- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gordonfreemN #87827 üzenetére
Nekem a BX5 és az LSR305 a kedvencem abban az árkategóriában, bár lehet, hogy kicsit túllépik a keretet.
-
nLali
őstag
válasz
gordonfreemN #87821 üzenetére
Nem találtam még alkalmas dobozt, ami minden követelménynek megfelel..Egybe szeretném dobozolni a leendő toroiddall. LM1875, Bocs
-
nLali
őstag
válasz
gordonfreemN #87798 üzenetére
Neked szerintem kéne valami a kanapé mögötti falra. Nyílván a gardróbot nem változtathatod, balra a ruhaszárító jó.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #87738 üzenetére
PCM1792 sem rossz, bár nem mai csirke.
Hazabeszélek vele..
DonThomasino (#87741) : Azt a dobozt meg is vettem... Amúgy Proac Studio 148.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
gordonfreemN #87738 üzenetére
Igen azt használom most, köszönöm!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #87693 üzenetére
Ahány (IC) kábel, annyiféle hangzás, ami komolyan befolyásolhatja az erősítőből kilépő hangot. Illeszteni mindent kell mindennel, (amíg rá nem akadsz olyan kábelekre, amik nem húzzák semerre a lánc hangját) mert egyetlen rosszul megválasztott kábel is nagyon el tudja rontani a lánc hangzását.
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #87704 üzenetére
Közben priviben megtárgyaltuk, hogy erősítő belsejébe kéne. Szóval nem sima ic kábelnek mint ahogy én gondoltam. Arra viszont sajna nincs tippem mert az általam említett oehlbach mp3! nem arra való. Úgyhogy én is kíváncsian várom, mit ajánlanak mások, akik esetleg ilyen dolgokkal is képbe vannak valamennyire.
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #87704 üzenetére
Ebben az Oehlbach-ban fut két külön kábel, nyilván mindkettő külön-külön szigetelt + mindkettőnél külön-külön megvan a "fólia + árnyékolás" is; ezek vannak a fehér borításon belül. Ezüstözött réz és én fejessel nem tapasztaltam a gyengébbeknél szokásos magas kiemelést. A gyári fejes kábelnél annyiban volt jobb számomra, hogy hosszabban hallgatható volt ezzel, mint a gyárilag hozzáadottal. A hifis összekötőimmel ugyan nem hasonlítottam, de szerintem egy próbát olyan célra is megér; nem is olyan könnyű ilyen "vékonyabb"/hajlékonyabb minőségibb kábeleket találni, valamennyit tudok is adni, ha nem akarsz egy egész gyárit megvenni.
-
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #87619 üzenetére
A hazai pálya előnye...
-
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #87617 üzenetére
Mert kevesebb a stressz, nyitottabb vagy a világra, ezen keresztül a zenére is. (Szerintem.) -
Tonchi26
csendes tag
válasz
gordonfreemN #87579 üzenetére
Köszönöm megnyugtattál, magam is kb. így gondolkodtam. Elvileg a 3 napban még benne vagyok (remélem nem akarnak cigánykodni a számokkal
) szóval holnap viszem is vissza cserére.
-
Tonchi26
csendes tag
válasz
gordonfreemN #87573 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged holnap kipróbálom otthon a dolgot. Mint hozzászólásomból is kiderült meglehetősen kezdő vagyok a témában, csak józan paraszti eszemre tudok hagyatkozni
Szóval lenne még egy olyan kérdésem, hogy észrevettem az egyik új hangfalon, hogy a mély-közép membránon alul a legszélén (kifejezetten a membránon nem a körülötte lévő gumirészen) van 1 apró körömhegynyi horpadás. Ez okozhat -e hallható hangzásbeli torzulást? (Párszor jártam már rosszul vittem már vissza cuccot hibák miatt elég macera főleg ekkora hangfal esetén, de ugye rosszul járni sem akarok.)
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #87501 üzenetére
Tudod mire nem képesek a politikusok; szóval csak fenntartással ...
-
AMDFan
addikt
válasz
gordonfreemN #87501 üzenetére
Vakteszteltem őket, tehát igen.
Egyébként az egész teszt onnan indult, hogy haverommal fogadtunk, hogy nem mondja meg a spotify és a flac között a különbséget. Aztán meglepődtem hogy igen, és nekem a spotify tetszett jobbanAz A verzió (lejátszás felvétel) inkább azt hivatott demonstrálni, hogy milyen hallható különbséggel jár egy D/A-A/D konverzió. Mennyire fontos a hangkártya kérdése így 2018ban.
-
AMDFan
addikt
válasz
gordonfreemN #87478 üzenetére
Olyan hatalmas különbségek szerintem sincsenek
Ráadásul az eddigi vélemények között ha jól látom nem találtam még két egyformát, amit azt jelenti, hogy azért tényleg nem teljesen egyértelmű a különbség, illetve nagyon más az emberek szubjektív véleménye ugyanarról.
-
karmaresz
senior tag
válasz
gordonfreemN #87302 üzenetére
Hasonlóan gondolom én is. Teljesen az igényeimre szabtam a Foobar2000-et, telefonról is tudom vezérelni a Pro verzióban 1 dollárba kerülő Foobar Controllerrel. Látja minden DLNA képes eszközöm is, úgyhogy a hálózaton belül bárhol tudok róla zenét játszani. Próbálgattam sok minden mást, de mindig visszakanyarodtam ide.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #87174 üzenetére
Ők, eladósorba kerültek. Talán ma el is viszik...
-
Snoop-y
veterán
válasz
gordonfreemN #87132 üzenetére
Hat CD-n mar reg nem agyalok. Tok felesleges egy ugyanolyan forrast meg mechanikai dolgokkal is komplikalni.
A bakelit viszont elgondolkodtato. Talan majd egyszer belevagok en is
-
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #87096 üzenetére
Átlagolva, hiszen nagy a hőkapacitása, ami egy integrátort képez.
-
válasz
gordonfreemN #87047 üzenetére
Nem megoldhatatlan, mivel a kérdés alapja egy házimozi erősítő, így egy PC forrással lényegében ingyen össze lehet hozni. Egy egyszerű DSP, majd kikapod a hangszórókból a crossovert. Más eset már nem nem ilyen szerencsés.
-
törölt tag
válasz
Akkor egy aktív rendszert hoznánk létre, ami sok esetben valóban főnyeremény.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Erről szó nincs, nem értem, hogy jött ez elő.
-
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #87045 üzenetére
Nem, mert ha a hangváltó nagy impedanciát mutat az erősítő felé, akkor nem terheli azokon a frekiken. Így áram miatt nem torzít, csak fesz miatt (varicap hatás a differenciálerősítőnél stb.).
-
válasz
gordonfreemN #87041 üzenetére
Néhol van az a legkevésbé sem definiált all channel stereo mód, ahol bizonyos implementációknál előfordulhat, hogy a surround csatornákra pontosan a frontok jele kerül. Nagyon lutri, de megpróbálni meg lehet.
-
Ribi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #87021 üzenetére
Kereszt kérdés, biztos nem?
Mert ugye sok 5.1 erősítő tud dupla sztereót.
Ekkor pedig pont meg lehetne oldani amit leírt, hogy az elsőket köti a magasra, a hátsókat meg a mélyre.
Ez így miért nem megy? -
szeltam
csendes tag
válasz
gordonfreemN #87021 üzenetére
Ok, köszönöm
Még egy kérdés, hogy a hangfalon a kettős csatlakozást egy fémlapka oldja meg. Van értelme lecserélni kábelre?
Plusz a hangfalkábel végére tegyek banándugót, vagy sem? -
Snoop-y
veterán
válasz
gordonfreemN #87014 üzenetére
Hat a Vincentek nincsenek tulbonyolitva altalaban.
Tipustol fuggoen par RCA es/vagy XLR balanced bemenet es egy stereo kimenet/bi wire.
Egy mute es egy gain funkcio.
En az enyemmel nagyon meg vagyok elegedve
-
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #86883 üzenetére
-
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #86880 üzenetére
Én csak a saját nevemben tudok nyilatkozni. tehát igen!!!!
-
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86873 üzenetére
Bőven alkalmas vagy szerintem is, nem tanítani kell a népet!
-
salesman
őstag
válasz
Hárman lennétek, szerintem meg tudjátok osztani a feladatot.
Tetszett volna jelölni az említett fórumtársakat, most már késő bánat...
Többek szerint alkalmas vagy a feladatra, szerintem is, mint szakmailag, mint emberileg.Tehát széna vagy szalma?
-
krichd1
addikt
válasz
Persze hogy fontos, ettől még nem elvetendő amit írtam, nem rossz a kicsit komolyabb DAC-ok kimenő fokozata sem, illetve némelyikben kifejezetten jó előerősítő is van, már évekkel ezelőtt próbálgattam ezt az egyszerűsített láncot többféle eszközzel.
Majd belerázódsz, nem olyan vészes dolog ez, ha éppen nincs jelen legalább egy fekete öves troll.
(#86875) dgyuri0123. Manapság már szinte minden sötét hangnak számít, ami nem egyértelműen világos.
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86706 üzenetére
Az oké hogy benne van a keretbe, de ne szívassuk már szegény embert azzal hogy valakitől kapott ajiba egy per pillanat újonnan 120k-ért megvehető hangdoboz párt, és mi meg többet elköltetnénk vele csak sima sztereó erősítőre + ahhoz még minimum dac is kéne. Persze más lenne a helyzet ha a használtpiacról kapott volna egy komolyabb hifi hangfalat és azt kéne kiszolgálni.
Lehet hogy ezek a 100k erősítők is pénzkidobások valamilyen szinten, de újonnan úgy hogy legyen bennük dac-is, sajnos nem igazán vannak olcsóbban.
Ez van ha az ember új-ból akar építkezni, elkölt egy rakat pénzt és a végeredmény inkább csak az igényszinttől függ. -
fehér_ember
addikt
válasz
Szerintem egy fiatal leányzónak nem kellenek nagy böhöm erősítők, meg sötét színűek sem, mondjuk 95dB-es érzékenységű dobozokhoz nem is szükségesek. Házimoziról viszont fogalmam sincs; de szerintem elég egy kisméretű valami nekik az asztalra oszt jóvan, nem hiszem hogy akarnak külön dac-ot meg ilyesmi; ezek mostanság a mobiltelefon hangszórójáról meg apró hordozható bluetooth-os borzadályokból hallgatják a zenét, együtt a romákkal
.
Azt gondolnám a már említett Yamaha is már kétséges lehet méretileg, de az még talán elmenne.
Yamaha R-N303D (ezüst) ~110k
Onkyo CR-N765 (ezüst) ~100k
Teac AI-101D (ezüst) ~100kPersze én szívesebben vennék egy ilyen Cambridge Audio 551R-t vagy valami használt sztereó erősítőt és kiegészíteném pl. egy WXAD-10-zel vagy valami hasonlóval.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Annyira nem fog ez a hifi építkezésről szólni, a lányom csak használni fogja azt amit összerakok neki. Igazából fogalma nincs, hogy épül fel egy ilyen rendszer. Bekapcsolja és menjen típus. Csak hát az ember jót akar a gyereknek, azért próbálom körüljárni kicsit a témát.
Most már hallatom olyan véleményt, hogy legyen sztereo erősítő, meg olyat is, hogy inkább házimozi. Nem mondom, hogy most már tudom mi kell nekem.
Házimozi erősítők közül a Denon AVR-X1500H-t találtam. Milyen egyéb alternatívákat javasoltok?
-
Snoop-y
veterán
válasz
gordonfreemN #86692 üzenetére
A nem biztost nyugodtan atjavithatod biztos ,hogy nem re
+100 a hazimozi alkatresz elhagyasra. Ha a leanyzonak tenyleg jo a fule megerdemli ,hogy zenet stereo erositon hallgasson
-
krichd1
addikt
válasz
Ezt az erősítőt kár lenne elpazarolni a Klipsch RP-160M zajkeltőkre.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Köszi.
És új termék esetén mi lenne a javaslat?
Nem írtam, de hálózati képességek fontosak lennének. Ha már Yamaha, akkor a multicast sem lenne hátrány. (Ha ezeket tudja akár lehet használt is.) -
migabi24
nagyúr
válasz
+1
-
redwhite78
aktív tag
válasz
gordonfreemN #86689 üzenetére
Legyen kb. 200ezer forint, de lehet több is (mondjuk 300k-ig). Igazából amennyit kell költeni, hogy ne az erősítő legyen a korlátja a hangfalaknak. Persze, ha nem lesz érdemben jobb hangzás tőle, akkor nem költenék el feleslegesen pénzt.
Közbe nézegettem és ez a belépő Yamaha szerintetek kevés hozzá? Vagy érdemes házimozi erősítőt nézni a későbbi bővíthetőség érdekében?
köszi előre is!
-
redwhite78
aktív tag
válasz
gordonfreemN #86683 üzenetére
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Kaptam ajándékba egy ilyen Klipsch hangfalpárt, amit szeretnék a lányomnál beüzemelni. Filmnézésre és zenére használná. Milyen erősítőt javasoltok hozzá, ami kihozza a hangfalban lévő tudást, de azért nem is lőnék ágyúval verébre. A lányomnak (velem ellentétben) elég jó a füle az ilyen dolgokhoz, ezért szeretném viszonylag jól összerakott rendszerrel meglepni.
Ezenkívül az erősítőn kívül még milyen egyéb alkotóelemeket javasoltok? (kábel stb.)Nézegettem különféle Yamaha erősítőket (későbbi multiroom képességre tekintettel), de nem értek hozzájuk és elvesztem a sok típus között.
-
krichd1
addikt
válasz
gordonfreemN #86661 üzenetére
Szétnézel a régebben linkelt német oldalakon és keress akciós típusokat, minimum Chronot, vagy attól felfelé, újabb kerámia magas sugárzós típusok előnyben, mert ezek tisztábban szólnak.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #86059 üzenetére
Sziasztok!
Nem oly rég beszélgettünk a DAC-om kapcsán a balanced unbalanced bekötésről.
Méregettem az RMAA-val, meg tudjátok ti is nézni mennyire súlyos vagy nem súlyos különbségek adódnak egy szimetrikus kimenető forrás nem szimetrikusnként való használatakor.
Roland_superUA
szerk.: ja igen, sajnos csak egy kábelt tudtam most készíteni hozzá, mivel kettő darab TRS jack-em volt, ezért mono a teszt. -
Auratech
őstag
válasz
gordonfreemN #86405 üzenetére
Ha állóhullám, az inkább gerjedést jelent, tehát kiemelést. Ez a gyakorlatban úgy hangzik, hogy az adott frekvencia lecsengési ideje adott helyen felépülve megnő és az a hangerővel négyzetesen emelkedik. Aztán begerjed és szinte konstans búgássá válik. Csillapítás csak falakról visszavert hangok esetében keletkezhet. Ha valahol horpadást hallasz a mély hangok adott frekvenciáján, az inkább a magasabb hangok gerjesztése általi kioltások eredménye.
Az általad közölt számsort a fal, bútorzat, geometria súlyozza. A sugárzók elhelyezése se lényegtelen. A szimmetrikus tájolás segíti a gerjedéseket, aszimmetria csillapíthatja. A szobának vannak ún. saját hangjai, gerjedési pontja, pontjai, aminek felharmonikusai és subharmonikusai is jelentkeznek. Bizonyos hangerő felett minden szobának, a süketszobákat kivéve..
Bármilyen eszköz, kiadás egy mérés után fontolandó meg. Tehát impulzusválasz, utánzengési idő, frekvenciamenet kimérése dirac jelekkel, és szinus sweep végigfuttatása. Kombinált jelekkel... zenével.
Adott frekvenciára a célzott megoldás egy-több Helmholtz rezonátor. Ez egy méretre vágott lyukacsos falemez mondjuk, ami a gerjedési frekvenciára indul be és átveszi a rezgést. Alakváltozása elnyeli a gerjedési pont frekvenciájának energiáját. Jól méretezve csak a zavaró kiemeléseket kezeli.
Az új házunk hálójában olyan csörgő visszhang van, hogy egy cuppantás hangja csörgőkígyót idéz.. Valamit tenni kell..
A zenehallgatós helyen "szerencsére" nincs ilyen.
A sorrend szerintem:
- Mérés, saját-hangok (gerjedések) 6 dB-s csillapítása, általános utánzengési idő mérséklése berendezéssel, szőnyeggel, könyvespolccal...csillapító elemekkel, sugárzók toligálása,
A legvégén lehet valamilyen enyhe szoftveres dinamikus, lineáris fázisú kompenzáció, (nem sima eq) ha az beilleszthető a lejátszásba..
Aztán végül picit visszavenni a hangerőből..
Többet nem tehetsz. -
nLali
őstag
válasz
gordonfreemN #86572 üzenetére
Lófogáson hirdetnek egyet 27 ezerért.
Szerintem vicc érte. Az enyém is kipróbálható.
Salesman: köszönöm!
Egy cimborám keres lapostévéhez valamit, azért vettem meg, hátha jó lesz neki. Amikor elkezdtem zené thallgatni, akkor azon agyaltam, hogy szerintem inkább a gardrób tetején fekvő AC310 kell neki, én meg megtartom ezt. -
perempe
veterán
válasz
gordonfreemN #86546 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Egyrészt nem tudom, mi a feladat, nem ismerem a PH szabályait, szokásait, másrészt nem vagyok egy rendőr típus, nem vagyok híve a törlésnek, tiltásnak, bilincsbe verésnek, szóval velem nem járnátok jól. Én szeretem megbeszélni a dolgokat ahelyett, hogy a vitapartneremet elnémítsam. Még bta mesterrel is szívesen csevegek, mert van mit mondania, de megértem, hogy a modora sokak csőrét böki, bár ez nem feltétlenül bta hibája.
Eleve lehetetlen helyzet, hogy a PH fórumon egyetlen általános topikban merül fel milliónyi HiFi téma és akit éppen nem érdekel az aktuális kérdés, az elkezd hőbörögni, hogy beszéljünk másról. Akinek már összeállt egy jófajta rendszere, azt nem érdeklik a vásárlási tippek, aki meg most építkezik, azt hidegen hagyják az elméleti eszmefuttatások, stb. Nem a tagokkal van itt probléma, hanem a körülményekkel, amiken változtatni nyilván nem lehet, így viszont öngyilkos küldetésnek tűnik a feladat bevállalása.
-
Ear001
addikt
válasz
Vinil nap a Barabás villában?
-
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #86471 üzenetére
Miért nincs topicgazda?
Ha nincs, válasszunk alkalmas fórumtársat.
Nem szeretném más fülével verni a csalánt, én például őket alkalmasnak tartanám:bkercso és ear001
Várom a tisztelt megszólítottak válaszát, illetve a fórumtársak javaslatát, köszönöm!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86471 üzenetére
Már semmi egyéb nincs, mint a farokméregetés, pedig egy jóízű beszélgetésnek nincs párja.
-
AMDFan
addikt
válasz
gordonfreemN #86416 üzenetére
Pontosan erre tudok testközeli példát felhozni a saját nappalimmal. Az egyszerűség kedvéért csak az egyik csatornáról mutatok képet:
Az első képen lévő két bejelölt minimum és maximum pont a 87 és 110 Hz. Ez kb. az F2 és a G2 egymás mellett lévő zenei hangok. A kettő közötti hangerőkülönbség 12dB volt. Gondolj bele, hogy amikor hallgatsz egy zenét, és mondjuk egy bőgőn megpengetik egymás után ezt a két hangot, akkor milyen lesz hallani egyiket a másik után.
Ez pedig a DSP-vel korrigált frekvenciamenet, ahol ugyanezt a két hangot jelöltem be, a hangerőkülönbség, 5dB-re csökkent. Nyilván nem tökéletes, de a különbség nem hasonlítható össze mondjuk egy erősítőcserével sem, inkább olyan mintha magát a hangfalat, vagy inkább a szobádat cserélted volna le.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #86416 üzenetére
Szokványos panelek alatt porózus elnyelő paneleket értettem. Hogy nálad milyen fajtára, mennyiségre van szükség, illetve hova kell rakni őket... ahhoz ismerni kellene a szobád akusztikai paramétereit. Egy helyszíni mérés után okosabbak lennénk.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #86405 üzenetére
Sok témát érintettél és kicsit keverednek is ezek a hozzászólásodban. Az állóhullám (leginkább) párhuzamos felületek között jön létre, ahol a hang sokszor teszi meg ugyanazt az utat oda és vissza, de nem csak egy frekvencia lesz problémás, hanem az összes felharmonikusa is. Hogy a hallgatási pontban kiemelést, vagy kioltást hoz létre, az attól függ, hova ülsz a szobában. Középen kioltás lesz az alapfrekvencián, a falakhoz közeledve pedig kiemelés. Téglatest alakú helyiségben ez mindhárom irányban igaz, hiszen mindhárom falpár között létrejön a jelenség a szoba hosszában, keresztben és függőlegesen is.
A probléma ellen sokféleképpen lehet védekezni, 60-70 Hz felett szokványos elnyelő panelekkel is kezelhető, alacsonyabb frekvenciákon már ravaszabbnak kell lenni. A témában 3-4 órás előadásokat szoktam tartani, sajnos nem tudom pár mondatban elmondani.
-
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #86383 üzenetére
És Hammondon is zseniális!
[link] -
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #86368 üzenetére
Az élő zene elengedhetetlen, referenciaként szolgál.
Ha tudsz, menj el minél több koncertre.Hammon orgona nekem is nagy kedvencem...
Rhoda Scott, Keith Emerson, Balázs Fecó mind megvoltak élőben, Jon Lord sajnos nem.
[link]Az igazán komoly dobosok hagyományos felszerelést favorizálják..., szerintem.
[link] -
AMDFan
addikt
válasz
gordonfreemN #86348 üzenetére
Audacity-vel csináltam. Ingyenes és minden platformon elérhető (Linux, OSX, Windows).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86254 üzenetére
Ühümm, ez a vékony mikrofonkábel. Jó hallgatózást..
Kíváncsi vagyok a véleményedre mert én is összevetettem őket egy időben, egy rendszerben. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86252 üzenetére
Ez a kis vékony "gatyamadzag" Klotz mikrofonkábel ? Bocs, nem tudom már a nevét. Stratost tessék járatni pár órát, mert elsőre még nem lesz olyan..
-
migabi24
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86200 üzenetére
Amiről mi beszélünk az VanDamme kábel a Lapp Ölflexet többen használjak azzal nincs tapasztalaton
-
migabi24
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86192 üzenetére
Ezt gyorsan feletsd el,
én sem ajánlom tápkábelnek minden dünnyögős lett vele -
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86192 üzenetére
Azt már csak a semmihez képest ajánlom
illetve nagyon mélyhiányos rendszerekbe. Sajnos a mélyek terén való feljavulás mindenre eléggé rányomja bélyegét, szóval összességében mégsem annyira fajin.
Inkább mást próbálj, annak az összegnek függvényében, amit rá akarsz szánni.
Egyébként meg szerintem nem az mint amit linkeltél, azt a magyarországi vandamme forgalmazóról lehet szintén bagóért megvenni. -
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86189 üzenetére
És hogy oldod meg a dac felőli oldalon? 6,3-as jack-re kötöd, vagy rávetted magad jack-rca adapterre?
Így van, nem látom sok értelmét drága csatikra költeni, egy jobbféle olcsóbb is megfelelő. -
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86102 üzenetére
Szerintem felépül.
Azt jól megvalósítottad, így ki kel jönnie, ha van diffi az analóg fokozattal történő trükközésben. -
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86088 üzenetére
Azért nagy előítéleteim nem lesznek. Mind nagyon hasonló belül.
Én nem olyan rossz az 5532, meg a korábbi erősítőd se volt felbontáskirály. Inkább az az érdekes, te mit mondasz majd, mikor összeveted a DIY DAC-oddal!
-
bta1
őstag
válasz
gordonfreemN #86093 üzenetére
" a színvonalra lettem volna kiváncsi, sokat elárul az emberi belsőről szerintem"
Drága doktor úr! Ne haragudjon, de a belső szerveimről nem teszek közzé fotókat
Na jó, értem én, mi a cél... hát ez nem jött be. Az egykori kreálmányok fényképe alapján végzett "pszichoanalízist" valami ezoterikus oldalon tessék gyakorolni, oda való.
-
bta1
őstag
válasz
gordonfreemN #86088 üzenetére
Nem először hagytad figyelmen kívül valamelyik kérdésemet. A továbbiakban ragaszkodnék az alapvető illemtannak megfelelő kérdés/válasz sorrendhez, tehát megismétlem: Milyen következtetést vonnál le belőle, ha azt mondanám, hogy soha nem építettem semmit?
-
bta1
őstag
válasz
gordonfreemN #86078 üzenetére
Több éve nem foglalkozom "építéssel", egyébként szinte kizárólag csövessel. Mi célból idézted fel ezt a hifis fórumon tökéletesen felesleges kérdést? Nem kielégítő a múlt heti válasz? Alkatrészeket szeretnél? Még akad a sufniban egy s más..)) Csodakapcsolást? Azokat felejtsd el. A hiú ábrándot is, hogy versenyezni lehet a használtpiaccal. Az elméleti felkészültség és a "jó fül" semmit sem garantál, keveseknek sikerül.
- Bocsánat, uram, meg tudná mondani nekem, hogyan jutok el a Zeneakadémiára?
- Ennek, kérem, egyetlen módja van: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni! -
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86077 üzenetére
Jól látszanak.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Valamiért azt hittem, Twint is vettél.
A Rolandban milyen OPA van?
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86068 üzenetére
Valószínűleg már rég kifutott. Kácsának volt elfekvőben, megújulás előtti honlapján amúgy így szerepelt: FCA-22pa
Nem tudom hogyan viszonyulna az említett Oehlbach-hoz, nem hasonlítottam őket, mert az mp3-at nem a hifihez vettem.
A Roland Black Series (RCC-3-2R2R)-nál viszont egyértelműen jobbnak vélem a furut, van még egy Harmonic Technology Precision Link-em is, talán azzal lehet pariban. Viszont a HT Pro Silway II-től mind elmarad. -
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86066 üzenetére
Csak arra a CA22pa-ra tettem, az meg 4,8mm (amúgy pont az lett eladva). Az oehlbach mp3 meg úgy 4,2mm (és hajlékony). Értem én a birtoklási vágyat, de előbb megfülelni hogy azután is megmarad-e.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Most nézem csak, a stratos 8,5mm-es külső átmérővel rendelkezik, tehát akkor ez is vastag. Na ezért szívás ez a jack-rca adapter nélküliség, a rendes hifi kábelek nagyrésze is kilőve, nem beszélve arról hogy kölcsönkérni se tudsz kipróbálásra rca-sokat. Esetleg még ez.
De amúgy szívesen odaadom meghallgatásra a furut is meg az ilyen ezüstözött oehlbachot is, és át is szerelheted, csak úgy add vissza hogy a végén visszaszereled az általam adott csatikra, pár centivel rövidebben kapom vissza az nem gond. -
bta1
őstag
válasz
gordonfreemN #86053 üzenetére
Mit szeretnél kompenzálni a Furu kissé japános hangkarakterével?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Ha aszimm. bemeneten fogadod, akkor szerintem mindegy. (Szimm bemeneten ugye illik egyforma impedanciával lezárni a két eret, hogy egyformán antennázzanak.)
A kábel hozhat, érdemes vele játszani!Már nem emlékszem, OPA-tuningos a Twin-ed?
-
fehér_ember
addikt
válasz
Betartalékoltam, úgyhogy volt hogy már 3 pár volt, de rájöttem hogy ennyi biztos nem kell, ezért 1 párat eladtam. A másik kettőt meghagytam, van tervben 1-2 dolog az egyik tuti kelleni fog, a másikat még nem tudom. Amúgy elég merev a kábel szigetelése. Pénteken azért rákérdezek Kácsáékra, hátha akad még.
Stúdiós oldalakon azt olvastam nincs gond az ilyen trs, rs dugdosásokból. De szerintem is az a legtisztább ha az ellentett fázisú jellel nem csinálunk semmit, egyszerűen nem használjuk fel. Na akkor most majd mégegyszer nekiállok keresni, hátha találok aranyozottat is abból a szimpla rca + 3 részes nagy jack-ből (aminél biztos hogy csak a + és a föld van bekötve, hisz csak úgy "értelmes"), ha már ezt így megbeszéltükDe amúgy meg már hónapok óta használom így a fixjelszintű CH3-at és CH4-et és jobbnak vélem mint a szabályozható main 1-2-őt.
-
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #86050 üzenetére
Emlékszel, beszélgettünk erről: minden bizonnyal van benne az OPÁ-k kimenetén egy-egy ellenállás, kb. 100 ohm, vagy amit az OPÁ-k elbírnak. Azonban, ha rákényszerítjük az OPÁ-kat, hogy ezt hajtsák (rövidzár esetén), akkor nagyobbat torzíthatnak (pl. úgy, hogy a tápjukat jobban igénybe veszik). Szóval műxik, ahogy használod, de elegánsabb csupán a kábelen zárni a két eret (ha szimmetrikus a kábel egyáltalán), és nem a DAC kimenetén.
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86050 üzenetére
Ok. Így már világos, így én se merném.
Persze közben meg lehet hogy stúdiótechnikában ez az egyik legalapabb dolog,de persze ezt mi nem tudhatjuk. -
MineFox54
őstag
válasz
gordonfreemN #86033 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86035 üzenetére
Amúgy, hogy így megemlítetted, felötlött bennem, hogy én esetleg nem-e rosszul használom a TC Impact Twin-emet, így gyorsan megnéztem a használatijában hogy TRS-ek-e a kimenetei. És hát de, szimmetrikusak. Az viszont megnyugtatott, amit ott alatta olvastam a 6-os pontnál, mármint hogyha asszimetrikusként használom akkor a földelést és a hideg eret össze kell kötni. Magyarán számomra mégis teljesen jó a kácsás adapter, azaz, amivel használom. Nálad tuti nem így van?
Persze az már érdekesebb kérdés, hogy a CH3 és a CH4 az már nem külön fő kimenetnek van elnevezve, most akkor arra ez a dolog érvényes-e? Remélem hogy igen, hiszen én azt is használom párhuzamosan, sőt azt használom főleg, mivel az max. kimeneti szinten van, a CH1-et és CH2-őt pedig potival lehet szabályozni. Gondolom, hogyha nem szabadna így használni, akkor valami csak történt volna, valami jele csak lenne? -
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86041 üzenetére
Még találtam amazonon is.
Megkérdezheted dgyuri0123-at is, hol vette a stratos kábelt az ic-jéhez és szerelhetsz akár abból is. Általában a klotz-nál nem nehéz jobbat találni, esélyes hogy egy gyári szerelt roland-dal jobban jártál volna, de az se hifi kategória még. Amúgy ha már klotz, akkor lehet az mc 5000-est kellett volna próbálni, meg persze a bejáratást se feledd, tizenvalahány óra minimum a készülék összekötőknek is kell, de inkább hosszabb idő eltelte után ellenőrizd.
Kácsánál meg talán még érdemes lesz holnapután rákérdezni, hogy valóban elfogyott-e az a furu CA22pa kábel, mert az előző honlapjukon még volt, az újon már nincs, lehet csak lemaradt.Reméljük lesznek másoktól is kábel ajánlások, biztos mindenki kíváncsi.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Úgy se jó ha veszel mondjuk 2 ilyet és természetesen mindkettőnek csak az egyik kimenetét használod; sőt láttam egykimenetest is.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Na jó, ehhez nem értek, nálam ilyenekkel van a TC Impact Twinből megoldva, azért mertem ajánlani.
Hangfalkábel szerintem nagyon jó amid van, de ha ki akarnék valami esélyest próbálni és olyan szerencsés volnék hogy 2*2m is elég lenne akkor én azonnal megvenném migabi24-től az Air Blue 5-ösét. Sajna nálam a nagyon minimum a ~2,3m annyival meg nem tudott szolgálni. -
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #86033 üzenetére
A jack-rca adaptert miért vetetted el? Nincs vele gond és nem vagy meglőve még a kábelek vastagsága miatt is pluszba.
Sajna Kácsánál már nem találom a furutech CA22pa kábelt, pedig az jó lett volna.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #85976 üzenetére
Tényleg engedd el, semmi értelme..
-
bta1
őstag
válasz
Tisztelt rögtönítélő bíróság! Minden egyes hozzászólásom "építő jellegű" kíván lenni, és ezt ha kell, témákra/altémákra lebontva el tudom magyarázni, dehát miért is próbálnak végeláthatatlan magyarázkodásra kényszeríteni, szanaszét offolva vele a topikot?
-
s4tch
veterán
válasz
Hagyd...
-
bta1
őstag
válasz
Harmadszorra sem tudtad megindokolni a rólam szóló állításod, sőt tovább gyarapítottad a személyeskedő jelzőket: "elkezdesz furkálódni, lemész sziszifusziba ..."
