Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz szakibá... #26108 üzenetére

    :) Szerintem ennek megítélését bízzuk inkább valaki olyanra, aki életében megmérte már legalább egyféle hangszóróelhelyezés hatásait diffrakciók és belső állóhullámok szempontjából, és tisztában van a kapcsolódó ismeretekkel is.

    És szerintem, elég konkrét hiba, ami bármiféle meghallgatás nélkül is teljesen biztosan kijelenthető, ha valaki az előlap középére tesz egy hangszórót, ráadásul azonos frekvenciákon sugárzó hangforrásokat olyan távolságra helyez el, ami jóval nagyobb, mint a lesugárzott frekvenciákhoz tartozó hullámhossz.

    Ez pl. nem amatőrség, nem is dilettantizmus, hanem egyszerű hozzá nem értés, de nem tőlem, hanem az állítólagos "tervező" részéről. :)

    :D Nem tudom egyébként, hogy szólhat jól egy kb. -15dB-es kioltás középtartományban, vagy a mélytartományban a belső rezonanciákhoz tartozó frekvenciákon ugrásszerűen fellépő nagy membránkitérés, és az ehhez tartozó torzítások, de valahol, valaki valamilyen teszten biztosan igazolni tudja, hogy ez neki úgy tetszik. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák