- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
Oké. Ez pont tudja elméletileg a ráírt teljesítményt.
Mondjuk én arra (is) gondoltam, hogy a 12V-ról szolgálod ki a VGA-t is. De legyen, a te tápodnál elvileg lehetséges hogy megfelelő körülmények között megkapja a proci a PSU teljes névleges teljesítményt.
De ahogy írod mindegy, hogy 400 vagy 700W.
Idézlek: #203: "senki sem rakott 300W-os tápokat ezek mögé, hanem inkább legalább 600-asokat."
És akkor most javaslom hagyjuk abba a szőrszálak hasogatását. -
Darmol
senior tag
Nos nem. Ha nagyságrenddel nagyobb túláram keletkezne, akkor azt nem bírja a PSU, ez teljesen alap. Ha nem kapcsol le, akkor leég. Egy 300W-os PSU-ból a büdös életben nem húzol ki 3kW-ot, de 600W-ot sem. Remélem ez egyértelmű.
Abban azonban igazad van, hogy fűtőszállá változhat egy áramkör, ha lokális rövidzárlat alakul ki. Ekkor gyakorlatilag túlterheled a vezetőt akár huzamosabb ideig is ha bírja, lásd hagyományos izzók. De ez a tapasztalatok alapján jelen esetben nem a hiba okozója, hanem inkább a következménye.Már kezdtem azt hinni, hogy értelmes mederbe kerül a téma, de a #200-ért nagyon kár volt.
-
Darmol
senior tag
Nem értem mit akarsz az OCP-vel. A tesztek szerint a proci nem kért a VRM-től kiemelkedő delejt. Voltak gyanús energiafelvételi csúcsok, de bőven benne a deszkák limitjében. Az OVP-t is olyan szövegkörnyezetben használod, mintha a PSU-nak kellett volna lekapcsolnia. A POST pedig már csak azért is érdektelen, mert az esetleírások nagy részében általában bőven működtek az oprendszerek, mikor beütött a krach.
-
Darmol
senior tag
Az RTX 2800 FE kártyáknál is kukázás volt az Invaders bug miatt? Meglehetősen vicces történet volt, de ettől nem lett gyengébb az nV VGA-ja.
Csak azt tudom mondani, amit annak idején az Xe DG1-nél. Lehet poénkodni mert a vidámság jó, de aki komolyan gondolja a fikázást, túlzó elvárásai vannak, az csak nem érti.
Az AMD 7xxx sorozatnál jelentkezett egy hibajelenség, de messze nem olyan kritikus, mint ahogyan azt előadják. Tapicskolni akartok egy vihart a biliben. -
Darmol
senior tag
Nem mondtam, hogy baj van velük. Arra utaltam, hogy le vannak maradva gyártástechnológiában. És azt is valószínűnek tartom, hogy mikor erre a szintre lépnek, nekik is meg kell küzdeniük új problémákkal. Emlékszel még a szivárgási áram problémájára? Na azt pont a kékek oldották meg anno. Ki mondja, hogy nem lehet megint egy hasonló nagyságrendű akadály?
-
Darmol
senior tag
válasz
hahakocka #99 üzenetére
A specifikáció szerinti teljesítmény nem fog sökkenni, ez elég egyértelmű. Az új AGESA a tuningot korlátozza, tehát a tuningpotenciál csökken.
Nagyon úgy néz ki, hogy statisztikai az előfordulás, tehát valószínűleg gyártástechnikából adódik. Minél erősebb a tuning, annál valószínűbb a károsodás. A tuning korlátozás csak csökkenti a valószínűséget, de nem fogja teljesen megszüntetni, viszont a problémás procikat (és valószínűleg a deszkákat is) nyilván cseréli az AMD.
Megjegyzem: a kékeknél összetennék a kezüket ha azzal kellene foglalkozniuk, hogy a legfejlettebb gyártástechnológiával jelentkező problémákat kezeljék. De egyenlőre azzal vanak elfoglalva, hogyan lehetne még több delejt belepréselni a procijukba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest