Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Forrasztással kapcsolatos témában írtam a topicjába, ed az nem annyira pörög, így betenném ide, hátha valaki tudna segíteni. Előre is köszönöm
Apámnak volt régen (30+ éve) brutál vastag hegyű forrasztó pisztolya. Valami ilyesmi lehetett, de úgy emlékszem, még vastagabb hegye volt, ami soha nem égett el (nem is lehetett cserélni).

Anno osztálytársaim hasonló pisztolyban részvezetéket hajlítottak, de az aránylag hamar el is égett, ez sose. A lényeg, hogy ezzel anno "mindent" megforrasztottam, rengeteg kábelt, csatlakozót, köztük számtalan 3,5-es kis (!) jack dugót, miközben olyan vastag hegye volt, hogy szinte oda se fért.
Néhány éve a Lidlben vettem egy pákát. Ilyesmi, de még ennél is egyszerűbb, szabályozni se lehet, csak bedugom, és kész.
Úgy emlékszem, hogy eleinte ezzel is forrasztottam 1-2x talán vezetéket...de nem kellett elővennem az utóbbi pár évben.
Nem tudom, hogy mi lehet a gond, de most képtelen vagyok bármit is megforrasztani vele. Odáig sem jutok el, hogy a pákahegyet befuttassam ónnal. Sodrott vezetéket szintén nem tudom befuttatni. Van gyantám, le van tisztítva a pákahegy is. Csak tologatja a golyócskákat...Melegítem a vezetéket, nem fut rá az ón, de a szigetelés már ég le róla
Már Aliról is rendeltem ónt, mert volt, aki azt mondta, hogy az itthon kapható ónokban valami összetétel már változott, és nehezebb forrasztani, de azzal is ugyanez a bajom.
Rossz az eszközöm, vagy mi lehet a probléma? Biztos, hogy a technikám sem tökéletes, de régen mégis mindent megforrasztottam...
Mivel nagyon ritkán kell, így sokat nem költenék rá, de mit javasoltok, milyen eszközt kellene vennem? A lehető legolcsóbban próbálnám megúszni, ami már használható
. Általában vezetéket forrasztok össze vagy nyákra, nemrég volt, hogy egy roller töltő csatlakozó dugójának a hengerpalástjára kellett a vezetéket ráforrasztani, ott egy kicsit nagyobb a felület, ha ez számít (nem sikerült, munkahelyen csinálták meg). 
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Linux felhasználók OFF topikja
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már Aliról is rendeltem ónt, mert volt, aki azt mondta, hogy az itthon kapható ónokban valami összetétel már változott, és nehezebb forrasztani, de azzal is ugyanez a bajom.
. Általában vezetéket forrasztok össze vagy nyákra, nemrég volt, hogy egy roller töltő csatlakozó dugójának a hengerpalástjára kellett a vezetéket ráforrasztani, ott egy kicsit nagyobb a felület, ha ez számít (nem sikerült, munkahelyen csinálták meg).
ekkold