Az efféle lejárató tevékenység, a koncepciós perekre hajazó ítélethirdetés úgy látszik, elmegy a "kultúrált" magyar hifis fórumokon. Talán még dicséretet is érdemel. Nyilván arra játszol, hogy felbosszantasz, mondok valami csúnyát, amit a moderátor előtt lobogtathatsz. Ezt az örömöt nem fogom megadni.
-
bta1
őstag
válasz
gordonfreemN #85966 üzenetére
"fossuk tovább a szót a semmiről"
Ha megkérhetlek, maradj az 1. szám 1. személy mellett. A semmiről ui. az beszél, aki másodjára sem hajlandó elmondani, hogy szerinte mit ferdítek. Összefüggés nélkül idézgetni egy robot is tud...
"neked ezekből nem az jön le"
Nem bizony! Mindössze annyi, hogy az első felvonásban volt egy kérdés formájú, mindazonáltal helyénvaló megjegyzésem, a másodikban pedig feltettem egy -továbbra is megválaszolatlan- kérdést. Ami nem baj, hiszen Gyurinak nem velem érdemes tisztáznia, hanem saját magával (ha tényleg az igazságot keresi)...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #85966 üzenetére
Azért is mert helyettem szedted össze a morzsákat.. Én már elfelejteném hogy írtam bármit is ide. A jövőben alaposabban meggondolom, mikor és mit tegyek közzé.
-
bta1
őstag
válasz
gordonfreemN #85955 üzenetére
"Nem akarok pálcát törni feletted "
Akkor nem kellett volna minősítő jellegű hozzászólást írni
Valószínűleg nem tudnád elmagyarázni, hogy konkrétan mit értelmeztem rosszul, dehát akkor mi a fenét számolsz?
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #85926 üzenetére
Ok, de a hanghullámok nagy része bejárja a teljes helyiséget. Sokkal nagyobb problémák vannak a teremakusztikában, mint a hőmérsékletkülönbség által létrehozott pár tízezred másodperces eltérés a hanghullámok között.
-
Ribi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #85926 üzenetére
Esetleg a padlóla süt a nap ami attól jóval melegebb lesz és a felette lévő pár centi levegő is.
-
bta1
őstag
válasz
gordonfreemN #85910 üzenetére
Nincs itt semmi túlgondolva, közelről sem élőben, sem mikrofonokon keresztül nem jön több zene. Hangkonzervnél inkább a fordítottja szokott történni: ha a prezenszkiemelős hifi tovább torzítja a modern felvétel szükségszerűen természetellenes belső arányait (az újhifisták általában ezt vélik részletezőképességnek - köszönjük meg szépen a dilettáns, botfülű sajtónak!), akkor borítékolhatóan szétesik a zene, amit a hangmérnök -jó esetben- befogadhatóra rakott össze a mozaikokból.
(Változatlanul komolyzenéről, nagyzenekarról beszélek.)
Re: "beugrom a nagybőgőbe"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #85847 üzenetére
MKA fájlt simán húzd be Foobar Playlist-be, mintha másolni akarnál fájl átvitellel. Ha ott megjelenik az MKA tartalma, akkor klikk rá jobb egér gombbal és -> Convert-> Waw és 1 perc alatt átkonvertálja. Egyrészt kisebb lesz, mert két csatornára konvertál, másrészt az összes fájlt látni fogod track-enként. Én mindig így csinálom. Ha ez megvan és nincs infó a számokról, borítóról, azt is le lehet Foobarral szedni pillanatok alatt.
-
Patice
nagyúr
válasz
gordonfreemN #85843 üzenetére
Ha fent van a foobar alatt a DTS plugin, akkor alapértelmezetten a sokcsatornás sávot fogja játszani. Távolítsd el a plugint és akkor a sztereót fogja csak tudni belőle dekódolni.
-
MineFox54
őstag
válasz
gordonfreemN #85843 üzenetére
Ctrl+F5, és látszik is rögtön az új arckép
-
válasz
gordonfreemN #85838 üzenetére
Hű de megváltozott a képed.
-
Patice
nagyúr
válasz
Ha a Foobar2000 nem tudja lejátszani, akkor hibás az a fájl. Max. MKV Extract GUI-val kiszedhető a 2.0 hangsáv, csak akkor egy fájlban lesz az egész album és nem fog tudni hozzá .cue-t csinálni. Próbáltam...
-
MineFox54
őstag
válasz
Bent van az mka component?
Azt hiszem, ez az. A 6ch mka miatt kell ez.
[link] -
Patice
nagyúr
válasz
gordonfreemN #85835 üzenetére
Foobar2000
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- RTX5070Ti/ Ryzen7 8700F/ Asus PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD
- CANON EOS-1D X MARK III - újszerű - ~62k expo
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest