Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• morzsol

aktív tag

válasz DDL #33 üzenetére

A minőségre való utalás valóban felesleges infó volt.

Szívesen veszek egy listát azokról az erősítőkről, ''amiben a RIAA-t korrektebbül megcsinálták, mint az erősítő többi részét'', mert én 1-et sem ismerek. Max. viszonylag tisztességesen csinálják meg: leginkább úgy, hogy már bele sem teszik! :DD (Ez a legtisztességesebb.)

''Aki nem ért hozzá az elolvasván amit írtál összekapcsolja a két dolgot..'' - úgy gondolom, jól teszi! Ha használnia kell, jusson eszébe, figyeljen rá és szerezzen tapasztalatokat. Ne gondolja, hogy azért, mert benne van a dobozban, azért kénytelen ''le is nyelni'' azt, amit nyújt. Legalább már tudja, hogy (külön) benne van!

Az általánosításról meg... Ez ma nagyon gyakori szlogen, leginkább kedves politikusaink tartják veszélyesnek akkor, amikor éppen nem ők alkalmazzák ''mások ellen''. Persze teljességgel megkerülhetetlen, a gondolkodási/tanulási folyamat része, ''az egyesből az általánosra'' következtetünk (indukció), majd onnan vissza az ''egyesre'' (dedukció). Aki nem tud általánosítani, az nem tud gondolkodni... De lehet, hogy lassan már ezt is meg fogják tiltani!(?) :DDD

Az általánosítástól mászom a falra és áll fel a szőr a hátamon. Én meg attól, ha valaki figyelmetlenül olvas, aztán meg kötözködik... írhatnám, ha még nem kerültem volna ilyen helyzetbe..., de sajnos volt már olyan, hogy vinnyogva nyüszítettem moderátorért, hogy nyírja ki utolsó 2-3 hozzászólásomat, mert..., aztán meg nem győztem eléggé hálálkodni, mikor valóban megtette...
    Úgyhogy... semmi gond, egy szót sem szólhatok. (Sajnos :) )

Kellemes ünnepeket DDL!

(Ja - és persze, ezt így hagyjuk abba! A magam részéről befejeztem.)

És egyáltalán! M végül is megtudta, amit akart?? :))

[Szerkesztve]

• morzsol

aktív tag

válasz mattheus #28 üzenetére

MINDENT elolvas és lejátszik. Az MP3-t csak akkor, ha erre felkészítik, de mindegy neki hogy CD-n van, vagy DVD-n. Mindkét adathordozót olvassa. Ez a ''lefelé kompatibilitás.''

• morzsol

aktív tag

válasz DDL #9 üzenetére

DDL!
    Nem értlek! Teljesen képben vagy, akkor meg mi a baj? Unatkozol?!
    Inkább segíts másnak, aki ebben nincs annyira otthon. Neked is jól jöhet még!

Egy ház falán olvastam:

''Unatkozik? Vegyen mosómedvét!
    Az egy olyan állat, ami mindent megmos!''

Megszívlelendő! :)

(
    #8 Én:
    ''Erősítőkön kétféle bemenet szokott előfordulni: Phono - nagyobb erősítés, (könnyen tönkretehető,) és többnyire gyenge minőség; ill. minden más.''

#9 Te:
    ''Miért lenne csak azért gyengébb minőségű a phono bemenet, mert érzékenyebb?''

Ilyet senki nem állított. Olvass figyelmesebben...
    (Nem azért gyengébb, mert nagyobb erősítésű, hanem mert szar(abb)ul csinálják meg. Amúgy a Phono bemenet egy ''előtag'', ami csatlakozik az erősítőn belül egy sima vonal szintű bemenethez. Úgyhogy végképp nem értem a problémát...)
    )

Kellemes karácsonyt!

[Szerkesztve]

• morzsol

aktív tag

Mi okoz ekkora félreértést?!

Phono bemenet: lemezjátszó (leginkább MM) hangszedő jelének erősítésére szolgál. Mást nem célszerű rákötni, mert egyszerű esetben csak túlvezérled és torzít, de le is éghet. (Akár az előfok, akár a vég - bár inkább az előbbi.)
    Kezdetben volt a ''kristály'' pick-up, néhány erősítőn még ilyen bemenet van, az újabbak MM ''mozgó mágneses'' ill. MC ''mozgó tekercses'' hangszedők jelének fogadására is alkalmasak lehetnek. (Egyre nagyobb erősítést igényelnek (Kr->MM->MC). Rájuk van írva, át lehet kapcsolni az erősítőt. MM/MC.) Többnyire ezek csak ''díszek'', a legtöbb esetben el lehet felejteni őket: Tisztességes erősítőknek is többnyire gyenge minőségű a phono erősítője -> hogy megvedd a cég külön dobozolt phono erősítőjét, ...
    Erősítőt lehet építeni 1 tranzisztorból is (van 300 Ft?), nem erősíteni fog kevésbé, mint egy 500eFt-os másik hasonló cucc, ha érted, mire gondolok.

Túl kiterjedt a téma, ezért nem kezdtem el jobban részletezni. A lényeg innen jönne csak. Más helyeken erről szól néhány tonna topic.
    (Aki nem is hallott róla, annak nemigen lesz rá szüksége, nem lesz dolga LP-vel. Korábban összekevertem ezt a portált egy másikkal, most megpróbáltam erre jobban ügyelni. Akkor is volt, akinek nem tetszett, de úgy látszik, ez sem jó.)

[Szerkesztve]

• morzsol

aktív tag

válasz mattheus #1 üzenetére

A PC-t a ''phono''-ról sürgősen vedd le, mert tönkre mehet, azon kívül tartalmaz egy szűrőt is RIAA korrektor, ami befolyásolja a hangot.
    Ezeket (CD, PC) simán rákötheded a VIDEO1/2 bemenetre. Erősítőkön kétféle bemenet szokott előfordulni: Phono - nagyobb erősítés, (könnyen tönkretehető,) és többnyire gyenge minőség; ill. minden más. Ezek (minden más) vonal szintű bemenetek, és kb. 2V feszültség fogadására alkalmasak. A lemezjátszók pick-up-jét kivéve minden más ezt a jelszintet adja le. Video/tuner/magno/cd/dvd/...

Szalmát szeretettel üdvözlöm! (''Önt''. :) )

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés