, ami melegszik (alultervezett ellenállás, túl magas feszültség, akármi)
- orvosolható, megszüntethető a melegedés kisebb, nagyobb értékű, vagy más alkatrésszel?Három darab tripla Á-s kisceruzával megy.
A munkát / befektetett időt természetesen honorálnám némi alkoholtermékkel. Nem sürgős, csak érdekel, hogy van-e megoldás.
Akit érdekel, aki talál ebben a feladatban némi kihívást, csörgessen meg privátban, átadom a cuccot vizsgálatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest