Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomp

félisten

válasz Tibor7878 #230 üzenetére

Akár olyan lassan is töltheted ,hogy 24óra kell a teljes töltéshez.

kano
    Miért ne lenne szabad 100%-ra tölteni? Eleve van egy biztonsági sáv felül és alul. Azt nem tudjuk elérni. Szabad 100%-ra tölteni csak ne tartsuk ott sokáig!

manokaki
    A gyors töltés=sírba visszük dolog nem egészen így van.
    Ez az adott akkumulátor kémiájától is függ.
    pl 9 Pro akkumulátorát 1év alatt megsütöttem. 50W-os vezeték nélküli töltővel töltöttem 1 éven keresztül azaz 50W-nál nem kapott többet de volt, hogy 47fokos volt. Kuka lett az akkumulátor.
    11-től változott a OnePlusban lévő akkumulátor kémiája. Azóta már nem döglik meg olyan könnyen.
    jó példa: kiderült a Teslákban alkalmazott akkumulátoroknál, hogy csökkenti a degradációt ha villámtöltés előtt felfűtik a cellákat 50fok körülire mert ilyen melegen csökken a kikristályosodás esélye.

A telefonokban lévő cellák viszont nem ilyenek. Viszont ha 100W-al töltve tudjuk biztosítani a telefonnak, hogy ne melegedjen fel nagyon(40-45fok az egészséges határ!) akkor konkrétan semennyire sem károsabb mint egy 10W-os töltés.

pl 50W-os AirVOOC paddal teszteltem a telefont: Töltés alatt 37,1fok volt a max akkumulátor hőfok. Mire elérte a 100%-ot már csak 30,6fokos volt. Maga a telefon töltés alatt langyos volt, 100%-on már hideg. A legnagyobb előnye a szilícium-szén akkumulátornak, hogy kisebb a belső ellenállása magának a Si-C anódnak így kevesebb hő keletkezik.
    Ugye nem véletlenül adták azt a nevet a CATL-OnePlusnál, hogy "Gleccser" akkumulátor.

Aljasvip
    Ha gyorsan telerakod akkor lehet elmászott a 2cella feszültsége azaz az egyik cella már tele van miközben a másik valójában még csak 95-98%-on van. Bár ezt meg kellene oldania villámtöltővel is.
    Én hasonlót csak az intelligens gyorstöltéssel tapasztaltam mivel akkor teljesen más töltési görbét használ a telefon ami oké, hogy hamarabbi feltöltést eredményez de lehetnek a háttérben érdekességek.
    pl balanszírozást kihagyja

Lehet a ColorOS-ben nem lehet kapcsolgatni így fixen be van kapcsolva.

Új hozzászólás Aktív témák