- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
patik
csendes tag
Kösz mindenkinek a segitséget. :))
-
patik
csendes tag
válasz
Il Padrone #27 üzenetére
Hát remélem hogy csak rosszul van rádugva. :F
-
Il Padrone
senior tag
Nem ertettem felre, nem irtam, hogy a ventid berreg :DDD
Csak az axiomakat tisztaztam, hogy ne beszeljunk el egymas mellett.
A speaker sipol, magas frekvencian, a berreges alacsony frekvencia, kattogni a vinyo szokott.
Ha a speakerbol berreges jon, akkor nagy a gaz, vagy nincs jol radugva.
Nem mondtam, hogy annyira ganek, hogy megallitsak a ventit, csak azt irtad, hogy meg bebootolt, es utan fagyott ki. Amit leirtam (alaplapi cpu venti kimenet karosodas) az ulhet meg, mint lehetseges alaplap elhalalozas.
De szerintem a kondik mentek tonkre. Eloszor azokat nezd meg, utana azokat amiket fennt leirtam.
[Szerkesztve] -
patik
csendes tag
Az egészben az a szar hogy multhéten adtam el és most viszem neki. :O
-
patik
csendes tag
válasz
Il Padrone #22 üzenetére
Hüha félreértettél valamit. NEM a ventilátor berreg, a speakerből jön olyan hang. Annyira nem ganék hogy megállitsák a ventilátort.
-
Il Padrone
senior tag
Kezdjuk el kulonvalasztani a berregest a speaker adta hangoktol.
A sipolasok speaker=alaplapi hangszorobol jonnek, es a frekvenciajuk, ismetlodesuk utal a hiba okara. Ha csak alaplap + CPU kombinaciora uazt a sipolast hallod, mint memoria, vagy VGA betetele utan, akkor az alapalap vagy a CPU a rossz.
A berreges az mas teszta, az johet a CPU ventitol, vinyotol, taptol.
De, ha csereltel tapot, es lehuzod a vinyot, akkot azoktol elindulhatna.
Mas kerdes, hogy ugy tudom, hogy a CPU venti az alaplapra csatlakozik, es ha a ventit valami mukodes kozben megallitotta (kabel vagy vmi mas) akkor az szepen nagy aramot vett fel az alaplaptol, es az a resze, vagy egesz alaplap tonkrement.
[Szerkesztve] -
patik
csendes tag
válasz
Il Padrone #12 üzenetére
ha csak a proci van benne akkor is berreg. De van még valami. ezt el is felejtettem. elöször amiko bekapcsoltam akkor, félig betöltődött a Windows. Utána kezdett el berregni. Először halkan majd hangosodott és elment a kép a monitorról.
-
Pacák
senior tag
válasz
Il Padrone #13 üzenetére
Egy compaq deskpro -n kipróbáltam: kiír egy hibakódot a keyboardra, és nem megy tovább a boot folyamat. Nálad a pont. :)
-
b.bone
senior tag
szerk: törölve.
# 7-> ''2. Be van kötve hisz onnan jön a hang.'' nem olvastam figyelmesen. de azért kezdhetted volna ezzel!:)
nézd át minden jól van-e rádugva. elsősorban kapcsolók.:)
szerk2: csak hogy #17-nek legyen értelme: az kérdeztem hogy nem-e a speakerből jön a hang:U
[Szerkesztve] -
patik
csendes tag
válasz
Il Padrone #9 üzenetére
Nincs rajta az egér ill bill. sem. De most hogy mondjátok, lehet hogy a Power Sw , Reset Sw - vel hülyültek. ezelőtt mindig normálisan elsőre indult. Azokat a bekötéseket pedig nem tudom biztosra hogy hogyan kell bekötni.
-
Il Padrone
senior tag
2. azt nem mondtad, hogy onnan jon a hang :D
szedjel ki mondent az alaplapodrol. Csak CPU maradjon bennt, meg a hangszoro. Rakd be egyenket a memoriakat. Majd a VGA-t.
Ha mindvegig uaz a sipolas hallatszik, akkor valoszinu az alaplad adta meg magat, ha puposak a kondik, akkor biztos.
Ha mas sipolast hallasz, akkor a problema leszukitheto a memoriara, vagy VGA-ra stb.
[Szerkesztve] -
Flameus
aktív tag
Megkéne nézni hogy az előlapi bekötések stimmelnek-é (Power sw, Reset sw).
-
-
Il Padrone
senior tag
3. Latni fogod, hogy egy kicsit megemelkedett a teteje, tapintsd is meg.ű
Latszik. Elotte nem csinalt olyat, hogy nehezen kapcsolt be a geped (5. 6. ra)
4. Csinalhatsz egy c-mos resetet is, de ha nagyon trefas kedvu, unatkozo lakotarsaid vannak, akkor a reset bemenettel (CPU- reset) is csinalhattak valamit, es akkor resetben marad a CPU. -
patik
csendes tag
válasz
Il Padrone #6 üzenetére
1. Nem indul el akkor sem.
2. Be van kötve hisz onnan jön a hang.
3. Erről most nem tudok nyilatkozni, mert egyetemen vagyok, de nem vettem észre. Mennyire látszik hogy puposak? -
patik
csendes tag
válasz
Il Padrone #3 üzenetére
A hiba körülményeit nem tudom mert a koleszban van a gép és amikor hazamentem akkor még jó volt, de amikor visszamentem akkor már rossz. A szobatársaim pedig váltig állitják hogy be sem kapcsolták (mondjuk ez elég hihetetlen) Csak azt láttam hogy előlap hátlap leszedve + sunyitás. De ha rájövük hogy mi a baja és ők tették vele akkor behajtom rajtuk. :DD
-
Il Padrone
senior tag
Ha azt szeretned, hogy a problemad gyorsan megoldodjon, akkor:
1. Beszelo nevet adj a topic cimenek.
2. Pontosan ird le a gep parametereit.
3. Pontosan ird le a hiba korulmenyeit
4. Pontosan ird le mivel probalkozal, mi volt a gep reakcioja. Ne altalanossagban, konkretan.
ui: nem ertettem semmit abbol, amit leirtal :O -
b.bone
senior tag
ha már széteszdted a gépet, nem tudtad behatárolni honnan jön hang? mármint hogy melyik ventilátor kattog. nem lehet hogy valahol bele lóg egy drót valamelyik ventibe vagy ilyesmi?
ui.: a topic cím nagyon frappáns...
szerk: ezt a nem reagál, de mégis dolgot nem értem.
[Szerkesztve] -
patik
csendes tag
Helosztok! Lenne egy olyan problémám hogy nem tudom hogy mi van a gépemmel. Amikor bekapcsolom akkor nem reagál, ill. reagál csak úgy, hogy olyan hangot ad ki mintha a proci ventillátorához nyomnék egy fogpiszkálót. Ilyen kattogó hangot ad ki. Nem tudom hogy mi lehet a baja, már úgy is próbáltam hogy kihúztam minden vinyót, cd-t, kiszedtem a hangkártyát, memóriát, videokártyát, igy azokkal elvileg nem lehet baj. vettem új 400W-os tápot igy az sem lehet a hiba. Meghalt a procihütő? Segitsetek Please!
:O
Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nyomtató topik
- Kompakt vízhűtés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest